میرنیوز
پیام سامعی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه دیابت مجموعهای از بیماریهایی بوده که نتیجه آن افزایش قند خون است، اظهار کرد: این بیماری جزو شایعترین بیماریها در کودکان و بزرگسالان است، دیابت انواع مختلفی دارد، زمانی که صحبت از دیابت میشود، منظور نوع یک و دو آن است.
فوق تخصص غدد درونریز و متابولیسم کودکان در چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه دیابت نوع یک، بیماری خودایمنی محسوب میشود، ادامه داد: در این بیماری، سیستم دفاعی بدن به پانکراس حمله کرده و آن را تخریب میکند، از علائم دیابت میتوان به مصرف زیاد آب، پرادراری، شب ادراری و کاهش وزن اشاره کرد که تاخیر در درمان میتواند باعث ایجاد کمای دیابتیک شود.
وی با بیان اینکه درمان دیابت نوع یک از طریق انسولین انجام میشود، گفت: با توجه به تخریب لوزالمعده، این نوع بیماری بهصورت مادامالعمر در فرد باقی میماند و روشهایی مانند پیوند سلولهای بنیادی در آینده و در صورت تحقق بر دیابت نوع یک اثرگذار است، اما در حال حاضر درمان قطعی برای دیابت نوع یک وجود ندارد.
سامعی با اشاره به اینکه افزایش قند خون باید توسط انسولین کنترل شود، یادآور شد: اگر قند خون کنترل نشود، تقریبا همه ارگانهای بدن مانند چشم، کلیه، قلب و عروق آسیب جدی میبینند، به هر حال بیماران دیابتی علاوه بر اینکه تحت نظر پزشک غدد قرار میگیرند، باید توسط چشمپزشک و متخصص کلیه نیز ویزیت شوند.
فوق تخصص غدد درونریز و متابولیسم کودکان خاطرنشان کرد: یک آزمایش مهم برای بیماران دیابتی اندازهگیری شاخص قند سهماهه در افراد مبتلا به دیابت است، این عدد باید زیر ۷/۵ باشد، هرچه این عدد بالاتر باشد، آسیب بیشتری به بدن بیمار وارد میشود.
وی با بیان اینکه دیابت نوع دوم بیشتر در سنین بزرگسالی بروز پیدا میکند، اضافه کرد: با این حال، میزان بروز دیابت نوع دوم در کودکان بهدلیل افزایش وزن، کاهش تحرک، افزایش توده چربی و سبک زندگی ناسالم نیز در حال افزایش است.
سامعی با بیان اینکه دیابت نوع دوم برخلاف نوع یک، مقاومت بدن نسبت به انسولین بالاتر است، خاطرنشان کرد: بنابراین بدن برای نگه داشتن انسولین مجبور به ترشح انسولین بیشتری است.
فوق تخصص غدد درونریز و متابولیسم کودکان گفت: قبل از دیابت، میتوان با تغییر روش زندگی، اصلاح الگوی غذا و کاهش وزن جلوی این نوع دیابت را گرفت، اما اگر بیماری بهبود نیابد، از داروی خوراکی استفاده میشود و در صورت جواب ندادن میتوان از انواع انسولین در این بیماران کمک گرفت.
وی در خصوص تاثیر برخی از خوراکیها در نوزادی در احتمال ابتلا به دیابت، توضیح داد: با توجه به اینکه اتصالات سلولهای روده در ماههای نخست زندگی هنوز تکمیل نشده است، خوردن یکسری از خوراکیها در سن کم برای شیرخوار ممنوع است، دادن غذاهایی از جمله شیر گاو یا نان کمتر از شش ماه، باعث میشود سیستم ایمنی بدن شیرخوار، علیه مواد موجود در این خوراکیها حساس شده و باعث بروز بعضی بیماریهای خودایمنی در آینده، از جمله دیابت یا بیماری تیرویید شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه