میرنیوز
به گفته مسئولین امر کاهش سطح زیرکشت ناشی از شرایط خشکسالی در استانهای شمالی کشور، افزایش هزینههای تولید و ممنوعیت فصلی واردات برنج قیمت هر کیلوگرم برنج را نسبت به سال قبل ۴۵ درصد افزایش داده است که تمامی این مسائل منجر به کاهش استقبال مردم نسبت به خرید برنج در بازار شده است.
سید حسینعلی شرف زاده، رئیس اتحادیه صنف عمده فروشان مواد غذایی مشهد در این خصوص به ایسنا میگوید: قیمت برنج ایرانی در سال جاری نسبت به سال گذشته ۴۵ درصد افزایش داشته است.
تولید برنج در سال جاری به دلیل کمبود کشت در شمال و خشکسالی کاهش یافته است
وی ادامه میدهد: چهار عامل اصلی بر این مساله موثر است. از یک ماه و نیم قبل شرکتهای بزرگ خریدهای سنگین و با حجمهای زیاد را در مورد برنج آغاز کردهاند و این مساله نظم بازار را به هم میزند. از طرفی دیگر تولید برنج در سال جاری به دلیل کمبود کشت در شمال، نامساعد بودن هوا و خشکسالی کاهش یافته است.
رئیس اتحادیه صنف عمده فروشان مواد غذایی مشهد عنوان میکند: همچنین ممنوعیت فصلی ورود برنج خارجی به کشور و افزایش هزینههای تولید از دیگر عوامل موثر بر افزایش قیمت برنج هستند.
شرف زاده ادامه میدهد: برنج پاکستانی در سال جاری حدود ۱۰ درصد افزایش قیمت داشته است. خرید برنج توسط مردم نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده و نسبت به خرید برنج استقبال چندانی وجود ندارد.
خرید برنج نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد کاهش یافته است
وی خاطرنشان میکند: در حال حاضر خرید برنج نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد کاهش یافته است که این مساله به دلیل افزایش قیمت برنج و کاهش توان مالی مردم در خرید است.
رئیس اتحادیه صنف عمده فروشان مواد غذایی مشهد در باره تاثیر فروش برنج در بورس میگوید: برنج کالایی است که به کارشناسی نیاز دارد و کیفیت آن بسیار متفاوت است. این مساله باید در عمل سنجیده شود. باید منتظر عملکرد بورس و استقبال مردم باشیم. به نظر بنده با عرضه برنج در بورس قیمت خیلی کاهش پیدا نخواهد کرد.
به دلیل گرانی برنج ایرانی استقبال مردم از برنج پاکستانی زیاد است
وی بیان میکند: به دلیل گرانی برنج ایرانی استقبال مردم از برنج پاکستانی زیاد است و مشکلی در توزیع این برنج و موجودی آن در بازار وجود ندارد.
در طی دو مرحله ۵۰۰۰ تن برنج وارداتی به خراسان رضوی تخصیص داده شده است
همچنین به تازگی حمیدرضا رجوعی، رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در گفتوگو با ایسنا در خصوص میزان برنج تخصیص یافته و توزیع شده در خراسان رضوی اظهار میکند: از ۱۰۰ هزار تن برنج پیشنهاد داده شده به کمیسیون تنظیم بازار کشور، سهم خراسان رضوی حدود ۷۰۰۰ الی ۸۰۰۰ تن است که تا کنون و در طی دو مرحله ۵۰۰۰ تن برنج وارداتی به استان تخصیص داده شده و در حال توزیع است. حدود ۴۰ درصد از سهیمه برنج استان نیز باقی مانده است که این مقدار پس از اعلام کمیسیون تنظیم بازار، در سطح استان توزیع خواهد شد.
وی ادامه میدهد: با توجه به اینکه قیمت برنج در سطح بازار افزایش یافته، روند تخصیص برنج وارداتی نیز تشدید شده است و شرکت بازرگانی دولت ایران پیگیر برنامهریزی و اعلام سهمیه اختصاصی برنج در هر استان است.
تشکیل ۲۶۰ پرونده از ابتداء سال تا کنون در زمینه گرانفروشی برنج در خراسان رضوی
همچنین عباس اخوان، کارشناس مسئول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در گفتوگو با ایسنا در خصوص افزایش قیمت برنج در سال جاری میگوید: از ابتداء سال تا کنون در زمینه گرانفروشی برنج ۲۶۰ پرونده به ارزش ریالی بالغ بر ۳ میلیارد تومان در استان تشکیل شده است.
وی ادامه میدهد: بالغ بر ۷۰ درصد برنج مصرفی در استان برنج پاکستانی است. برای مدیریت قیمت برنج در حوزه تنظیم بازار به استان سهمیههایی تخصیص یافته است. در حال حاضر برنجهای هندی و تایلندی و ... در استان در حال توزیع هست.
هزینههای تولید برنج نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده است
کارشناس مسئول نظارت بر کالا و خدمات سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی درمورد افزایش قیمت برنج عنوان میکند: امسال خشکسالی مزارع شمال را هم تحت تاثیر قرار داده است و تولید برنج عملا نسبت به سال قبل کمتر شده است. همچنین هزینههای تولید این محصول نیز نسبت به گذشته افزایش پیدا کرده در نتیجه قیمت برنج افزایش پیدایش کرده است.
اخوان ادامه میدهد: در حال حاضر نظارت بر توزیع حوالههای برنج تخصیص یافته در استان درحال انجام است.
وی درباره خرید و فروش برنج در بورس و تاثیر آن بر قیمت برنج میکند: بورس میتواند در شفاف سازی فرآیندهای تامین، توزیع و نظارت کالاها موثر باشد به شرطی که جوانب کار به خوبی سنجیده شده باشد. درخصوص کالایی مانند برنج امید است که این مساله به خوبی درنظر گرفته شده باشد و موجب کنترل افزایش بیرویه قیمت به دلیل حضور واسطهها شود. در واقع رسالت بورس همین است.
به طور کلی طی ماههای اخیر از قیمت برنج در مقاطعی کاسته شده، اما به هر صورت روند قیمت افزایشی پیش رفت. در این میان برنج ایرانی به علت کمبود عرضه دستخوش تغییر و تحولاتی شده است که با درآمد خانوار هیچگونه تناسبی ندارد. این گرانی تنها دامن مصرف کنندگان را گرفته و آنها را به سوی خرید محصول غیرایرانی و یا حتی با کیفیت پایینتر سوق داده است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
ظلم ستیزی و تحقق عدالت پیام انقلاب اسلامی است
حراج گوشواره «کاپشن صورتی» برای کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان
بسیج پاسدار ارزش های انقلابی است
شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان
استاندار جدید مازندران: برنامه محور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
هوای اهواز برای گروههای حساس ناسالم شد
مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن نیازمند اقدام جهادی است
کنگره ۲۴ هزار شهید اصفهان احیاگر سبک زندگی شهدا است