میرنیوز
خبرگزاری مهر - گروه استانها: هشدارهای هواشناسی در روزهای اخیر حاکی از ورود سامانه بارشی قوی به جو لرستان است که گفته میشود میانگین بارشهای این سامانه در برخی نقاط (شرق و جنوب شرق لرستان) به ۲۰۰ میلی متر یعنی چیزی بیش از بارشهای سیل آسای فروردین ماه امسال، میرسد.
دستگاههای امدادی و خدماتی لرستان به حالت آماده باش درآمدهاند تا این بار سیل پیش بینی شده در لرستان اثرات مخرب و ویرانگری در پی نداشته باشد.
هشدار نسبت به تخلیه ساکنان حاشیه رودخانه کشکان به ویژه در بخش غربی شهر پلدختر نیز صادر شده است.
مدیرکل راهداری لرستان نیز گفته است از عصر روز دوشنبه ۴ اسفند ۹۸ تا پایان هفته که دبی پیش بینی شده خروجی از رودخانههای استان به چهار هزار مترمکعب خواهد رسید محور قدیم خرم آباد- پلدختر بصورت رفت و برگشت از ساعت ۱۸ (۶ عصر) روز دوشنبه تا اطلاع ثانوی مسدود خواهد شد و تردد را از روی آن خواهیم برداشت.
فعالیت سامانه بارشی قوی از غروب دوشنبه تا بعدازظهر چهارشنبه
مدیرکل هواشناسی لرستان در این رابطه با اشاره به اینکه براساس آخرین نقشهها و مدلهای هواشناسی از غروب روز دوشنبه تا بعدازظهر روز چهارشنبه شاهد فعالیت یک سامانه بارشی قوی بر روی جو استان خواهیم بود، اظهار داشت: از سه شنبه تا اواسط روز چهارشنبه برای شهرهای سردسیر و ارتفاعات بارش برف پیش بینی میشود.
بهروز مرادپور افزود: بارشها از بامداد سه شنبه تا ساعاتی از بعدازظهر این روز و به خصوص از سه شنبه شب تا چهارشنبه از نمود بیشتری برخوردار است.
وی یادآور شد: این شرایط جوی سبب لغزندگی جادهها، روانابهای سطحی، ذوب برف و طغیان رودخانهها، وقوع سیل در برخی نقاط به ویژه نیمه جنوبی استان، مه آلودگی و کاهش میدان دید افقی به ویژه در جادههای کوهستانی میشود.
بیشینه بارشها در برخی نقاط شرقی و جنوب شرقی ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی تر تخمین زده میشود
مدیرکل هواشناسی لرستان با تاکید بر اینکه میانگین بارشها در استان ۱۳۰ تا ۱۷۰ میلی متر پیش بینی شده است، افزود: بیشینه بارشها در برخی نقاط شرقی و جنوب شرقی مانند الیگودرز، دورود، جنوب ازنا، سپیددشت و شول آباد ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلی تر تخمین زده میشود.
مرادپور گفت: از بعدازظهر روز چهارشنبه به تدریج این سامانه بارشی از روی منطقه خارج میشود.
متوسط بارشها بیش از بارشهای فروردین خواهد بود
وی با اشاره به اینکه در سیلاب فروردین ماه ۹۸ در روزهای ۱۱ تا ۱۳ فروردین متوسط بارش در استان ۱۳۴.۱ میلی متر بود و بیشترین بارشها مربوط به پلدختر با ۱۶۵.۴ میلی متر بوده است، گفت: در سامانه بارشی پیش رو متوسط بارشی ۱۳۰ تا ۱۷۰ میلی متر خواهد بود و در برخی نقاط به ۲۰۰ میلی متر میرسد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با اشاره به اینکه میانگین بارشهای استان ۱۳۵ تا ۱۶۵ میلی متر خواهد بود و در برخی نقاط استان هم تا ۲۰۰ میلی متر هم میرسد، اظهار داشت: آورد رودخانهها در پلدختر، ۴۸۰۰ مترمکعب پیش بینی شده است.
سیل یکسری تجارب ارزنده برای مدیران و مردم به جای گذاشته که امروز باید به کار گرفته شود
گودرز امیری با بیان اینکه بسته به نوع بارشها ممکن است این اعداد کم و زیاد شود، تصریح کرد: در سیل گذشته تجربه تلخی داریم، اما سیل یکسری تجارب ارزنده هم برای مدیران و مردم به جای گذاشته که امروز باید به کار گرفته شود.
وی با بیان اینکه در سیل پیش رو باید مردم مشارکت خوبی داشته باشند و مناطقی که در معرض خطر است مردم احتیاط کنند و منازل خود را تخلیه کنند و وسایل خود را جمع آوری کنند، تصریح کرد: در شهرها و روستاهایی که در معرض خطر است سعی کردهایم از طریق هلال احمر کمپهایی برای اسکان اضطراری پیش بینی شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان افزود: مردم حتماً باید به همسایگان خود کمک کنند و در اتفاقات احتمالی با مسئولان همکاری کنند، با تمهیدات اندیشیده شده به دنبال کاهش آسیبها هستیم و امیدواریم مردم در این راستا با ما همکاری کنند.
پیامهای هشداری ستاد مدیریت بحران را جدی بگیرید
امیری با تاکید بر اینکه پیامهای هشداری ستاد مدیریت بحران را مردم، کشاورزان و صاحبان واحدهای صنفی جدی بگیرند، ادامه داد: همه مرخصیهای مسئولان لغو شده و همه مدیران باید در محل کار و در محلهایی که احتمال بروز خطر هست، حضور داشته باشند.
وی یادآور شد: همه دستگاهها اکیپهایی را در مناطق مستعد خطر مستقر کردهاند تا در صورت بروز اتفاق در ساعات اولیه امداد و نجات اولیه را انجام دهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با اشاره به اینکه ما در شهر پلدختر، چم مهر، بابازید و معمولان بحث دیوارهای ساحلی را داریم که اتمام نشده است، گفت: به نظر میرسد در خصوص این دیوارههای ساحلی در حدی که بتواند مانعی برای ورود سیل به شهر باشد، کار انجام شده است.
در خرم آباد مشکل خاصی به نظر نمیرسد رخ دهد
امیری خاطرنشان کرد: ظرفیت رودخانهها با احداث این دیوارههای حفاظتی نسبت به قبل افزایش یافته است؛ رودخانه پلدختر با دیواره جدید احداثی حدود یک سوم نسبت به قبل افزایش ظرفیت پیدا کرده است که کمک میکند به عبور آب از رودخانه.
وی افزود: در خصوص دیوارههای رودخانه خرم آباد یک مقدار ارتفاع بالا رفته و افزایش ظرفیت داده شده است. در خرم آباد مشکل خاصی به نظر نمیرسد رخ دهد اما احتیاط شرط لازم است. در خصوص جمع کردن مصالح کف رودخانه و ایجاد دیواره سنگی نیز اقداماتی در حال انجام است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان یادآور شد: از سوی دستگاههای امدادی و هلال احمر برای اسکان اضطراری، در روستاهای در معرض خطر و در نقاطی از شهرها مکانهای اضطراری اسکان پیش بینی خواهد شد.
بیمه بنیاد برکت خانههای مردم را تا ظهر سه شنبه بیمه میکند
امیری با تاکید بر اینکه مردم صنعت بیمه را فراموش نکنند، گفت: سال گذشته بیمه توانست بالغ بر ۳۰۰ میلیارد در بخش کشاورزی و واحدهای مسکونی به مردم کمک کند، مردم اگر تاکنون اقدام نکرده اند نیز تا ظهر سه شنبه در این راستا اقدام کنند.
وی خاطرنشان کرد: برخی بیمهها به دلیل هزینههای بالا شاید از خدمات دهی به مردم خودداری کنند، اما بیمه بنیاد برکت آمادگی این کار را دارد.
رودخانه تیره و کشکان کانونهای بحرانی سیل پیش رو
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان با اشاره به اینکه براساس اطلاعیههای هواشناسی پیش بینی میکنیم با فعالیت سامانه بارشی پیش رو همه رودخانههای سطح استان سیلابی شود، اظهار داشت: با توجه به بررسیها، در بین همه رودخانهها دو کانون بحران خواهیم داشت، یکی حوزه رودخانه کشکان که شهرستانهای چگنی، پلدختر و معمولان و روستاهای مسیر را شامل میشود.
رضا میرزایی یادآور شد: دومین کانون شهر دورود و روستاهای مسیر رودخانه تیره دورود است.
وی با بیان اینکه حداکثر تاب آوری رودخانه کشکان قبل از سیلاب فروردین ماه ۲۸۰۰ مترمکعب در ثانیه بوده است، تصریح کرد: در سیل ۱۲ فروردین بخشی از دیوارههای حفاظتی از بین رفته و تاب آوری رودخانه به شدت پایین آمده و به حدود ۲ هزار مترمکعب در ثانیه رسیده است.
پیش بینی میشود حداکثر دبی سیلابی کشکان به ۴۸۰۰ مترمکعب در ثانیه برسد
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان افزود: پیش بینی میشود در سیل روز سه شنبه و چهارشنبه حداکثر دبی سیلابی کشکان به ۴۸۰۰ مترمکعب در ثانیه برسد که در صورت وقوع هم شهر پلدختر به ویژه بخش غربی و روستاهای مسیر مثل زورانتل و چم مهر و شهر معمولان با مشکل مواجه میشوند.
میرزایی ادامه داد: حداکثر تاب آوری رودخانه تیره دورود حدود ۵۰۰ مترمکعب در ثانیه است که براساس پیش بینیها سیلاب حدود ۸۶۳ مترمکعب در ثانیه میتواند رخ داد.
تخلیه سدهای لرستان به منظور کنترل سیلاب
وی در خصوص تخلیه سدهای لرستان برای کنترل سیلاب احتمالی نیز اظهار داشت: الان حدود ۵۰ درصد ظرفیت سدهای استان خالی است، آب سد کمال صالح حدود ۲۵ مترمکعب در ثانیه رها سازی میشود و لذا به همین میزان دریچه مروک را باز کردهایم و ۳۰ مترمکعب رهاسازی میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان گفت: سد ایوشان هم در حال حاضر ۵۱ درصد حجم آن خالی شده است و ظرفیت لازم را برای کنترل سیلابهای بالادست داریم.
میرزایی با اشاره به اینکه پس از سیل فروردین ماه ۸۰ کیلومتر از رودخانهها به طور کامل لای روبی شده است، گفت: رودخانههایی که به خرم رود منتهی میشود حدود ۶ کیلومتر، رودخانه کاکاشرف را سه کیلومتر و رودخانه کهریز را حدود ۷ کیلومتر لای روبی کردهایم و بنابراین در این قسمتها مشکلی نخواهیم داشت.
منبع : خبرگزاری مهر
بسیجیان همدلی خود را با مردم مظلوم غزه و لبنان ثابت کردند
بانوان زنجانی یک کیلو و ۵۳۴ گرم طلا به جبهه مقاومت اهدا کردند
تعداد قابل توجهی سلاح جنگی از انبار ساختمانی در تهران کشف شد
مهاجرانی: دولت حمایت ویژه از نخبگان را وظیفه خود می داند
رئیس جمهور: ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
آغاز رزمایش ۶۰ هزار نفری «الی بیتالمقدس» با حضور سردار سلامی
رئیس جمهور» ایران در تراز کشورهای پیشتاز دانش پزشکی است
مرز مهران بازگشایی شد
گروه های جهادی پزشکی و دامپزشکی به روستاهای بیجار اعزام شدند
اراده ملت ایران در حال تغییر هندسه قدرت جهان است
برگزاری مراسم عروسی و جشن در تالارهای ورامین در فاطمیه ممنوع است
اردوی ۲روزه گروه جهادی پزشکی «یاوران جهادگر» در قرچک
راننده کامیون قانون شکن در رودان تاوان رفتار جنون آمیز خود را داد
همایش «یاوران اشتغال مددجویان» در مشهد برگزار شد
آغاز نمایش اقتدار بسیجیان البرزی در رزمایش الی بیت المقدس
ترویج ورزشهای همگانی با کمک هوش مصنوعی در سطح کشور
اصفهان در آستانه نابودی کامل؛ فاجعه فرونشست درپایتخت فرهنگی ایران
الگوی سیاسی اسلام جامعترین مدل در دنیا است
ابعاد دیگر ماجرای قتل بانوان سالخورده در فاروج روشن شد
مراسم تشییع نمادین حضرت زهرا (س) در ورامین برگزار می شود
تردد از رودهن به سمت شمال از ساعت ۱۳ جمعه ممنوع است
مومنی: پرونده انتخاب استانداران هفته آینده بسته میشود
حکمرانی آشفته آب/حتی نمیدانیم آب زایندهرود کجا مصرف میشود!
اصفهان دیگر شهر جامع نیست؛ لزوم بازاندیشی در مدیریت شهری
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد/ جاده چالوس همچنان مسدود است
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد
هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
انتخاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
بختیاری: خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند