میرنیوز
علی کامیار روز پنجشنبه ۲۲ مهرماه در آئین تودیع و معارفه رئیس دیوان محاسبات استان مرکزی با تاکید بر اینکه تغییر مدیران فرصتی برای تبیین سیاستهای دیوان محاسبات است، اظهار کرد: با تغییر مدیریتی در دیوان محاسبات رویکردهای آن نیز تغییر کرده و با شعار محوری "دیوان فناورانه، مردم پایه" فعالیت خود را ادامه میدهد تا بتوان از پتانسیل مردمی برای رشد و تعالی بهرهبرداری کند.
وی افزود: علاوه بر ظرفیت مردمی از پتانسیل مدیران دلسوز و توانمند برای رفع ایرادات و بی انضباطی مالی استفاده شده و این ظرفیت میتواند در تحقق رویکرد دیوان و تعالی کشور با هم افزایی و همدلی برای رشد در انضباط مالی موثر باشد.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد "مردم پایه بودن" دیوان محاسبات این است که همه تصمیمات دیوان بر مبنای رضایت مردم صورت میگیرد، افزود: علاوه بر مردم پایه بودن که یک رویکرد اصلی با بهرهگیری از ظرفیت مردمی است و در دیوان محاسبات در اولویت قرار دارد، موضوع "فناورانه بودن" نیز به عنوان رویکرد دیگر با توجه به رشد تکنولوژی در اولویت است تا بتوان از تجهیزات و سیستم پیشرفته علمی و فناورانه کشور بیشتر استفاده شود.
دادستان دیوان محاسبات با اشاره به تعریف ۲۳ سامانه فناوری در بودجه کشور اظهار کرد: قرار بر این بود که در سال ۱۴۰۰ این سامانهها به بهرهبرداری برسد و از این ظرفیت علمی برای شفاف سازی و بهره وری در نظام بودجه ریزی کشور استفاده شود که متاسفانه کارنامه خوبی در این حوزه دیده نمیشود و یکی از اشکالاتی است که دیوان محاسبات به دنبال برطرف کردن آن است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در سامانه اطلاعات مالیاتی رشد ۲۳ درصدی داشتیم در حالیکه باید این میزان رشد به ۱۰۰ درصد میرسید و این یکی از اشکالات است که باید برطرف شود. با توجه به کاهش درآمدهای نفتی، امید کشور به درآمدهای مالیاتی است که باید از این طریق برای تامین بودجه کشور برنامهریزی کرد و بهرهبرداری صددرصدی از این سامانه ضرورت دوچندان دارد.
کامیار ادامه داد: حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان در برنامه بودجه کشور در ارتباط با دریافت حقوق دولتی از معادن دیده شده بود که از این میزان تنها کمتر از هزار میلیارد تومان اخذ شد. با توجه به ورود دیوان محاسبات به این موضوع بالغ بر ۱۲ هزار میلیارد تومان اخذ شده است.
وی با اشاره به اینکه ۶۵ درصد از منابع حقوق دولتی باید به توسعه معادن برگردد، افزود: در استان مرکزی نیز که حدود ۲۳۶ معدن فعال است باید ۶۵ درصد از منابع حقوق دولتی برای توسعه معادن و افزایش درآمد کشور تخصیص یابد.
وی افزود: تخصیص دو درصد از تراکنشهای بانکی از سوی نظام بانکی کشور به نیروی انتظامی برای هزینه کرد در راستای جلوگیری از تخلفات سایبری هدفگذاری شده بود که متاسفانه محقق نشد و با پیگیری دیوان محاسبات افزون بر ۲۳۰ میلیارد تومان برای این موضوع تخصیص یافت تا بتوان مانع از بروز تخلفات سایبری در کشور شد.
کامیار با تاکید بر اینکه رویکرد دیوان محاسبات تعاملی است، اظهار کرد: دیوان محاسبات تشکیل پرونده را برای خود افتخار نمیداند بلکه حل موضوعات و مشکلات را در سایه تعامل و هم افزایی یک افتخار میداند.
وی با اشاره به رویکرد دیوان محاسبات برای ارائه تفریغ بودجه قبل از موعد مقرر گفت: در سال گذشته تفریغ بودجه دو ماه زودتر از موعد مقرر ارائه شد که در تنظیم بودجه سال ۱۴۰۰ اثرات خوبی را بر جای گذاشت. دیوان محاسبات از هرگونه پیشنهاد و نقطه نظر در حوزه فعالیت خود استقبال میکند و مجلس هم نگاه مثبتی به فعالیت دیوان محاسبات با رویکرد تقویت نظارتی نسبت به موضوع بودجه دارد.
دادستان دیوان محاسبات کشور با تاکید براینکه دنبال مچ گیری و پروندهسازی نیست، تصریح کرد: رویکرد دیوان محاسبات کاهش تخلفات و تشکیل پرونده برای متخلفان است و در این راستا از همه ظرفیتهای خود با تاکید بر رویکرد تعاملی استفاده میکند.
وی کاهش تخلفات در بدنه اجرایی کشور و فعالیت قانونمند و درست دستگاههای دولتی را موجب تقویت اعتماد عمومی در بین مردم دانست و افزود: شفاف سازی و انضباط مالی بدنه حاکمیتی در کشور و امانتداری مدیران اعتماد عمومی را افزایش خواهد داد.
به گزارش ایسنا، مدیرکل هماهنگی استانهای دیوان محاسبات کشور نیز در این آئین گفت: شرایط کشور از لحاظ اقتصادی به سبب تحریمهای ظالمانه و به سبب شیوع ویروس کرونا به شدت در مضیقه است و برون رفت از این شرایط همراهی و همدلی و همکاری بین دستگاههای برنامهریز و سیاستگذاری، نوآوری و ابتکار در ساختار درآمد و هزینه را لازم دارد.
روح الله اکبری افزود: معمولا سال به سال کسری طراز عملیاتی کشور بیشتر میشود و این کسری از محل طراز سرمایه و مالی جبران میشود. برای برون رفت از این شرایط باید به دنبال کارآمدی و کاهش فساد و صیانت از بیت المال بود.
در این آیین از زحمات خلیلی رئیس سابق دیوان محاسبات استان مرکزی تقدیر و حسین زاده به عنوان رئیس جدید دیوان محاسبات استان مرکزی معرفی شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
امارات هیچ سندی بر مالکیت ۲ جزیره «آریانا» و «زرکوه» ندارد
اگر جمهوری اسلامی نبود قطع به یقین جبهه مقاومت وجود نداشت
کمیسیون پزشکی برای محیط بان آسیبدیده شاهرودی تشکیل میشود
پیگیری و اجرای مناسب برنامه ها نسخه اصلی حل مشکلات در استان تهران است
زلزله رستم آباد خسارتی نداشته است
بسیجیان دو ویژگی تولی و تبری را در خود تقویت کنند
شناسایی ۱۷۵ ملک دولتی مازاد برای مولدسازی در مازندران
حضور بسیجیان در لبنان و سوریه برای دفاع از اسلام و انقلاب است
کشور به ۶ حلقه تولید داروی استامینوفن دست یافته است
لزوم پرهیز از سبک زندگی کاریکاتوری/ مفاخر فرهنگی تجلیل شوند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گم شدن نوجوان سیرجانی
دومین ایستگاه هواشناسی کوهستان کشور در اردبیل افتتاح شد
۶ شهید گمنام از دوران دفاع مقدس میهمان کرمانشاه هستند
کوهنورد اردبیلی در علم کوه جان باخت؛ گمشدن نوجوان سیرجانی
مدیریت مصرف انرژی در کشور فرهنگ سازی شود
تحقق عدالت نسبی مطالبه شاهرودیها از آموزش و پرورش استان سمنان
رئیس سازمان بسیج: انقلاب اسلامی هندسه قدرت را در جهان تغییر داد
ستار هاشمی: ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
ضرر فیلترینگ برای ارتباطات کشور بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان است
افزایش۱۲میلیونی جوجه ریزی در استان تهران؛بازار مرغ به ثبات می رسد
بیش از ۲۵ هزار لیتر سوخت قاچاق در هنگ مرزی تایباد کشف شد
متهمین نزاع دسته جمعی «مهدیه» اسلامشهر دستگیر شدند
وزیر کشور و معاون اول رئیس جمهور جویای احوال استاندار مرکزی شدند
سازمان ملل در برابر قتل عام مردم غزه بی خاصیتی خود را نشان داد
ضرورت مهارت آموزی مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی
تداوم تخصیص ارز ترجیحی برای وارد کنندگان تجهیزات پزشکی
بی عملی کشورهای عربی سبب سلطه اسرائیل بر منطقه می شود
مردم کرمان میزبان ۱۰ شهید گمنام در ایام فاطمیه
گیلان میزبان ۶ شهید گمنام میشود
کشف ۱۵ تن برنج تاریخ گذشته در اهواز