میرنیوز
شاید باور نکنید، اما بر اساس تحقیقات به عمل آمده خودکشی یکی از ۲۰ علت اصلی مرگ و میر در جهان است به گونهای که بر اساس آمارهای جهانی «در هر ۴۰ ثانیه، یک نفر در جهان به دلیل خودکشی جان خود را از دست میدهد» و بر همین اساس سالانه حدود ۲۰ تا ۶۰ میلیون نفر در جهان اقدام به خودکشی میکنند که در نهایت یک میلیون مورد از این تعداد منجر به نیستی و مرگ میشود.
دکتر« امیرولی عضدزاده» رئیس بهزیستی شهرستان اردکان معتقد است به دلایل گوناگون و از جمله دشواری در ثبت و گزارش آمار خودکشی، ارقام واقعی ممکن است تا ۱۰ برابر بیشتر از ارقامی باشد که به طور رسمی از کشورهای مختلف گزارش میشود.
وی به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا گفت: در مورد پدیده خودکشی ذکر این نکته ضروری است که خودکشی در همه گروه های سنی و در همه طبقات اجتماعی بروز میکند و بر اساس برخی منابع خودکشی، دومین عامل منجر به مرگ در جوانان ۱۵ تا ۲۹ساله است.
عضدزاده تصریح کرد: با در نظر گرفتن این آمار و ارقام و با عطف توجه به این مسأله که به ازای هر مورد خودکشی یا اقدام به خودکشی، حداقل پنج نفر از دوستان، آشنایان و اقوام فرد به طور جدی تحت تأثیر این حادثه قرار خواهند گرفت، عمق مسأله و ضرورت توجه به آن بیشتر روشن خواهد شد.
این فعال اجتماعی تاکید کرد: بر همین اساس سازمان جهانی بهداشت با هدف بالا بردن آگاهی جهانی درباره خطرات خودکشی، پیشگیری از خودکشی در جهان، پرداختن رسانهها به خودکشی، شناسایی نشانههای خودکشی و معرفی راه حلهای پیشگیری از آن دهم سپتامبر برابر با ۱۹ شهریور را روز جهانی پیشگیری از خودکشی نامگذاری کرده و هر ساله به مناسبت این روز و با هدف اقدام هماهنگ جهانی در پیشگیری از این رخداد نامیمون شعارهایی را انتخاب و به کشورهای عضو ابلاغ می نماید که شعار امسال(۲۰۲۱) سازمان جهانی بهداشت به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی «ایجاد امید از طریق اقدام و عمل» است.
شایعترین علل اقدام به خودکشی
عضدزاده در تعریف خودکشی اظهار کرد: خودکشی (در اصطلاح پزشکی: Suicide)، تلاش و اقدام آگاهانه بهمنظور خاتمه دادن به زندگی شخص توسط خودش است که ممکن است این اقدام موفق یا ناموفق باشد.
وی با اشاره به این که شایعترین علل اقدام به خودکشی را علل روانی تشکیل می دهند، افزود: افسردگی شایعترین و مهمترین دلیل خودکشی در جهان است اما، اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) یا روان گسیختگی، اختلال دوقطبی، اختلال شخصیت، شخصیت ضداجتماعی، خودبیمارانگاری، احساس ناامیدی، درماندگی و اضطراب، اعتیاد به مواد مخدر و الکل، از دیگر علل موثر بر اقدام به خودکشی است.
رئیس اداره بهزیستی اردکان تاکید کرد: عدم توانایی در تحمل درد و رنج، فشارهای روانی، اجتماعی و خانوادگی، بیکاری، فشارهای مالی و بحرانهای اقتصادی، بیماریهای جسمی نیز می تواند زمیه ساز خودکشی باشد که بسیار ساده به آن نگریسته می شود.
عضدزاده گفت: البته این نکته را باید مد نظر داشت که خودکشی همیشه به دلیل اختلالات روانی بروز پیدا نمیکند بلکه در بسیاری از خودکشیها با تصمیم لحظهای به مرحله اجرا در می آید.
وی در خصوص اقدامات مؤثر برای پیشگیری از خودکشی بیان کرد: محدود کردن دسترسی به روشهای معمول خودکشی، شناسایی زودرس افراد در معرض خطر خودکشی و درمان عوامل خودکشی در آنان، پیشگیری و درمان به موقع اختلالاتی که جزء عوامل منجر به خودکشی هستند از جمله این اقدامات به شمار می روند.
آموزش رسانهها در مورد اخبار خودکشی
این پزشک به اهمیت آموزش رسانهها درباره گزارش کردن مسئولانه موارد خودکشی اشاره کرد و گفت: آموزش مهارتهای زندگی به جوانان و سایر اقشار برای کنار آمدن با مشکلات و خط تلفن۱۲۳ (اورژانس اجتماعی)، پناهگاهی برای کسانی است که اندک لحظهای به فکر این اقدام قبیح میافتند.
عضدزاده یادآور شد: اگر افکار خودکشی به سراغ شما آمد یا با فردی که قصد این اقدام را دارد، در ارتباط هستید، با مشاوران معتمد و امین خود صحبت کرده و از مکانها و موقعیتهایی که باعث میشوند افکار به سراغ شما بیایند، دوری کنید و از تنها ماندن به شدت بپرهیزید و فراموش نکنید صحبت کردن با یک مشاور امین میتواند به شما کمک کند.
وی افزود: در نظر داشته باشید که سازمان بهزیستی به عنوان پرچمدار مبارزه با آسیب های اجتماعی در این گونه موارد دوست و مشاور امین شما است و شما می توانید با گرفتن شماره سه رقمی ۱۲۳ به راحتی و در کمترین زمان ممکن با مشاوران این سازمان در اورژانس اجتماعی تماس گرفته و در زمان کوتاهی و در هر ساعت از شبانه روز دستان گرم و مهربان مشاوران و مددکاران بهزیستی را در دستان خود بفشارید، پس خط تلفن ۱۲۳ را همیشه به خاطر داشته باشید.
رئیس اداره بهزیستی اردکان در پایان خاطرنشان کرد: رویکرد اورژانس اجتماعی در مواجهه با افکار یا اقدام به خودکشی رویکردی مداخله گرایانه با اقدام سریع و به موقع است، بدین نحو که به محض تماس با خط ۱۲۳، تیمهای تخصصی اورژانس اجتماعی متشکل از روانشناس و مددکار در محل حضور پیدا کرده و پس از آرام سازی و رفع تنش اولیه، در ادامه و طی روزها و هفتههای بعد تا عادی شدن شرایط و برون رفت از بحران ارائه خدمات مددکاری و مشاورهای به مددجو و خانواده وی را در دستور کار خود قرار میدهند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آماده باش مدیریت بحران اصفهان/باران و طوفان در راه است
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد