میرنیوز
دکتر مرجانه فرازستانیان در میزگردی با عنوان بانوان و مادران، محور سلامتی که در سازمان نظام پزشکی مشهد و به مناسبت هفته ملی سلامت زنان برگزار شد، اظهار کرد: عامل اصلی سرطان دهانه رحم ویروس HPV است و تماس جنسی راه اصلی انتقال این ویروس است. البته سایر روشهای انتقال اثبات نشده اما به عنوان دلایل انتقال این ویروس مطرح شده است.
وی با اشاره به راههای غربالگری سرطان دهانه رحم گفت: این سرطان با انجام پاپ اسمیر و تست ویروس HPV قابل تشخیص است. در حال حاضر سرطان دهانه رحم در کشورهای پیشرفته با پوشش فراگیر واکسیناسیون تا حد زیادی کنترل شده اما در کشور ما بسیاری از خانمهای جوان به این بیماری مبتلا هستند. مهمترین فاکتور خطر ابتلا به این بیماری داشتن شرکای جنسی متعدد است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: بهترین سن واکسیناسیون برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری سنین قبل از شروع فعالیت جنسی است. در واقع واکسیناسیون این بیماری از سن ۹ تا ۲۶ سال انجام میشود. مشاهده شده در برخی کشورها تا سنین ۴۵ سالگی نیز این واکسن تزریق می شود.
فرازستانیان مهمترین سرطان های زنان را شامل رحم، دهانه رحم، پستان و تخمدان عنوان کرد و افزود: سرطان های رحم و تخمدان غربالگری ندارد.
زنان خونریزیهای غیرطبیعی واژینال را جدی بگیرند
دکتر مرضیه لطفعلیزاده، رئیس بخش زنان بیمارستان امام رضا(ع) مشهد نیز با بیان اینکه خونریزیهای غیرطبیعی در زنان را باید جدی گرفت، گفت: همه خونریزیهای واژینال را نباید به حساب قاعدگی گذاشت. دوره قاعدگی طبیعی بین ۲۴ تا ۴۰ روز است. مدت بروز قاعدگی هم بین چهار تا هشت روز طبیعی به حساب می آید. حجم خون دفع شده نیز باید بین ۲۵ تا ۳۰ و گاه تا ۸۰ CC باشد؛ چنین موضوعی طبیعی محسوب میشود اما اگر سیکل قاعدگی نامنظم باشد؛ به طور مثال یک ماه ۲۴ روز باشد، ماه بعد ۴۰ روز و این روند از نظم خاصی تبعیت نکند و مدت بروز هم کمتر یا بیشتر از چهار تا هشت روز باشد، باید برای بررسی بیشتر به پزشک مراجعه کرد.
وی قاعدگی نامنظم را در سال ابتدایی شروع آن طبیعی خواند و افزود: اغلب این نامنظمیها در سالهای اولیه طبیعی است اما گاهی بررسیهای پزشکی بیشتر هم مورد نیاز است. انجام سونوگرافی راس هرم تشخیصی بخش پاراکلینیکال چرخه درمان خونریزیهای غیرطبیعی زنان است. در راس موارد تشخیصی آزمایشگاهی نیز تست بارداری و در مرتبه بعدی آزمایشهای هورمونی قرار دارد.
رئیس بخش زنان بیمارستان امام رضا(ع) مشهد افزود: طبق آمار به طور متوسط هر خانم طی دوران زندگی خود حداقل یک مرتبه به علت ابتلا به عفونتهای رحمی و واژن به پزشک متخصص زنان مراجعه میکنند؛ بنابراین باید متوجه بود که عفونتهای رحمی موضوعی شایع است. البته چنانچه بهداشت رعایت شود و مراجعه بیمار به موقع بوده باشد و همچنین مقاومت آنتی بیوتیکی در فرد رخ نداده باشد، درمان نیز راحت خواهد بود.
لطفعلیزاده به تغییر سبک زندگی، توجه به حفظ وزن طبیعی، پرهیز از مصرف غذاهای با قند فراوان و خشک نگه داشتن ناحیه ژنیتال به عنوان روشهای پیشگیری از ابتلا به عفونتهای رحمی اشاره کرد و گفت: در عفونتهای رحمی پیشگیری از درمان با اهمیتتر است چرا که عوامل مستعدکننده برای ابتلا به عفونت باید مرتفع شود تا درمان پاسخ مناسب گیرد. توصیه اکید من به همه بانوان این است که به هیچ عنوان اقدام به خوددرمانی نکرده و درمان خود را نیز به دیگران توصیه نکنند. درمان برای هر فرد اختصاصی است و گاه دارویی که برای یک فرد و یک نوع بیماری تجویز می شود، ممکن است در بیمار دیگر نه تنها موثر نباشد بلکه خطر جانی برای وی به همراه داشته باشد.
وی گفت: در اغلب بیماریهای زنان نیاز به درمان شریک جنسی وجود ندارد. در مواردی هم چنین الزامی احساس شود، پزشک معالج حتما اطلاعات لازم را به بیمار انتقال خواهد داد. درمان عفونتهای رحمی در زنان درمانهای ساده و کوتاه مدت است و مراجعه به موقع و درمان این عفونتها از بروز مشکلات بزرگتر در آینده جلوگیری خواهد کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به سوالی در خصوص مصرف بالای مسکن ها در ایران گفت: درد نعمت خدا و علامت هشدار برای به خطر افتادن سلامتی فرد است. مصرف داروهای مسکن بدون مراجعه به پزشک تنها درد را از بین میبرد، نه بیماری را؛ بنابراین همه به ویژه زنان باید متوجه باشند که باید از داروها صرفا با تجویز پزشک بهره برند.
مهم ترین ویزیت یک خانم در طول دوران بارداری ویزیت و مشاوره قبل از بارداری است
دکتر نفیسه ثقفی، مدیر گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست با اشاره به اینکه دریافت واکسن کرونا در دوران بارداری و شیردهی بی خطر است، بیان کرد: مردم، به خصوص مادران باردار، باید بدانند هیچ واکسنی ایمنی صددرصد ایجاد نمیکند. واکسنها کمک میکند در صورت ابتلا به یک بیماری ریسک ابتلا به نوع شدید و فوت کاهش یابد. بنابراین واکسیناسیون عمومی در کنار رعایت پروتکل های بهداشتی و استفاده از ماسک برای همه به ویژه مادران باردار ضروری است.
رئیس انجمن زنان و زایمان ایران شاخه خراسان رضوی گفت: غربالگریها گاهی فوقالعاده سرنوشتساز است. غربالگری سرطان پستان، غربالگری سرطان دهانه رحم و... همگی میتواند از تحمیل هزینههای سنگین درمانی به نظام سلامت و خانوادهها جلوگیری کرده و به افزایش سلامت و پویایی جامعه کمک کند.
ثقفی با تاکید بر لزوم توجه به مقوله پیشگیری گفت: علاج واقعه قبل از وقوع باید انجام گیرد. مهم ترین ویزیت یک خانم در طول دوران بارداری ویزیت و مشاوره قبل از بارداری است. این مشاوره و انجام دستورات پزشک متخصص ضامن گذراندن یک بارداری سالم و موفق خواهد بود. این بارداری موفق و سالم پایه و اساس شکل گیری یک جامعه پویا و سالم است.
وی زنان را قشر اثربخش و اثرگذار جامعه در کنترل پاندمی کرونا دانست و گفت: زنان ما نیمی از جامعه ما را تشکیل می دهند و به لحاظ عاطفی و روانی بر نیم دیگر جامعه به شدت اثرگذار هستند. به همین دلیل انتقال مفاهیم سلامت محور به زنان اثربخشی بیشتری خواهد داشت. در خصوص پاندمی کرونا نیز این موضوع صدق میکنند. مادران خیلی راحتتر میتوانند فرزندان خود را به انجام واکسیناسیون تشویق کنند؛ لذا انتظار میرود برنامهریزان حوزه سلامت به افزایش سواد سلامت زنان بیشتر توجه کنند.
۶۵ درصد زنان باردار خراسان رضوی حداقل یک دوز واکسن دریافت کردهاند
دکتر فاطمه تارا، استاد گروه زنان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در بخش دیگری از این میزگرد گفت: توصیه میشود حتما بارداری بانوان خواسته و با برنامه ریزی باشد و قبل از اقدام به بارداری حتما به پزشک متخصص مراجعه کنند.
وی بیان کرد: مادران باید قبل از اقدام به باردار شدن جهت مشاوره مراجعه کرده و پزشک خود را از بیماریها و داروهایی که مصرف می کنند، مطلع سازند تا با بهترین شرایط و کمترین ریسک برای جنین و خودشان وارد دوران شیرین بارداری شوند؛ برای مثال مادری که مشکل دندانی دارد، باید حتما قبل از اقدام به بارداری نسبت به ترمیم دندان خود اقدام کند چرا که انجام هر نوع اقدام درمانی حین بارداری پرخطرتر خواهد بود.
این فوق تخصص طب مادر و جنین بیان کرد: پیشگیری همواره بهتر از درمان تلقی شده و این موضوع در اقدام به بارداری از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار است. گاه با شناسایی بیماری و یا تغییر نوع دارو در مادران مبتلا به بیماریهای خاص میتوان از نتایج فاجعهباری که سلامت جنین را تحت تاثیر قرار می دهد، جلوگیری کرد.
وی در خصوص تزریق واکسن کرونا گفت: بهترین زمان دریافت واکسن کرونا قبل از اقدام به بارداری است اما در صورت بارداری استفاده از واکسن کرونا از هفته دوازدهم بارداری توصیه میشود و تا یک هفته به زایمان میتوان اقدام به واکسیناسیون نمود. با ایمنی ایجاد شده در مادر و سپس شیرخوار، نوزاد در چند ماه اول پس از تولد در شرایط بهتری قرار خواهد داشت.
استاد گروه زنان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص آمار واکسیناسیون زنان باردار علیه کرونا در استان خراسان رضوی گفت: طبق آمار حدود ۶۵ درصد از زنان باردار واجد شرایط که به مرکز بهداشت مراجعه داشته و پرونده سلامت در این مراکز تشکیل دادهاند، حداقل یک دوز واکسن دریافت کرده اند.
تارا در خصوص واکسن آنفلوآنزا نیز گفت: این واکسن تداخلی با واکسن کرونا ندارد و تزریق آن در ماههای سرد سال به خانم های بارداری که در نیمه دوم بارداری بوده و خصوصا نقص ایمنی یا بیماریهای زمینهای مثل دیابت یا بیماری قلبی عروقی دارند، توصیه میشود.
وی در خصوص مقایسه شرایط زندگی فعلی بانوان با نسلهای قبلی بیان کرد: متاسفانه سلامت در مورد شرایط محیطی و خورد و خوراک در زندگی امروز نسبت به گذشته کمتر است. متاسفانه محصولات از شکل ارگانیگ تغییر کرده و زندگیها کم تحرک و ماشینی شده و نیاز به مصرف منابع جایگزین بیشتر شده است؛ به عنوان مثال در گذشته شاید افراد بیشتر در معرض نور خورشید قرار میگرفتند؛ بنابراین نیاز به مصرف مکملهای ویتامین D کمتر بود اما امروز استفاده از آن خصوصا در دوره بارداری ضروری است. در خصوص سایر مکملها، واکسنها و داروها نیز همین موضوع صدق میکند. سبک زندگی ما تغییر پیدا کرده و درمانها پیشرفتی متناسب با سبک زندگی جدید پیدا کرده است. شاید در گذشته یک مادر ۱۰ زایمان تجربه میکرد اما گاه در نهایت از این تعداد سه یا چهار فرزند را میتوانست برای خود حفظ کند اما آیا مادر امروزی که برنامه ریزی دارد و عجول است، تحمل این نوع زندگی را دارد؟ خلاصه اینکه در دنیای پر آسیب امروز واکسنها، مکملها و و داروها به ما کمک می کند سالمتر زندگی کنیم. شاهد این موضوع نیز افزایش سن امید به زندگی در سطح جوامع در صورت رعایت بسیاری از این نکات است.
تشخیص زودرس سرطان پستان موجب موفقیت بالای درمان میشود
همچنین دکتر آذر فانی، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست عنوان کرد: سرطان پستان شایعترین سرطان زنان است که قابل پیشگیری است. اگر این نوع سرطان سریع تشخیص داده شود، ۹۰ درصد و شاید بیشتر شانس درمان قطعی آن وجود داشته باشد.
وی با اشاره به نقش غربالگری در کنترل و تشخیص سرطان پستان اظهار کرد: در کشور ما غربالگری سرطان پستان در قالب برنامه جامع کشوری انجام نمیشود و معمولا با پیگیریهای خود بیمار و به پیشنهاد پزشک صورت میگیرد.
فانی شایع ترین علائم سرطان پستان را شامل احساس توده در پستان، ترشح از پستان، تغییر شکل، عدم تقارن و کشیده شدن پستان به داخل و درد در برخی از مواقع عنوان کرد و افزود: اگرچه در سالهای اخیر اقدامات خوبی در زمینه پیشگیری، غربالگری و آگاهسازی زنان جامعه انجام شده اما هنوز بخش زیادی از سرطانهای کشورمان در مراحل پیشرفته تشخیص داده میشوند که ترس بیمار از مراجعه، عدم آگاهی، مشکلات اقتصادی و همچنین نبود برنامه از علل آن به شمار میرود. این در حالی است که در کشورهای پیشرفته غربالگری سرطان پستان و انجام ماموگرافی(تصویربرداری از پستان) در قالب برنامه جامع برای افراد در معرض خطر به صورت رایگان و روتین انجام میشود و زنان بین ۵۰ تا ۷۵ سال هر ۲ سال یک مرتبه به صورت منظم ماموگرافی میشوند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی مشهد، وی با اشاره به اینکه در کشور ما ابتلا به سرطان پستان ۱۰ سال پایینتر از سایر کشورها شناخته شده که عوامل متعددی در این زمینه نقش دارد، ادامه داد: در فردی با ریسک متوسط، یعنی فردی که زمینه خانوادگی، ژنتیکی و سندرومهای دیگر خانوادگی نداشته باشد، ماموگرافی از سنین ۴۰ الی ۵۰ سال به بالا و هر ۲ تا سه سال یک بار پیشنهاد میشود. در افراد با ریسک بالا نظیر افراد با سابقه خانوادگی مثبت یا سابقه پرتودرمانی برنامه غربالگری از سنین پایینتر و به فواصل نزدیکتر پیشنهاد میشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور