میرنیوز
شهر شیراز و استان فارس به واسطه وجود اماکن مذهبی و آثار و جاذبههای مربوط به دوران پس از اسلام، دارای ظرفیتهای مناسبی برای توجه به گردشگری مذهبی و برنامهریزی برای تسهیل و توسعه آن است. ظرفیتی که تا پیش از سفر مقام معظم رهبری به شیراز و اطلاق "حرم سوم اهل بیت(ع)" به این شهر، کمتر مد نظر قرار گرفته بود و طی سالهای پس از آن هم علیرغم بیان نقطه نظرات جسته و گریخته از سوی مسئولان در بخشهای مختلف، چندان به آن پرداخته نشده است.
این در حالیست که اکثر گردشگرانی که به شیراز و فارس سفر میکنند، جاذبههای مذهبی و دینی این شهر و استان را در برنامه بازدیدهای خود گنجانده و عموما از حضور در این اماکن و اطلاع دقیق از پیشینه و ارزش تاریخی و مذهبی و دینی آن، استقبال میکنند.
به گزارش ایسنا، علیرغم آنکه در سالهای اخیر، مبحث گردشگری مذهبی و لزوم توجه به آن، بیش از گذشته مورد توجه و دقت مسئولان قرار گرفته و حتی متولیان مستقیمی در بخشهای مدیریت دولتی به آن اختصاص داده شده است، همچنان گردشگری مذهبی، امری مغفول در فارس و شیراز محسوب میشود.
مدیر گردشگری و زیارت سازمان فرهنگی، اجتماعی شهرداری شیراز با تاکید براینکه حرم سوم اهلبیت(ع) یک فرصت برای تسهیل و توسعه گردشگری است، پرداختن به اقدامات زیرساختی با هدف توسعه گردشگری مذهبی در شهر شیراز را با توجه به قرارداشتن حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع)، یک ضرورت دانست.
امیرحسین حکمتنیا در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه تعریف مسیر گردشگری از مبادی ورود به استان و شهر شیراز تا زیارتگاهها یک الزام در زمینه تسهیل و توسعه گردشگری مذهبیست، شیراز را یکی از شهرهای دارای جاذبه برای جذب گردشگران مذهبی از داخل و خارج کشور توصیف کرد.
حکمتنیا با بیان اینکه شهر شیراز با داشتن سومین حرم اهل بیت از ظرفیت های خوبی در حوزه گردشگری زیارتی برخوردار است، افزود: حرم شاهچراغ(ع) به عنوان نگین فعالیتهای فرهنگی فارس، امکانی مناسب و اثر گذار در زمینه رونق گردشگری این استان است.
مدیرگردشگری و زیارت سازمان فرهنگی شهرداری شیراز، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر جایگاه استان فارس و نامیدن شیراز به عنوان حرم سوم اهل بیت(ع)، بر اهمیت و ضرورت استفاده از ظرفیت های گردشگری زیارتی حرمهای مطهر و بقاع متبرکه شیراز و فارس خصوصا حرم مطهر احمدبن موسی(ع)، تاکید و خاطرنشان کرد: نامگذاری شیراز به عنوان حرم سوم اهل بیت، مسئولیت مدیران و دستگاههای مختلف در رابطه با حرم مطهر را دوچندان کرده است.
وی بیان کرد: متاسفانه به گردشگری مذهبی در شیراز و فارس آنگونه که باید پرداخته نشده است، در صورتی که با تدوین و اجرای برنامه هدفمند در کنار گردشگری تاریخی و طبیعی، با معرفی اماکن مذهبی می توان به اقتصاد پایداری در این حوزه دست یافت.
حکمتنیا اضافه کرد: گردشگری مذهبی تنها به زیارت حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) و دیگر حرمهای مطهر ختم نمیشود و در برگیرنده معرفی و فراهم شدن زمینه بازدید و آشنایی با آثار ارزشمند تاریخی دینی، تکایا، مدارس دینی، آداب و رسوم مذهبی، موقوفات و سنتهای حسنه موجود و معماری دوران اسلامی و ... هم خواهد بود.
وی گفت: از آن جایی که بقاع متبرکه و آستان امامزادگان موجود در استان فارس نیز میتواند در گردشگری مذهبی نقشی بسزا ایفا کند، باید با تعریف مسیرهای گردشگری، برای گردشگران از زمان ورود به استان و شهر شیراز برنامهای مدون داشت تا زمینه رونق این بخش از صنعت گردشگری فراهم شود.
حکمتنیا خاطرنشان کرد: شیراز یکی از کانون های پایدار برگزاری مراسم های دینی و مذهبی در ایام مختلفی مانند ایام محرم و رمضان است که بسیاری از این آئینها، ثبت شده و دارای جذابیتهای مناسبی برای جلب گردشگران محسوب میشود.
رئیس اوقاف منطقه سه شیراز، نیز با بیان اینکه گردشگری مذهبی محور مهمی برای توسعه صنعت گردشگری در فارس است، افزود: پتانسیل های گردشگری فارس باعث شده تا مسافری که با هردیدگاهی وارد ایران می شود حتما به شیراز هم سفر کرده و از جاذبه های آن دیدن کند.
حجتالاسلام میثم حسینی خاطرنشان کرد: اکثر قریب به اتفاق مسافرانی که به فارس و شیراز سفر میکنند حتما بازدید از بناهایی نظیر مسجد نصیرالملک به عنوان یکی از چهار مسجد مهم تاریخی فارس، بازدید دارند؛ لذا استفاده از ظرفیت موجود برای کمک به توسعه گردشگری مذهبی، اهمیت فراوانی دارد.
حسینی اضافه کرد: علاوه بر مسجد نصیرالملک، مساجد و بناهای مختلفی از دوران اسلامی در شیراز وجود دارد که با معرفی مناسب هرکدام به گردشگران، امکان جذب آنان فراهم شده و گسترش خواهد یافت؛ مساجدی نظیر وکیل و مشیر و همچنین بناهای فاخری که وجود دارد.
رئیس اوقاف منطقه سه شیراز اضافه کرد: مسیر گردشگری مذهبی، به عنوان یک امر لازم برای شیراز، باید تعریف شده و زیرساخت های گردشگری مذهبی توسعه یابد، در این زمینه مدیران شهری با برنامه ریزی و هدف گذاری باید به این روند را تسریع کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
امام جمعه اهواز: کمک به مردم غزه و لبنان باید تداوم یابد
فرهنگ بسیج از مرزهای ایران به سراسر جهان رسیده است
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه «لاهه» اقدامی بجا بود
انفجار منزل مسکونی در رشت ۶ مصدوم بر جا گذاشت