میرنیوز

مشکلات ساختاری و فرهنگی، از مهمترین دغدغه‌های دانشجویان افغان

مشکلات ساختاری و فرهنگی، از مهمترین دغدغه‌های دانشجویان افغان 2021-11-07T09:39:14+03:30

اما دانشجویان خارجی، علی‌الخصوص دانشجویان افغانستانی که آمار بالایی از دانشجویان خارجی کشورمان را شامل می‌شوند مانند هردانشجوی دیگری مشکلات و انتظاراتی دارند که روشن شدن این موارد برای نهادهای تصمیم‌ساز و تاثیرگذار مفید بوده و می‌تواند در جذب دانشجویان بیشتر کمک کننده باشد. همچنین این امر باعث ارتقاء کیفیت و تصمیمات بهتر خواهد شد. در همین راستا، در ادامه این گزارش، گفت‌وگوی ایسنا با برخی از فعالان حوزه حمایت از محصلان و دانشجویان افغان را می‌خوانید. 

مشکلات اقتصادی مهمترین مشکل دانشجویان افغانستانی که در ایران تحصیل می‌کنند

هادی حسن‌زاده، نماینده دانشجویان افغانستان در دانشگاه فردوسی مشهد، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مهمترین مشکل دانشجویان افغانستانی که مقیم ایران هستند و در دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنند اقتصادی است. طبق قوانین، دانشگاه‌ها باید ۷۵ درصد از شهریه دانشجویان شبانه را از دانشجویان اتباع روزانه دریافت کنند. درحالی که برخی از دانشجویان در ایران تحصیل کرده و به وسیله کنکور در دانشگاه پذیرش گرفته‌اند. البته برخی از دانشگاه‌ها در این زمینه تخفیفاتی قائل می‌شوند. برای مثال دانشگاه فردوسی مشهد از دانشجویان مقطع ارشد ۲۵ درصد از شهریه دانشجویان شبانه را دریافت می‌کند.

وی افزود: برخی از مشکلات دانشجویان در زمینه مباحث کنسولی است. دانشجویانی که در ایران بزرگ شده‌اند در ابتدا دارای کارت آمایش هستند و پس از قبولی در دانشگاه بایستی پاسپورت و ویزا تحصیلی دریافت کنند که پروسه بسیار طولانی دارد. دانشگاه‌ها می‌توانند این مشکل پروسه طولانی را با حضور یک نماینده از اداره گذرنامه در دانشگاه حل کنند. تعداد دانشجویان افغان در سال‌های اخیر به دلیل افزایش هزینه‌ها کاهش پیدا کرده است.

این دانشجوی ارشد ریاضی محض دانشگاه فردوسی مشهد، ادامه داد: در گذشته دانشجویان بین‌الملل شاهد خرج شدن شهریه‌هایشان در راستای رفاه خود بودند. اما از زمانی که مسئول اداره ملل دانشگاه فردوسی تغییر کرد دید تجاری به دانشجویان ملل خصوصا دانشجویان افغان ایجاد شد. در گذشته خدمات اداره ملل هزینه‌ای نداشت اما امروز هزینه تمام خدمات دریافت می‌شود و دانشگاه در مسیر تجاری کردن آموزش قدم برداشته است. در زمان مسئول قبلی با برگزاری جشن‌های ملل و مانند آن سرمایه گذاری بسیاری بر جذب دانشجو بین‌الملل می‌شد. اما با روش کنونی در آینده تعداد دانشجوی بین‌‎الملل کمتری خواهند داشت.

حسن‌زاده تشریح کرد: در دوره تحصیلی قبل از دانشگاه تبعیضاتی مانند عدم امکان شرکت در مسابقات و المپیادها وجود داشت. در این مسابقات پس از کسب مقام و در مرحله بعدی مسابقه که در سطح کشوری برگزار می‌شد، تازه متوجه می‌شدند که دانش‌آموزان افغان امکان شرکت در این مسابقات را ندارند. در بدو ورود به دانشگاه با داشتن پاسپورت می‌توانیم به عنوان دانشجوی خارجی تنها در مسابقات بین‌الملل ایران شرکت کنیم. افرادی که قصد ثبت اختراع دارند معمولا در ایران نمانده و خود را برای ورود به کشورهای دیگر بورس می‌کنند.

تبعیضات، بیشتر مقرراتی هستند

وی در خصوص برابری فضای آموزشی قبل از کنکور، خاطرنشان کرد: در آموزش هیچ اختلافی نیست. البته دانش‌آموزانی که افغان هستند از بورسیه مد نظر برای ورود به مدارس نمونه، شاهد و آینده‌سازان منع می‌شوند. تصور می‌کنم که دلیل این موضوع نیز اقتصادی باشد. البته در سایر مدارس نیز ما هر ساله براساس ابلاغیه هزینه تحصیل خود را در مدارس دولتی پرداخت می‌کردیم. تبعیضات بیشتر مقرراتی هستند.

مشکلات ساختاری و فرهنگی، از مهمترین دغدغه‌های دانشجویان افغان

باوجود اینکه در ایران متولد شدیم، با سایر دانشجویان بین‌الملل تفاوتی نداریم

جمال‌الدین سجادی، دانشجوی ارشد روابط بین‌الملل، با اشاره به مشکلات دانشجویان افغان مقیم ایران، در گفت‌وگو با ایسنا گفت: از سال ۱۳۶۴ در ایران متولد و زندگی کرده‌ام. با این وجود نسبت به سایر هم‌سن‌های خود همواره با مشکلات بیشتری مواجه بوده‌ام. در دوره کارشناسی در دانشکده خبر مشهد به دلیل افغانستانی بودن مدرک تحصیلی نمی‌دادند. در دوره ارشد به صورت آزاد ثبت‌نام کردم و در هر ترم حدود ۹ میلیون تومان شهریه پرداخت می‌کنم. این شهریه حتی در چهار ترم اخیر که کلاس‌های دانشگاهی به صورت مجازی برگزار می‌شدند کاهش نیافت. باوجود اینکه تمام عمر خود را در ایران گذراندیم تفاوتی با دانشجویان بین‌الملل که از کشورهای دیگر می‌آیند نداریم.

به متولدین و ساکنان ایران نمی‌توان صفت «مهاجر» را اطلاق کرد

وی افزود: بسیاری از دانشجویان افغانستانی که در دانشگاه‌های ایران تحصیل می‌کنند زاده این کشور هستند و حتی به آن‌ها نمی‌توان مهاجر اطلاق کرد. تجربه رفتارهای زشت برخی افراد در دانشگاه که یک محیط آکادمیک هست برای ما بغرنج است. بخش عمده‌ای از مشکلات دانشجویان افغان در ایران وجود یک نگاه تبعیض آمیز و بالا به پایین به آن‌ها است. برای هر کاری که به ادارات مراجعه می‌کنیم پس از دیدن مدرک افغانستان برخورد اشخاص تغییر می‌کند. از سال ۸۹ تا به امروز در زمینه خبرنگاری فعالیت می‌کنم و در طی این ۱۰سال به واسطه مهاجر بودن دیده نشده و یک خبرنگار غیر رسمی بوده‌ام. این مسئله بسیار ناراحت کننده است که ما در جمهوری اسلامی پای تمام سختی‌ها، غم‌ها و شادی‌های آن بودیم گاهی مورد تحقیر و توهین قرار بگیریم.

بورسیه‌های تحصیلی به افراد واجد شرایط تعلق نمی‌گیرد

این دانشجوی ارشد روابط بین‌الملل دانشگاه فردوسی مدعی شد: بسیاری از دانشجویان افغان شرایط را تحمل کرده و به واسطه نگرانی از تبعات آن  اعتراض نمی‌کنند. برای مثال وزارت علوم قول بورسیه کردن دانشجویان افغان دارای رتبه تک رقمی را داده است. سالانه بیش از هزار بورسیه از دانشگاه‌های مختلف ایران برای مردم افغانستان صادر می‌شود. اما این بورسیه‌ها اکثرا یا خرج نزدیکان احزاب سیاسی در افغانستان شده یا در کابل فروخته می‌شود. درحالی که حداقل ۳ میلیون دانشجوی افغان مستعد دریافت این بورسیه‌ها در ایران حضور دارند و هر ساله رتبه‌های تک رقمی را کسب می‌کنند. همچنین در مقطع ارشد دانشگاه فردوسی به دانشجویان نمره الف قول تخفیف ۵۰ درصدی در شهریه را داده است. اما با وجود الف شدن بنده برای دریافت این تخفیف شهریه اطلاع پیدا کردم این تخفیف به دانشجویان افغان تعلق نمی‌گیرد.

سجادی با تاکید بر اینکه محدودیت‌های موجود به روابط میان دو کشور آسیب می‌زند، بیان کرد: قواعد و دستورالعمل‌های این چنینی بسیار اشتباه است. میان دانشجویان ایرانی و دانشجویان افغانی که در ایران بدنیا آمده و بزرگ شدند چه تفاوتی وجود دارد؟ زمانی که دانشجویان مهاجر مورد آزار و اذیت در نظام آموزشی قرار می‌گیرند، انگیزه لازم برای خدمت به نظام را از دست می‌دهند. یکی از دلایل وجود مقاومت در دانشجویان افغان نسبت به ایران وجود همین مشکلات است. وجود این تبعیضات در برخورد با اساتید ایرانی  و دانشجویان بسیار کم است. ذهن این افراد کاملا مخالف این تبعیضات بوده و در راستای رسیدن به مساوات بسیار قدم برمی‌دارند. ادوات دانشجویی زیادی هستند که در راستای معرفی چهره واقعی مهاجرین قدم برمی‌دارند. مشکلات ساختاری بسیار زیاد است که باید برای حل آن‌ها تلاش کرد.

نسل سوم مهاجران تحصیل کرده هستند، اما نگاه همان نگاه به نسل اول جنگ زده باقی ماند

وی با اشاره به اینکه دانشجوی خارجی برای تمام دانشگاه‌ها یک فرصت اقتصادی محسوب می‌شود، تشریح کرد: در سال‌های اخیر تلاش برای جذب دانشجوی بین‌الملل افزایش یافته است. ایران در زمینه جذب دانشجوی خارجی نسبت به کشورهای همسایه خود درحال عقب افتادن است. جذب تعداد زیاد دانشجوی خارجی می‌تواند در روابط بین‌الملل ایران بسیار موثر باشد. بایستی بازبینی در سیاست‌های جذب دانشجوی خارجی انجام شده و این سیاست‌ها را هدفمند کنیم. موج اول مهاجران از جنگ فرار کرده، اکثرا کشاورز بودند و تعداد افراد تحصیل کرده آن‌ها بسیار کم بود. خروجی موج اول مهاجرانی که به ایران آمدند نسل ما است. این نسل سوم اکثرا تحصیل کرده هستند و در مدارس ایران تحصیل کردند. اما متاسفانه نگاهی که در ساختار آموزشب وجود دارد هنوز همان نگاهی است که به نسل اول بود. در نسل سوم اثری از بی‌سوادی و سطح پایین فرهنگ وجود ندارد. اما متاسفانه نگاه ساختار به ما هنوز همان نگاه به نسل اول که از جنگ فرار کرده بودند است.

این دانشجوی ارشد روابط بین‌الملل بیان کرد: اگر درحال حاضر در افغانستان افتخاری آفریده می‌شود اکثرا کسانی هستند که در ایران آموزش دیده‌اند. این جوانان سرمایه‌های بزرگی هستند، باید تلاش کنیم تا زمینه لازم برای فعالیت این افراد در ایران را فراهم کنیم. با تمام انتقادات وارده مهاجرت را یک فرصت پیشرفت برای جامعه افغانستانی می‌دانم. قوانین دشوار در سر راه ثبت اختراع برای دانشجویان افغان به سیستم آموزشی ایران آسیب می‌زند. یکی از دانشجویان دانشگاه فردوسی که به اختراع و تولید «سانتریفیوژ» پرداخته بود برای ثبت این اختراع به دلیل ملیت افغانستانی که داشت به مشکل برخورد. این دانشجو به همراه اختراع خود از ایران رفت و در کانادا اختراع خود را ثبت کرد. برای این دانشجو در ایران تلاش‌های بسیاری انجام شد اما در نهایت افتخار ثبت اختراع وی را کانادا کسب کرد. دولت ایران برای پرورش این افراد هزینه‌های بسیاری کرده است اما زمانی که فرد به مرحله میوه دادن رسیده است از او پشتیبانی نمی‌کند. این مسائل بسیار آسیب زننده است که بایستی جلوی آن گرفته شود.

مشکلات ساختاری و فرهنگی، از مهمترین دغدغه‌های دانشجویان افغان
عکس از آرشیو

شرایط فرصت مطالعاتی برای دانشجویان افغان میسر نیست

عبدالقدوس ابراهیمی، استاد دانشگاه هرات و دکتری مدیریت از دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، در ادامه این گزارش با اشاره به مشکلات دانشجویان افغان اظهار کرد: در این زمینه می‌توان به هزینه‌های دلاری برخی از دانشگاه‌ها بابت شهریه اشاره کرد که پرداخت آن واقعاً برای دانشجویان بسیار مشکل است. مسئله دیگر، جداسازی صنوف افغانستانی‌ها با دانشجویان داخلی است که در برخی از دانشگاه‌ها به صورت هدفمند اتفاق می‌افتد. دانشجویان ما از کیفیت لازم برای ارتقای تحصیلی برخوردار نمی‌شوند یا اگر بهتر بخواهیم بگویم انتقال دانش به صورت موثر اتفاق نمی‌افتد.

وی افزود: برخورد دوگانه در امور دانشجویی و امور اداری امری است که من بارها آن را احساس کرده‌ام البته این برخورد دوگانه هدفمند نیست و جزء سیاست کشور ایران در مورد برخورد با افغان‌ها نیست. مشکلات اداری مثل تمدید روادید، خروج و مراجعت، فرآیند بسیار طولانی و طاقت فرسایی دارد. تا زمانی که مهر بازگشت به افغانستان به پاسپورت نخورد مراحل فارغ‌التحصیلی طی نمی‌شود. در خیلی موارد دیده‌ام که دانشجو مجبور شده طی این فاصله یعنی دفاع پایان‌نامه و اخذ دانشنامه کشور را ترک کند و بعد به وسیله ویزای سیاحتی دوباره وارد شود که زمان و هزینه زیادی را از دانشجو می‌گیرد.

این استاد دانشگاه هرات ادامه داد: عدم پذیرش دانشجویان افغان در رشته‌های علوم پایه مورد نیاز مانند شیمی، فیزیک، ریاضی و پزشکی می‌تواند یکی دیگر از مشکلاتی عمده‌ای باشد که دانشجویان افغان با آن روبه‌رو هستند. در سال‌هایی که من دانشجوی دانشگاه تهران بودم یعنی بین سال‌های ۲۰۱۴ الی ۲۰۱۸، آماری ارائه شد که گویا بیش از ۳۰ هزار دانشجوی افغان در حوزه‌های علمی و مذهبی مشغول به تحصیل هستند. این درحالی بود که در بین این سال‌ها در مقطع تحصیلات تکمیلی ما کمتر از ۳۰ دانشجو در رشته‌های ذکر شده مثل ریاضی، فیزیک یا شیمی داشتیم. این روند در پیشرفت کشور ما در آینده موثر واقع نمی‌شود و برعکس ممکن است مشکلات مدیریتی فراوانی را به همراه داشته باشد.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: اسکان دانشجویان و شرایط خوابگاه‌ها از مشکلات دیگر دانشجویان است. به‌خصوص اسکان دانشجویان متاهل، خوابگاه‌های خانواده، الحاق خانواده دانشجو و بروکراسی بسیار طولانی و مشکلات اداری فراوان از مسایل دیگر دانشجویان افغان در ایران است که باید به صورت جدی به آن توجه شود. شرایط کار موقت برای دانشجویانی که توانایی پرداخت شهریه خویش را ندارند از مسایل و مباحث دیگری است که دانشجویان با آن روبه‌رو هستند. این دانشجویان که اجازه کار ندارند یا باید به صورت غیر قانونی دست به کارهای سخت بزنند یا با گرفتن دستمزدهای پایین در کارگاه‌ها کار کنند. بهتر است مسئولان به شرایط کار دانشجویان و صدور مجوزهای کاری آنان نیز توجه می‌کردند.

وی تشریح کرد: شرایط فرصت مطالعاتی برای دانشجویان فارغ‌التحصیل یا در حین تحصیل که برای دانشجویان ایرانی میسر است برای دانشجویان افغان میسر نیست. برخورد دوگانه مسئولان در این خصوص یکی از مهمترین موضوعات مرتبط به روند پیشرفت دانشجویان افغان در ایران محسوب می‌شود که باید این معضل برطرف و برخوردها یکسان‌سازی شود. به نظر من مشکلات فرهنگی خیلی حاد نیست زیرا دانشجویان در دانشگاه با اهل دانش، علم و تحصیل مواجه هستند. در بیرون از دانشگاه طبیعی است که دانشجویان با فرهنگ عام مردم مواجه می‌شوند که البته این روند هم به سطح و نوع برخورد دانشجو بستگی دارد. در صورتی که با مشکل جدی در بیرون از دانشگاه برخورد کنند حتما نهادهای امنیتی و مسئولان حوزه‌ها از حقوق افراد مطابق با قانون حمایت خواهند نمود.

جذب دانشجویان افغان، سرمایه‌ای برای جامعه بشری است

احمد شاه فرهت، رئیس بنیاد حمایت از محصلان افغان، در راستای تکمیل این گزارش اظهار کرد: اکثر مشکلات دانشجویان افغان در زمان مدرسه نیز وجود دارد. در زمینه مشکلات والدین دانشجویان افغان، می‌توان به نداشتن شغل مناسب، مجوز کار، حق رانندگی، حق مسافرت به صورت مستقیم، بیمه درمانی و زندگی در مناطق پایین شهر اشاره کرد. با وجود این مشکلات اکثریت این افراد توانایی رفتن به کلاس‌های کنکور و گرفتن معلم خصوصی را نداشته و در نتیجه توانایی رقابت با همتایان ایرانی خود را ندارند.

وی افزود: پس از ورود به دانشگاه با پرداخت شهریه‌های مبتنی بر یورو و دلار این مشکلات اقتصادی چند برابر شده و موجب ترک تحصیل اکثر این افراد می‌شود. دولت ایران به افرادی که در ایران اقامت داشته و مدرک معتبری دارند، اجازه ورود به دانشگاه می‌دهد. باتوجه به مشکلات اقتصادی و اجتماعی، جوانان افغان با مشکلات عدیده‌ای روبرو خواهند شد. پس از پایان دوره تحصیلی فارغ‌التحصیلان افغانستانی توسط ارگان‌های دولتی استخدام نشده و حتی ارگان‌های خصوصی نیز از استخدام آن‌ها سرباز می‌زنند.

رئیس بنیاد حمایت از محصلان افغان با تاکید بر اینکه باتوجه به مسائلی که امروزه در افغانستان رخ می‌دهد، اکثریت مردم تصمیم به مهاجرت گرفته‌اند، ادامه داد: شرایط زندگی امروزه برای دختران در افغانستان بسیار دشوارتر از پسران است، زیرا اجازه کار و تحصیل به بانوان افغانستانی داده نمی‌شود. اکثر این افراد تحصیل کرده دانشگاهی با داشتن ریز نمرات دانشگاهی خود برای ادامه تحصیل به ایران می‌آیند، اما به دلیل به رسمیت شناخته نشدن دولت افغانستان توسط ایران مدارک تحصیلی دانشجویان توسط وزارت خارجه تایید نمی‌شود. بسیاری از دانشجویان انتقالی از افغانستان در بدو ورود به ایران با پرداخت شهریه‌های سنگین با مشکلات اقتصادی چند برابری مواجه می‌شوند. امیدوارم دانشگاه‌های ایران باتوجه به شرایطی که در افغانستان حاکم است تخفیفاتی در شهریه دانشجویان افغان قرار دهد تا با پایان رساندن تحصیل خود بتوانند به جامعه اسلامی خدمت کنند.

فرهت در خصوص مشکلات دانشجویان افغان برای انتقال به دانشگاه‌های ایران، تشریح کرد: برخی از این دانشجویان دارای شناسنامه الکترونیک نبوده و توانایی گرفتن پاسپورت را ندارند. کسانی که پاسپورت دارند نیز برای گرفتن ویزا، خصوصا ویزای جمهوری اسلامی ایران با صف‌های طولانی روبرو هستند. مشکلات این افراد حتی با گرفتن ویزا تمامی ندارد و مجددا به شکل تهیه مسکن و کار ظهور پیدا می‌کند. دانشجویان افغان درحال تحصیل در رشته پزشکی سالیانه ۷۰۰۰ دلار پرداخت می‌کنند که هزینه‌ بسیار سنگینی برای آن‌ها است. دولت جمهوری اسلامی ایران با ایجاد سهولت در گرفتن ویزا می‌تواند از فرصت جذب این نیروها بهره خوبی ببرد. این کار سرمایه‌ای برای جامعه بشری خواهد بود.

اگر تبعیض احساس می‌شود، به قوانین باز می‌گردد

وی در خصوص محدودیت‌های موجود برای دانشجویان افغان در انتخاب دانشگاه‌هایی خاص در ایران، بیان کرد: دولت ایران بنا به مسائل امنیتی موجود صلاح دانشجویان افغان را آن دانسته است که در دانشگاه‌های نزدیک مرز مانند تایباد و زابل ثبت‌نام نکنند. انتقادی به این مسئله وارد نیست زیرا دانشگاه‌هایی مانند تهران و مشهد جایگزین دیگر دانشگاه‌های نزدیک به مرز شده‌اند. مردم ایران با سعه صدری که دارند قشر تحصیل کرده دانشجویان را می‌پذیرند. به نظر بنده اگر تبعیضی وجود داشته باشد به قوانین موجود باز می‌گردد. مسئولان در راس کار در دانشگاه‌ها و شورای انقلاب فرهنگی، بایستی به اصلاح قوانین بپردازند.

رئیس بنیاد حمایت از محصلان افغان در خصوص معضلات اجتماعی خانواده‌های افغانستانی در ایران، تصریح کرد: فضای آموزشی قبل از کنکور میان دانش‌آموزان افغان و ایرانی قابل مقایسه نیست. خانواده افغانستانی به دلیل نداشتن کارت ملی دارای محدودیت‌های اجتماعی هستند. یک خانواده افغانستانی اگر برای تفریح قصد سفر به چناران را داشته باشد بایستی مجوز قانونی بگیرد. خانواده‌های افغان معمولا کارفرما نبوده و کارگر هستند که این موضوع به مشکلات اقتصادی بسیاری دامن می‌زند.

اصلاح قوانین به نفع ایران و مهاجران افغان است

فرهت در خصوص مشکلات مرتبط با کسب مقام، رتبه و ثبت اختراع، گفت: در این زمینه مشکلات و شکایت‌های متعددی شده است. دانش‌آموزی در مدرسه در تیم فوتبال قبول شده اما در زمان رقابت در ناحیه، به دلیل افغانستانی بودن به او اجازه رقابت داده نمی‌شود. همچنین شرکت در المپیاد و مدارس تیزهوشان برای دانش‌آموزان افغانستانی ممکن نیست. حتی اگر اجازه شرکت در المپیاد به دانش‌آموز داده شود، اجازه شرکت در سطح بین‌الملل را نخواهد داشت. توانایی اصلاح قوانین تبعیض‌آمیز را داریم. از نظر انسانی برای رقابت در میان دو فرد نباید در خصوص نژاد و منطقه زندگی تبعیض قائل شد. فردی که توانمندی دارد در رقابت شرکت کند، می‌تواند. اصلاح این قوانین به نفع مهاجران افغانستانی و ملت ایران است. کسب رتبه برتر توسط یک دانشجوی مهاجر افغان، برای ایران نیز همراه با افتخار است.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت

تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
2024-11-28T09:27:24+03:30
کرج- سخنگوی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری کرج گفت: برخورد دو دستگاه خودرو در اتوبان کرج- قزوین بعد از پل حصارک، منجر به فوت دو نفر و همچنین مصدوم شد...

نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد

نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
2024-11-28T09:27:23+03:30
کرج- پروژه ساخت نیم ضریح حرم حضرت امیرالمومنین علی (ع) در محل کارگاه ساخت آن در منطقه محمدشهر کرج به پایان رسید و با حضور مردم البرز رونمایی شد.

ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است

ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
2024-11-28T09:27:23+03:30
تبریز- معاون سیاسی نیروی دریایی ارتش گفت: مأموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است.

ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است

ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
2024-11-28T09:14:08+03:30
کرج- رییس پلیس راه استان البرز گفت: هم اکنون ترافیک در برخی از نقاط در لاین جنوبی آزادراه های این استان سنگین است.

۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند

۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
2024-11-28T09:00:46+03:30
رشت- فرماندار رشت از از برگزاری تشییع و خاکسپاری پیکر ۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس همزمان با شهادت حضرت فاطمه(س) در این شهرستان خبر داد.

تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند

تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
2024-11-28T09:00:45+03:30
سمنان- مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان سمنان از تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار به آرادان خبر داد و گفت: در این حادثه ۲۰ نفر مصدوم شدند.

تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه

تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
2024-11-28T09:00:45+03:30
فیروزکوه- رئیس اداره حفاظت محیط زیست فیروزکوه از تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» خبر داد.

شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد

شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
2024-11-28T09:00:44+03:30
زنجان-مدیرکل هواشناسی استان زنجان،گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته شهر زنجان با منفی ۵ درجه سانتی گراد به عنوان سومین مرکز استان سرد کشور ثبت شد.

استان کرمان مملو از فرصت‌های خوب برای رشد و توسعه است

استان کرمان مملو از فرصت‌های خوب برای رشد و توسعه است
2024-11-28T09:00:44+03:30
کرمان_ استاندار کرمان گفت: ما هر روز با فرصت‌های جدیدی در استان کرمان روبه‌رو هستیم که هر یک به تنهایی موجب آبادانی هرچه بیشتر می‌شود.

کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان

کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
2024-11-28T09:00:43+03:30
گمیشان-مدیر کل کمیته امداد استان گلستان از کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی ۲/۱ مگاواتی روستای سقرتپه از توابع شهرستان گمیشان خبر دارد.

برگزاری راهپیمایی جمعه‌های خشم در سراسر خوزستان

برگزاری راهپیمایی جمعه‌های خشم در سراسر خوزستان
2024-11-28T08:34:04+03:30
اهواز - راهپیمایی جمعه‌های خشم در خوزستان همزمان با سراسر کشور در حمایت از مردم مظلوم غزه و لبنان و اعلام انزجار از جنایت‌های رژیم صهیونیستی برگزار می شود .

برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت

برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
2024-11-28T08:34:04+03:30
بجنورد_ جانشین پلیس راه خراسان شمالی از تصادف بین کامیون تانکر حمل شیر و پراید در محور بجنورد به شیروان با ۲ مجروح خبر داد.

۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود

۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
2024-11-28T08:34:03+03:30
رشت- فرماندار رشت از از برگزاری تشییع و خاکسپاری پیکر ۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس همزمان با شهادت حضرت فاطمه(س) در این شهرستان خبر داد.

وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود

وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
2024-11-28T07:54:03+03:30
چالوس- وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ورود ۱۵ میلیون گردشگر خارجی و توسعه زیرساخت های گردشگری را جزو برنامه ها و اهداف اعلام کرد.

تردد در راه های مازندران روان است

تردد در راه های مازندران روان است
2024-11-28T07:27:28+03:30
ساری- سرپرست مرکز مدیریت راه‌های مازندران وضعیت تردد در راه های استان را عادی و روان اعلام کرد.

برنامه‌های هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس تشریح شد

برنامه‌های هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیت‌الله مدرس تشریح شد
2024-11-28T07:14:05+03:30
مشهد- مدیر زیارتگاه شهید مدرس (ره) از تدارک برنامه‌های متنوع به مناسبت فرارسیدن هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت این عالم مجاهد، خبرداد.

مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح می‌شود

مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح می‌شود
2024-11-27T23:27:28+03:30
سمنان- رئیس فدراسیون کبدی ایران گفت: برنامه ریزی برای افتتاح مقر کنفدراسیون کبدی آسیا در تهران در دست اجرا است و برای نخستین بار کشورمان میزبان یک نهاد بین ا...

زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواق‌های موضوعی می‌شود

زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواق‌های موضوعی می‌شود
2024-11-27T22:47:31+03:30
مشهد- تولیت آستان قدس رضوی گفت: زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواق‌های موضوعی می‌شود.

املش لرزید

املش لرزید
2024-11-27T22:34:07+03:30
املش- زلزله ای به بزرگی ۳.۱ ریشتر حوالی شهرستان املش در استان گیلان را لرزاند.

وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است

وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
2024-11-27T22:34:06+03:30
ساری- وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: طبق آمار سازمان جهانی سهم ایران از گردشگری جهانی پایین است.

قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد

قدرت  جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
2024-11-27T21:00:43+03:30
تهران-اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دلایل شکست صهیونیستها در نبرد با حزب الله را برشمرد و گفت: قدرت جبهه مقاومت سبب آ...

صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال

صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
2024-11-27T20:47:27+03:30
ساری- مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران بر اهمیت مأموریت شرکت در تداوم صادرات نفت و میعانات گازی تأکید کرد و گفت:استمرار جریان صادرات نفت، مأموریت اصلی است.

اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است

اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
2024-11-27T20:47:27+03:30
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه با تأکید بر جایگاه بی‌نظیر اعتکاف در احیای مساجد و تربیت انسان‌های مجاهد، گفت: این آئین الهی، موتور محرک معنویت جامعه است.

اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد

اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
2024-11-27T20:34:06+03:30
تهران-اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دلایل شکست صهیونیستها در نبرد با حزب الله را برشمرد و گفت: اختلاف مسوولان رژیم صهی...

صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال

صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
2024-11-27T20:34:05+03:30
ساری- مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران بر اهمیت مأموریت شرکت در تداوم صادرات نفت و میعانات گازی تأکید کرد و گفت:استمرار جریان صادرات نفت، مأموریت اصلی است.

تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود

تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
2024-11-27T20:20:44+03:30
ساری- معاون امور بین‌الملل و بازرگانی وزیر نفت با اشاره به تلاش برای تبدیل ایران به هاب انرژی در منطقه گفت: تاکید وزیر تحقق این هدف است.

تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه

تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
2024-11-27T19:54:05+03:30
بیرجند- استاندار خراسان جنوبی تدوین یک برنامه با افق ۶ ماهه را به مدیران حوزه کشاورزی استان تکلیف کرد.

دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند

دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
2024-11-27T19:00:56+03:30
بهارستان- دادستان عمومی و انقلاب بهارستان از دستگیری یک عضو شورا، دو کارمند شهرداری و دو دلال در شهر گلستان در راستای مبارزه با فساد اداری خبر داد.

تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود

تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
2024-11-27T18:34:08+03:30
کلاردشت - وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: تصویب منطقه گردشگری کلاردشت سبب جهش در منطقه می شود.

ارسال کمک‌های مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان

ارسال کمک‌های مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان
2024-11-27T17:00:47+03:30
مشهد- ۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جهت ارسال به لبنان بارگیری شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)