میرنیوز
نازی ناصری در گفتوگو با ایسنا درباره وضعیت فعلی داروخانهها پس از فروکش کردن پیک پنجم کرونا اظهار کرد: کمبود داروها در پیک پنجم کرونا طبیعی بود؛ چراکه یک موج ناگهانی بیماری اتفاق افتاد و مقدار مصرف داروها به دلیل تعداد زیاد نسخهها، مراجعین و بیماران که پنج-۶برابر شده بودند بالا رفت، اما انتقادی که وجود دارد این است که حدود دو ماه قبل از شروع موج پنجم این اخطار داده شده بود که ممکن است موج شدیدی از بیماری پیش بیاید و انبارهای دارویی به هر طریقی باید تکمیل میشدند که متاسفانه این اتفاق نیفتاد و در زمان پیک پنجم برای خیلی از داروها از جمله سرم و برخی داروهای پرمصرف کرونایی بهویژه در روزهای ابتدایی موج مشکلات شدیدی ایجاد شد. درباره سرم مهمترین علتش این بود که یکی از کارخانههای مهم سرمسازی از فروردینماه بنا به برخی تغییرات در خط تولیدش به صورت کامل خوابیده بود و این مساله کمبود سرم را خیلی شدید کرد. بیشترین مشکل هم در زمینه سرم ایجاد شد؛ چراکه برخی از داروهای بیماران کرونایی باید در سرم تزریق شود.
بیش از ۹۰۰ داروخانه خصوصی در مشهد وجود دارد
وی با اشاره به سرگردانی مردم در داروخانههای سطح شهر و حجم بالای مراجعان در برخی داروخانهها گفت: مشکل دیگری که در موج پنجم بهوجود آمد نحوه توزیع داروها بود. بیش از ۵۰ درصد داروهای کرونایی فقط به داروخانههای دولتی داده میشد که این مساله تجمع مردم در برخی بیمارستانهای منتخب مانند بیمارستان امام رضا(ع) را به وجود میآورد. لازم به ذکر است که در آن بیمارستانها، داروهای بیماران سرطانی و دیابتی هم توزیع میشد. متاسفانه اصلا از پتانسیل داروخانههای خصوصی که در کل سطح شهر پراکنده هستند استفاده نشد. در شهر مشهد حدود ۹۰۰ داروخانه خصوصی داریم ولی بیش از ۶۰ درصد سهمیه دارویی کل شهر به پنج داروخانه دولتی میرود و به صورت قطره چکانی به داروخانههای خصوصی دارو توزیع میشود.
برخی شرکتهای دارویی اجبار به خرید داروهای غیرلازم میکنند
ناصری ادامه داد: مردم به جای اینکه به نزدیکترین داروخانه محل زندگی خود مراجعه کنند، باید به مرکز شهر بروند و در این پروسه هم مردم اذیت میشوند و هم داروخانهها در پاسخ به نسخههای بیماران مدام باید بگویند «نداریم». شرکتهای دارویی هم از این وضعیت سوءاستفاده میکنند و شاید مردم اطلاع نداشته باشند اما برخی شرکتهای دارویی، داروخانهها را مجبور میکنند تا علاوه بر سفارش داروهایی که نیاز دارند، برخی داروهای غیرلازم را هم خریداری کنند و اگر داروخانه آن داروهای اجباری را از شرکتها خریداری نکند، شرکتها داروهای مورد نیاز را هم نمیفروشند. بارها و بارها این تخلف شرکتهای دارویی اطلاع رسانی شده است اما متاسفانه برخورد جدی انجام نمیشود و در این چرخه معیوب هم داروخانه تحت فشار قرار میگیرد و هم این که دود این اتفاق به چشم مردم میرود.
شرکتهای دارویی داروخانهها را تحت فشار گذاشته و فقط به صورت نقدی جنس میدهند
وی با بیان اینکه همچنان در زمینه برخی داروها کمبود داریم، عنوان کرد: هنوز که هنوز است در زمینه سرمها مشکل داریم. در انتهای پیک پنجم به صورت قطره چکانی سرم توزیع شد، اما اینطور بود که مثلا اگر یک نسخه پنج سرم نیاز داشت، تنها یک عدد میتوانستیم ارائه کنیم. الان هم غیر از سرم نمکی هیچ سرم دیگری توزیع نمیشود. سرم شستوشوی معمولی که یکی از مهمترینها در زمینه پیشگیری از کرونا است و هرکسی بایست از داروخانه محلهاش خریداری کند، موجود نیست. برخی بحرانها برطرف شده اما خیلیهای دیگر مانند کمبود سرم همچنان باقی است. شرکتهای دارویی هم داروخانهها را شدیدا تحت فشار میگذارند و مثلا سرم را فقط به صورت نقدی و سهمیهبندی میفروشند. اگر ۱۰ کارتن سرم نیاز داشته باشیم، یکی تعلق میگیرد و آن هم به صورت نقدی میدهند. مساله کمبود سرم هنوز رفع نشده و فقط چون موج بیماری خوابیده است، مردم کمتر این نابسامانی را حس میکنند. در حوزه داروهای سرطانی هم همچنان کمبود وجود دارد و حتی بعضی از همکاران ما هم که در گروههای صنفی فعالیت میکنند و از توزیع داروها اطلاع دارند و با شرکتهای دارویی در ارتباط هستند گاهی برای پیدا کردن برخی از این داروها خیلی اذیت میشوند.
افزایش قیمتی بهدلیل کرونا نداشتیم
مسئول روابط عمومی انجمن داروسازان خراسان رضوی درباره افزایش قیمت داروها در دو ماهه اخیر بیان کرد: افزایش قیمتها بهدلیل کرونا نبود و روند افزایش قیمت داروها همیشگی است. زمانیکه فاکتور دارویی وارد داروخانه میشود، میبینیم که چند قلم از داروها نسبت به فاکتور قبلی با افزایش قیمت مواجه شدهاند. افزایش تدریجی قیمت دارو همیشه وجود داشته است و اتفاق خاصی در این زمینه رخ نداده است.
افزایش قیمت داروها چیز جدیدی نیست
ناصری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه افزایش قیمت برخی داروها مانند نولپازا که از ۲۱ به ۷۷ هزار تومان، آمپول د سه که از ۳۰۰۰ تومان به ۶۵۰۰ تومان، فلوکستین از۲۵۰۰ تومان به ۴۶۰۰ تومان، اسپری سالبوتامون از ۲۱ به ۳۴ هزار تومان، استامینوفن پانصد از ۲۵۰۰ تومان به ۴۵۰۰ تومان، ویتامین ب یک سیصد از ۸۰۰۰ تومان به ۱۰هزار تومان، زایلا-پی از ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان به ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان و ناپروکسن از ۸۰۰۰ تومان به ۱۰ هزار تومان رسیده اند در همین روند طبیعی محسوب میشوند یا خیر، خاطرنشان کرد: این تغییر قیمتهایی که گفتید همه انجام شده و درست است ولی اینطور نبوده که در ۶ ماهه گذشته هیچ دارویی گران نشده باشد و ناگهان این داروها تغییر کرده باشند. در ۶ماه گذشته برخی داروهای دیگر گران شدند که شاید چون خیلی متداول نبودند مردم متوجه نمیشدند ولی مثلا استامینوفن۵۰۰ دارویی است که همه استفاده میکنند و وقتی قیمتش تغییر میکند همه بلافاصله متوجه میشوند، دارویی مانند نولپازا هم چون همه نمیگیرند و فقط بیماران دارای مشکل گوارشی خریداری میکنند جزو همان داروهاییست که ممکن است افراد کمتر متوجه افزایش قیمتش شوند. اما به طور کلی همانطور که گفتم این تغییر قیمتها رخ میدهد و ما در هر فاکتور داروخانه مشاهده میکنیم که از ۲۰ قلم داروی سفارش شده چند مورد با افزایش قیمت مواجه شدهاند و چیز جدیدی نیست. فقط پس از برخی تحریمها در ۶ماه الی یک سال گذشته افزایش قیمتی را در داروهایی که تولید خارجی دارند دیدیم که ناگهان گران شده و با افزایش قیمت سه الی چهار برابری مواجه شدند.
ارز داروهای پراستفاده حذف نمیشود
وی درباره انتشار شایعاتی مبنی بر حذف ارز دارویی گفت: این صحبتها بارها و بارها در طول سالهای قبل هم طرح شده است، اما در عمل ارز از روی تمام داروها برداشته نمیشود. ارزِ داروهای مکمل یا تقویتی در یک سال گذشته برداشته شده و این را میشود از تغییر ناگهانی قیمتهایشان متوجه شد ولی ارز داروهای روتین و پراستفاده مردم بعید است حذف شود.
برای پیک ششم برنامهریزی کنیم
مسئول روابط عمومی انجمن داروسازان خراسان رضوی با هشدار نسبت به وقوع پیک ششم اظهار کرد: موجهای کرونا قابل پیشبینی هستند و الان گفته میشود که ممکن است در آبان ماه یک پیک دیگری در راه باشد، پس باید الان که در وضعیت عادی هستیم و موج بیماری کاهش یافته است معاونت غذا و دارو و شرکتهای دارویی خودشان را آماده کنند که در پیک ششم پاسخگوی مردم باشیم و مشکلات پیک پنجم ایجاد نشود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
ظلم ستیزی و تحقق عدالت پیام انقلاب اسلامی است
حراج گوشواره «کاپشن صورتی» برای کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان
بسیج پاسدار ارزش های انقلابی است
شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان
استاندار جدید مازندران: برنامه محور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
هوای اهواز برای گروههای حساس ناسالم شد
مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن نیازمند اقدام جهادی است
کنگره ۲۴ هزار شهید اصفهان احیاگر سبک زندگی شهدا است
استاندار جدید برنامه هایش را به مردم ارائه دهد
بسیجی عمل کردن لازمه پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی است
رأی هیئت تطبیق ارومیه در مورد عزل شهردار ارومیه در هیئت حل اختلاف تأیید شد
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی پایان هفته جاری