میرنیوز
علیرضا عقیقی شامگاه پنجشنبه ۲۱ مرداد در ارائه برنامههای خود برای تصدی پست شهرداری همدان در صحن شورای شهر افزود: روی قناتها که باعث زیبایی شهر بود را بسته اند و امروز تبدیل به فاضلاب و معضل شده است.
وی تصریح کرد: در حالی که همدان نام پایتخت تاریخ و تمدن ایران زمین را بر دوش میکشد متأسفانه حتی یک اثر ثبت شده جهانی ندارد که به گردشگری این شهر ضربه میزند.
این مدرس دانشگاه تأکید کرد باید برای همدان یک مزیت رقابتی تعریف کرد و افزود: اگر بخواهیم در مدیرت شهری همدان مزیت رقابتی ایجاد کنیم باید آرمانهایی فراتر از خدمات فعلی را مطرح کنیم.
وی توجه به حوزه گردشگری سلامت با توجه به آب و هوای خوب و پزشکان قوی و همسایه بودن با عراق، بازآفرینی شهر همگتانه در فضای مجازی با استفاده از فناوری واقعیت افزوده، حفظ خانههای واجد ارزش و ترویج و راهاندازی تورهای همدانگردی برای شهروندان همدانی و مسافران را از موراد مهم در جذب گردشگر دانست.
وی تصریح کرد: برندسازی شهری از حوزه مدیریت و بازاریابی وارد شده اند و فقط متمرکز بر پیشینه تاریخی و فرهنگی بوده اما در حال حاضر نوآوری و خلاقیت مورد توجه است.
عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور همدان با بیان اینکه متأسفانه جاذبه توریستی و گردشگری زیادی در همدان نداریم، افزود: مشهد تنها گردشگر مذهبی ندارد و با ایجاد سایر جاذبههای گردشگری به اقامت بیشتر مسافر کمک کند، ما نیز باید با ایجاد جاذبه مصنوعی بتوانیم در زمره پنج شهر برتر کشور باشیم.عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور همدان با بیان اینکه متأسفانه جاذبه توریستی و گردشگری زیادی در همدان نداریم، افزود: مشهد تنها گردشگر مذهبی ندارد و با ایجاد سایر جاذبههای گردشگری به اقامت بیشتر مسافر کمک کند، ما نیز باید با ایجاد جاذبه مصنوعی بتوانیم در زمره پنج شهر برتر کشور باشیم.
وی ادامه داد: با وضعیت نرخ منفی رشد جمعیت همدان و کاهش ازدواج و وجود فضاهای خالی بسیار در حوزه آموزش عالی باید با برنامهریزی بتوانیم از این فضاها استفاده دیگری بکنیم.
عقیقی گفت: روند شهرنشینی با استرس و اضطراب بر شهروندان مواجه است و دچار معضلات شهرنشینی غربی شدهایم و زندگی بومی و اصیل ما تحت تاثیر قرار گرفته، با کاهش زاد و ولد و نرخ ازدواج باید برای سالمندان نیز برنامه داشته باشیم.
همدان شهر دوستدار کودک شود
عقیقی با اشاره به برگزاری جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان به میزبانی همدان، گفت: میتوان همدان را با طراحی کتابخانهای فاخر برای رده سنی کودکان یا شهربازی با امکانات خاص به شهر دوست دار کودک تبدیل کرد.
وی بیان کرد: با ظرفیتهایی که داریم میتوانیم در کنار شهر هوشمند، شهر مجازی ایجاد کرده و حالت دوقطبی داشته باشیم تا مسائل آلودگی و ترافیک حل شود، میتوان حکمرانی الکترونیک داشت تا اولین و برترین شهر در این حوزه باشیم.
عقیقی درباره برندسازی و درآمدزایی نیز گفت: اگر به استارت آپها در حوزه فناوری اطلاعات وارد شویم شاید در آینده نه چندان دور دیگر نیاز به درآمد زایی شهرداری به شکل فعلی نباشد، به عنوان اولین بانک ابری در کشور میتوان وارد شد و در کنار شهر الکترونیک و مجبور بودن به رایانش ابری در آینده باید وارد مباحث جدید درآمدزایی شد.
وی همچنین به چالشهای پیش روی شهرداری همدان اشاره و بیان کرد: بخشی نگری در شهرداری وجود دارد و نگاه جامع متأسفانه وجود ندارد، به دنبال مکانیزه کردن رفت و روب نبودهایم و در این بخش تعداد کارکنان زیادی مشغول به کار هستند.
وی ادامه داد: فضای سبز ایجاد شده متناسب با بوم و فرهنگ ما نبوده، درختهای غیر مثمر کاشته میشود، به دنبال جایگزین برای چمن کاری نبودهایم و الگویی از باغ ایرانی ایجاد نشده است.
این مدرس دانشگاه همچنین به چالشهای فرهنگی همدان اشاره و بیان کرد: عدم انسجام اجتماعی به دلیل مهاجرپذیری همدان، بی تفاوتی اجتماعی در شهر و شهروندان که نمونه آن را میتوان در انتخابات دید، وجود خرده فرهنگهای مختلف با معضلات متعدد، وجود شمار زیادی از NEET ها ( افرادی که هیچ سرگرمی ندارند و در اغتشاشات می توانند وارد شوند) و وندالیسم که افراد اعتراض خود را با ضربه زدن به اموال تاریخی و عمومی نشان میدهند از جمله چالشهای فرهنگی همدان است.
همدانیها ریسک نمیکنند
عقیقی عدم ریسک پذیری را از دیگر معضلات همدان دانست و افزود: همدانیها بیشترین منابع مالی را در اختیار بانک میگذارند و چالش بزرگی در حوزه فرهنگی است و در زمینه کارآفرینی شهری تأثیر منفی بسیاری دارد، کمرنگ شدن فرهنگ فولکوریک همدان چالش دیگری است به گونهای که گویش همدانی بسیار کمرنگ شده است.
وی راهکارهای حوزه فرهنگی را توجه جدی به نقش مساجد، ایجاد و راه اندازی سرای محلات، ایجاد فرهنگسرای محله، توجه ویژه به آموزش به ویژه آموزش مهارتهای زندگی، مدیریت مشارکتی، توجه به بیانیه گام دوم انقلاب و تدوین برنامههای فرهنگی با توجه به این سند، ایجاد شهری تعاملگرا با استفاده از توان تمامی کنشگران فرهنگی، اجتماعی و ورزشی در سطح شهر عنوان کرد.
این کاندیدای شهرداری همدان درباره اقتصاد شهری نیز اظهار کرد: اقتصاد بر روی همه موارد در شهر تأثیرگذار است و به تنهایی بر عهده شهرداری نیست و با همکاری و موازی سایر دستگاههاست، در شهری که صنعتی نیست درآمد پایدار و مطلوب بودن درآمد باید در کنار هم مورد توجه قرار گیرد.
عقیقی همچنین اصلاح منابع درآمدی پایدار برای شهرداری، بازنگری و اصلاح نظام درآمدها، اصلاح بودجه ریزی مالی، حسابداری و مدیریت شهرها، پیگیری اختصاص یک درصد سود بانکها به شهرداریها، پرهیز از بخشینگری در بدنه شهرداری و پیگیری جدی و دائم وصول و عوارض و مطالبات مقرر در قانون را در خصوص اقتصاد شهری مورد توجه قرار داد.
همدان بارانداز غرب کشور شود
وی گفت: همدان در زمانی بارانداز غرب کشور بوده و بسیاری از محصولات مانند برنج به همدان میآمده و توزیع می شده، منطقه آزاد الزاما نباید لب مرز باشد میتوان در همدان بارانداز برای توزیع کالا ایجاد کرد و ایجاد مزیت رقابتی کند.
عقیقی همچنین درباره زمینههای ایجاد نارضایتی در شهرداری گفت: در برنامههای جامع شهری زیر دستان و کارکنان در جریان قرار نمیگیرند و توجه بیش از حد روی سخت افزار است در حالی که تمرکز باید بر روی نرم افزار باشد.
وی ادامه داد: در حوزه شهر الکترونیک بودجه کافی اختصاص نیافته، در شهرداری باید کمیته انتصابات و ارتقاء داشته باشیم تا براساس لیاقت مدیران پست بگیرند نه با رانت، در بدنه مدیریت شهرداری به جای چرخش نخبگان تئوری کبوتران حرم را داریم و گردش نخبگانی نداریم، شهرداری به جانشین پروری نیاز مبرم دارد تا با جابجایی فرد اطلاعات از بین نرود.
عقیقی درباره خواهر خواندگی با شهرهای مختلف نیز گفت: خواهرخواندگی باید با شهرهایی باشد که برند داشته باشند و آورده اقتصادی و سرمایه گذاری برای ما داشته باشد، شهری مانند کولاب چه آورده و برند اقتصادی برای ما داشته است؟
پلها بی رویه در شهر ساخته شده است
این مدرس دانشگاه از ساخت بیرویه پل در همدان نیز انتقاد کرد و افزود: با پلسازی و پیادهراه سازی ترافیک فقط از نقطهای به نقطه دیگر منتقل شده و بعدا دیگر هیچ بررسی نشده برای کسب و کارها چه اتفاقی افتاده و مردم چقد رضایت دارند، پل چراغ قرمز هزینه زیادی به شهرداری تحمیل کرده که با اصلاح هندسی نیز مواجه است.
وی ادامه داد: در فرآیندهای عمرانی مطالعات امکان سنجی یا صورت نگرفته یا مدیر مورد توجه قرار نداده است و عدم اولویت بندی در پروژهها مشهود است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
ظلم ستیزی و تحقق عدالت پیام انقلاب اسلامی است