میرنیوز
لیلا رئیسی امروز (یکشنبه ۴ اسفند) در نشستیبا خبرنگاران، با اشاره به اینکه هفته وکیل مدافع و سالروز استقلال کانون وکلا برای ما بسیار ارزشمند و یادآور به رسمیت شناختن وکلا در کشور است، اظهارکرد: دفاع از استقلال کانون های وکلا برای ما بسیار حیاتی است، چون اگر این استقلال خدشه دار شود نمی توانیم از حضور مؤثر در دفاع از مردم صحبت کنیم.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا درخصوص فرهنگ سازی برای مراجعه مردم به وکلا، گفت: مراجعه مردم به وکلا در درجه اول حق مردم است که علاوه بر پیشگیری از بروز مشکل برای شهروندان، در حل و فصل مشکلات آنها نیز بسیار اثرگذار است.
رئیسی با بیان اینکه فرهنگ سازی برای مراجعه به وکلا از خواسته های جدی کانون است، اما در درجه اول نفع آن به مردم می رسد، تصریح کرد: اگر مردم بتوانند از وکلا استفاده کنند بهتر می توانند به حقوق خود دست یابند، این درحالی است که کانون های وکلا تا حدی ظرفیت فرهنگ سازی دارند، اما عمده لوازم این کار در اختیار جامعه است.
به راه افتادن جریان تخریب وکلا در چند سال اخیر
رئیس کانون وکلای اصفهان با اشاره به اینکه در چند سال اخیر شاهد راه افتادن جریان تخریب وکلا به جای فرهنگ سازی هستیم، گفت: رسانه ملی نه فقط فرهنگ سازی نمی کند، بلکه چهره وکلا را مخدوش می کند، حتی اخبار کذبی منتشر و وکلا را به عنوان چهره های کلاهبردار و شیاد به مردم معرفی می کند، در این شرایط مردم هم نمی توانند به وکلا اعتماد و مراجعه کنند.
وی همچنین به مزایای ترویج فرهنگ استفاده از وکیل برای دستگاه قضایی اشاره و تصریح کرد: علاوه بر اینکه مردم با استفاده از وکلای آشنا به قوانین بهتر به حقوق خود می رسند، از بروز بسیاری از دعاوی و تشکیل پرونده ها جلوگیری و بار دستگاه قضایی کم می شود.
رئیسی همچنین در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، دستمزدهای نجومی وکلا را یکی دیگر نمونه های تخریب وکلا عنوان کرد و افزود: صحبت از درآمدهای بالای وکلا درحالی است که به عنوان رئیس کانون وکلای اصفهان نمی دانم وکلای میلیاردی کجا هستند و چرا ما در حیطه خودمان شاهد نیستیم!؟
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی حتی تعداد زیادی از وکلا به دلیل نداشتن کار با مشکلات مالی مواجه هستند، ادامه داد: دستمزد وکلا تعرفه ای دارد که این تعرفه سال هاست تغییر نکرده، علاوه بر آن باب توافق بر سر دستمزد را هم داریم، بنابراین منکر تخلف برخی از وکلا از قوانین نمی شویم، اما این موضوع قابل پیگیری است.
رئیس کانون وکلای اصفهان همچنین در پاسخ به سوال سوم ایسنا درخصوص ظرفیت پذیرش کارآموزان وکالت، این مسأله را به عنوان یکی دیگر از نمونه های دیگر تخریب کانون وکلا دانست و گفت: به کانون وکلا اتهام انحصارگرایی زده می شود، چراکه تصور می شود کانون های وکلا می توانند ظرفیت بالای پذیرش و اعطای پروانه را داشته باشند، اما این کار را انجام نمی دهند.
انحصارگرایی کانون های وکلا صحت ندارد
وی با تأکید براینکه انحصارگرایی کانون های وکلا به هیچ عنوان صحت ندارد، تصریح کرد: این مساله به چند دلیل است، اول اینکه تعیین ظرفیت کارآموزان هر سال در هیئت سه نفره متشکل از رئیس کل دادگستری، رئیس دادگاه های انقلاب و رئیس کانون وکلا صورت می گیرد، بنابراین کانون وکلا تنها یک رأی دارد.
رئیسی با بیان اینکه برای پذیرش کارآموزان وکالت چند آیتم مهم داریم و باید زیر ساخت و شرایط فراهم باشد تا کارآموزان وکالت بتوانند تربیت حقوقی و امور مردم را بدست بگیرند، گفت: در محاکم دادگستری و کانون های وکلا باید امکانات و زیرساخت های لازم فراهم باشد، این درحالی است که در وضعیت فعلی امکان پذیرش کارآموز در دادگستری و کانون وکلا فراهم نیست.
وی وجود وکلای بیکار نه تنها در اصفهان که در کل کشور را دلیل دیگری بر فراهم نبودن شرایط و زیرساخت های پذیرش وکالت دانست و افزود: تعدادی از وکلا به خاطر شرایط مالی و بیکاری حتی قادر به تمدید پروانه های وکالت نیستند.
رئیسی با بیان اینکه رسالت کانون وکلا اشتغالزایی نیست، بلکه رسالت اصلی و قانونی کانون ها تربیت وکیل توانمند و متبحر برای جامعه است، اظهارکرد: تعداد زیاد فارغ التحصیلان رشته حقوق به دلیل سیاست های غلط آموزشی بوده که بیش از نیاز، فارغ التحصیل به جامعه تحویل داده شد و این ذهنیت را ایجاد کردند که کانون وکلا اجازه نمی دهد این فارغ التحصیلان شاغل شوند، درحالی که از فارغ التحصیل بیکار نباید تبدیل به وکیل بیکار شود.
وی اضافه کرد: فقط کانون وکلا نباید اشتغالزایی کند، بلکه مشاغل دیگری مثل دفاتر خدمات قضایی، سردفتران، مشاوران حقوقی و قضاوت را داریم که می توانند برای اشتغالزایی فارغ التحصیلان حقوق چاره اندیشی کنند.
رئیس کانون وکلای دادگستری اصفهان با اشاره به تعیین ظرفیت ۲۰۰ نفر برای آزمون وکالت سال ۹۸، گفت: ۳۰۰ تا ۴۰۰ کارآموز وکالت هم از قبل داریم، همچنین مرکز مشاوران قوه قضائیه هم طرفیت بالای ۳۷۰ نفر امسال تعیین کرده که هزار وکیل به استان اضافه می شود، این درحالی است که امکان تربیت و ورود آنها به بازار وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در مجموع تعداد کل وکلای دارای پروانه در اصفهان ۲ هزار و ۶۱۵ نفر هستند، ادامه داد: در بهمن ماه آزمون اختبار برگزار کردیم و ۱۲۱ نفر در آزمون شرکت کردند، ۳۴۶ کارآموز داریم، ۴۷ کارآموز مهمان از مراکز دیگر داریم و ۸ نفر پذیرفته شده بند دال به این تعداد اضافه می شوند.
رئیسی درخصوص رسیدگی به تخلفات وکلا نیز گفت: در عین حال که به شکایات رسیدگی می کنیم، سیاست پیشگیری را با برگزاری کلاس ها و دوره های مختلف دنبال می کنیم که باعث شده ورودی پرونده ها کمتر شود، ولی درحال حاضر آمار دقیقی از تعداد پرونده ها ندارم.
رئیس کانون وکلای اصفهان با اشاره به تبصره ماده ۴۸ قانون دادرسی کیفری، اظهارکرد: این تبصره وکلا را به دو دسته وکلای قابل اعتماد و سایر وکلا تقسیم می کند، بر این اساس در یکسری محاکم فقط وکلای مورد تأیید قوه قضائیه که تعداد کمی هم هستند امکان حضور دارند. بنابراین این تبصره انحصار ایجاد کرده و ممکن است موجب ایجاد رانت شود که امیدواریم هرچه زودتر اصلاح شود.
رئیس کانون وکلای اصفهان در ادامه درخصوص بحث مالیات وکلا، گفت: امکان فرار مالیاتی برای وکلا نسبت به مشاغل دیگر بسیار کمتر است، چراکه وکلا هر سال باید پروانه های وکالت خود را تمدید کنند وگرنه حق ورود به محاکم قضایی را ندارد، برای این کار باید به اداره امور مالیاتی مراجعه و مفاصا حساب بگیرند، از طرف دیگر وکلا زمانی که پرونده ای قبول و تمبر باطل می کنند مالیات می دهند و حتی اگر قبلا قراداد خصوصی می بستند الان همان قرارداد را هم باید به دادگاه ارائه کنند.
کذب بودن اتهام فرار مالیاتی به وکلا
وی با تأکید براینکه کذب بودن اتهام فرار مالیاتی مشخص است، گفت: البته مواردی از تخلف وکلا را انکار نمی کنم، چون مثل همه مشاغل ممکن است مواردی از فرار مالیاتی باشد.
رئیسی در مورد نصب دستگاه های کارتخوان نیز گفت: وکلا تابع قانون هستند، اما در این زمینه ابهام قانونی وجود دارد و از طرف دیگر این قانون، آئین نامه اجرایی درستی نیز ندارد، به همین دلیل در اجرا به مشکل بر می خورد.
وی با بیان اینکه وکلا دربرابر قانون مقاومت نمی کنند، تصریح کرد: اعتقاد به شفاف سازی داریم، اما ساز و کارها باید فراهم شود.
رئیس کانون وکلای اصفهان در پایان درخصوص برنامه های هفته وکیل نیز گفت: برنامه هایی همچون افزایش معاضدتی و فرهنگ سازی و معرفی جایگاه وکلا با حضور در مدارس و مساجد را داریم، اما مراسم بزرگداشت روز وکلا را به خاطر شیوع ویروس کرونا به زمان دیگری موکول کردیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نجات فرد گرفتار شده در دیواره ارتفاعات سرپلذهاب توسط هلال احمر
تشییع و خاکسپاری ۸ شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
سقوط خودرو در محور ملکشاهی یک کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت
صدور ۱۲۴ اخطار زیست محیطی به واحدهای تولیدی کاشان
تصادفات فوتی در راههای استان بوشهر ۱۵ درصد کاهش یافت
بسیج همواره حمایتگر و کمک کننده دولت ها بوده است
آماده باش مدیریت بحران اصفهان/باران و طوفان در راه است
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است