میرنیوز
محسن خنداندل در گفتوگو با ایسنا در خصوص وضعیت پروژههای فنی و مهندسی ایران در افغانستان اظهار کرد: پروژههای شرکتهای خدمات فنی و مهندسی ایران در افغانستان کاملا نیمه تمام رها شده و پس از تسلط طالبان بر افغانستان، دستگاه دیپلماسی ایران به مهندسان و پیمانکاران ایرانی ساکن در این کشور تنها دستور ترک افغانستان را داده است. تاکنون هیچ پیگیری در خصوص پروژههای شرکتهای خدمات فنی و مهندسی ایرانی در افغانستان صورت نگرفته است.
وی افزود: شرکتهای فعال در این زمینه به سه گروه تقسیم میشوند. یک سری از شرکتها کارگاههای خود را در افغانستان تجهیز کرده و در حال فعالیت بودند که عملکردشان با ورود طالبان به افغانستان متوقف شد و ماشینآلات و تجهیزاتشان همچنان در افغانستان باقیمانده است. گروه دوم، شرکتهایی هستند که پروژههایشان به اتمام رسیده اما در تصفیه حساب پایان پروژه دچار مشکل شدهاند. گروه سوم نیز شرکتهایی هستند که پروژهشان رابه اتمام رسانده و کارگاهشان را از حالت تجهیز خارج کردهاند اما تاییدیه پایان پروژه برای آزاد سازی وثیقهها و حسن انجام کار را دریافت نکردهاند.
رئیس کمیسیون خدمات فنی، مهندسی و عمران اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی با بیان التزام حفظ نیروی متخصصی که اکنون بیکار شده است، عنوان کرد: وقتی روند پروژهها متوقف شود، نیروی انسانی متخصص در آن پروژه نیز بیکار خواهد شد. شرکتهای مجری نیز باید نیروی انسانی خود را حفظ کنند در غیر این صورت، با شروع مجدد پروژه با کمبود نیروی متخصص مواجه خواهند شد. باید در این زمینه نیروی انسانی خود را حفظ کنیم تا با شروع مجدد پروژهها به مشکل برنخوریم. باید به این مسئله نیز توجه شود که شرایط کنونی حاکم در افغانستان یک شرایط خاص بوده و ما نیز باید متناسب با این وضعیت تصمیمگیری کنیم.
خنداندل ادامه داد: متاسفانه ما طی دهههای اخیر دچار شعار زدگی شدهایم اما در عمل اتفاق مطلوبی صورت نگرفته است. بسیاری از کشورهای همسایه از جمله ترکیه، چین و... اقتصاد خود با سایر کشورها از جمله افغانستان را به بهترین شکل ممکن پیش میبرند ما نیز با وجود بیش از هزاران کیلومتر مرز مشترک با افغانستان، باید استراتژی مشخصی در خصوص روابط تجاری و اقتصادی با این کشور داشته باشیم. به عقیده بنده، مذاکرهای که استاندار سابق خراسان رضوی با طالبان داشت یک مذاکره اقتصادی مطلوب نبود زیرا تمام ۱۶ بندی که ایران طبق آن خود را موظف به همکاری با افغانستان کرده است، منوط شده است به اینکه طالبان نیز امنیت مرزهای شرقی ایران را تامین کند و این مسئله ناشی از یک تفاهمنامه نگران کننده در حوزه اقتصادی است.
وی تصریح کرد: گمان نمیکنم اتفاق مطلوبی در این زمینه رخ دهد که به نفع بخش خصوصی باشد و یا اینکه ضرر و زیانهای شرکتهای فنی و مهندسی جبران شود زیرا تا کنون هیچ حمایتی در این زمینه صورت نگرفته است. هیچ نقشه راهی برای روابط تجاری و اقتصادی ایران با افغانستان تعیین نشده و برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدتی در این خصوص مشخص نشده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است
وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است
۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد
فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است
شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد
شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان
وزیر کشور وارد سمنان شد
افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
حریق جنگلهای رودبار مهار شد
راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
هدیه رهبر معظم انقلاب به ملیپوش والیبال نشسته قم اهدا شد
فعالیتهای تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال میشود
تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
«کولیوند» استاندار سمنان شد
استاندار جدید سمنان را بیشتر بشناسید
تصادف زنجیرهای در قشم ۹ مصدوم برجا گذاشت
صادرات محصولات دانش بنیان به اروپا از کریدور کشورهای حاشیه خزر
۹۱۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی در محمودآباد آزادسازی شد
پلمب ۷ واحد صنفی کرمان به دلیل استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز
تشییع پنج شهید گمنام در استان مرکزی
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در آذربایجان غربی احیا شد
هشدار مدیریت بحران خوزستان برای تقویت سامانه بارشی
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر به کمربندی کرمانشاه
۶۰ انشعاب غیرمجاز آب در روستای گمیزدر مشهد قطع شد
۱۴۰ طرح عمرانی و اجتماعی در قالب قرارگاه کوثر در ارومیه اجرا شد
مقاومت و اربعین به گفتمان تبدیل شود