میرنیوز
دکتر یاسر مرادی ، در گفت و گو با ایسنا در خصوص لزوم توجه ویژه به مقوله سلامت روانی بیماران مبتلا به کووید ۱۹گفت: در گذر از پاندمی هایی نظیر کووید ۱۹، افزون بر علایم جسمانی طاقت فرسای این بیماری، بیماران متحمل فشارهای روانی بالایی هستند و توجه به نیازهای بهداشت روانی و نادیده نگرفتن بعد روانی در این گروه از بیماران بسیار حیاتی است.
دکتر مرادی با اشاره به مطالعه کیفی انجام شده در خصوص بهبودیافتگان کووید -۱۹ اظهار کرد : بنده به اتفاق همکاران پژوهشی خود در یک مطالعه کیفی سعی بر فهم و ارائه تصویر روشنی از آشفتگی های روحی- روانی بهبودیافتگان از کووید ۱۹ را در طی گذر از بحران بیماری داشتیم چرا که شناخت آشفتگی های روحی- روانی بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به هنگام گذر از بحران بیماری و پس از آن، می تواند با دانش افزایی برای آینده و گرفتن خروجی برای رفتن به مرحله پیش از بحران و ایجاد شرایط پیشگیری برای آسیب های روانی ناشی از اپیدمی کووید ۱۹ بسیار کارساز باشد.
استادیار دانشکده پرستاری مامایی ارومیه در ادامه خاطر نشان کرد : یکی از آشفتگی های روحی- روانی این بیماران زندگی برزخی بود که اشاره به وجود یک بلاتکلیفی روانی و ماندن بین بودن یا نبودن در زندگی داشت ، سردرگمی یا بلاتکلیفی ناشی از داشتن اعتماد یا بی اعتمادی به حجم وسیعی از اخبار و اطلاعات مربوط به بیماری، آشفتگی ناشی از اینکه در ادامه فرایند بیماری چه سرنوشتی در انتظار آنان است؟ آیا شرایط وخیم تر شده و به لحظه مرگ نزدیک تر می شوند؟ باعث ایجاد احساس دست و پنجه زدن در میانه بین مرگ و زندگی در بیماران گشته بود.
دکتر مرادی در خصوص آشفتگی روحی روانی کرونا یادآور شد : بیماران از این که از زمان دقیق پایان این بحران و حصر اجباری اطلاعی ندارند، ممکن است دچار آشفتگی های روحی- روانی و کرختی عاطفی شوند.
وی در ادامه در خصوص احتمال ابتلا به افسردگی در بیماران کرونایی اظهار داشت :در چنین شرایطی اضطراب میتواند تا حد افسردگی پیش رود و این خطر شایعی است زیرا فرد فقدان تماسهای اجتماعی را به شدت احساس میکند.
استادیار دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه با اشاره به به وضعیت نامناسب فرد از لحاظ روحی در زمان قرنطینه اضافه کرد : شرایط قرنطینه باعث می شود که بیماران حمایت های روانی خانواده و اطرافیان را از دست بدهد که این خود موجب تشدید فشارها و آسیب روانی می شود.
دکتر مرادی ادامه داد : بار روانی انتقال دهنده بودن بیماری از طریق فشار روانی ناشی از ترس از انتقال آلودگی به افراد خانواده و سایرین، حس طرد شدگی و انگ کرونایی باعث تحمیل فشار روانی بالایی به بیماران می شود.
استادیار دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه با بیان اینکه نحوه ارتباطات در مورد COVID-۱۹ جهت جلوگیری از ایجاد انگ بسیار مهم است گفت : باید محیطی ایجاد شود که در آن بیماری و تأثیر آن با صراحت، صادقانه و مؤثر مورد بحث و بررسی قرار گیرد و هنگام صحبت کردن در مورد بیماری کووید ۱۹ باید توجه داشت که زبان بکار رفته در مورد این بیماران نباید دارای معنا و بار منفی باشد و نگرشهای استیگمایی و برچسب زدن را تقویت کند.
وی در نهایت در خصوص اثرات منفی کلمات و بار روانی آنها افزود : بکاربردن کلماتی مانند مشکوک، ایزوله و ... میتواند به تداوم کلیشههای منفی موجود و یا پیش فرضهای غلط منجر شود و ترس و وحشت گستردهای ایجاد نماید یا افرادی را که مبتلا به این بیماری هستند را از حقوق و شرایط انسانی محروم سازد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ادامه پروژه خط دوم انتقال آب از خلیج فارس به یزد در سال آینده
قصههای آیینی، مقاومت و قهرمانان ایران درسومین روز جشنواره قصهگویی
مدارس شیفت عصر دماوند غیرحضوری شد
امنیت دریانوردی جزئی از اقتدار ملی است
هوای خرمشهر در وضعیت قرمز قرار گرفت
عملیات اجرایی ۲ گذر تشرف به حرم امام رضا(ع) آغاز شد
بارش شدید برف در البرز
دستور ویژه دادستان ساری برای ساماندهی معاملات مجازی طلا
کشف طلای قاچاق به ارزش بیش از ۱۴ میلیارد ریال در مرزهای آذربایجان غربی
دانشآموزان کردستانی به مرحله کشوری مسابقات مهارتهای نوجوانان راه یافتند
دانشجویان دختر از شهرکرد به راهیان نور اعزام شدند
پرونده قتل دختر بچه ۷ ساله بوکانی بررسی شد
شهرهای شمالی تهران چهارشنبه برفی است
توسعه آموزشهای مهارتی نیاز امروز جامعه و جوانان است
یک هزار قالیباف نائینی بیمه میشوند
آسیب دیدن چند واحد مسکونی در زلزله حسینیه
پاسداری و دفاع از حرم امری واجب است
کاشت ۲۷ هزار اصله نهال در قم
بیش از ۵۴۰ هزار تن کالا از پایانه مرزی ماهیرود صادر شد
مجازی شدن برخی از مدارس سنندج
کارگران معادن استان سمنان شرایط کار ناایمن را گزارش کنند
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد