میرنیوز
به نقل از مدیکالاکسپرس، مدتهاست که فواید سلامتی چای سبز شناخته شده است. این نوشیدنی حاوی کاتچینهایی به نام ECG و EGCG است که عمر را طولانی میکند. این دو ماده از گروه پلیفنلها هستند و بهعنوان آنتیاکسیدان در نظر گرفته میشوند، به این معنی که با استرس اکسیداتیو در بدن ناشی از رادیکالهای آزاد تهاجمی اکسیژن مقابله یا از آن جلوگیری میکنند.
تا کنون، تحقیقات بر این مبنا بودند که کاتچینها این رادیکالهای آزاد را خنثی و در نتیجه از آسیب به سلولها یا DNA جلوگیری میکنند. یکی از منابع رادیکالهای آزاد اکسیژن، متابولیسم است. بهعنوانمثال، این رادیکالهای آزاد زمانی که میتوکندریها (نیروگاههای سلول) برای تولید انرژی کار میکنند، آزاد میشوند.
محققان ETH به سرپرستی مایکل ریستو، استاد متابولیسم انرژی در گروه علوم و فناوری بهداشت این دانشگاه به همراه همکارانش از دانشگاه ینا آلمان با بررسی بر روی کرمهای لولهای الگانس (C. elegans) به نتیجه به ظاهر متفاوت و متناقص رسیدند که کاتچینهای موجود در چای سبز به جای سرکوب استرس اکسیداتیو آن را تقویت میکنند.
افزایش موقت استرس اکسیداتیو
گروه ریستو در مطالعهای که به تازگی در مجله Aging منتشر شده است، نشان میدهد که این پلیفنولهای چای سبز در ابتدا استرس اکسیداتیو را در کوتاهمدت افزایش میدهند اما این مورد باعث افزایش قابلیتهای دفاعی سلولها و ارگانیسم میشود. در نتیجه، کاتچینهای موجود در چای سبز منجر به عمر طولانیتر و تناسب اندام بیشتر در نماتدهایی (کرم لولهای) شد که از آن تغذیه کرده بودند.
ریستو افزود: پلیفنولهای چای سبز یا کاتچینها در واقع آنتیاکسیدان نیستند بلکه پرواکسیدانهایی هستند که توانایی ارگانیسم را برای دفاع از خود، شبیه به واکسیناسیون، بهبود میبخشند. با این حال، این افزایش در قابلیت دفاعی نه از طریق سیستم ایمنی، بلکه با فعالکردن ژنهایی که آنزیمهای خاصی مانند سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و کاتالاز (CTL) را تولید میکنند، آشکار میشود. این آنزیمها رادیکالهای آزاد موجود در نماتد را غیر فعال میکنند و اساسا آنتیاکسیدانهای درونزا هستند.
چای سبز یا کنسانتره
ریستو هر روز چای سبز مینوشد و آن را توصیه میکند اما استفاده از عصاره یا کنسانتره چای سبز را توصیه نمیکند زیرا در غلظت خاصی سمی میشود. کاتچین با دوز بالا میتوکندری را به حدی مهار میکند که مرگسلولی را به دنبال دارد و میتواند به ویژه در کبد خطرناک باشد. هر فردی که این پلیفنولها را در دوزهای بیش از حد مصرف کند به اندامهای خود آسیب میزند.
در حالی که بیشتر کاتچینها در انواع چای سبز ژاپنی یافت میشود، سایر چایهای سبز نیز حاوی مقادیر کافی از این پلیفنولها هستند. چای سیاه نیز حاوی سطح بسیار پایینتری از کاتچین است، زیرا این کاتچینها تا حد زیادی در فرآیند تخمیر از بین میروند. ریستو میگوید: «به همین دلیل است که چای سبز به چای سیاه ترجیح داده میشود.»
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه میشود
بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرمآباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال
رئیس جمهور به اصفهان سفر میکند