میرنیوز
دکتر حمیدرضا بیدخوری در گفتوگو با ایسنا به مناسبت چهلویکمین سالگرد جهاددانشگاهی عنوان کرد: فعالیتهای پزشکی یکی از باقدمتترین فعالیتهای پرمخاطب جهاددانشگاهی خراسان رضوی است که برای بهرهمندی عموم مردم با اولویت قشر کمتربرخوردار ارائه میشود.
وی با بیان اینکه با کیفیت بودن، قرار گرفتن در اختیار عموم مردم با تعرفه مناسب و مبتنی بودن بر دانش بومی از خصوصیت بارز فعالیتهای تخصصی پزشکی جهاددانشگاهی هست، خاطرنشان کرد: مسیر توسعه فناوری از دانش تولید شده در این نهاد تا بهرهمندی مردم را در کوتاهترین زمان ممکن طی میکند و به همین دلیل این خدمات دانش بنیان قلمداد میشوند. همچنین دستیابی به فناوری در مراکز تحقیقاتی جهاد و ارائه خدمت در مراکز آزمایشگاهی و درمانی این نهاد انجام میشود.
بیدخوری افزود: دیگر ویژگی فعالیتهای پزشکی جهاددانشگاهی نزدیک کردن این نهاد به مردم است و مردم به صورت مستقیم از خدمات دانشبنیان این نهاد بهرهمند میشوند و این یکی از رسالتهای این نهاد است خصوصا وقتی که از قشر کمبرخوردار هم حمایت شود و در یک نگاه کلان جهاددانشگاهی یک نهاد مردمی است که اعتبار خود را از مردم میگیرد و سعی میکند به بهترین نحو ممکن این خدمات را ارائه دهد.
معاون پزشکی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی اظهار کرد: به صورت کلی، برداشت جامعه از جهاد، برگرفته از خدماتی است که ارائه میشود و در مجموع بازخوردهایی که میبینیم مثبت است، اما از فعالیتهای جاری رضایتمند نیستیم و برنامههایی جدی برای بهبود ارتباط با مخاطب داریم. باشگاه ارتباط با مخاطب جهاددانشگاهی با سطح و عمق گستردهتر در دستور کار است و خوشبختانه پایلوت آن در آزمایشگاهها و مراکز پزشکی جهاد اجرا خواهد شد. امیدواریم از این پس ارتباط نزدیکتر و بیشتری با مخاطبان داشته باشیم و به نظر میرسد که این امر در افزایش رضایتمندی بیماران تاثیرگذار خواهد بود.
بیدخوری با اشاره به اینکه «درمانگاه تخصصی داخلی با محوریت هپاتیت و کبد از فعالیتهای اصلی بالینی جهاددانشگاهی خراسان است»، عنوان کرد: این درمانگاه به عنوان بخش بالینی مرکز تحقیقات عفونتهای منتقله از خون فعالیت خود را آغاز کرد و تمرکز اولیه آن روی هپاتیتهای ویروسی و عفونت HTLV۱ بود که تداوم دارد. با اوجگیری پاندمی کووید-۱۹ این درمانگاه به عنوان بخشی از فعالیتهای جامع این نهاد در مبارزه با این همهگیری در زمینه بیماریهای تنفسی و عفونی متمرکز شد و تعداد قابل توجهی از افراد مشکوک به عفونت کووید-۱۹ به این مرکز درمانی مراجعه مینمایند. این درمانگاه همچنان در بخشهای دیگر قلب، روماتولوژی و سرطانشناسی در سطح فوقتخصصی ارائه خدمت میکند.
معاون پزشکی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: همزمان با سالگرد تاسیس جهاددانشگاهی، در سال ۱۴۰۰ شاهد افتتاح آزمایشگاه تشخیص طبی و آسیبشناسی – شعبه وکیلآباد خواهیم بود. با نظرسنجی که از مخاطبان آزمایشگاههای جهاددانشگاهی در سطح مشهد انجام شد، درخواست بالایی برای راه اندازی آزمایشگاهی در منطقه وکیل آباد وجود داشت که از رفت و آمد تعداد بالایی از مخاطبان آزمایشگاه مرکزی و شهید دکتر مفتح این نهاد میکاهد. غیر از خدمات روزمرهای که در این آزمایشگاه جدیدالتاسیس ارائه خواهد شد، بخش مولکولی پیشرفتهای در این آزمایشگاه تعبیه شده که به دامنه آزمایشات مولکولی قابل ارائه در شهر مشهد خواهد افزود.
بیدخوری ادامه داد: خدمات جدیدی که مردم استان در نیمه دوم سال جاری شاهد ارائه آن خواهند بود، تشخیص و درمان سرطان است. جهاددانشگاهی خراسان رضوی برنامه منسجمی در زمینه تشخیص زودهنگام، تشخیص مبتنی بر فرد و درمان سرطان دارد که از سال گذشته مقدمات آن آغاز شده است و در سال جاری به ثمر خواهد نشست. بهره برداری از مرکز شیمی درمانی جهاددانشگاهی در مجتمع رازی جهاددانشگاهی از جمله همین اقدامات است.
وی افزود: مرکز تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی مشهد، مرکز با سابقه دیگری است که خدمات تخصصی دندانپزشکی ارایه میکند و در زمینه تکمیل بخش رادیولوژی و ایجاد اتاق عمل در دندانپزشکی همراه با بیهوشی اقداماتی انجام شده و در ماههای آینده بهره برداری خواهد شد.
بیدخوری خاطرنشان کرد: هدف جهاددانشگاهی رقابت با بخش خصوصی نیست. جهاددانشگاهی در زمینههای دشواری ورود پیدا میکند که بخش خصوصی امکان حضور و ارائه خدمت نداشته باشد. ویژگی متمایز ما، مراکز پژوهشی این نهاد است که به صورت مراکز تحقیق و توسعه با آزمایشگاهها و مراکز بالینی همکاری و مشکلاتشان را حل میکنند. بخش تحقیق و توسعهای قوی پشت کارهای جهاددانشگاهی است. نمونه ورود حسابشده و به هنگام جهاددانشگاهی در شرایط سخت، تاسیس اولین آزمایشگاه سرپایی تشخیص کووید-۱۹ مصوب وزارت بهداشت در سطح کشور در نوروز ۱۳۹۹ بود. زمانی که با ابهامات فوقالعاده بیشتری روبهرو بودیم و شناخت بینالمللی از ویروس SARS-COV-۲ بسیار کم بود. با پذیرش ریسک از طرف مدیریت و از آن مهمتر همکاران جهادگرمان در آزمایشگاه در مدت کوتاهی این آزمایشگاه برای بهرهبرداری آماده شد و خدمات قابل توجهی به مراکز بهداشتی استان و مردم ارائه کرد. پنج عضو هیأت علمی جهاددانشگاهی و چند نفر از اساتید پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی مشهد زحمات بی دریغ شبانه روزی را متحمل شدند تا این مهم به ثمر بنشیند. این یک مدل ارزشمند همکاری بین مراکز پژوهشی با مراکز خدماتی ما بود.
تاکید جهاددانشگاهی ارائه خدمات با تعرفه مناسب و قابل پرداخت از طرف مخاطب است
وی ادامه داد: ما تاکید داریم که خدمات با تعرفه مناسب و قابل پرداخت از طرف مخاطبان ما صورت گیرد. در بعضی موارد به علت بالارفتن هزینه مواد مصرفی سوبسید میدهیم تا تعرفه افزایش پیدا نکند. جهاددانشگاهی این را وظیفه خود میداند که همه اقشار جامعه خصوصا افراد کمتر برخوردار را به نوعی تحت پوشش خود قرار دهد. جهاددانشگاهی امکان ورود به بسیاری از زمینهها را داشته اما چون بخش خصوصی حضورموثری داشته است ورود پیدا نکرده است.
معاون پزشکی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی مطرح کرد: مرکز درمان ناباروری پیشرفته پروژه بزرگ دیگری است که با حمایت نمایندگان مجلس و مدیران اجرایی ملی در دستور کار است و هدف این پروژه ارائه خدمات PGD برای پیشگیری از تولد نوزادان دارای بیماری ژنتیکی است. برای هر کار این چنینی نیاز به دانش فنی، نیروی انسانی متخصص و تجهیزات و ساختمان خواهد بود. با وجود اینکه جهاددانشگاهی تاکنون به صورت مستقیم در حوزه ناباروری فعالیت نداشتهاست، تخصصهای لازم برای ایجاد چنین مرکزی وجود دارد و مشکلی در بحث دانش فنی و نیروی متخصص نداریم و رابطه سیستماتیکی با پژوهشگاه رویان و ابنسینا جهاددانشگاهی در تهران به همین منظور تقویت شده است. باعث خواهیم شد خدمات از ابتدا تحت لیسانس این دو پژوهشگاه و با کیفیت بالا و با نرخ پاسخ مثبت درمانی قابل قبولی ارائه شود.
بیدخوری تصریح کرد: جهاددانشگاهی، به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی برای پروژهای در این ابعاد نیازمند حمایتهای اولیه هستیم. برای این مهم استقبال خیلی خوبی از طرف خیران مشهدی و شهرستانی شده است که مشغول رایزنی هستیم.
وی در پاسخ به این سوال که وزارت بهداشت چه نقشی در فعالیتهای پزشکی جهاددانشگاهی دارد، اشاره کرد: در حال حاضر و در سالیان گذشته با دانشگاه علومپزشکی مشهد رابطه بسیار مثبتی برقرار بوده است و مشکلی نداشتهایم و نخواهیم داشت. وزارت بهداشت دو نقش نظارتی و همکار ما در ارائه خدمات دولتی دارد. در بخش نظارتی همواره نظر مثبت کارشناسان محترم دانشگاه را جلب کرده است. جهاد در این حوزه همیشه سرامد بوده و کنترل کیفی به نحو مطلوبی انجام شده است و قسمت دیگر ارائه خدمات است که معمولا کمککار دانشگاه بودهایم و بار قابل توجهی برداشته شده و مردم به جهاد مراجعه میکنند. پس از یک لحاظ زیر مجموعه دانشگاه و در موضعی دیگر همکار دانشگاه هستیم.
وی تاکید کرد: درخواست نمایندگان استان بود که در زمینه ناباروری ورود پیدا کنیم و با توجه به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص جلوگیری از پیری جمعیت، این قدم مهم را امیدواریم برداریم. میتوانیم انتقال دهنده بسیاری از تکنولوژیهای سلامتی باشیم که کشور به آن نیاز دارد.
معاون پزشکی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: واقعیتی که در مورد شبکه درمان ناباروری جهاددانشگاهی وجود دارد این است که حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد از مراکز ناباروری کشور در جهاددانشگاهی هستند ولی با این وجود حدود ۵۰ درصد سیکلهای درمان ناباروری در مراکز این نهاد انجام میشود. در بحث ناباروری و سرطان هدف اصلی جهاد بالابردن سطح فناوری و ارائه خدمات در کشور است. ما میتوانیم انتقال دهنده بسیاری از تکنولوژیهایی باشیم که کشور به آن نیاز دارد و هم اکنون به کندی به مردم میرسد.
کیفیت کار از اصل انجام خدمت مهمتر است
وی ادامه داد: جهاددانشگاهی در سطح ملی سعی کرده بیمارستان تخصصی سلول درمانی داشته باشد و این هنوز به سرانجام نرسیده و به نظر میرسد خواسته مردم و مدیریت ارشد کشور از جهاددانشگاهی با ظرفیت مالی آن تناسب ندارد و نیازمند حمایت بیشتری هستیم. با ارتباط عمیقی که با بدنه دانشجویی کشور داریم و ارتباطات عمیق مردمی و همچنین اساتید برجسته دانشگاه، میتوانیم در حوزههایی که جزو اولویتهای نظام است ورود عمیقتر و همه جانبهتری داشته باشیم و اگر ماموریتی در این زمینه از طرف دولت و مجلس به جهاددانشگاهی محول شود، ابعاد کار متفاوت خواهد بود و بهرهمندی وسیعتر میشود.
بیدخوری تاکید کرد: اولویت ما در دهههای قبل این بوده است که کیفیت کار از اصل انجام خدمت مهمتر است. به دلیل اینکه، یک آزمایشگاه تشخیص طبی با کیفیت نامناسب میتواند پروسه درمانی را به خطر بیندازد و به انحراف ببرد. اصل اولیه کیفیت مناسب است و به خاطر تعداد مراجعان و اعتماد گسترده مردم به آزمایشگاه جهاددانشگاهی این امکان پیش میآید که تعرفه مناسبتری به شهروندان ارائه شود. دشواری کار جهاد این است که با هزینههای بخش خصوصی تعرفههای دولتی داریم و در مواد مصرفی که از بهترینها هستند با بخش خصوصی رقابت میکنیم و با هزینههای بخش خصوصی عملا کار میکنیم، این پارادوکس تنها با تیراژ بالا و همت جهادگرانه همکاران ما در بخش درمان عملی شده است. جهادگرانی را داریم که با دریافتی معمول کارهای ویژهای میکنند و این باعث ارزش افزودهای میشود که باعث انجام کارهای این چنینی میشود.
ارائه خدمات خوب در سطح بینالمللی، لازمه داشتن رابطهای در سطح بینالملل است
معاون پزشکی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به اینکه «باید یک قدردانی ویژه از دولت و حاکمیت کرد»، اظهار کرد: پس از تحریمهای ظالمانه آمریکا و عملا جنگ اقتصادی بینالمللی، به تامین کیتها ادامه داد و با پرداخت این سوبسید باعث ارائه خدمات با کیفیت مطلوب به مردم عزیز کشورمان شد. اما در زمینه ورود و خرید تجهیزات مشکلات زیادی داریم و اگر شاهد رفع تحریمها باشیم با سهولت بیشتری در کارها روبرو خواهیم بود و فضای رقابتی در تامین بیشتر خواهد شد و با خدمات با سهولت و هزینه و کیفیت مناسبتری به مردم ارائه خواهد شد. در دو سه سال گذشته، تجهیزات به سختی وارد میشد و با دورزدن تحریمها هزینههای بیشتری به کشور تحمیل میشد و ناخوداگاه به مردم هم آسیب میرسید و از تجهیزات بهروزتر، محروم میشدند. امیدواریم به همت دولت منتخب تحریمها تخفیف پیدا کند و شاهد وضعیت ارائه خدمت مناسبتری به مردم باشیم.
وی ادامه داد: اما از طرف دیگر، در این مدت با نگاه به تولید داخل، بسیاری از کیتهای آزمایشگاهی و تجهیزات ایرانی شد و از مواد اولیه و قطعات ایرانی بهرهمند شدیم. لازمه تداوم ارائه خدمات خوب، داشتن رابطهای مقتدرانه و گسترده در سطح بینالملل است. آنچه در اطراف میبینیم این است که پیشرفتهای قابل توجهی در تجهیزات داشتهایم و فناوریهای بالایی داریم و بخش خصوصی نیز سطح فناوری را بالا برده است، به صورت کلی، حوزه پزشکی حوزه همکاری است. معمولا چندین کشور به یکدیگر کمک میکنند که یک سیستم مناسبی تهیه شود و نهتنها ایران بلکه هیچ کشوری نمیتواند در عرصه فناوری به تنهایی خود را تجهیز و اداره کند.
بیدخوری گفت: در بعضی از رسانهها مطرح میشود که چرا ما در حوزه فناوری واکسن بسیار ورود داشتهایم اما مردم واکسن نزدهاند. فکر میکنم این تحلیل غیرکارشناسی و غیرمنصفانه است. اینکه ما فناورانی داریم که میتوانند روی واکسن کار کنند، یک ارزش استراتژیک غیرقابل انکار برای جمهوری اسلامی است. اما اینکه نتوانستیم واکسیناسیون را با زمانبندی مناسب انجام دهیم نقطه ضعف است و آن نقطه ضعف ربطی به این نقطه قوت ندارد و این نوع نگاه باعث دلسردی پژوهشگرانی میشود که زحماتشان انکار میشود.
فعالیتهای پژوهشی پیشنیاز خدمات تخصصی ما است
وی عنوان کرد: فعالیتهای پژوهشی پیشنیاز ما است تا بتوانیم مراکز خدمات تخصصی را بهروز و با استانداردهای قابل قبولی نگه داریم، هیچ کدام از مراکز پژوهشی ما بودجه دولتی ندارند و صرفا از طرف جهاددانشگاهی حمایت میشوند و اگر حمایت دولتی داشته باشیم، سطح فعالیتهای پژوهشی ارتقا خواهد یافت. مرکز تحقیقات عفونتهای منتقله از خون اگر بودجه دولتی داشت میتوانست بسیار گستردهتر کار انجام دهد. عفونت HTLV۱ در ۱۵ سال گذشته در کارهای پژوهشی جهاددانشگاهی، مورد بررسی قرار گرفت و بسیار کار دشواری بود و نتایج آن در ژورنالهای معتبر بینالمللی چاپ شد و همکاری نزدیکی با دانشگاه علومپزشکی مشهد انجام شد و پس از آن سطح ارایه خدمات به افرادیکه در سطح استان درگیر این بیماری هستند، افزایش یافت و تاثیر عمیقی در حوزه درمان و خدمات بهداشتی داشت.
معاون پزشکی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: پژوهشها میتواند در بازه زمانی کوتاهی با حمایتهای ریسکپذیرتر به مقصد نهایی یعنی زندگی مردم وصل شود. کاری که در آزمایشگاه کووید انجام شد کار بسیار بزرگی بود و از بین ۱۰۰هزار آزمایش انجام شده در سال ۹۹، حدود ۳۰ درصد رایگان انجام شد و بقیه با تعرفه دولتی صورت گرفت که کمک زیادی به هموطنان و ساختار سلامت بود. پژوهشگران و اعضاء هیأت علمی خودشان را در خدمت این طرح قرار دادند.
وی خاطر نشان کرد: اگر در زمینه کووید ۱۹، حمایت شورای اسلامی شهر و شهرداری مشهد از آزمایشگاه جهاددانشگاهی انجام نمیگرفت نمیتوانستیم انرژی اولیه لازم را وارد کنیم. اگر همکاری نزدیک دانشگاه علومپزشکی مشهد هم با جهاد نبود، به این شکل نمیتوانستیم کار را اجرایی کنیم تا مردم از این خدمات بهرهمند شوند.
گردشگری سلامت به بودجه سلامت کشور کمک میکند
بیدخوری در خصوص گردشگری سلامت عنوان کرد: این بخش هم خدمت دیگری به همنوعان ماست که اعتماد به کشور میکنند و این سرمایه ملی ماست که اگر جهاد ورود پیدا کند، کار خوبی است و باعث خواهد شد سطح رفاهی ارایه خدمات درجهاد بالاتر رود، مردم و هموطنان خودمان هم بتوانند از امکانات بالاتری برخوردار باشند. گردشگری سلامت باعث میشود که به بودجه سلامت کشور کمک شود و در اقتصاد سلامت مردم کشور خودمان هم تاثیرگذار خواهد بود.
معاون پزشکی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تشریح کرد: اگر به سیر شکلگیری نهاد جهاددانشگاهی توجه کنیم و به آزمایشگاه به عنوان فعالیتی نمونه بپردازیم، شاهد این هستیم که جهادگران جهاددانشگاهی تا یکی دو سال اول همکاری داوطلبانه داشتهاند و نهادی با انگیزههای معنوی پس از فرمان حضرت امام شکل گرفت و این بیم وجود داشت که وقتی حضور آن نسل از جهادگران کمرنگ شود، این ارزش ها هم رخت بربندد. اما خوشبختانه شاهد هستیم نسل جوان هم که به این نهاد جذب میشوند این روحیه را دارند و صرفا به منافع کوتاهمدت خود اهمیت نمیدهد، بنده معتقدم همچنان روحیه جهادی و داشتن اولویتهایی غیر از اولویتهای مادی، در بین جهادگران این نسل هم باقیست که به آن افتخار میکنیم.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اولین جلسه دادگاه «رضایت خودرو طراوت نوین» چگونه گذشت؟
رفع فیلترینگ در دستور کار است
۴ لنج حامل کالای قاچاق در استان بوشهر توقیف شد
تلههای زنده گیری هوبره بلای جان گونههای ارزشمند حیات وحش
آلودگی هوای ۶ شهر خوزستان برای گروه های حساس
۸۰۰ جهیزیه به مناسبت هفته گرامیداشت بسیج در کردستان توزیع شد
۸ دستگاه خودروی شوتی حامل سوخت قاچاق در نهبندان توقیف شد
تردد بیش از ۶ میلیون نفر طی سال جاری در مرز مهران
نزدیکی به قرآن و سیره پیامبر اسلام رمز پیروزی بر دشمنان است
استاندار قم: فرونشست زمین در برخی نقاط قم ایجاد شده است
فرمانداری که به خبرنگار توهین می کند باید عزل شود
اصلاح سیاست ارزی برای حمایت از صنعتگران
دستگیری ۳ شرور مسلح در عملیات ویژه پلیس ایرانشهر
سرپرست فرمانداری بندر انزلی معرفی شد
سانحه برای خودروی استاندار/ حال عمومی مهدی زندیه وکیلی خوب است
سمنان میزبان اجلاس سراسری نماز دانشآموزی کشور شد
اولین مزرعه کشت حفاظتی در شهرستان زارچ ایجاد شد
انجام ۳ عملیات مردم یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه در هفته گذشته
شهرکرد سردترین نقطه در کشور
ترافیک سنگین در جاده های البرز/ جاده کرج - چالوس بسته است
امام جمعه اصفهان: مشخص نبودن حد وقف در اصفهان چالش جدی است
امام جمعه خرمآباد: جذب نیروی بدون ضابطه در ادارات جرم انگاری شود
مهرواره «بانور» برای توانمندسازی بانوان کنشگر رسانه برگزار می شود
ضرورت افزایش بودجه استان یزد با توجه به سهم پررنگ یزد در اشتغال کشور
هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان
حادثه رانندگی در محور اهر- تبریز ۷ نفر مصدوم در پی داشت
وزیر ارتباطات: استفاده از ظرفیت ابر دولت باید به صورت ویژه دنبال شود
ترافیک سنگین در جاده های البرز/ جاده چالوس بسته است
استفاده از ظرفیت ابر دولت باید به صورت ویژه دنبال شود
اقدامات وزارت نفت براساس اولویت شهرها باشد