میرنیوز
فرشید فتحی مقدم ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه تنها راه درمان کرونا و عدم ابتلا به کرونا را پیشگیری دانست و عنوان کرد: پیشگیری با فرهنگ مردم در ارتباط است و خبرنگاران با نقش انکارناپذیر خود در فرهنگسازی باید مردم را آگاه کنند تا سهلانگاری که در بین مردم باب شده، از بین برود و مردم همچون نخستین ماههای همهگیری کرونا عادات بهداشتی همچون استفاده از ماسک، فاصلهگذاری و جلوگیری از تجمعات را رعایت کنند.
وی با اشاره به بستری ۱۱۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان موسی بن جعفر(ع) قوچان گفت: این در حالی است که تعداد تخت مصوب در این بیمارستان ۱۲۶ تخت است اما در حال حاضر با افزودن بخشهای جدید ۱۴۰ تخت فعال در بیمارستان قوچان وجود دارد.
فتحی مقدم افزود: در پیکهای گذشته و در بدترین شرایط بیشترین آمار بیماران بستریشده در بیمارستان ۸۷ بیمار بوده ولی در حال حاضر در شرایطی که هنوز به اوج پیک پنجم نرسیدهایم، ۴۰ بیمار در اورژانس منتظر هستند تا تخت خالی شده و به بخش منتقل شوند.
وی تصریح کرد: چشمانداز پیش رو در شهرستان قوچان وضعیت خوبی ندارد و به صورت فزاینده تعداد بیماران در حال افزایش است و فقط میتوان امیدوار بود که تعداد مبتلایان بیشتر نشود چون اورژانس فضایی برای نگهداری بیماران ندارد و بیمارستان هم به شدت تحت فشار است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان با تأکید بر لزوم سرعت بخشی به واکسیناسیون گفت: واکسیناسیون در صورتی مؤثر است که در مدت کوتاه تعداد زیادی از افراد واکسینه شوند وگرنه اثر بخشی نخواهد داشت.
وی افزود: تمام واکسنهایی که وارد روند واکسیناسیون میشود، مؤثر و مجوز دار است و مردم باید بدانند هر واکسنی که میآید، خوب است و منتظر واکسن خاص نباشند. برای همین مردم واکسن تزریق کنند چون در صورتی که درصد واکسیناسیون به بیش از ۷۰ درصد نرسد، هیچ فرقی با صفر درصد ندارد چون بیماری مدام تغییر میکند و تنها زمان را از دست میدهیم و نمیتوانیم آن را کنترل کنیم.
فتحی مقدم از راهاندازی یک مرکز تجمیعی واکسیناسیون کووید ۱۹ در شهرک صنعتی قوچان در روزهای آتی خبر داد و افزود: این مرکز جهت واکسیناسیون کارگران ایجاد میشود. واکسیناسیون کارگران در این مکان ۵ سال پایینتر از شرایط سنی اعلام شده نسبت به سایر گروههای سنی انجام میگیرد.
امکان بروز فاجعه با از کار افتادگی اکسیژن ساز و تنها سیتیاسکن قوچان
فتحی مقدم با بیان اینکه بیمارستان قوچان دارای تنها یک دستگاه سیتیاسکن، آن هم به صورت اجارهای است، عنوان کرد: در بیمارستان قوچان روزانه ۱۶۰ سیتیاسکن انجام میگرفت که بیم این داشتیم دستگاه از کار بیفتد. در این صورت فاجعه اتفاق میافتاد. به همین دلیل از پزشکان خواستیم معیارهای دیگری برای تشخیص بیماری در نظر بگیرند. از پزشکان عمومی نیز خواستیم درخواست سیتیاسکن را به پزشکان متخصص واگذار کنند تا کمتر به سمت استفاده از سیتیاسکن برویم.
وی ادامه داد: بخش عمدهای از خدمات ارائه شده بیمارستان قوچان به بیماران شهرهای اطراف اختصاص مییابد و مردم از شهرهای درگز، فاروج و بخشهای سرولایت و همچنین چکنه هم به قوچان میآیند و بار بسیاری بر دوش ماست.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان اضافه کرد: به دلیل خدمترسانی به بیماران شهرهای همجوار، بخش عمدهای از سهمیه داروی شهرستان به این بیماران اختصاص مییابد به همین دلیل درخواست افزایش سهمیه دارو و سرم به دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارسال شده است.
وی با بیان این نکته که همیشه کمبود امکانات بیمارستانی وجود داشته، گفت: هفته گذشته یک دستگاه اکسیژن ساز جدید در بیمارستان نصب شد اما با توجه به فشار زیادی که روی آن است، خلوص اکسیژن آن از ۹۷ درصد به ۷۰ درصد کاهش یافته و نگران از کار افتادگی آن در شرایطی هستیم که همه بیماران بستری وابسته به اکسیژن هستند.
فتحی مقدم ادامه داد: با توجه به اینکه در شهرستان قوچان کارخانه اکسیژن وجود ندارد، برای تأمین نیاز خود به شهرهای بجنورد، شیروان و مشهد وابسته هستیم و با توجه به شرایط وخیم در بجنورد و از کار افتادگی دستگاه کارخانه شیروان، در حال حاضر تمام نیاز از مشهد تأمین میشود که خود دچار وضعیت بحرانی است. در وضعیت کنونی مشهد روزانه تنها ۳۰ کپسول اکسیژن شهرستان را میپذیرد که پاسخگوی نیاز ما نیست.
وی بیان کرد: در موضوع تأمین ونتیلاتور، تخت بیمارستان، تشک، تشک مواج، کپسول اکسیژن، پایه سرم، پمپ سرم، سرنگ و... دچار کمبود هستیم اما در زمینه تامین اقلام دارویی با وجود کمبود در کشور، مشکلات کمتری متوجه شهرستان شده چون پیش از این اقلام دارویی به خوبی در شهرستان دپو شده بود؛ با این حال در حوزه تامین رمدسیور به دلیل مراجعه از شهرهای همجوار دچار کمبودهای مقطعی هستیم.
ابتلای ۴۷ نفر از کادر درمان قوچان در یک هفته گذشته
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان با اشاره به کمبود نیروی انسانی در بیمارستان این شهرستان عنوان کرد: کادر بهداشت و درمان در شهرستان در سه جبهه مبارزه میکنند. نخستین جبهه مرکز کروناست که تنها ۲ پزشک علیرغم مراجعه به شدت بالا در هر روز، هر یک بیش از ۲۰۰ نفر را ویزیت میکنند و در جبهه مرکز واکسیناسیون روزانه حدود ۱۵۰۰ واکسن تلقیح میشود.
وی ادامه داد: جبهه اصلی بیمارستان است و با توجه به اینکه آستانه تحمل مردم به شدت پایین آمده است، درگیری همراهان بیماران با کادر درمان در بیمارستان بسیار بالاست؛ به همین دلیل از نیروی انتظامی درخواست کردیم برای برقراری امنیت با ما همکاری کنند.
فتحی مقدم تصریح کرد: در حال حاضر بیمارستان قوچان چندین بخش جدید برای پذیرش بیماران اختصاص داده است؛ این در حالی است که هیچ نیروی جدیدی به کادر درمان اضافه نشده و این بیمارستان با کمبود ۳۰ پرستار و ۲۰ نیروی خدماتی مواجه است.
وی افزود: علیرغم اینکه تمام اقدامات مربوط به رسیدگی به بیماران کووید بر عهده کمک بهیار است اما در بیمارستان موسی بن جعفر(ع) قوچان هر کمک بهیار ۲ بخش را پوشش میدهد؛ به همین دلیل از کمک نیروهای جهادی در روزهای اخیر استفاده شد اما باز هم این تعداد نیرو کفایت نمیکند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان قوچان از ابتلای روزانه ۶ نفر از کادر درمان به بیماری کرونا در این شهرستان خبر داد و افزود: طی هفته گذشته ۴۷ نفر از همکاران ما به کرونا مبتلا شدند؛ این در حالی است که از ابتدای شیوع بیماری ۴۵۶ نفر از کادر درمان به کرونا مبتلا شدهاند و از این میان ۲ نفر بستری و یک نفر هم به شهادت رسیده است.
بیش از ۱۴ هزار شهروند قوچانی به صورت کامل واکسینه شدند
پرویز دلاور، معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت قوچان، عنوان کرد: پنجمین گام از اجرای طرح سردار سلیمانی واکسیناسیون بود؛ این امر از فروردین با واکسیناسیون کادر درمان و گروههای پرخطر به تدریج آغاز شد و هم اکنون همانند سراسر کشور واکسیناسیون برای متولدین ۱۳۵۰ به قبل و گروههای هدف خاص انجام میشود.
وی با بیان اینکه روزانه حدود ۱۵۰۰ نفر از شهروندان قوچانی در مراکز تجمیعی، واکسیناسیون کووید ۱۹ دریافت میکنند، گفت: تاکنون ۳۰ هزار نفر از شهروندان قوچانی واکسیناسیون کووید ۱۹ دریافت نمودهاند که از این تعداد ۱۴ هزار نفر، هر ۲ نوبت واکسن و ۱۶ هزار نفر فقط نوبت اول را دریافت کردهاند.
دلاور از تحویل بیش از ۷۰۰۰ دز واکسن طی ۲ روز گذشته به شهرستان قوچان خبر داد و افزود: بر همین اساس کمبود واکسن در روزهای تعطیل پیش رو نخواهیم داشت. همچنین به نسبت جمعیت و گروههای هدف واکسن کووبرکت دریافت و در تمام مراکز توزیع شده و موضوع نبود این واکسن در مراکز صحت ندارد.
وی از راهاندازی مرکز تجمیعی واکسیناسیون در دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان خبر داد و تصریح کرد: از امروز با مساعدت دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان مرکز تجمیعی برای واکسیناسیون اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاههای قوچان شروع به کار کرد و بعد از اتمام این گروه هدف این مرکز به عنوان دومین مرکز تجمیعی شهرستان کار واکسیناسیون سایر گروههای هدف را دنبال میکند تا روند واکسیناسیون را تسریع ببخشیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
ظلم ستیزی و تحقق عدالت پیام انقلاب اسلامی است
حراج گوشواره «کاپشن صورتی» برای کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان
بسیج پاسدار ارزش های انقلابی است
شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان
استاندار جدید مازندران: برنامه محور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
هوای اهواز برای گروههای حساس ناسالم شد
مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن نیازمند اقدام جهادی است
کنگره ۲۴ هزار شهید اصفهان احیاگر سبک زندگی شهدا است
استاندار جدید برنامه هایش را به مردم ارائه دهد
بسیجی عمل کردن لازمه پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی است
رأی هیئت تطبیق ارومیه در مورد عزل شهردار ارومیه در هیئت حل اختلاف تأیید شد
ورود سامانه بارشی به خراسان رضوی پایان هفته جاری
تریلی حامل تجهیزات پزشکی قاچاق در «دشتستان» توقیف شد
تعطیلی ۵ واحد صنعتی به علت تخلفات زیست محیطی در میبد
ثبتنام اعتکاف رجبیه در حرم مطهر امام رضا(ع) آغاز شد
کمک به بخش خصوصی راهبردی مطمئن برای توسعه و اشتغالزایی است
استاندار با تفکیک استان کرمان به شمال و جنوب مخالف است
ایربریج چهارم فرودگاه مشهد به پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی رسید
همه ظرفیتهای استان سمنان در راستای توسعه بهکارگیری میشود
استاندار مازندران: تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
استاندار مازندران:تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
متخلفان حوزه دارو و اقلام پزشکی در کردستان محکوم شدند
استاندار جدید سمنان ظرفیتهای بومی را بکارگیری کند
طرح نظارتی ویژه برخورد با تخلفات نانواییهای خراسان رضوی آغاز شد
ترافیک در آزادراه های البرز به سمت تهران سنگین است
عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش دستگیر شد
جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی اعلام شد