میرنیوز
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، بیش از یک دهه از آغاز پروژه ساخت کتابخانه مرکزی میگذرد اما هنوز خبری از تکمیل و بهرهبرداری از این پروژه نیست و اعتبارات قطره چکانی مانعی برای تکمیل این پروژه فرهنگی بوده است.
امروزه آسیبهای اجتماعی زیادی جامعه را تهدید میکند و در چنین شرایطی مطالعه کتاب و افزایش سطح کتابخوانی لازمه توسعه فرهنگی جامعه است بنابراین باید با کار فرهنگی جوانان را به سمت کتابخوانی و رفتن به کتابخانهها ترغیب کرد.
فقدان کتابخانه مرکزی در شهرستانهای بزرگ استان کرمانشاه یکی از چالشهای فرهنگی استان در عرصه کتاب و کتابخوانی است به طوری که ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه در حال پیگیری است اما هیچ کدام از این پروژهها هنوز تکمیل و به بهرهبرداری نرسیده است.
شهروندان کرمانشاهی با ابراز گلایه از طولانی شدن روند ساخت این کتابخانه، میپرسند چند سال دیگر باید انتظار بکشیم تا این کتابخانه ساخته شود؟
گودبرداری، خاکبرداری، بتنریزی و فندانسیون اسکلت این ساختمان انجام شده و حتی سقف اول و دوم این ساختمان نیز قالبریزی شده اما اعتبارات قطره چکانی و عدمتخصیص اعتبارات مانعی برای تکمیل این پروژه فرهنگی بوده است. اعتباراتی که هر چند هر سال روی کاغذ به تکمیل این پروژه اختصاص مییابد اما خبری از تخصیص آنها نیست.
ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه از مصوبات سال 86 بود و امروز با گذشت بیش از 14 سال از تصویب آن تنها 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد در حالی که باید پیش از این به بهرهبرداری میرسید.
کتابخانه مکان زیرساختی برای رشد فرهنگی هر منطقه است و اقدامات فرهنگی تأثیر بهسزایی در پویایی جامعه و تغییر در کیفیت زندگی و امنیت روانی و اجتماعی مردم دارد و براین اساس ضرورت تکمیل کتابخانه مرکزی با توجه به جمعیت و سابقه فرهنگی کرمانشاه احساس میشود.
این پروژه از مهمترین پروژههای نیمهکاره استان است که 14 سال قبل کلنگزنی شد تا به بهرهبرداری برسد ولی عملیات اجرایی آن سالها بهدلیل نبود اعتبار متوقف شد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه با بیان اینکه پیشرفت فیزیکی پروژه ساخت کتابخانه مرکزی اکنون 60 درصد است اظهار کرد: کتابخانه مرکزی کرمانشاه 11 هزار مترمربع زیربنا دارد و از زیرمجموعههای آن دو طبقه پارکینگ، رستوران، مخزن کتاب و سالن اجتماعات 300 نفری است که تکمیل آن 20 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا در سال 1400 افتتاح شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان کرمانشاه افزود: ساخت کتابخانه مرکزی کرمانشاه بالاخره از سال 1386 آغاز شد که تا سال 90 ادامه داشت و پس از آن متوقف شد که با پیگیریها انجام شده از سال 88 تا 90 مبلغ دو و نیم میلیارد تومان اعتبار از سوی نهاد کتابخانههای کشور برای تکمیل این پروژه اختصاص یافت.
حسنی خوانسار با اشاره به اینکه کتابخانه مرکزی تا سال 97 تنها 30 درصد پیشرفت فیزیکی داشت زیرا در سال 91 به دلیل کمبود اعتبارات این پروژه متوقف شد افزود: سال 97 مبلغی از سوی استانداری و فرمانداری به عنوان آغاز روند پروژه اختصاص دادند و پیشرفت فیزیکی آن از سال تاکنون به 60 درصد رسید.
وی با بیان اینکه در صورت افتتاح این کتابخانه مخازن آن ظرفیت نگهداری بیش از 200 هزار جلد کتاب را دارد بیان کرد: کتابخانه مرکزی نماد فرهنگی هر شهر و یکی از زیرساختهای توسعه فرهنگی به شمار میرود.
فضلالله رنجبر، فرماندار کرمانشاه با بیان اینکه کتابخانه مرکزی در زمینی با زیربنای 11 هزار مترمربع و در پنج طبقه ساخته میشود افزود: تاکنون این پروژه 60 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی عنوان کرد: در صورت تأمین اعتبار هرچه سریعتر این پروژه اجرایی اما اکنون مشکل کمبود اعتبار و بودجه مانع پیشرفت سریع این پروژه مهم است و باید هرچه سریعتر کتابخانه مرکز سهم اعتباری خود را برای تکمیل این طرح پرداخت کند.
این حکایت پروژههای نیمه تمام حکایتی است که در هر شهر و استانی دیگر عجیب نیست اما کم و کیفشان گاهی کم و زیاد است مانند کتابخانه مرکزی در کرمانشاه که سالها است پروژه فرهنگی بزرگ به لیست داراییهای نداشته استان اضافه شده است و هر سال به مناسبتی به یادش می افتیم اما بعد از پیگیریها ناامید میشویم.
این پروژه پرونده ای است که 14 سال از عمرش سپری میشود اما سرنوشت آن مبهم و تاریک است.
مسئولان وعده دادند در مدت 4 سال این پروژه تحویل داده شود اما بعد از 14 سال از تصویب و کلنگ زنی که از آن سالها میگذرد این کتابخانه هنوز ماهیت فیزیکی ندارد و انگار مسئولان استان این پروژه عظیم فرهنگی را از یاد بردهاند.
انتهای پیام/833/ ت
منبع : خبرگزاری تسنیم
برنامه قطعی برق در خراسان شمالی اعلام شد+ جدول
رقم بذر جو مقاوم به سرمازدگی در گلپایگان رونمایی شد
نشست تخصصی شهید شهرکی در استان سمنان برگزار می شود؛ تبلیغ مسئله محور در مساجد
یک فوتی و ۱۲ مصدوم در حادثه ترافیکی محور شهرکرد - اصفهان
تخصیص ۳۲۴ میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون در مازندران
«علی لاریجانی» با آیت الله نوری همدانی دیدار کرد
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است