میرنیوز
محمد و علی رئیسی پدر و پسر هنرمند ساکن منطقه "دژکرد" از توابع شهرستان اقلید استان فارس هستند که علاوه بر دنبال کردن سنت هزار ساله اجداد خود در زمینه شاهنامهخوانی، سبک جدیدی از شاهنامه خوانی را ابداع کرده و موفق شدند آن را در فهرست آثار ناملموس ملی، ثبت کنند.
آنان اکنون در تلاش برای ثبت این اثر ناملموس در فهرست آثار جهانی هستند، اما اعتقاد دارند که این تلاشها زمانی به سرانجام خواهد رسید که مسئولان فرهنگی، خصوصا دستاندرکاران میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، آنان را حمایت کنند.
محمد رئیسی(پدر) در این رابطه با بیان اینکه شاهنامه خوانی از اجداد ما سینه به سینه به ارث رسیده است، به خبرنگاران گفت: با تلاش و پشتکار در این عرصه و پس از ۵ سال شاگردی زیر نظر استاد کورش اسدپور، در سال ۹۹ شاهنامه خوانی به گویش لری را ثبت ملی کردیم.
او افزود: بنا داریم سال آینده اثرمان را به یونسکو بفرستیم، اما به دلیل اینکه تاکنون شاهد حمایت مناسب از سوی مسئولان فرهنگی مرتبط نبودهایم، توفیقی جدی در این مسیر کسب نکردهایم.
رئیسی با بیان اینکه کاست شاهنامه خوانی او و پسرش، مهرماه امسال وارد بازار خواهد شد، گفت: سبک ما در شاهنامه خوانی منحصر به فرد بوده و به گویش لری ارائه شده است و در آینده نظامی خوانی به گویش لری هم به آن اضافه خواهد شد.
این هنرمند دژکردی با انتقاد از وضعیت بازار هنری و اهمیت ندادن به موسیقی و هنر اصیل ایرانی نیز گفت: متاسفانه هیچ گونه حمایتی از این آثار اصیل نمیشود و در عین حال میبینیم آهنگهای کوچه بازاری و رپ به وفور در بین جوانان دست به دست میشود.
رئیسی خاطرنشان کرد: واقعا چرا نباید از آثار اصیل ملی حمایت شود؟ ما میخواهیم اثر خود را در سطح جهانی ثبت کنیم و نیاز به حمایت مالی داریم، اما هیچ کمکی نمیشود و این جای تعجب دارد.
علی رئیسی (پسر) نیز با بیان اینکه در خانوادهای هنرمند به دنیا آمدهام که علاقه خاصی به موسیقی محلی و سنتی ایرانی داشتهاند، گفت: بنده در مسیر موسیقی زیر نظر استاد کورش اسدپور گوشهها و آواز محلی را فرا گرفتم و تکنیکهای دیگر را زیر نظر استاد مهدی رجبی گذراندم.
او افزود: به اعتقاد بنده شاهنامه این سترگ نامه استاد فردوسی، اندیشه والای ایرانی را به تصویر میکشد و در میان قوم لر جایگاه ویژهای دارد و مورد احترام خاص است؛ حتی افرادی که سواد ندارند برخی از قسمتهای شاهنامه را حفظ هستند چراکه شاهنامه سراسر یزدان شناسی، غیرت، وطن پرستی، ایثار و ... است که در قوم لر نیز این ویژگیها به وضوح دیده میشود.
به گفته این هنرمند دژکردی، در لرستان، بختیاری، بویر احمد و فارس شاهنامه را به لحاظ تکنیکی و فنی در دستگاههای مختلف میخوانند، اما در دژکرد که یک منطقه لرنشین است، شاهنامه را در یک سبک خاص و منحصر به فرد اجرا کرده و همین موجب ثبت ملی آن شده است.
به گزارش ایسنا، مستند سازی از آداب و رسوم و گویش و فرهنگ دژکرد و ساخت آهنگ تل بادام به گویش لری دژکردی از دیگر کارهای این هنرمند دژکردی است که به آن اشاره کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
«کولیوند» استاندار سمنان شد
استاندار جدید سمنان را بیشتر بشناسید
تصادف زنجیرهای در قشم ۹ مصدوم برجا گذاشت
صادرات محصولات دانش بنیان به اروپا از کریدور کشورهای حاشیه خزر
۹۱۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی در محمودآباد آزادسازی شد
پلمب ۷ واحد صنفی کرمان به دلیل استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز
تشییع پنج شهید گمنام در استان مرکزی
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در آذربایجان غربی احیا شد
هشدار مدیریت بحران خوزستان برای تقویت سامانه بارشی
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر به کمربندی کرمانشاه
۶۰ انشعاب غیرمجاز آب در روستای گمیزدر مشهد قطع شد
۱۴۰ طرح عمرانی و اجتماعی در قالب قرارگاه کوثر در ارومیه اجرا شد
مقاومت و اربعین به گفتمان تبدیل شود
کیفیت هوای استان البرز به وضع اضطرار رسید
طرح مردمیاری ارتش برای دانشآموزان بجستانی آغاز شد
بازگشایی راه ۶۵ روستای پشتکوه فریدونشهر در اصفهان
دو قلاده پلنگ در قاب دوربین محیط بانان طالقان ثبت شد
۱۶ مسیر آسفالت بین مزارع در ارومیه اجرا شد
زندان مرکزی اصفهان به «قارنه» منتقل میشود
جنایت پاراچنار ریشه در تحت الشعاع قرار دادن حکم نتانیاهو دارد
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر بسمت کمربندی کرمانشاه
دولت و نهادهای امنیتی پاکستان از خون شیعیان مظلوم صیانت کنند
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد منصوب شد
تقویت اقتصاد دیجیتال، نیروگاه های خورشیدی و حوزه دانشبنیان در برنامههای یزد
نمایشگاه جهادگران علمی مازندران در ساری برپا شد