میرنیوز
به گزارش ایسنا، در این بین ۳۰۰ هکتار از باغات شهرستان به باغهای آلو اختصاص داشته که بیشترین پراکنش این باغات در روستای توریستی گردشگری ملحمدره و روستاهایی چون ویرایی ،ترخین آباد ،هلور سفلی و علیا قرار دارد.
با توجه به توریستی و گردشگری بودن روستای ملحمدره هر ساله در فصلی که صدای دلنشین خش خش برگهایش زیباترین سمفونی طبیعت را مینوازند، به شکرانه پایان برداشت محصول، جشنواره آلو در این روستا با حضور اهالی و بسیاری از علاقمندان به گردشگری برگزار میشود که البته طی سال گذشته و امسال به دلیل شرایط کرونا فصل پاییز دیگر نوید بخش جشنواره آلو در این روستا نبوده و از دو سال پیش در ایستگاه سال ۹۸ متوقف شده و منتظر پایان کروناست.
هر ساله در اواخر تابستان منظره زیبایی از برداشت آلو در باغات روستای گردشگری ملحمدره و سایر روستاهای دارای باغات آلو شهرستان را می توان نظاره کرد ،فرآوری سنتی لواشک و آلوهای پهن شده در زیر نور گرم آفتاب این روستاها خواه ناخواه زیر زبانت را آب می اندازد چنان که حس عجیبی از شیطنت های کودکانه برای ناخنک زدن های یواشکی کودکیت به سراغت می آید.
لواشک و آلو آفتابی ،آلو تیزابی ،رب آلو ،مربا آلو ،ترشی آلو هر یک از فرآوردههای آلو بوده که به خودی خود بسته به ذائقه هر فرد طرفداران پرو پاقرص خود را دارد اما در این بین لواشک آلو و آلو خشک از تنقلاتی است که قطعا هر میهمانی از روستای ملحمدره ماسوله غرب کشور با خود به سوغات خواهد برد و از آن چشم نخواهد پوشید و در سفر خود به این روستا در بین سفارشات لیست و منو غذا اولین چیزی را که هر میهمان جستجو میکند خورشت آلو مسما خواهد بود.
اما اینکه این آلوهای زرین طلایی آویخته چون چراغی درخشان به درختان باغ آلو چه دردهایی را در دل باغدار خسته نهان کرده است موضوعی بود که در تور نیم روزه خبرنگاران به اتفاق مدیریت و کارشناسان جهاد کشاورزی اسدآباد به روستای ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور به آن پرداختیم .
یکی از باغداران آلو روستای توریستی گردشکری ملحمدره در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بازاریابی از مهمترین مشکلات باغداران و بهره برداران آلو در شهرستان اسدآباد و نیز روستای ملحمدره به شمار میرود.
محمد تقی میرزایی با بیان اینکه ۹۵ درصد اهالی روستای ملحمدره باغدار آلو و گردو هستند تصریح کرد: به دلیل نبود صنایع تبدیلی در بحث فرآوری آلو به ناچار مجبور به خام فروشی هستیم و از خام فروشی محصول خود سود چندانی عایدمان نمی شود.
۸۰ درصد محصول آلوی روستای گردشگری ملحمدره خام فروشی می شود
وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد محصول آلوی روستا خام فروشی می شود،افزود: بخشی از محصول نیز در روستا به صورت سنتی و دستی به لواشک، رب آلو ، ترشی، مربای آلو، آلو بخارا، آلوی تیزابی تبدیل و فرآوری و به بازار عرضه میشود که البته در این رابطه زنان هر یک از بهرهبرداران و باغداران آلو بیشتر از این حد توانایی فرآوری محصولات باغ خود را نداشته و به ناچار بخش اعظم محصول باغ خود را باید خام فروشی کنند.
میرزایی خاطر نشان کرد:هر یک از باغداران به صورت سنتی و خانگی نسبت به فرآوری بخشی از محصول آلو خود اقدام میکنند که در همین رابطه راه اندازی کارگاه فرآوری مکانیزه قطعا برای بهره برداران آلوی شهرستان و روستای ملحمدره ضرورت دارد.
وی جذب سرمایهگذار در رابطه با آلو خشک کنی را یکی از نیازهای روستای گردشگری و توریستی ملحمدره و دیگر بهره برداران آلو سایر روستاهای شهرستان دانست و ادامه داد: با فرآوری محصول بهره برداران آلو شهرستان با قیمت مناسب تر می توانند نسبت به عرضه محصول خود به بازار اقدام کنند.
میرزایی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت خرید هر کیلو آلو از باغداران حدود هشت هزار تومن است، تصریح کرد: از این مبلغ بیش از پنج هزار تومان مربوط به دستمزد کارگر، پول جعبه و حمل و نقل، سم و کود اختصاص داشته و کمتر از سه هزار تومن نصیب بهرهبردار میشود.
این بهرهبردار آلو با اشاره به اینکه متاسفانه محصول آلو را دلالان به قیمت پایینی از باغدار خریداری میکنند و این قیمت برای باغداران سودی ندارد، گفت: اکثریت باغداران روستا با وجود فرارسیدن فصل برداشت آلو به دلیل عدم خریداری محصول به قیمت مناسب از آنان توسط دلال و واسطهها رغبتی برای برداشت محصول خود ندارند و از طرف دیگر ماندن بیش از حد محصول بر روی درخت موجب پایین آمدن کیفیت محصول خواهد بود.
میرزایی گفت: در حالیکه آلو را دلالان از باغدار کیلویی هشت هزار تومان خریداری می کنند اما بر اساس قیمت هفته گذشته هر کیلو آلو در بازار برای عرضه به مشتری کیلویی ۱۲ هزار تومان است.
وی هزینه هر کارگر مرد برای برداشت آلو را ۲۵۰ هزار تومان و هزینه کارگر زن را ۲۰۰ تومن برشمرد و یاد آور شد:هزینه بالای جعبه ،بالا بودن دستمزد کارگر،هزینه های بالای حمل و نقل از دیگر مشکلات بهره برداران آلو در شهرستان و روستای ملحمدره به شمار می رود.
وی با بیان اینکه اکثریت مردم سایر استان ها نمی دانند آلو بخارا چیست و آلو طلایی را به جای آلو بخارا می خرند خاطر نشان کرد: برای تهیه آلو جوشی باید آلو را در آب همراه با نمک معدنی نه نمک ید دار جوشانده و جلوی آفتاب خشک کرد.
میرزایی در رابطه با آلو تیزابی هم گفت:برای تهیه آلو تیزابی که بیشتر برای خورشت آلو مصرف دارد پوست آلوها را کنده و با گوگرد دود می دهیم و سپس جلوی آفتاب خشک می کنیم.
نبود صنایع تبدیلی فرآوری آلو در اسدآباد
باغدار دیگر آلو در روستای ملحمدره نیز با اشاره به نبود صنایع تبدیلی در رابطه با فرآوری آلو و عدم وجود بسته بندی این محصول تصریح کرد:باغات روستای ملحمدره سالیانه دارای ۵۰۰ تا ۸۰۰ تن تولید آلو بوده که وجود صنایع تبدیلی فرآوری در این انر از نقش موثری در ارزش افروده محصول باغداران برخوردار خواهد بود.
محمد سالم مشرفی با بیان اینکه بنده دارای یک هکتار باغ آلو هستم و سالیانه ۱۸ تن آلو از باغ آلوی خود برداشت می کنم ادامه داد: در سالهای گذشته بخشی ازمحصول خود را به صورت خانگی و سنتی به آلو تیزابی تبدیل می کردم که در حال حاضر به دلیل مشکل قلبی و اذیت کردن بوی گوگرد به ناچار مجبور به خام فروشی کل محصول خود هستم و سود چندانی برایم ندارد.
گرانی و عدم مرغوب بودن سم از مشکلات باغداران آلو
وی گرانی سم و عدم مرغوب بودن سم را از دیگر مشکلات باغداران آلو شهرستان برشمرد و گفت: علاوه بر هزینههای بالای کارگر نبود کارگر نیز از دیگر مشکلات بوده که باید به ناچار از شهرستانهای همجوار چون کنگاور برای کارگر اقدام کنیم .
دولت و مسئولین باغداران آلو را حمایت کند
مشرفی با بیان اینکه از دولت و مسئولین شهرستان انتظار داریم تولید کنندگان و بهره برداران آلو شهرستان را حمایت کنند خاطر نشان کرد:بحث بسته بندی محصول ،صنایع تبدیلی فرآوری محصول با جذب سرمایه گذار ،در اختیار گذاشتن کود و سم مرغوب با قیمت مناسب از جمله مواردی است که بهره برداران و باغداران آلو شهرستان از مسئولین انتظار دارند.
در روستای گردشگری ملحمدره هیچکس سنگ کلیه ندارد
وی در ادامه با اشاره به برخی از خواص آلو گفت: به خاطر مصرف آلو در روستای ملحمدره هیچ کس سنگ کلیه ندارد.
مشرفی خاطر نشان کرد: آلو خشک و یا تازه با داشتن ویتامین C از نقش موثری در درمان یبوست، پوکی استخوان، رماتیسم، پاکسازی معده، افزایش اشتها برخوردار است .
خورشت آلو سرسبد غذای محلی روستای ملحمدره
حسینی مسئول خانه بومگردی ساره گل ملحمدره هم با اشاره به برخی از غذاهای محلی روستای گردشگری ملحمدره تصریح کرد: از آلو برای تهیه غذاهایی چون خورشت آلو مسما، خورشت آلو قیمه، آش آلو،آش ترش و ... استفاده میشود و سرسبد همه غذاهای محلی این روستا خورشت آلوست و اکثریت میهمانان مراجعه کننده به خانه بوم گردی خورشت آلو روستا را بسیار میپسندند.
وی خاطر نشان کرد:لواشک آلو و آلو خشک نیز از جمله تنقلات پرطرفدار این روستا به شمار میرود که میهمانان در بدو ورود به خانه بوم گردی سفارش میدهند ضمن اینکه از سوغاتیهای مهم این روستاست.
خانم حسینی گفت: هرساله با برداشت آلو و جشنواره آلو میهمانان بسیاری به روستای گردشگری ملحمدره سفر کرده و از آلوی روستا به سوغات میبرند که البته در دو سه سال گذشته به دلیل شرایط کرونا تا حدود بسیاری میزان مسافران کاهش داشته است .
پیش بینی برداشت ۴۰۰۰ هزار تن آلو از باغات اسدآباد
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد نیز در گفتوگو با ایسنا، از پیشبینی برداشت ۴۰۰۰ تُن آلو از باغات این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: از ۵۲۰۰ هکتار باغات سطح شهرستان ۳۰۰ هکتار به باغات آلو اختصاص داشته که برداشت آن در سطح باغات این شهرستان آغاز شده و معمولاً تا ۱۵ مهر ادامه دارد.
محمدکرم مرادی افزود: به دلیل شرایط خشکسالی میزان عملکرد باغات آلو شهرستان به نسبت سال گذشته تا حدودی از کاهش برخوردار خواهد بود.
وی تعداد بهرهبرداران آلو شهرستان را ۲۰۰ نفر برشمرد و ادامه داد: در سالجاری برای توسعه باغات آلو شهرستان ۱۰ هکتار نهال آلو در باغات منطقه غرس و کاشته شد.
مرادی خاطر نشان کرد: بخشی از آلو برداشت شده شهرستان به صورت تازهخوری و بخشی دیگر به صورت سنتی توسط بهرهبرداران این بخش به روشهای سنتی به صورت آلوی تیزابی، آلو خشک، لواشک، مربا و ترشی به بازار از جمله بازار سایر استانها عرضه میشود.
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد بیان کرد: این فرآوری به دلیل سنتی و دستی بودن بسیار زمان بر و دشوار است که ایجاد صنایع فرآوری و بسته بندی آلو به صورت مکانیزه موجب افزایش درآمد روستاییان خواهد شد.
وی با اشاره به جای خالی صنایع تبدیلی فرآوری میوه در شهرستان خاطر نشان کرد:با توجه به تولید سالیانه ۶۶هزار تن انواع میوه در اسدآباد ایجاد صنایع تبدیلی فرآوری میوه در منطقه با جذب سرمایه گذار در این زمینه قطعا ضرورت دارد.
مرادی همچنین با اشاره به نقش مؤثر صنایع تبدیلی فرآوری میوه و کارگاههای بهداشتی فرآوری در افزایش ارزش افزوده محصولات تولیدی، یادآور شد: با توجه به ماندگاری پایین آلو و نبود کارگاههای بهداشتی فرآوری در سطح شهرستان میطلبد برای سودآوری و ماندگاری بهتر محصول کارگاههای فرآوری متعدد در شهرستان ایجاد شود چراکه این امر از نقش مؤثری در اشتغال روستاهای شهرستان برخوردار خواهد بود.
جشنواره آلوی ماسوله غرب کشور برگزار نمی شود
مدیر جهاد کشاورزی اسدآباد همچنین با اشاره به برگزاری هر ساله جشنواره آلو به شکرانه برداشت محصول در روستای ملحمدره در فصل پاییز گفت: به دلیل شرایط کرونا امسال نیز برای دومین سال متوالی، جشنواره آلو روستای ملحمدره معروف به ماسوله غرب کشور برگزار نخواهد شد.
فعالیت دو واحد کارگاه فرآوری بهداشتی آلو در اسدآباد
کارشناس امور باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد هم با بیان اینکه در حال حاضر دو واحد کارگاه فرآوری بهداشتی آلو در روستای ترخین آباد و اسدآباد دارای فعالیت هستند، گفت: آلوی شهرستان به صورت خشکباری و تازهخوری تولید میشود،یک مشکلی که در مورد آلو داریم فرآوری آن است، متأسفانه دستگاهیهایی که بتواند به صورت ماشینی این محصول را پوستکنی و خشک کند، در سطح شهرستان توسعه پیدا نکرده است و اکثرا این کار به صورت سنتی و خانگی توسط بهره برداران آلو انجام میشود.
خاطره متقی افزود: اگر در خشک کردن این محصول توسط دستگاه بتوانیم گامی برداریم، به کشاورز کمک بزرگی است؛ چراکه هم از لحاظ بهداشتی مشکلات رفع خواهد شد و هم هزینههای فرآوری، کاهش مییابد و درآمد کشاورز و باغدار ما بالا میرود.
به گزارش ایسنا، امیدواریم پاییزی دیگر به دور از کرونا باز هم بتوان حال خوب استشمام دوباره عطر سیب و آلو را با میهمان شدن به جشن آلوی اهالی روستای ملحمدره به شکرانه برداشت خوب پاییز از باغهای زیبای آلوی ماسوله غرب کشور را بتوان تجربه کرد، و باغداران آلو میزبان تو باشند و چشم به راهت بمانند تا تو از راه برسی و حضورت را با بوی اسپند به باغهای آلو مژده دهند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
امام جمعه اهواز: کمک به مردم غزه و لبنان باید تداوم یابد
فرهنگ بسیج از مرزهای ایران به سراسر جهان رسیده است
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه «لاهه» اقدامی بجا بود
انفجار منزل مسکونی در رشت ۶ مصدوم بر جا گذاشت
بسیج یک حرکت مستمر و فلسفه تحول است
نقش بسیجیان در جنگ ترکیبی و شناختی بسیار مهم است
امام جمعه ساری: بسیج کاخ مستکبران عالم را ویران می کند
امام جمعه قم: پیروزی نهایی از آن جبهه مقاومت خواهد بود
سردار نجات: امروز بسیجیان و جهادگران در تمام صحنهها آماده اند
رئیس دیوان عالی کشور: بسیج برگرفته از فرهنگ مقاومت است
بسیج محور استراتژیک نظام در امنیت داخلی و دفاع خارجی است
شهید سیدحسن نصرالله محبوبیت فزایندهای نزد آزادگان جهان دارد
دفتر مقام معظم رهبری از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع) قم تقدیر کرد
دفتر مقام معظم رهبری از تلاش های هیات خادم الرضا(ع) قم تقدیر کرد
حادثه تاسف بار برای محیط بان شاهرودی
لنج صیادی متخلف در آبهای شمال استان بوشهر توقیف شد
«اصغر طهماسبی» به عنوان استاندار گلستان معارفه شد
سردار سلامی: کشورهای اسلامی راه کمک به رژیم صهیونیستی را ببندند