میرنیوز
ابوالفضل حسن پور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: بحث سینمای خانگی بحث جدیدی است که در دوران پاندومی کرونا به آن بیشتر پرداخته شده؛ در این دوران سینمای خانگی در کشور ما بیشتر باب شد و سریالهایی که تلویزیون مجوز نمیداد، در این بستر پخش شدند.
وی با بیان اینکه افرادی که علاقمه مند بوده و پایه کارهای روتین سریالی بودند به سمت این امر رفتند، افزود: در جهان با این امر مواجه هستیم و اکران فیلمهای روز در این بستر صورت میگیرد.
این فیلم ساز و عکاس با بیان اینکه در دنیا تولیدات فاخر را در قالب سینمای خانگی ارائه میدهند، اظهار کرد: این بستر به اکرانهای اینترنتی نیز متصل میشود و از آن جایی که مباحث اینترنتی در دوران کرونا پررنگتر شده، سینمای خانگی نیز جای خود را باز کرده است.
حسن پور با اشاره به مشکلات این حوزه، تصریح کرد: تولیدکنندگان فیلمهای سینمایی کمتر از این فضا استقبال کردند چراکه وضعیت مالی در سینمای خانگی به دلیل اینکه اکران خانگی و اینترنتی است، مشخص نیست.
وی با بیان اینکه در خارج از کشور پلتفرمهای اینترنتی برای این امر مشخص است، اما در کشور ما ساز و کار مشخصی وجود ندارد، افزود: این بخش برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخشی صدا و سیما است و اصولا مابین این دو مجموعه اصطکاکی وجود دارد.
سینمای اکنون ایران در حال مرگ است
این فیلم ساز با بیان اینکه متولی سینما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، تصریح کرد: مجوز تولید، ساخت و اکران در سینماهای کشور را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر میکند، اما مجوز صوت و تصویر فراگیر را سازمانی به نام "ساترا" که زیر نظر صدا و سیماست میدهد که این امر موجب اصصطاکی بین شبکه خانگی و ساترا شده است که باید مدیریت شود.
حسن پور با بیان اینکه در حال حاضر سینما در عرصه حرفهای حال خوبی ندارد، افزود: سینمای ما دچار درگیریهای مالی بود و کرونا بار مضاعف شد و در این پاندمی بسیاری از اهالی سینما دچار مشکلات عدیدهای شده و حتی بیکار شدند.
وی با بیان اینکه سینمای حال حاضر ایران در حال مرگ است چراکه اکران نداریم و حتی تولیدات انجام نمیشود، اظهار کرد: اولین فضاهایی که در دوران کرونا تعطیل میشد، سینماها بودند و در زمان گشایش نیز سالن ۴۰۰ نفره سینما گاهی میزبان چند نفر بود و استقبال از اکران فیلمها گرفته شد.
وقتی ساخت پاساژ از سینما درآمد بیشتری دارد
این فیلم ساز با بیان اینکه کرونا سینمای خانگی را پررنگ کرد، اما ساز و کار قانونی برای تولید و فروش مناسب و مطلوب و پهنای اینترنت خوبی برای ارائه آن نداریم، تصریح کرد: در حوزه استانی نیز در بحث دیجیتال کار بسیاری انجام نشده تا اکران انجام شود.
حسن پور با بیان اینکه در خراسان جنوبی در حوزه اکران سینمایی مشکل داریم، افزود: تلخ است اما حقیقت این است که اکنون اگر به جای سینما، پاساژ بسازند درآمد آن زمین، ۲۰۰ برابر میشود.
سینماگرانی که در تنگنای محدودیت ها مهاجرت کردهاند
وی با بیان اینکه از مشکلات اکران که بگذریم، سینماگران در بخش تولید نیز نیازمند حمایت هستند، تصریح کرد: ساز و کار حمایتی برای حمایت از فیلم سازان جوان وجود ندارد و آن قدر حمایتها اندک است که بسیاری از علاقمندان فیلم سازی اکنون مهاجرت کرده و آن فردی هم که مانده به دلیل وابستگی به موطن خود مانده است.
این فیلم ساز با بیان اینکه مسئولین باید به فکر باشند تا وضعیت نابسامانی که در پاندمی کرونا در سینما به وجود آمده، درمان شود، افزود: امکانات تولید یک فیلم نیز باید بروز شده و انجمنهای فیلم سازی به این تجهیزات مجهز شوند.
حسن پور بیان کرد: قیمت تجهیزات سینما با تورم دو سال اخیر ۱۰۰ برابر شده و اتفاقا یکی از حوزههایی که نادیده گرفته شده همین بحث است و این قصه پرغصه افراد فعال در این حوزه را آزار میدهد.
نیاز به زیرساختهای علمی و تجهیزاتی داریم
وی با بیان اینکه سینما یک هنر است که باید به دید علم، صنعت به آن نگریست، بنابراین نیاز به تجهیزات به روز و علمی دنیا دارد، تصریح کرد: در کنار مباحث هنری سینما باید بحث ارتقای فنی را نیز پیش گرفت.
این فیلم ساز با اشاره به ضرورت تاسیس رشتههای مرتبط با سینما در استان و تبلیغ این رشتهها، اظهار کرد: جهاددانشگاهی یکی از نهادهایی است که میتواند به دلیل نزدیکی با دانشگاهها از ظرفیت دانشگاهی بهره برده و این امر را پیگیری کند؛ البته فراموش نکنیم که آموزشها نیز باید بروز و برپایه علم جهان پیش روند.
حسن پور بیان کرد: زمانی که ما افراد را به صورت آکادمیک برای کار در حوزه سینما آماده کنیم، میتوانیم امید داشته باشیم که بازار کار مثبتی نیز ایجاد شود.
وی افزود: سینما با ظهور و بروز سینمای دیجیتال تغییرات زیادی کرده و در تولید و پخش دجار تغییرات شگرفی شده، اما باید همراه با این تغییرات در عرضه آثار سینمایی نیز متحول شده و پلتفرمهایی طراحی کنیم که سینما را بر روی تلویزیونهای خانگی ارائه کنیم تا افراد پول بلیط را داده اما در خانه فیلم را تماشا کنند، اما این امر هم باید آنقدر کامل چیده شود تا هزینههای سینماگر را پوشش دهد و این امر مستلزم این است که زیرساختهای سایبری، اینترنتی و دیجیتال را گسترش دهیم.
وی بیان کرد: تلویزیون دیجیتال را همه در خانه دارند، اما باید زیرساختهای اینترنتی را گسترش و ارتقا دهیم و جهشی داشته باشیم تا بتوانیم راحت فیلم اکران کنیم و بدانیم اگر بخواهیم میتوانیم به این سطح برسیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه
مانور زلزله در ۵۶۰۰ مدرسه اصفهان برگزار میشود
نهم آذرماه جاده کرج- چالوس بازگشایی میشود
دارالقرآن الکریم هرمزگان رتبه برتر کشوری را کسب کرد
بسیج در مسائل انقلاب بن بست نداشته است
نجات فرد گرفتار شده در دیواره ارتفاعات سرپلذهاب توسط هلال احمر
تشییع و خاکسپاری ۸ شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
سقوط خودرو در محور ملکشاهی یک کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت
صدور ۱۲۴ اخطار زیست محیطی به واحدهای تولیدی کاشان
تصادفات فوتی در راههای استان بوشهر ۱۵ درصد کاهش یافت
بسیج همواره حمایتگر و کمک کننده دولت ها بوده است
آماده باش مدیریت بحران اصفهان/باران و طوفان در راه است
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد