میرنیوز
دکتر سید علیرضا میرجوادی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه قبلا کروناویروس به سه دسته آلفا، بتا و گاما تقسیم می شد، گفت: به واسطه افزایش انتقال ویروس از فردی به فرد دیگر، شاهد جهش های ویروسی هستیم که در نتیجه دلتاکرونا و لامبداکرونا و... را موجب شده است.
وی با بیان اینکه عدم رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم به ویژه ماسک زدن و شستن دست ها تنوع جابجایی ویروس در بدن انسان ها را ایجاد کرده است، افزود: قبلا کرونا در کودکان کمتر دیده می شد، اما در سویه دلتا علاوه بر اینکه شاهد ابتلای شدید بزرگسالان هستیم، ابتلا در کودکان نیز بیشتر شده است.
این فوق تخصص عفونی کودکان، ابتلای کودکان به کرونا را خفیف تر از بزرگسالان دانست و اظهار کرد: این در حالی است که کودکان به راحتی می توانند ناقل کروناویروس باشند و بیماری را به بزرگسالان منتقل کنند؛ به گونه ای که این بیماری به صورت شدید در بزرگسالان بروز می کند.
میرجوادی، با بیان اینکه سویه های قبلی کرونا از طریق قطرات تنفسی همچون عطسه و سرفه بیشتر منتقل می شد، خاطرنشان کرد: در سویه دلتا انتقال از طریق هوا یا آئروسل نیز دیده می شود و در کودکان، بیشتر شاهد آبریزش بینی و تب های خفیف تا بالا و گلودرد و دردهای پراکنده همچون سردرد و بدن درد هستیم. همچنین ویروس جدید علائم گوارشی مانند اسهال و استفراغ و بی اشتهایی و دل درد و بی قراری را به دنبال دارد.
وی از نوزادان تا سالمندان را در معرض خطر ابتلا به کرونا دانست و یادآور شد: نوزادان معمولا از مادران مبتلا به کرونا این بیماری را می گیرند؛ البته امکان دارد که آنتی بادی در دوران جنینی یا شیردهی به نوزاد منتقل شود و لذا نوزادان به فرم شدید کرونا مبتلا نمی شوند.
این فوق تخصص عفونی کودکان ادامه داد: البته ممکن است مادر باردار مبتلا به کرونا نباشد و نوزاد پس از تولد و قرار گرفتن در فضای آلوده و تماس با اطرافیان، به کرونا مبتلا شود که در این صورت دچار علائم شدیدتری می شود، اما در مجموع نوزادان معمولا به فرم خفیف کرونا مبتلا می شوند؛ مگر اینکه نقص ایمنی یا بیماری های قلبی و عروقی و یا ریوی داشته باشند.
وی با بیان اینکه زایمان های نارس می تواند نوزاد را در معرض فرم شدید ابتلا به کرونا قرار دهد، اظهار کرد: بیماری های ریوی، بدخیمی ها، نارسایی کلیوی و... زمینه ساز فرم شدید بیماری برای نوزادان است.
میرجوادی، از مادران خواست نوزاد دارای نقص ایمنی را به میهمانی ها و دورهمی ها و عروسی ها نبرند و اضافه کرد: در حال حاضر بهترین روش برای ایمنی در برابر کرونا در جهان واکسیناسیون است و تاکنون کاربرد واکسن برای افراد بالای ۱۸ سال به تایید سازمان های بهداشتی رسیده است؛ البته مطالعات درباره ایمنی زایی واکسن برای افراد ۱۲ سال به بالا نیز در حال انجام است و مراحل کارآزمایی را می گذارند.
وی از والدین خواست مادامی که ایمنی نسبی در جامعه وجود ندارد از بردن نوزادان و کودکان به مکان های شلوغ و پرتردد همچون پارک ها و مارکت ها و پاساژها خودداری کنند و متذکر شد: اجازه ندهید کودکان توسط افراد دیگر بوسیده شوند؛ هچنین آموزش های بهداشتی لازم به ویژه زدن ماسک و شستن دست ها را به کودکان ارائه کنید. کودکان باید از ماسک هایی استفاده کنند که اندازه صورتشان باشد تا از ورود ویروس به دهان و بینی جلوگیری شود. همچنین ماسک های کودکان باید نقاشی و تصایر رنگی و شاد داشته باشد تا کودک جذب آن شود.
این فوق تخصص عفونی کودکان، از والدین خواست به کودکان یاد دهند ماسک های خود را بین یکدیگر جابجا نکنند و ماسک آلوده خود را بدون دست زدن به لایه بیرونی و با گرفتن بند آن تعویض کنند و حتما در سطل زباله دربدار بیاندازند و تصریح کرد: به صورت دستوری از کودکان نخواهید که دست های خودشان را بشویند، بلکه در کنار کودکان، خودتان نیز به شستن دست ها بپردازید. نحوه استفاده از الکل برای ضد عفونی کردن دست ها و وسائل نیز باید به کودکان آموزش داده شود تا بار ویروس را کاهش دهد.
میرجوادی، اسباب بازی کودکان را منجر به انتقال ویروس دانست و گفت: سعی کنید در ایام پاندمی از اسباب بازی های قابل شست وشو برای کودکان استفاده کنید، زیرا کودکان معمولا دست های خودشان را به چشم و دهان و بینی می زنند. همچنین کودکان باید بدانند که هنگام عطسه کردن از دستمال کاغذی استفاده و یا داخل آرنج عطسه کنند.
وی از خانواده ها خواست حتما واکسن های زیر دو سال و بالای دو سال کودکان را سر وقت بزنند و اضافه کرد: در این ایام خطر کرونا، شیوع دوباره برخی از بیماری های کودکان که ریشه کن شده بود، وجود دارد، زیرا والدین کودکان را برای تزریق واکسن نمی برند لذا والدین واکسن های دوران شیرخوارگی تا هفت سالگی را جدی بگیرند و با مراجعه به مراکز بهداشت اقدام به تزریق واکسن کودکان کنند.
این فوق تخصص عفونی کودکان، همچنین استفاده از ماسک برای کودکان زیر دو سال را غیر مناسب دانست و خاطرنشان کرد: ماسک دهان و بینی شیرخواران را فشرده می کند و لذا بهتر است از شیلدهای محافظ صورت که قابل شست وشو هم هستند برای شیرخواران استفاده کنید تا احتمال انتقال ویروس کم شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد