میرنیوز
مهشید طهماسبی به ایسنا گفت: تا زمانی که مادرِ مبتلا به بیماری کووید-۱۹، اقدامات مراقبتی مناسب را انجام دهد، می تواند به نوزادش شیر دهد. شیر مادر دارای آنتی بادی ها و دیگر مزایای ایمنی است که می تواند از نوزاد در برابر بیماری های تنفسی محافظت کند.
این کارشناس غذا و دارو گفت: شواهد بی شماری بر اهمیت تغذیه با شیر مادر دلالت دارند. شیر مادر علاوه بر کمک به رشد کودک و سلامت او، به جلوگیری از ابتلا به چاقی و بیماریهای غیرواگیر در مراحل بعدی زندگی کمک می کند.
او در پاسخ به این سئوال که در دوران شیوع کروناویروس نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند، در معرض چه خطراتی هستند؟ گفت: تا به امروز، ویروس ایجادکننده کووید ۱۹ در شیر مادر شناسایی نشده با این وجود، چون این بیماری جدید است، این شواهد بر اساس مطالعات محدودیست.
او گفت: در مطالعات محدودی که در جمعیت زنان مبتلا به کووید ۱۹ و یک عفونت کروناویروس دیگر مانند سندرم تنفسی حادِ شدید یا SARs-CoV انجام شد، ویروس در شیر مادر شناسایی نشد و تحقیقات بیشتری برای تایید این نتایج موردنیاز است.
طهماسبی گفت: تجربه ای که تاکنون به دست آمده، نشان می دهد که به طور کلی دوره بیماری کووید ۱۹ در نوزادان و کودکان خردسال شدید نیست. به نظر می رسد که خطر اصلی، انتقال ویروس از راه تنفسی مادر مبتلا به ویروس به نوزاد است.
او در پاسخ به این پرسش که چگونه می توان این خطر را مدیریت کرد؟ گفت: راهنمایی های فعلی سازمان جهانی بهداشت حاکی از این است که مادران مبتلا به کووید -۱۹ اگر بخواهند می توانند به نوزادان خود شیر بدهند، اما باید اقدامات احتیاطی را دقیق و کامل انجام دهند.
طهماسبی ادامه داد: رعایت بهداشت تنفسی در هنگام شیردهی، از جمله پوشیدن ماسکی که دهان و بینی را کامل بپوشاند. شستن دستها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه پیش و پس از لمس نوزاد. ضدعفونیکردن مرتب سطوحی که لمس میشود. ضروریست.
او افزود: تماس نزدیک مادر و نوزاد هنگام شیردهی و تغذیه نوزاد، تنها با شیر مادر از مواردی هستند که به رشد نوزادان کمک میکنند. بنابراین حتی اگر مادری مبتلا به کووید۱۹ است، تشویق می شود که کودک خود را در آغوش بگیرد و لمس کند؛ البته به شرطی که بهداشت تنفسی را رعایت کند و ماسک مناسب بزند.
طهماسبی گفت: به طور کلی سازمان جهانی بهداشت توصیه می کند که نوزادان در ۶ ماه نخست زندگی به طور انحصاری از شیر مادر تغذیه کنند و پس از آن، در کنار غذای کمکی و مواد مغذی سالم به تغذیه نوزاد با شیر خود به مدت دو سال یا حتی بیشتر ادامه دهند.
او در پاسخ به این پرسش که؛ اگر مادری آنقدر ناخوش باشد که نتواند به نوزاد خود شیر دهد، چه باید کرد؟ گفت: اگر مادری به دلیل بیماری کووید۱۹ نتواند به نوزاد خود شیر دهد، باید برای اینکه بتواند با روش های دیگری نوزاد خود را تغذیه کند، حمایت شود، یکی از راه ها دوشیدن شیر مادر با رعایت اصول بهداشتی است، همچنین در صورتی که شیر اهدایی مادران دیگر موجود باشد، میتوان برای تغذیه نوزاد استفاده کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه
مانور زلزله در ۵۶۰۰ مدرسه اصفهان برگزار میشود
نهم آذرماه جاده کرج- چالوس بازگشایی میشود
دارالقرآن الکریم هرمزگان رتبه برتر کشوری را کسب کرد
بسیج در مسائل انقلاب بن بست نداشته است
نجات فرد گرفتار شده در دیواره ارتفاعات سرپلذهاب توسط هلال احمر
تشییع و خاکسپاری ۸ شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
سقوط خودرو در محور ملکشاهی یک کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت
صدور ۱۲۴ اخطار زیست محیطی به واحدهای تولیدی کاشان
تصادفات فوتی در راههای استان بوشهر ۱۵ درصد کاهش یافت
بسیج همواره حمایتگر و کمک کننده دولت ها بوده است
آماده باش مدیریت بحران اصفهان/باران و طوفان در راه است
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد