میرنیوز
محمدرضا عصاری در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که مهمترین نیازهای آموزش عالی امروز کشور چیست؟ اظهار کرد: در امر آموزش عالی ما باید چند کمبود و یا به گونهای ترمیم را بیان کنیم که یکی از آنها مهارتی کردن دانشگاهها و توجه به اشتغال دانشجویان است که باید حتما یکی از دستور کارهای اصلی در نظر گرفته شود. البته کووید ۱۹ برنامههای دانشگاه را در آموزش کاربردی و مهارتی کردن دانشگاهها با کمی تاخیر روبرو کرد اما نباید موجب فراموشی شود.
لزوم توجه به ظرفیت آموزش مجازی
وی با اشاره به دیگر موضوع مهم در آموزش عالی افزود: نکته دوم این است که با وجود کووید ۱۹ ممکن است انتقاداتی به آموزش عالی وارد باشد اما آموزش مجازی چند حسن بسیار بزرگ دارد. از جمله اینکه آموزش عالی را میتواند از یک آموزش محلی به آموزش ملی تبدیل کند به این ترتیب که میتوان از ظرفیت اساتید خبره هر دانشگاه استفاده و مطالب درسی که بیان میشود را با دیگر دانشگاهها به اشتراک گذاشت. در پساکرونا حتما میتوان از این ظرفیت بسیار خوب استفاده کرد.
متوازنسازی سرانه آموزش عالی دولتی در همه کشور
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با اشاره به دیگر نکته مهمی که باید در برنامه وزارت گنجانده شود، گفت: نکته مهم دیگر این است که در ظرفیتهای آموزشی گاهی اوقات امکان دارد برخی از نکات را فراموش کنیم. به عنوان مثال ما در خوزستان باید سهم آموزش عالی دولتی و سهم آموزش عالی غیردولتی را در نظر بگیریم و با متوسط کشوری مقایسه کنیم. نباید تغییر ظرفیتها منجر به وارد شدن بار مالی بیشتری به مردم شود. سرانه آموزش عالی دولتی در کل کشور باید متوازن باشد که با تنظیم ظرفیتها امکانپذیر است.
سوق دادن پایاننامهها به سمت حل مشکلات جامعه
عصاری با اشاره به اهمیت کاربردی کردن پایاننامههای تحصیلات تکمیلی، بیان کرد: ما در مقاطع تحصیلات تکمیلی چه ارشد و چه دکتری، حتما باید توجهمان را به رفع نیازهای جامعه در قالب پایاننامهها معطوف کنیم. درحالی که توجه زیادی به تولیدات علمی و مقالات میشود که باید این نگاه اصلاح شود. عمده مسئولیت دانشگاههای روز دنیا، ورود به جامعه و حل مشکلات است. یکی از ابزارهای حل مشکلات، پایاننامههای دانشجویی است. ما در این حوزه ظرفیت بسیار بزرگی داریم که درصورت هدایت شدن به سمت حل مسائل جامعه، میتوان بخشی از مشکلات کشور را با استفاده از ظرفیت نخبگان حل کرد. البته باید توجه داشته باشیم، معمولا آموزش عالی برای آینده برنامهریزی میکند و برای حال نیست، بنابراین مدیران آموزش عالی توجهشان را در برنامهریزیها به سمت برنامههای کلان آتی معطوف کنند و بیشتر برنامههای خود را به سمت و سوی اهداف کشور سوق دهند.
رویکرد صنعت به دانشگاههای واقع در مناطق محروم نباید کمتر باشد
رئیس دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول در پاسخ به این سوال که آیا قانون رتبهبندی دانشگاهها که براساس تولید مقالات است، نیاز به اصلاح دارد و ارتباط با صنعت چقدر بر رتبهبندی دانشگاهها موثر است؟ تصریح کرد: اصلاح این موضوع با اسناد بالادستی است. دانشگاههایی که در مناطق کمبرخوردار هستند، بعضا ممکن است حوزه صنعت، رویکرد کمی به این دانشگاهها داشته باشد. رویکرد توجه حوزه صنعت و جامعه به دانشگاهها، نباید نسبت به دانشگاههای واقع در مناطق محروم کمتر شود. نکته بعدی اسناد بالادستی است. وقتی اسناد، اعضای هیات علمی را به این سمت و سو تشویق میکند، طبیعتا نیاز به اصلاح دارد. در خصوص اهمیت ارتباط با صنعت باید ببینیم که در برابر چاپ یک مقاله و اجرای یک طرح صنعتی، کدام یک سهولت بیشتری برای عضو هیات علمی دارد. وقتی سهولت یک بخش بیشتر باشد، طبیعی است که اعضای هیات علمی به آن سمت میروند.
عصاری خاطرنشانکرد: ما باید موانع مربوط به ارتباط با صنعت و دانشگاه را کاهش دهیم. باوجود اینکه در این حوزه کار زیادی انجام شده است اما هنوز موانع زیادی وجود دارد. فرصت مطالعاتی در صنعت بسیار مهم است و جدی گرفتن آن میتواند اثربخشی صدچندانی داشته باشد. در نهایت باید در قوانین بالادستی مربوط به ارتباط سازمانی با دانشگاهها، بازنگری شود و با توجه به رویکرد مقام معظم رهبری در جهت تولید داخلی و توجه کردن به ظرفیتهای داخلی، حرکت کنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد