میرنیوز
به گزارش خبرنگار مهر، همایش روز جهانی خاک به همت انجمن علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان و مدیر مؤسسه تحقیقات خاک و آب استان، استادان و دانشجویان کشاورزی ظهر سه شنبه برگزار شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در حاشیه این رویداد با اشاره به تقویت همکاریها میان مراکز تحقیقاتی جهاد کشاورزی و دانشگاهها اظهار داشت: وضعیت خشکسالیهای متعدد و تغییرات اقلیمی نشان میدهد که باید تغییرات جدی در رویکردهای مدیریتی منابع خاک و کشاورزی اتفاق بیافتد.
وی از همکاری استادان دانشگاه در حوزه اجرا در راستای اهداف مشترک بخش خاک و کشاورزی خبر داد و تصریح کرد: مشکلات بخش اجرایی را باید در اختیار دانشگاه قرار داد تا با کمک اساتید برجسته دانشگاه برای آنها چاره اندیشی شود.
مسئله آبی اصفهان حقوقی است
مهرداد مرادمند از تدوین الگوی کشت، بروز رسانی سند ملی آب برای تعیین نیاز آبی و الگوی کشت اصفهان به عنوان موضوعات مورد همکاری مشترک نام برد و گفت: در بحث الگوی کشت، تحقیقات انجام شده در اختیار دانشکده کشاورزی برای بررسی و اصلاحات لازم قرار گرفته است و تداوم این همکاریها به پیشبرد اهداف کشاورزی استان اصفهان کمک شایانی میکند.
وی در رابطه با نقش دانشگاه در حل بحران آبی استان، افزود: بخش مهمی از مسائل آب اصفهان، مباحث حقوقیاست که بر مسائل فنی سایه افکنده است. حقوق استان در این رابطه باید پیگیری شود اما در خصوص مباحث فنی، طراحی شیوههای مدیریت منابع آب، استفاده بهینه از عوامل تولید، چاره اندیشی در خصوص از دست دادن کیفیت منابع آبی و.. نیازمند ترسیم یک مسیر همکاری مشترک برای حل بحرانهای آبی به کمک دانشگاه است.
ارتباط مسئله خاک با سلامت انسانها
دبیر برگزاری این رویداد نیز با بیان اینکه برگزاری این همایش میتواند به همگرایی سیستمهای همکار در عرصه تحقیقات کشاورزی کمک کند، گفت: تحقیقات متعددی در مؤسسه تحقیقات خاک و دانشگاه انجام میشود که میتوانیم با برگزاری نشستهایی تخصصی، موضوعات و بودجهها را به صورت مناسب و در جهت اهداف مشخص در استان هدایت کنیم.
محمد علی حاج عباسی، موضوع خاک را یک مسئله زیست محیطی جدی که با سلامت انسانها در ارتباط است دانست و خاطرنشان کرد: تنها در ایران حدود ۹ درصد از خاک حاصلخیز است و میتوان از آن استفاده کشاورزی داشت. حفظ و نگهداری خاک یک وظیفه مهم و حیاتی است که روی سلامت انسانها، آب و هوا تأثیر مستقیم دارد.
استاد گروه علوم خاک دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: به دلیل مدیریتهای نادرست، خاک کشور در اثر آلودگی صنعتی، کشاورزی، فعالیتهای شهری و ساختمان سازی، نابود میشود و دچار تنشهای شوری، متراکم شدن و از بین رفتن سطح مناسب کشت میشود.
وی اضافه کرد: کمبود زمین، تخریب زمین، افزایش جمعیت و نیاز به خاک برای تولیدات محصولات کشاورزی را با در نظر گرفتن رشد جمعیت جهان باید به این موارد افزود و همه اینها دلایلی است که ضرورت دارد از تخریب بیش از پیش خاک جلوگیری شود.
حاج عباسی با بیان اینکه سلامت انسان از نظر تغذیه، آب و هوا در گروه سلامت خاک است، تأکید کرد: اگر خاک با فلزات سنگین آلوده شود مسمومیت غذایی را در پی دارد، اگر خاک سالمی داشته باشیم، مقدار کربنی که از اتمسفر در خاک ذخیره میشود، کاهش مییابد و در نتیجه با گرمایش زمین و اثر گلخانهای رابطه مستقیم دارد.
عضو انجمن علمی علوم خاک ایران، بررسی موضوعات خاک را با توجه به رویکرد جهانی به این پدیده حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ از طرف سازمان ملل متحد به عنوان دهه جهانی خاک نام گذاری شده است.
لازم به ذکر است که پنجم دسامبر از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانی خاک با هدف آگاهی در زمینه خاک به عنوان عامل اصلی تولید کشاورزی نام گذاری شده است
منبع : خبرگزاری مهر
امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد
اگر جمهوری اسلامی نبود قطع به یقین جبهه مقاومت وجود نداشت
کمیسیون پزشکی برای محیط بان آسیبدیده شاهرودی تشکیل میشود
پیگیری و اجرای مناسب برنامه ها نسخه اصلی حل مشکلات در استان تهران است
زلزله رستم آباد خسارتی نداشته است
بسیجیان دو ویژگی تولی و تبری را در خود تقویت کنند
شناسایی ۱۷۵ ملک دولتی مازاد برای مولدسازی در مازندران
حضور بسیجیان در لبنان و سوریه برای دفاع از اسلام و انقلاب است
کشور به ۶ حلقه تولید داروی استامینوفن دست یافته است
لزوم پرهیز از سبک زندگی کاریکاتوری/ مفاخر فرهنگی تجلیل شوند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گم شدن نوجوان سیرجانی
دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور در اردبیل افتتاح شد
۶ شهید گمنام از دوران دفاع مقدس میهمان کرمانشاه هستند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گمشدن نوجوان سیرجانی
مدیریت مصرف انرژی در کشور فرهنگ سازی شود
تحقق عدالت نسبی مطالبه شاهرودیها از آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس سازمان بسیج: انقلاب اسلامی هندسه قدرت را در جهان تغییر داد
ستار هاشمی: ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران؛بازار مرغ به ثبات می رسد
بیش از ۲۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هنگ مرزی تایباد کشف شد
متهمین نزاع دسته جمعی «مهدیه» اسلامشهر دستگیر شدند
وزیر کشور و معاون اول رئیس جمهور جویای احوال استاندار مرکزی شدند
سازمان ملل در برابر قتل عام مردم غزه بی خاصیتی خود را نشان داد
ضرورت مهارت آموزی مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی
تداوم تخصیص ارز ترجیحی برای وارد کنندگان تجهیزات پزشکی
بی عملی کشورهای عربی سبب سلطه اسرائیل بر منطقه می شود
مردم کرمان میزبان ۱۰ شهید گمنام در ایام فاطمیه
گیلان میزبان ۶ شهید گمنام میشود
کشف ۱۵ تن برنج تاریخ گذشته در اهواز