میرنیوز
۱۹ ساله بود که به سربازی اعزام شد و قصد داشت پس از پایان سربازی، تحصیلات خود را ادامه دهد و به دانشگاه برود. اما سرنوشت طور دیگری برای او رقم خورده بود. به گفته پدرش به علت غیبت، بازداشت میشود و در زندان یک شب که از جای خود بلند میشود دیگر نمیتواند روی پای خود بایستد و برای همیشه فلج میشود. از آن زمان ۱۳ سال می گذرد و فرزاد همچنان روی ویلچر است.
پدر فرزاد گلایههای زیادی از روند رسیدگی به پرونده پسر خود دارد و بیان میکند که در این ۱۳ سال هنوز مقصر اصلی وضعیت امروز فرزاد مشخص نشدهاند. پدر فرزاد بیان میکند که هزینه های نگهداری از فرزندش بسیار بالاست به طوری که مجبور شده خانه خود را بفروشد و اجاره نشین شود.
امیرقلی فتاحی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: پسر من سرباز پایگاه پدافند هوایی زاهدان بود. فرزاد در تاریخ ۱۸ خرداد سال ۱۳۸۸ زمانی که ۱۹ سال داشت به سربازی اعزام شد که پس از سه ماه آموزشی در بهبهان خوزستان برای انجام ادامه سرباز خود به زاهدان اعزام میشود. پس از مراجعه به پایگاه هوایی زاهدان به دلیل درگیریهایی که گروه عبدالمالک ریگی در مرزهای شرقی به راه انداخته بودند و اعمال تروریستی انجام می دادند و به دلیل بیماری بنده، فرزاد به اصفهان آمد و پس از ۷۱ روز دوباره به پادگان هوایی زاهدان بازگشت.
وی افزود: پسرم پس از معرفی به پایگاه هوایی به دلیل غیبت از ۲۱ تا ۲۵ آذر ۱۳۸۸ در بازداشت می ماند و پس از تشکیل پرونده قضایی، به سازمان قضایی نیروهای مسلح زاهدان معرفی شده و این سازمان وی را به زندان منتقل میکند. وقتی پسرم به زندان می رود در تاریخ ۲۹ آذر او را پیش قاضی می برند و فرزاد به قاضی میگوید که روی پاهای خودم نمی توانم بایستم که توجه چندانی به این گفته پسرم نمیشود و به جای اعزام به بیمارستان او را به زندان باز میگردانند. در تاریخ ۳۰ آذر که فرزاد نیمه شب از خواب بلند میشود نمیتواند روی پای خود بایستد اما با تاخیر او را به بیمارستان منتقل میکنند.
فتاحی تصریح کرد: همان روز موضوع را به ما اطلاع دادند که با پیگیریها، مطمئن شدیم خبر از حال رفتن و فلج شدن فرزاد درست بوده است. وقتی صبح زود به بیمارستان خاتم الانبیاء زاهدان رسیدیم تازه فرزاد را از اتاق عمل بیرون آورده بودند. پزشکِ پسرم، مشکل را "آبسه نخاعی" عنوان کرد. تا ۱۷ دی در زاهدان بودیم که پس از پیگیریهای زیاد فرزاد را به بیمارستان بعثت تهران منتقل کردیم.
وی گفت: پس از اقدامات اولیه در بیمارستان بعثت تهران، فرزاد را به اصفهان منتقل کردیم. وقتی این مشکل پیش آمد در سازمان قضایی نیروهای مسلح زاهدان تشکیل پرونده دادیم و با پیگیریهایی که انجام شد پزشکی قانونی در این شهر پسرم را معاینه کرد و در سال ۱۳۸۹ کمیسیون پزشکی در پزشکی قانونی اصفهان، علت بروز این مشکل را قصور ۱۰۰ درصدی مدیریتی مدیران زندان و پادگان اعلام میکند و تاکید میکنند که اگر فرزاد به موقع به اتاق عمل میرسید کاملا درمان میشد.
پدر این سرباز با بیان اینکه درباره آبسه نخاعی و علت بروز آن با پزشکان زیادی مشورت کردیم، اظهار کرد: پزشکان علت وجود این عارضه را عوامل مختلفی مانند بروز زخم، سرماخوردگی و عفونت در بدن عنوان کردند. فرزاد تست سلامت داد و کاملا سالم بود و حین انجام وظیفه این مشکل برای او بروز کرده است. معتقدیم باید مقصران و کسانی که درباره وضعیت فرزندم قصور کردهاند معرفی شوند. در زاهدان چند دادیار عوض شد و ما هم چند وکیل عوض کردیم و در دادگستری زاهدان متذکر شدیم که چرا برای متهمان قرار منع تعقیب صادر کردید؟ باید قرار مجرمیت صادر می کردید تا متمهان با حضور در دادگاه پاسخگوی عملکرد خود باشند تا مشخص شود که چه قصوری درباره فرزندم انجام شده است.
فتاحی گفت: روند دادگاه تا سال ۱۳۹۷ طول کشید که سپس ما دوباره به شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری زاهدان رفتیم. در تاریخ ۲۱ آذر ۱۳۹۷ رای بدوی صادر شد که بر اساس آن زندان به طور ۱۰۰ درصد مقصر اعلام شده بود، چراکه بر اساس استدلال دادگاه مدیران زندان با چند روز تاخیر فرزاد را به بیمارستان انتقال داده بودند و پزشکان متخصص مغز و اعصاب به صراحت گفته بودند اگر فرد مبتلا به آبسه نخاعی یک ساعت دیرتر به اتقاق عمل برده شود تاثیر زیادی در درمان نشدن بیمار دارد.
وی افزود: زندان زاهدان به رای بدوی دادگاه اعتراض میکند که در نتیجه کار به پزشکی قانونی دوم کشیده میشود. در تیرماه ۱۳۹۹ اعلام کردیم که در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۳۹۰ در دادسرای نظامی زاهدان منع تعقیب برای متهمان صادر و پادگان تبرئه شد. در اصفهان استدلال کردیم در خرداد ۱۳۹۰ پادگان تبرئه شده و شما هم در سال ۱۳۸۹ رای صادر کردهاید و گفتهاید که قصور ۱۰۰ درصدی مدیران پادگان و زندان محرز است.
وی با یادآوری بقیه روال طی شده برای پیگیری پرونده فرزندش گفت: فردی که در تیرماه ۱۳۹۹ به کمیسیون دوم اصفهان آمد سبب شد رای شکسته شود که بر این اساس پزشکی قانونی با تغییر رای اولیه اعلام کرد ۵۰ درصد زندان مقصر است و مشخص نکرد که ۵۰ درصد دیگرِ تقصیر بر عهده چه نهادی است؟
وی ادامه داد: به همین دلیل به پزشکی قانونی اصفهان اعتراض و اعلام کردیم که در رای شما عارضه زمینه ای برای فرزاد نوشته شده که دقیقا مشخص کنید به چه معناست؟ وکلا استدلال کردند که اگر فرزاد قبل از خدمت، بیماری زمینهای داشته پس چرا معاف نشد و به سربازی فرا خوانده شد؟ اگر هم در پادگان زمینه این بیماری فراهم شده باید دقیقا در رای نوشته شود. در سال ۱۳۸۹ پزشکی قانونی تمام استعلام های خود را از سراسر کشور انجام داده بود و مدرکی در این باره که فرزاد بیماری زمینه ای داشته وجود ندارد.
پدر این سرباز فلج شده، با تاکید بر این مطلب که بنده مجروح جنگی هستم و ۴ سال در جبهه ها به انقلاب و کشور خدمت کردهام و قصد ندارم کشور را زیر سوال ببرم و تنها می خواهم حق این جوان گرفته شود، افزود: سپس اعلام کردند اعتراض خود را به کمیسیون سوم پزشکی در تهران اعلام کنید که این کار را کردیم و با هیات ۹ نفره پزشکی در باره پرونده صحبت و به صراحت اعلام کردیم که پذیرش فرزاد برای خدمت سربازی به معنای سلامت کامل وی بوده است و اگر مدرکی از اینکه فرزاد بیمار بوده است ارائه دهید.
فتاحی ادامه داد: این هیات در رای خود اعلام کردند ۲۵ درصد زندان و ۲۵ درصد پادگان مقصر بوده است، اما ۵۰ درصد دیگر را مشخص نکردند که چه کسی مقصر بوده است! دوباره اعتراض زدیم و کار به کمیسیون چهارم پزشکی کشیده شد که در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۴۰۰ تشکیل شد که به همراه وکیل مستندات خود را ارائه دادیم. زمان ابتلای فرزاد به بیماری زمینهای را اعلام نکردند و طبق قانون باید اسناد موجود در پرونده را به ما ارائه دهند که تا کنون ارائه نداده اند. الان مشکل اصلی در اینجاست که به طور شفاف اعلام نمیکنند که مقصران اصلی چه کسانی هستند؟
وی خاطرنشان کرد: در یکی از نامه ها، پزشکی قانونی تهران به ما اعلام کرد که این مشکل را از طریق قوه قضائیه پیگیری کنید که در جواب گفتیم شما باید این مورد را پیگیری کنید چون مرجع ذیصلاح هستید. هم اکنون فرزاد ۱۳ سال است که روی ویلچر است و سلامتی او قابل بازگشت نیست. هزینه های نگهداری از پسرم بسیار بالاست و فرزاد قصد داشت بعد از سربازی به دانشگاه برود که رویاهایش با بروز این مشکل از بین رفت.
فتاحی گفت: هنوز درصد معلولیت فرزاد مشخص نشده است و مطالبات او از ارتش به این دلیل که موضوع هنوز مشخص نشده به تعویق افتاده است.
وی اظهار کرد: در ۱۳ سال گذشته هیچ دستگاهی به ما کمک نکرده است و برای تامین مخارج درمان فرزاد مجبور شدم خانه خود را بفروشم و مستاجر شوم. چرا پزشکی قانونی این موضوع را به طور شفاف مشخص نمیکند؟ دلیل اصلی بروز این مشکل را بیان نمی کنند. فرزاد تست سلامت داد و ۷ ماه در لباس سربازی بود و در ۴ روزی که در زندان بود به گفته خودش هیچ مشکلی نداشته است و تنها زمانی که در پادگان او را بازداشت می کنند کمر دردش شروع می شود.
فتاحی با بیان این مطلب که ویلچری که قبلا ۲ میلیون تومان قیمت داشت الان به ۱۵ میلیون رسیده است، گفت: به عنوان یک مجروح جنگی که سالها در دفاع مقدس به کشور خدمت کردم و از خط ولایت فاصله نگرفتهام از مسئولان میخواهم حق فرزاد را به او بدهند و با مشخص کردن ۵۰ درصد دیگر مقصران، دیه او را پرداخت کنند. به هر حال مسئولان وقت زندان، فرزاد را دیر به بیمارستان رساندند.
وی افزود: مستندات خود را به مجلس هم ارائه دادیم و در تاریخ ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ درخواست خود را با قوه قضائیه مطرح کردیم و درخواست ملاقات مردمی با رئیس قوه را دادیم که هنوز انجام نشده است.
همچنین علی سلیمانپور- مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان به ایسنا گفت: چنین پروندههایی رویه قانونی دارد و وقتی یک نظریه کارشناسی روی یک پرونده داده میشود اگر خانواده آن فرد به رای پزشکی قانونی اعتراض دارد باید در مهلت قانونی اعتراض خود را بیان کنند تا پرونده به کمیسیون بالادستی ارجاع شده و در کمیسیون نوبت دوم یا سوم کارشانسان مربوط پس از بررسیهای دقیق نظر خود را اعلام میکنند.
وی افزود: پرونده های قصور پزشکی متعدد و متنوع هستند و کارشناسان صحبتهای طرفین را به خوبی بررسی و نوع عملکرد پزشک را بررسی میکنند و فقط نظریه کمیسیون پزشکی برای مرجع قضایی قابل قبول است. پیشنهاد میدهم خانواده فرزاد به طور حضوری با بنده ملاقات داشته باشند تا بتوانیم موضوع را بهتر بررسی کنیم.
علی اصفهانی- دادستان اصفهان نیز به ایسنا گفت: اگر ابهامی در این پرونده وجود دارد و معتقدند که رای اشتباه است طبق ماده ۴۷۷ آئین دادرسی کیفری خانواده فتاحی میتوانند درخواست خود را به شکل کتبی برای رئیس کل دادگستری استان اصفهان مرقوم کنند، اما اگر در اجرای آن مشکل وجود دارد میتوانند نامه خود را برای دادستان ارسال کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
هدیه رهبر معظم انقلاب به ملیپوش والیبال نشسته قم اهدا شد
فعالیتهای تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال میشود
تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
«کولیوند» استاندار سمنان شد
استاندار جدید سمنان را بیشتر بشناسید
تصادف زنجیرهای در قشم ۹ مصدوم برجا گذاشت
صادرات محصولات دانش بنیان به اروپا از کریدور کشورهای حاشیه خزر
۹۱۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی در محمودآباد آزادسازی شد
پلمب ۷ واحد صنفی کرمان به دلیل استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز
تشییع پنج شهید گمنام در استان مرکزی
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در آذربایجان غربی احیا شد
هشدار مدیریت بحران خوزستان برای تقویت سامانه بارشی
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر به کمربندی کرمانشاه
۶۰ انشعاب غیرمجاز آب در روستای گمیزدر مشهد قطع شد
۱۴۰ طرح عمرانی و اجتماعی در قالب قرارگاه کوثر در ارومیه اجرا شد
مقاومت و اربعین به گفتمان تبدیل شود
کیفیت هوای استان البرز به وضع اضطرار رسید
طرح مردمیاری ارتش برای دانشآموزان بجستانی آغاز شد
بازگشایی راه ۶۵ روستای پشتکوه فریدونشهر در اصفهان
دو قلاده پلنگ در قاب دوربین محیط بانان طالقان ثبت شد
۱۶ مسیر آسفالت بین مزارع در ارومیه اجرا شد
زندان مرکزی اصفهان به «قارنه» منتقل میشود
جنایت پاراچنار ریشه در تحت الشعاع قرار دادن حکم نتانیاهو دارد
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر بسمت کمربندی کرمانشاه
دولت و نهادهای امنیتی پاکستان از خون شیعیان مظلوم صیانت کنند