میرنیوز
کشت اکالیپتوس از سوی کشاورزان با توجه به منافع فراوان و سازگاری بالا در دهلران، دشت عباس و درشهر در حال افزایش است و آرام آرام سهم بیشتری از زمینهای کشاورزی را به خود اختصاص میدهد. کمک به حفاظت از زمینهای کشاورزی تا فروش چوب این گونهی گیاهی را به گونهای جذاب برای کشاورزان منطقه تبدیل کرده است.
«ابراهیم ماجدی» کشاورز جوان و تحصیلکرده دشت عباسی که فعلاً با دو هکتار کاشت اکالیپتوس کار خود را در زمینه توسعه کشت این گیاه آغاز کرده است به خبرنگار ایسنا گفت: کشت اکالیپتوس در بین کشاورزان دهلران و دشت عباس هنوز به صورت وسیع نیست و هر سال تعداد بیشتری از کشاورزان شهرستان با مزایای کشت این محصول آشنا میشوند و کشت آن روند افزایشی دارد.
وی که در حال کشت در منطقه ابوغریو (چم هندی) است افزود: کشت به شکل گسترده در مناطقی از شوش و خوزستان آغاز شده است و به مراحل بهرهبرداری هم رسیده است.
این کشاورز خاطر نشان کرد: کشت اکالیپتوس در حاشیه زمینهای کشاورزی به عنوان دیواره، حفاظ و بادشکن در حال گسترش است و منابع طبیعی استان نیز برای بیابانزدایی در حال توسعه کشت اکالیپتوس در سطح وسیع است.
«خدابخش داودینصر» ، مدرس دانشگاه در این خصوص به خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: اکالیپتوس از گونه درختان همیشه سبز و بزرگ است. این گیاه، بومی منطقهی اقیانوسیه و استرالیااست و رشدی بسیار سریع دارد. چوب آن سخت ، مقاوم به پوسیدگی و با داوام است. به دلیل برخورداری از ریشهی عمیق، مقاومت خوبی نسبت به خشکی و کم آبی دارد. با شرایط مختلف اقلیمی و آب و هوایی بسیار سازگار است. نسبت خاک حساس نیست و در اراضی فقیر و خاک هایی که برای زراعت مناسب نیستند از جمله خاکهای آهکی و ماسه ای قابلیت کشت دارد.
وی با بیان اینکه اکالیپتوس نسبت به سرما حساسیت دارد، گفت: البته برخی گونههای آن تا 20 درجه منفی را نیز میتواند تحمل کند. معمولاً بین یک تا 5 سال بعد از کاشت نیاز به آبیاری دارد و پس از آن تا مدتی طولانی می تواند به رشد خود ادامه دهد. این گیاه در صورت بروز آتشسوزی از قدرت تجدید حیات خوبی برخوردار است و به کلی از بین نمیرود.
وی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای منحصر به فرد آن، داشتن تنوع مصرف و بهرهبرداری است و مصارف متعدد و متنوعی چون صنعتی، دارویی و بهداشتی دارد ادامه داد: به دلیل سازگاری بسیار بالای آن با شرایط آب و هوایی به ویژه آب و هوای گرو و خشک در اگثر نقاط استان، قابل کشت استو برای بیابان زدایی، زراعت چوب ، بادشکن در حاشیه مزارع ، فضای سبز، تفریحگاه و کمربند سبز حاشیه جادهها در سطح وسیع میتوان از آن استفاده کرد و برای مقابله با ریزگردها نیز از ویژگی مناسبی برخوردار است.
این کارشناس ارشد کشاورزی افزود: از همه اجزای آن (برگ، ریشه، ساقه و دانه) میتوان استفاده کرد.
«داودینصر» خاطرنشان کرد: گونهای مناسب برای زراعت چوب است و از این طریق علاوه بر تعدیل آب و هوا، افزایش نزولات جوی، جلوگیری از فرسایش، ایجاد تفریحگاه و فضای سبز، زمینه برای ایجاد اشتغال پایدار و مولد و رشد و رونق اقتصادی به ویژه کاهش وابستگی به کاغذ، به خوبی فراهم میشود، اکالیپتوس در سن 3 تا 5 سالگی به شرایط مناسب برای چوب و در سن 6 تا 7 سالگی برای خمیر کاغذ خواهد رسید و به نظر میرسد برای جنگلکاری وسیع و گسترده به لحاظ سازگاری اکولوژیکی بالا، مقاومت به خشکی و تنش آبی، مقاومت به شوری، سهولت کاشت و عدم حسایت نوع خاک بهترین گونه گیاهی باشد.
این مدرس کشاورزی بیان کرد: تکثیر این گیاه به وسیله اندامهای رویش (قلم و پیوند) و بذر و نهار صورت میگیردکه معمولاً از روش نهالکاری بیشتر استفاده میشود.
وی گفت: گیاه و رقم اکالیپتوس دارای ترکیبات و عناصر مختلف، متنوع و متعددی مانند منیزیم، کلسیم، سرب، مس، روی، آهن و منگنز و... است.
«داودینصر» اضافه کرد: در صورت تکمیل زنجیره تولید به ویژه وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی و بازاریابی و فروش، اعمال مشوقهای لازم و حمایت های فنی ، اعتبار، پژوهشی و آموزشی از سوی دولت و جلب مشارکت وسیع مردمی، کشت این گیاه زمینهساز اشتغال جوانان تحصیل کرده و رشد و رونق اقتصادی در استان خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: هم اکنون سهم استان ایلام از طرح زراعت چوب 6 هزار هکتار است و این میزان ۲۰ درصد از کل زراعت چوب کشور است.
«رضا احمدی» عنوان کرد: برای اجرای طرح زراعت چوب تمامی مقدمات کار در استان فراهم شده و توزیع نهال نیز بین کشاورزان استان رایگان خواهد بود و در زمینه توزیع نهال رایگان، تمامی نهالستان های به صورت فعال در حال تولید نهال هستند.
وی با بیان اینکه این طرح در شهرهای مهران، دهلران، آبدانان، چرداول و دره شهر آغاز شده و شناسایی دیگر مناطق مستعد استان برای اجرای این طرح در حال انجام است، افزود: این طرح به ۲ صورت در استان ایلام انجام میشود، اولین مورد با استفاده از هر مزرعه یک جنگل با استفاده از نهالکاری حاشیه مزارع کشاورزی و دوم هر جاده یک کمربند سبز با نهالکاری حاشیه جادهها است.
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام گفت: علاوه بر در اختیار گذاشتن نهال رایگان به کشاورزان در اجرای این طرح، نسبت به معرفی افراد برای دریافت تسهیلات کم بهره نیز اقدام خواهد کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان