میرنیوز
دکتر سهراب دل انگیزان در اولین نشست از مجموعه نشستهای دوشنبههای کرمانشاه که امروز(سوم آبان)با موضوع مسائل اقتصادی کرمانشاه برگزار شد، از اقتصاد به عنوان اولویت اصلی کشور یاد کرد که دولت سیزدهم هم برنامههای خود را برمبنای این اولویت قرار داده است.
وی ادامه داد: استان کرمانشاه نیز به عنوان یک استان مرزی هم جایگاه ویژهای در اقتصاد کشور دارد و هم با مسائل و مشکلات متعددی مواجه است که جای بررسی دارد.
دانشیار گروه اقتصاد دانشگاه رازی نگاهی به وضعیت شاخصهای اقتصادی کرمانشاه داشت و عنوان کرد: برآورد میکنم اقتصاد کرمانشاه اقتصادی پنج میلیارد دلاری با GDP حدود 140 هزار میلیارد تومانی است.
دل انگیزان سهم اقتصاد پنهان از مجموع اقتصاد کرمانشاه را 20 درصد دانست و افزود: در آمارهای رسمی که از اندازه اقتصاد کرمانشاه اعلام میشود، این سهم دیده نمیشود.
به گفته این کارشناس مسائل اقتصادی، سهم بخش خدمات از اقتصاد کرمانشاه 50 درصد، سهم بخش کشاورزی 22 درصد و سهم بخش صنعت 28 درصد است.
وی درباره نرخ بیکاری استان نیز یادآور شد: اگرچه آمارهای رسمی نرخ بیکاری کرمانشاه را 14 تا 15 درصد اعلام میکند، اما معتقدم نرخ بیکاری واقعی استان 20 درصد است، زیرا در نرخهای رسمی که در سراسر کشور به این شکل است، فردی که یک ساعت در هفته کار کند حتی اگر درآمد نداشته باشد هم شاغل محسوب میشود.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی کرمانشاه تعداد بیکاران استان را حدود 150 هزار نفر برآورد و اظهار کرد: حدود 600 هزار نفر هم در استان مشغول به کار داریم که با احتساب این دو بخش، مجموع جمعیت فعال استان حدود 750 هزار نفر است.
وی جمعیت غیرفعال یک میلیون و 250 هزار نفری استان را عدد بزرگی دانست که معادل 62.5 درصد جمعیت استان است و اضافه کرد: با این وجود نرخ جمعیت فعال کرمانشاه حدود سه تا چهار درصد از میانگین کشور بالاتر است.
دل انگیزان سپس از مهمترین چالشهای آتی پیش روی اقتصاد استان هم یاد کرد و استهلاک زیرساختهای اقتصادی استان از جمله راهها، زیرساختهای برق و آب و ... را از مهمترین آنها برشمرد.
وی با بیان اینکه طی پنج سال اخیر و به دلیل محدودیتهای بودجهای امکان تزریق اعتبار برای احیا این زیرساختها وجود نداشته و احتمالا شرایط تا 10 سال آینده نیز به همین شکل باشد، گفت: اگر زیرساختهای اقتصادی فراهم نباشد، امکان رشد اقتصادی در آینده را نخواهیم داشت.
رئیس دانشکده علوم اجتماعی و کارآفرینی دانشگاه رازی خروج سرمایهها از استان را نیز از دیگر چالشهای آتی پیش روی کرمانشاه دانست و گفت: این خروج سرمایه هم در بخش سرمایههای پولی و هم سرمایههای اجتماعی و افراد است.
در ادامه دکتر آزاد خانزادی استادیار گروه اقتصاد دانشگاه رازی نیز اشارهای به چند شاخص اقتصادی اصلی در کرمانشاه داشت و گفت: در شاخص فلاکت که برآیندی از بیکاری و تورم است، بعد از هرمزگان جایگاه دوم ایران را بر اساس آخرین پایش در تابستان 1400 داریم.
وی افزود: متاسفانه شاخص فلاکت کرمانشاه با عدد 64، از میانگین کشور با عدد 55.4 حدود 9 واحد بالاتر است.
استادیار گروه اقتصاد دانشگاه رازی آخرین نرخ بیکاری فصلی اعلام شده برای کرمانشاه را 14.7 درصد اعلام کرد که از میانگین کشور وضعیت بدتری داریم و گفت: نرخ تورم استان کرمانشاه نیز بر اساس آخرین امار منتشر شده 50 درصد شامل 48.8 درصد در بخش شهری و 54.9 درصد در بخش روستایی است.
وی اظهار کرد: درباره شاخص فقر نیز اگرچه تعاریف متعددی وجود دارد، اما بر اساس یکی از همین تعاریف 37 درصد از جمعیت استان در طبقه محروم قرار دارند که این میزان نیز در کشور 31.4 درصد است.
خانزادی درآمد سرانه استان کرمانشاه را نیز بر اساس آخرین آماری که مربوط به سال 1398 است، 24 میلیون و 568 هزار تومان اعلام کرد که نزدیک به 15 میلیون تومان از میانگین کشور پایینتر است.
این کارشناس مسائل اقتصادی یکی از شاخص های مهم اقتصادی استان را شاخص فضای کسب و کار دانست که در بهار 1400 وضعیت بدتری نسبت به بهار سال 1399 از نظر عدد شاخص فضای کسب و کار داشتیم و خاطرنشان کرد: در زمینه امنیت سرمایهگذاری بر اساس آمار پاییز سال 1399 جایگاه دهم کشور را داریم.
این نشست به همت نشریه برخط "نامه فرهنگ رازی" و با همکاری روابط عمومی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه رازی برگزار شد. قرار بود این نشست چند سخنران دیگر از مسئولین اقتصادی استان هم داشته باشد که حضور نیافتند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اطفای حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز
صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای استان فارس
جهادی بودن اساس رسالت طلبگی و اثرگذاری اجتماعی و فرهنگی است
کشف خط لوله ۷۰۰ متری انتقال سوخت قاچاق در سواحل قشم
اجرای طرح های آبرسانی در شهرستان عباس آباد
لیدر تجمعات دهدشت دستگیر شد
کاهش ۷۰ هزار تنی واردات موز به استان سیستان و بلوچستان
بیمارستان تخصصی درمان ناباروری مازندران لنگ اعتبار است
ثبت ۱۳۶ میلیون هکتار اراضی ملی
فارس رتبه اول در تولید «طلای سفید ایران»
هیچ گونه کمبودی در بازار ماه رمضان و شب عید پذیرفتنی نیست
توهم اقتدار دشمن را با جهاد تبیین باید از بین برد
القاصی مهر: قاچاق سوخت تهدیدی برای امنیت عمومی نیز محسوب میشود
اقتصاد دریا محور میتواند مشکلات مناطق جنوبی کشور را حل کند
حوزه علمیه خراسان پیشرو در تولید محتوای دینی در فضای مجازی است
القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکههای قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شدند
اطفا حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز
القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکه های قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شده اند
۸۹ نفر در مازندران قربانی کلاهبرداری ارز دیجیتال شدند
مازندران هنوز با فرونشست زمین مواجه نشده است
واحد ۴ بخار نیروگاه به مدار سراسری برق پیوست
انقلاب اسلامی بزرگترین ابزار برای توسعه زمینهسازی ظهور است
نجات گروگان ۴۰ ساله از چنگال آدم ربایان در داراب فارس
قطع راه روستاهای بالادست شیخ موسی براثر رانش زمین
هوای اراک و ساوه ناسالم است
۸۱۰۰ محموله مرکبات از نکا صادر شد
پیشنهاد تشییع نمادین شهید نصرالله در میان ملتهای جهان اسلام
حجم آب پشت سد مهاباد به ۶۱ میلیون مترمکعب کاهش یافت
بلندمرتبه سازی راه علاج تامین مسکن در گیلان
انقلاب بزرگترین ابزار برای توسعه زمینهسازی ظهور حضرت مهدی(عج) است