میرنیوز
به نقل از نشریه تایمز، برایان اشمیت، محقق استرالیایی گفت: تحصیلات عالی در مقطع زمانی حساس قرار گرفته و نتایج این بررسی نیز بیانگر همین موضوع است و شاهد هستیم که موسسات آموزشی در این بحران، تصمیمات موثری را اتخاذ کردهاند که در آینده نتایج آن مشخص خواهد شد.
معاون دانشگاه ملی استرالیا درباره چگونگی واکنش رهبران در موسسات خود در دوران شیوع و بعد از بیماری همهگیر کووید-۱۹ اظهار کرد: اتخاذ تصمیمات بلندمدت و موثر افراد در آینده نتایج موثری خواهد داشت.
وی افزود: در حال حاضر، در پایان این بحران اگر بدانیم بهترین کار چیست، بسیار بهتر از قبل عمل خواهیم کرد.
نظرسنجی انجمن دانشگاههای اروپایی نشان داده است که ۵۵ درصد از آنها برای جایگزینی با جلسات مجازی برنامههای بلندمدت دارند. یکی از تصمیمات نگرانکننده که از مدتها قبل وجود داشته است، موضوع جدایی آموزش از تحقیق و سپس یارانه متقابل تحقیقات با سود حاصل از تدریس یا سایر درآمدهاست اما این روند در نتیجه شیوع بحران کرونا رایجتر شده است. افراد برای یافتن راههای صرفهجویی در هزینه و راهحلهای سریع و طولانیمدت تلاش میکنند و باید بسیار مراقب باشند تا به دلایل مالی به دنبال موضوعی کوتاهمدت نباشند که در بلندمدت منطقی نباشد.
اشمیت، جدایی آموزش و پژوهش را تهدید میداند زیرا به محض اینکه دانشگاه مسیر یارانه دادن به یک فعالیت را دنبال کند، شخص دیگری آن را بدون فشار اضافی و احتمالا بهتر انجام خواهد داد. اگر دانشگاهی فقط روی آموزش تمرکز داشته باشد، خوب است اما وقتی وانمود میکند که آموزشی و پژوهشی است و البته هیچکدام نیست، بسیار خطرناک است. یکی دیگر از خطرات بزرگ مرتبط با یارانه متقابل برای دانشگاهها، به ویژه دانشگاههای استرالیا، آینده بازار بینالمللی دانشجویی است. مرزهای بینالمللی استرالیا به مدت ۱۸ ماه تعطیل بوده است و تعداد اندکی از دانشجویان خارجی وارد این کشور شدهاند.
از نظر اشمیت، هنوز هیأت داوران در مورد اینکه آیا تعداد دانشجویان بینالمللی در استرالیا به سطح قبل از همهگیری باز خواهد گشت یا خیر، نظری ندارند اما در هر صورت، وی بر این باور است که روند بازیابی دشوارتر از آن چیزی است که مردم خواستار آن هستند زیرا کشورها رقابت بیشتری دارند و همچنین تنشهای ژئوپلیتیک و چالشهای مالی وجود دارد که برخی از دانشجویان آینده نمیتوانند بودجه مطالعات بینالمللی را تامین کنند.
وی گفت: همه خواهان شیوه قدیمی کارها و راحتی هستند اما به این زودی شرایط همانند گذشته نخواهد شد. واقعیت این است که هیچ منبع دیگری در مقیاس مشابه نخواهد بود اگر دانشجویان بینالمللی را از دست بدهیم و تحقیق کمتری انجام شود منابع آموزشی نیز کاهش خواهند یافت اما تغییرات زیادی مانند عدم قطعیت و نگرانی در این بخش از زمان شروع همهگیری بوده است. بسیاری از رهبران میگویند که این بحران به روشن شدن جنبههای آموزش عالی که قبل از بیماری همهگیر کووید- ۱۹ خوب بوده نیز کمک کرده است و اکنون باید بیشتر به آن توجه شود.
مارتین وترلی، رئیس موسسه پلیتکنیک فدرال لوزان در سوئیس گفت: این بحران به نوعی خط قرمز بین دیجیتالی شدن و عدم آن را نشان داده است. در حال حاضر، این خط قرمز برای همه چیز کاملا مشخص نیست اما پیش از این، بسیار مبهم بود زیرا ما هیچ ایدهای نداشتیم و اکنون با این آزمایش، کار از راه دور اهمیت خود را نشان داده است.
سر آنتون موسکاتلی، مدیر دانشگاه گلاسکو اظهار کرد: بیماری همهگیر نشان داد که یادگیری فعال که بر تعامل دانشجویان با اساتید و همسالان خود متمرکز است، باید بیشتر از گذشته باشد.
گلاسکو در سال ۲۰۱۶ با توسعه فضاهایی در محوطه دانشگاه برای تشویق و تقویت تعامل در برخی موارد از طریق استفاده از فناوری، شروع به تسریع این شیوه تدریس کرده بود اما ۱۸ ماه گذشته نشان داده است که یادگیری فعال نمیتواند جایگزین تجربه آموزش آنلاین شود.
اشمیت موافق این موضوع است که تحصیلات مقطع کارشناسی در دانشگاه ملی استرالیا بر محور یادگیری حضوری باقی خواهد ماند. نظرسنجی از دانشجویان نشان داد که ۹۷.۵ درصد موافق بازگشت هستند با اینحال، برای متغیرکردن تحصیلات تکمیلی فرصت بیشتری خواهد بود. البته اشتیاق برای آموزش آنلاین نیز به ویژه برای افراد شاغل و افرادی علاقهمند به تحصیل پارهوقت و افزایش مهارت وجود دارد.
رهبران دیگر عنوان کردند: این بحران بر اهمیت تعاملات اجتماعی تاکید کرده است.
وترلی گفت: محوطه دانشگاه یک فضای اجتماعی است و نمیتوانیم آن را به صورت آنلاین ارائه کنیم. جلسات آنلاین برای کارهای روزمره در سطح مدیریتی مناسب است اما برای طوفان فکری (تکنیک خلاقیت) موثر نخواهد بود.
رئیس امور بینالملل دانشگاه ملی سئول کره جنوبی بیان کرد: تعامل اجتماعی برای دانشجویان دانشگاههای شرق آسیا اهمیت ویژهای دارد زیرا برای یادگیری مهارتهای اجتماعی در زمان تحصیل فرصت اندکی است و البته تغییر در یادگیری آنلاین منجر به تغییرات مثبت شد. برای مثال دعوت از اساتید خارجی برای تدریس در برخی از دورهها و عدم امکان آن در گذشته بسیار اهمیت دارد.
وضعیت کنونی مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است اما میتوانیم از فرصتهای آموزشی جایگزین برای گسترش آموزشهای بینالمللی استفاده کنیم.
ماسکاتلی گفت: دانشگاه در این بحران توانسته است پذیرش فناوری واقعیت مجازی (VR) را تسریع کند و آن را بهبود بخشیده و امکان تسریع و تطبیق فناوریهای جدید در آموزش که پیش از این با موانعی مواجه بودند را ارائه کرده است. همچنین جلسات مجازی و ترکیبی میتوانند برای هر فردی و در هر جایی انجام شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد