میرنیوز
حسین علی ابراهیمی در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به اهمیت و کاربرد پساب اظهار کرد: پساب فایده چندانی ندارد اما با ایجاد فعل و انفعالاتی روی آن می توان زمینه بهره برداری از آن را فراهم کرد.
وی گفت: متاسفانه مازندران علی رغم داشتن اکوسیستم حساس کوه، دریا، جنگل و وجود رودخانه های دائمی بخش اعظمی از فاضلاب های خانگی آن تسویه نمی شود و در بهترین حالت میزان تصفیه آب خانگی در استان نزدیک به ۱۵ درصد است که در کشور این میزان به طور میانگین به بیش از ۵۰ درصد می رسد.
*کاکرد مهم پساب
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران افزود:در حالی که اگر بتوانیم فاضلاب را تصفیه کنیم بخشی از آب مورد نیاز در صنعت و کشاورزی از پساب تسویه شده تامین میشود، بنابراین نخستین کارکرد پساب این است که ما دیگر نیازی به برداشت آب سالم از چاهها نداریم.
ابراهیمی ادامه داد: باوجود اینکه شاید در مازندران میزان بارش کل در سال نسبت به بسیاری از استان ها در کشور بیشتر است و پس از گیلان احتمالا در رتبه ۲ میانگین بارش قرار داریم، امابه علت برداشت بی رویه از منابع آبهای زیر زمینی سالانه با۶ میلیون متر مکعب کسری مخزن منابع آب زیر زمینی مواجه هستیم و این یک زنگ خطر جدی است.
وی ادامه داد: به طور میانگین هر ۲۰ سال به اندازه سد شهید رجایی آب های زیر زمین خالی می شود و همین عامل سبب این فرو نشست دشتها شده است، مازندران نیز در آینده نزدیک شاهد چنین پدیده ای خواهد بود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران تصریح کرد: در حال حاضر بارندگی ها در خاک ذخیره میشود اما اگر این فرونشست اتفاق بیافتد مرگ اکولوژیک آبخوان رخ می دهد.
*وجود ۱۴۶حلقه چاه در مازندران
ابراهیمی نسبت به مرگ آبخوان در مازندران هشدار داد و گفت: در صورت ادامه این روند مازندران وارد چنین شرایطی خواهد شد، به طوریکه در مازندران ۱۴۶ حلقه چاه داریم که تنها ۸۰ حلقه آن دارای پروانه است و سایر چاهها از نظر ما غیر مجاز تلقی میشود اما همکاران آب منطقهای آن را بلاتکلیف عنوان میکنند که بلاتکلیفی این چاه ها بی معنی است.
*چاه های پروانه دار و مجاز در مازندران سیستم نظارت هوشمند درستی ندارند
وی با اشاره به اینکه چاهها همچنان در حال حفر شدن هستند، خاطرنشان کرد: موضوع مهمتر این است که چاه های پروانه دار و مجاز هم سیستم نظارت هوشمند درستی ندارند، این چاه ها باید سیستم کنترل هوشمند داشته باشند تا میزان برداشت آنها نیز از حد مجاز فراتر نرود و باید گفت، متاسفانه در نصب کنتور هوشمند بر روی چاههای مجاز بسیار عقب هستیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مازندران خاطرنشان کرد: در صورت بروز مرگ اکولوژیک آبخوان اگر سالانه ۳۰۰۰ میلیمتر بارندگی داشته باشیم زمین قادر به جذب این میزان آب نیست بنابراین تغذیه سفره زیرزمینی صورت نمی گیرد اینها خطراتی است که در برداشت آبهای زیر زمین های در مازندران صورت می گیرد.
*وضع مدیریت پساب در مازندران به هیچ عنوان قابل تایید نیست
ابراهیمی با بیان اینکه در بخش کشاورزی نیز آب حاصل از مصارف کشاورزی پس از مصرف بیرویه سم و کود و رهاسازی در رودخانه ها آسیب زننده است، تصریح کرد:وضع مدیریت پساب در مازندران به هیچ عنوان قابل تایید نیست و در هیچکدام از بُعد فاضلاب های صنعتی خانگی و کشاورزی هیچ اقدامی صورت نگرفته؛ مهم تر از آن ولنگاری که در مراکز دپوی زباله درباره شیرابه ها اتفاق می افتد نگران کننده است.
ابراهیمی گفت:در صورت راه اندازی تصفیه خانه پساب آلودگی ها کنترل و وارد محیط زیست نمی شود و آسیبزا نخواهد بود.
*در فعالیتهای کشاورزی نیز میتوان از پسابها استفاده کرد
مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به کاربردهای تصفیه پساب، ادامه داد: در فعالیتهای کشاورزی نیز میتوان از این پسابها بهره برداری کرد و بسیاری از صنایع نیز میتوانند از پساب و فاضلاب تصفیه شده استفاده کنند.
ابراهیمی با بیان اینکه در بخش صنعتی، فاضلابها تصفیه نمیشوند و همین موضوع مشکلات عدیده ای را به دنبال دارد، تصریح کرد: برخی از شهرک های صنعتی به بهانه اشتغال و تولید از قانون تمکین نمی کنند و هر از گاهی شاهد رهاسازی فاضلاب های صنعتی در رودخانه ها نیز هستیم که این مهم نیز آسیب به زندگی آبزیان نیز وارد می کند.
وی با شاره به اینکه در کنار تصفیه خانه فاضلاب خانگی تصفیه شیرابه ها نیز باید در دستور کار قرار بگیرد، گفت:اما هیچ اراده شهری در مدیریت شهر های استان برای این منظور نداریم همچنین احکام قانونی و حقوقی محکمی نیز در این مورد وجود ندارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران ادامه داد: با وجود اینکه محیط زیست دستگاه اجرایی نیست اما به عنوان دستگاه نظارتی نیز وارد شده است تا صاحبان تکنولوژی خرد و دانشمندان وارد این عرصه شوند، نخستین سازه تصفیه خانه فاضلاب کشور های خانگی در سال ۹۸ در طور کامل تنکابن به بهره برداری رسید اما هنوز اراده کافی در زمینه پساب و پسماند در مازندران وجود ندارد تا یکبار برای همیشه به حل موضوع بپردازیم.
ابراهیمی تاکید کرد: برخی زمینه فساد در مدیریت پسماند و پساب را ایجاد می کنند و شهرداری ها نیز از وظایف محوله در حوزه پسماند و پساب سر باز می زنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه
مانور زلزله در ۵۶۰۰ مدرسه اصفهان برگزار میشود
نهم آذرماه جاده کرج- چالوس بازگشایی میشود
دارالقرآن الکریم هرمزگان رتبه برتر کشوری را کسب کرد
بسیج در مسائل انقلاب بن بست نداشته است
نجات فرد گرفتار شده در دیواره ارتفاعات سرپلذهاب توسط هلال احمر
تشییع و خاکسپاری ۸ شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
سقوط خودرو در محور ملکشاهی یک کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت
صدور ۱۲۴ اخطار زیست محیطی به واحدهای تولیدی کاشان
تصادفات فوتی در راههای استان بوشهر ۱۵ درصد کاهش یافت
بسیج همواره حمایتگر و کمک کننده دولت ها بوده است
آماده باش مدیریت بحران اصفهان/باران و طوفان در راه است
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند