میرنیوز
محمدجواد عسگری شامگاه گذشته ۱۲ آبانماه در دیدار اعضای این کمیسیون با نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه فلسفه وجودی مجلس، قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون است، اظهار کرد: یکی از ماموریتهای جدی در شرایط کنونی، بازدید و نظارت بر روند کارهایی است که در حوزههای مختلف و بهطور خاص در بخش کشاورزی انجام میشوند.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از اشکالات در دورههای گذشته، دقیق، قوی و شفاف نبودن فرآیند بازدیدهای میدانی بوده است، امروز بهدلیل شرایط حساس خشکسالی و بحران کمآبی نگاه مجلس شورای اسلامی و کمیسیون کشاورزی این است که تعامل خوبی با دولت داشته باشند، امروز مباحث مربوط به امنیت غذایی یکی از مشکلات جدی جهان و بهطور خاص کشور ایران است.
وی با تاکید بر اینکه امنیت غذایی به امنیت ملی گره خورده است، افزود: اگر در راستای امنیت غذایی تلاش صورت نگیرد، قطعا آسیبها جدی خواهد بود، کما اینکه اتفاقاتی افتاده است، مجلس خوشبختانه کارهای خوبی در بخش مربوط به کشاورزی انجام داده است که نمونه بارز آن طرح امنیت غذایی است؛ امروز سفره مردم و تولیدکنندگان کمرنگ شده و در راستای ماموریتی که در مجلس داریم باید قوانین مندرس و کهنه را بهروز کنیم، باید فضا را برای تولیدکنندگان در بخش کشاورزی هموار کنیم تا بتوانند بدون دغدغه دست به تولید بزنند و به مصرفکنندگان برسانند.
عسگری با اشاره به اینکه در طرح امنیت غذایی با ۱۵ ماده همه ایرادات وارد بر حوزه کشاورزی آمده است، افزود: خرید محصولات کشاورزی، توزیع نهادهها، صادرات و هر آنچه بهعنوان ایراد در این بخش مطرح بوده، لحاظ شده و بهزودی اتفاقات خوبی را شاهد خواهیم بود.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی را یکی دیگر از موضوعات مورد پیگیری در مجلس عنوان کرد و توضیح داد: تا پیش از این اگر بنا بود محصولات کشاورزی قیمتگذاری شود به شورای اقتصاد ارجاع داده میشد، اما امروز با شکلگیری شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی، تصمیمگیریها از پایین به بالا بوده و همین رویه در کشورهای توسعهیافته دنبال شده و موفق بوده است.
وی تصریح کرد: شورای قیمتگذاری متشکل از وزیر جهاد کشاورزی، وزیر اقتصاد، معاون رئیسجمهور، سازمان برنامه و بودجه و شش نفر از خبرگان و تشکلهای بخش کشاورزی و دو نفر از نمایندگان مجلس با حق نظارت است، در این شورا کفه ترازو به نفع تولیدکنندگان خواهد بود.
عسگری با بیان اینکه اگر دغدغه تولیدکنندگان رفع شود اتفاقات خوبی خواهد افتاد و تولیدکنندگان با انگیزه کار میکنند، اضافه کرد: مجلس در کنار جایگاه قانونی بخشیدن به شورای قیمتگذاری، به موضوع خرید تضمینی نیز ورود داشته است، در بخش کشاورزی در دنیا محصولات کشاورزی و استراتژیک را با خرید تضمینی تقویت میکنند و دولت مکلف میشود در راستای نیازمندی جامعه محصولات را خریداری کند و این راهکار، راه نجات حوزه کشاورزی خواهد بود که این مسئله در کمیسیون کشاورزی مجلس دنبال شده است.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی صادرات محصولات کشاورزی را یکی دیگر از مباحث مورد نظر مجلس دانست و گفت: بالغ بر ۵۰۰ میلیون جمعیت پیرامونی کشور به محصولات کشاورزی کشورمان علاقهمند هستند که این موضوع دو دلیل دارد، نخست آنکه دوره کارنس محصولات کشاورزی در کشور انجام میشود و ارگانیک بودن دلیل دیگر این استقبال است.
وی بیان کرد: کمیسیون کشاورزی همچنین تلاش میکند که مطابق با توانمندیها و ظرفیتها، مگا پروژههای قوی و بزرگ کشاورزی را پیاده و حتما باید عملیاتی شود و دو خروجی ایجاد فضای اشتغال و عملیاتی کردن تولید را در پی داشته باشد.
عسگری با اشاره به بحران جدی آب در کشور، اظهار کرد: کشور به علت قرارگیری در منطقه خشک و نیمهخشک کشور دچار بحران شده، چهارمحالو بختیاری یکی از مناطق مستعد و پرآب کشور بوده است اما در حوزه آب باید مدیریت صورت گیرد.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در خصوص کارهای کمیسیون کشاورزی و کمیته آب و همراهی مجلس در این راستا، بیان کرد: معضلات مربوط به مراتع یکی از مشکلات حاصل از خشکسالی است که به دلیل کمبود باران ایجاد شده است و نیز مشکلات ارزی و مسائل مربوط به تحریم، مشکلاتی را در تامین نهادههای دامی ایجاد کرده، کمیسیون طی بازدیدهای میدانی فضا را سهلالوصول کرده است و به تناسب ظرفیت استانها نهادههای دامی در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته و این روند ادامه دارد.
وی مذاکره با سفیران برخی کشورها برای فعال کردن فضای تجاری در خارج از کشور را یادآور شد و تصریح کرد: بر این باوریم که اگر نزولات جوی کشور را سیراب کند قطعا خواهیم توانست با تولید محصولات کشاورزی و ارزآوری، به توصیه و تأکید مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی و رونق و جهش تولید و پشتیبانی و مانعزدایی، شیرهای صادرات نفت را ببندیم.
عسگری گفت: سفر به چهارمحال و بختیاری هفتمین سفر کمیسیون کشاورزی به استانها است که طی این سفرها، در کنار مردم و مسئولان بازدیدهای میدانی دنبال و مشکلات و کاستیها احصا میشوند و توسط کمیسیون در مجموعه وزارتخانهها مطرح و پیگیری میشوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد
هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
انتخاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
بختیاری: خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
توسکاهای خطرساز بستر رودخانه چالوس با مجوز برداشت شد
انتصاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
پزشکیان: تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
سردار سلامی در شهر صفیآباد حضور یافت
تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
پزشکیان در جمع دانشجویان: ناترازیهای برق را برطرف خواهیم کرد
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
سردار معروفی: اقشار بسیج شبکه سازی می شود
پزشکیان: شرم بر حقوق بشری که آمریکا و اروپا از آن دفاع میکنند
سامانه بارشی جدید به جو کرمانشاه وارد میشود
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویایی با ما را ندارد
بسیج با تمام توان در عرصههای مختلف حضور پیدا میکند
جای مطالبهگر در زندان نیست
زینیوند: زمینه فعالیت برای حضور افراد شایسته در دولت فراهم شود
آیت الله جوادی آملی: مسئولان در رفع مشکلات اقتصادی بکوشند
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام دفاع مقدس می شود
دومین اجلاس ملی خیرین هیئت در مشهد آغاز شد
حفظ نیروهای نخبه سیستان و بلوچستان در اولویت است
اختصاص اعتبارات ویژه دولت برای توسعه استان سیستان و بلوچستان
دیدار رئیس جمهور با جمعی از خانواده شهدای سیستان و بلوچستان
خراسان رضوی میزبان ۱۴ پیکر شهید گمنام گمنام دفاع مقدس می شود
نیروگاه زباله سوز ساری دهه فجر بهره برداری می شود
صدور مجوز تبدیل وضعیت بیش از پنج هزار نیرو در سیستان و بلوچستان
مرحوم شکوری زندگی خود را وقف اشاعه شیعه کرد/ فاطمیه کمرنگ نشود