میرنیوز
دکتر"نوذر نخعی" امروز۲۰ مهرماه در گفت و گوی رسانه ای درباره روند واکسیناسیون کرونا در استان کرمان اظهار کرد: از ابتدای آغاز واکسیناسیون در استان کرمان تاکنون ۹۳ درصد افراد بالای ۶۰ سال واکسن کرونا تزریق کرده اند که عدد بسیار خوبی حتی در سطح دنیاست.
وی با اشاره به مقاومت های روزهای نخست در مقابل واکسیناسیون افزود: در موج اخیر بیماری کرونا مردم دیدند کسانی که واکسن زده بودند، کمتر بیمار و یا بحال شند و برخی اصلا علامت دار هم نشدند لذا اثربخشی واکسن را دیدند.
نخعی با بیان اینکه در سنین جوان تر نیز همین مسئله بود و اکنون که واکسیناسیون دانش آموزان آغاز شده این مقاومت دیده می شود، تصریح کرد: در خیلی از کشورها زودتر از ایران تزریق واکسن در این گروه را آغاز کرده و حتی برخی کشورها برای کمتر از سن ۱۲ سال و پیش بینی این است سن ۱۲ سال نیز پایین تر می آید زیرا دنیا دارد به این سمت می رود.
این متخصص پزشکی اجتماعی بیان کرد: والدین نگرانی و حساسیت دوچندان نسبت به فرزندان دارند اما بنده اعلام میکنم خوشخبتانه ۴۵ درصد دانش آموزان ۱۲ تا ۱۸ ساله در استان کرمان تاکنون واکسن کرونا را دریافت کرده اند.
وی با اشاره به اینکه دو فرزند ۱۵ و ۱۳ ساله بنده واکسن کرونا زده اند، گفت: مردم دلواپسی دارند که ممکن است اثر معکوس داشته باشد؛ بارها سئوال می کنند فردی که دیابت و آسم دارد واکسن بزند؟ که مجامع علمی می گویند این افراد باید زودتر واکسن بزنند و در بررسی ها مشخص شده یکی از سه کانون اصلی و مهم پخش شدن ویروس کرونا، مدارس هستند و حالا قرار است مدارس باز شوند.
نخعی با اشاره به اینکه عارضه ای که منجر به بستری یا مشکل شدید در دانش آموزان با تزریق واکسن کرونا بشود، نداشته ایم، اظهار کرد: مردم باید اطمینان داشته باشند. در خیلی از کشورها از سه سالگی واکسیناسیون کرونا آغاز شده و نتایج خوبی داشته و در کشور ما مدارس باز می شود و نباید کاری بکنیم که بعد حسرت بخوریم کاش فرزندمان را واکسن زده بودیم تا کرونا نمی گرفت.
وی بیان کرد: خیلی از کشورها دارند به این نتیجه می رسند که واکسیناسیون را در برخی گروه ها از جمله کسانی که با مردم سر و کار دارند، اجباری بکنند و در برخی از کشورهای اروپایی نیز واکسیناسیون دانش آموزان دارد اجباری می شود اما در کشور ما هنوز اجباری نیست و پیش بینی می کنم با توجه به روند واکسیناسیون در کشور از جمله در سالمندان و ...، در دانش آموزان نیز واکسیناسیون افزایش می یابد و پیش بینی این است هر چه جلوتربرویم اجباری شدن واکسیناسیون را خواهیم داشت.
این متخصص پزشکی اجتماعی درباره علت انتخاب واکسن سینوفارم برای دانش آموزان اظهار کرد: این واکسن حاوی ویروس غیرفعال شده است و از این جهت خیال راحت تر است که اگر ایمنی زائی کمتری دارد، عوارض آن نیز کمتر است و برای همین برای کودکان که در مجامع علمی دنیا با وسواس به آن ها نگاه می شود، از این واکسن استفاده می شود و این نکته مهم است که هر دو دوز واکسن باید برای کودکان تزریق شود.
وی افزود: واکسن کرونا در مقابل جهش های ویروس حفاظت ایجاد می کند و جهش های متفاوت، واکسن را بی اثر نمی کند و واکسن های موجود بر روی جهش هایی که تاکنون رخ داده، موثر بوده است.
نخعی در بخش دیگری از سخنانش درباره واکسن آنفلوانزا در فصل سرما گفت: توصیه این است در مهر و آبان ماه واکسن آنفلوانزا تزریق شود و سال گذشته پیش بینی شد آنفلوانزا کم خواهد بود که همینطور شد و تعداد خیلی محدود بود و امسال نیز با توجه به پایش نیمکره جنوبی، پیش بینی این است آنفلوانزا مشکل آفرین نباشد اما بعضی از افراد پرخطر هستند از جمله خانم های بادار و افراد بالای ۶۵ سال که باید واکسن را دریافت کنند و بقیه با توجه به شرایط می توانند اقدام کنند و گروه های دیگر بسته به شرایط از جمله افراد دارای نقص ایمنی و کسانی که کورتن استفاده می کنند باید نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام نمایند.
وی بیان کرد: پیش بینی می شود امسال نیز آنفلوانزا کمتر باشد زیرا به خاطر کرونا، مردم ماسک می زنند و فاصله گذاری را رعایت می کنند که موجب جلوگیری از آنفلوانزا می شود که سرایت پذیری آن کمتر از دلتاست و اگر کرونا نگیریم و رعایت کنیم خودبه خود آنفلوانزا نمی گیریم ضمن اینکه واکسن آنفلوانزا و کرونا تداخلی ندارند.
این متخصص پزشکی اجتماعی درباره دغدغه والدین در کودکان کمتر از ۱۲ سال گفت: هورمون ملاتونین در بدن کودکان پنج تا ۱۲ ساله موجود است و برای همین کودکان مقاومت بیشتری در مقابل کرونا دارند و منحنی احتمال بستری و فرم شدید بیماری در ۱۲ سال به بعد صعودی می شود و هرچه سن بالاتر می رود احتمال شدید شدن بیماری افزایش می یابد برای همین واکسیناسیون کرونا را در افراد بالای ۱۲ سال ملاک قرار داده اند.
وی افزود: هرچه پوشش واکسیناسیون در سنین مختلف در جامعه بیشتر بشود، کودکان نیز کمتر درگیر می شوند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد
شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان
وزیر کشور وارد سمنان شد
افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
حریق جنگلهای رودبار مهار شد
راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
هدیه رهبر معظم انقلاب به ملیپوش والیبال نشسته قم اهدا شد
فعالیتهای تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال میشود
تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
«کولیوند» استاندار سمنان شد
استاندار جدید سمنان را بیشتر بشناسید
تصادف زنجیرهای در قشم ۹ مصدوم برجا گذاشت
صادرات محصولات دانش بنیان به اروپا از کریدور کشورهای حاشیه خزر
۹۱۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی در محمودآباد آزادسازی شد
پلمب ۷ واحد صنفی کرمان به دلیل استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز
تشییع پنج شهید گمنام در استان مرکزی
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در آذربایجان غربی احیا شد
هشدار مدیریت بحران خوزستان برای تقویت سامانه بارشی
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر به کمربندی کرمانشاه
۶۰ انشعاب غیرمجاز آب در روستای گمیزدر مشهد قطع شد
۱۴۰ طرح عمرانی و اجتماعی در قالب قرارگاه کوثر در ارومیه اجرا شد
مقاومت و اربعین به گفتمان تبدیل شود
کیفیت هوای استان البرز به وضع اضطرار رسید
طرح مردمیاری ارتش برای دانشآموزان بجستانی آغاز شد
بازگشایی راه ۶۵ روستای پشتکوه فریدونشهر در اصفهان
دو قلاده پلنگ در قاب دوربین محیط بانان طالقان ثبت شد