میرنیوز
داود قیصرنژاد در گفت وگو با ایسنا، اوتیسم را یک اختلال دانست که در سه سال اول زندگی فرد بروز می کند و گفت: اوتیسم یک بیماری لاعلاج بوده و تا پایان عمر همراه فرد می باشد و تنها راه درمانش آموزش و توانبخشی است، اما متاسفانه هیچ بیمه پایه ای خدمات توانبخشی اوتیسم را پوشش نمی دهد.
وی هزینه ماهانه خدمات توانبخشی برای خانواده های دارای یک کودک مبتلا به اختلال اوتیسم را حدود چهار میلیون تومان دانست و افزود: اگرچه با تلاش های صورت گرفته از سوی موسسات مردم نهاد حوزه اوتیسم و سازمان بهزیستی، اختلال اوتیسم بیماری خاص شناخته می شود، اما هنوز ردیف بودجه سالانه برای آن تخصیص پیدا نکرده است.
رئیس هیئت مدیره موسسه خیریه حامیان اوتیسم گیلان، با بیان اینکه این موسسه در رشته های توانبخشی، آموزشی و ورزشی اقدام به ارائه خدمت می کند، یادآور شد: مرکز ۱۱ کلاسه روزانه اوتیسم گیلان در مراحل پایانی ساخت بوده و دارای پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی است. این مرکز که ساخت آن را از دو سال گذشته آغاز کرده ایم در رشت قرار دارد و در صورت انجام سریع مشکلات اداری و دفتری، تا پایان سال مورد بهره برداری قرار می گیرد.
قیصرنژاد، ۲۵۰ نفر از کودکان مبتلا به اوتیسم استان را تحت پوشش موسسه خیریه حامیان اوتیسم گیلان دانست و اضافه کرد: کودکان اوتیسم در خانه زندانی هستند و لذا نیازمند راه اندازی مراکز روزانه و شبانه روزی نگهداری هستیم؛ متاسفانه استان گیلان فاقد مرکز نگهداری اوتیسم بوده و همین مسئله برای خانواده ها معضل ایجاد کرده است، زیرا نمی توان کودک مبتلا به اختلال اوتیسم را تنها گذاشت و یا به اماکن عمومی برد.
وی مرکز روزانه اوتیسم گیلان را نخستین مرکز روزانه اوتیسم در شمال کشور دانست و اظهار کرد: زمین این مرکز به مساخت ۳۶۰ مترمربع توسط یک خیر در اختیار موسسه حامیان اوتیسم گیلان قرار گرفته و امیدواریم با افتتاح آن شاهد ارتقای توانبخشی در کودکان مبتلا به اوتیسم باشیم.
رئیس هیئت مدیره موسسه حامیان اوتیسم گیلان، این کودکان را نیازمند کاردرمانی، گفتاردرمانی و توانبخشی دانست و یادآور شد: متاسفانه ۹۹ درصد خانواده های دارای فرزند مبتلا به اختلال اوتیسم فاقد بیمه تکمیلی هستند؛ این در حالی است که نیازمند بیش از ۲۰ نوع دارو و خدمات توانبخشی بوده و این خدمات هم تحت پوشش بیمه پایه نیست.
وی بهترین زمان برای آغاز آموزش و توانبخشی کودکان مبتلا به اوتیسم را دو سالگی دانست و خاطرنشان کرد: این کودکان تا ۱۰ سالگی فرصت آموزش دارند و اگر آموزش های لازم به ویژه گفتاردرمانی و کاردرمانی را فرا بگیرند، دیگر کمتر سربار خانواده هستند.
قیصرنژاد، با بیان اینکه بسیاری از استان ها دارای مراکز نگهداری زیر ۱۴ سال و بالای ۱۴ سال اوتیسم هستند، گفت: افراد مبتلا به اوتیسم آموزش پذیری پایینی دارند و معمولا تک بعدی هستند و از مشکلات رفتاری رنج می برند لذا جامعه برای آنان امن نیست و در صورت حضور در جامعه احتمال آسیب دیدن و گم شدن برای آنان وجود دارد.
وی با اشاره به نیاز مبرم خانواده ها به مراکز نگهداری اوتیسم، عنوان کرد: خانواده های دارای کودک مبتلا به اوتیسم همواره نگران آینده و سرنوشت فرزندشان هستند.
رئیس هیئت مدیره موسسه حامیان اوتیسم گیلان، با بیان اینکه از هر ۵۵ تولد یک تولد با اختلال اوتیسم مواجه می شود، تصریح کرد: خانواده ها آموزش و توانبخشی کودکان را جدی بگیرند و دولت نیز اعتبارات بیمه ای لازم را تخصیص دهد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر بسمت کمربندی کرمانشاه
دولت و نهادهای امنیتی پاکستان از خون شیعیان مظلوم صیانت کنند
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد منصوب شد
تقویت اقتصاد دیجیتال، نیروگاه های خورشیدی و حوزه دانشبنیان در برنامههای یزد
نمایشگاه جهادگران علمی مازندران در ساری برپا شد
احتمال مرگ درنای سیبری وجود دارد
هوای بجنورد و شیروان برای همه گروهها ناسالم شد
بررسی مشکلات درمانی گرمسار/ نگاه افراطی به مرکز استان وجود دارد
برای ترویج فرهنگ بسیج از هیچ اقدامی کوتاهی نکنید
مومنی: وفاق ملی موجب افزایش قدرت و امنیت ملی کشور میشود
لذت شیرین گره گشایی از کار محرومان/آب مشکل اصلی روستاهای شهر مود
آیتالله نوری همدانی: دولت پاکستان امنیت شیعیان را تأمین کند
عامل قدرت نمایی در پردیس دستگیر شد
مسمومیت دانشجویان دانشکده علوم پزشکی شوشتر
میزبانی خوزستان از ۱۴ شهید گمنام دفاع مقدس
۳۰ آذر آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره رسانهای ابوذر در مرکزی
بازدید نزدیک به ۷۰۰۰ نفر از نمایشگاه کتاب کودک و نوجوان قزوین
مسئولان باید به عنوان یک بسیجی خالصانه به مردم خدمت کنند
متهم پرونده فروش گوشتهای تاریخ مصرف گذشته در بجنورد نقره داغ شد
۲۰ هرمزگانی بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست دادند
جلوه های زیبای انگشتر رونمایی شده مقاومت در قم +تصاویر
مردم خراسان جنوبی ۱۵ هزار واحد خون اهدا کردند
جلوه های زیبای انگشتر مقاومت +تصاویر
۱۳۵ نفر از مددجویان اردوگاه و زندان ساری آزاد شدند
۷ هزار فقره تسهیلات نهضت ملی مسکن جدید سمنان در راه است
دریافت ۱۱۱ ایده هوش مصنوعی؛ ۱۴۶ شرکت دانش بنیان فعال است
آغاز رویداد استارت آپی هوش مصنوعی در نوشهر
مومنی: عملکرد استانداران بعد از یک سال ارزیابی میشود
امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد
اگر جمهوری اسلامی نبود قطع به یقین جبهه مقاومت وجود نداشت