میرنیوز
تقی نظرپور روز سهشنبه ۲۹ تیرماه در آئین بهرهبرداری از طرحهای عمرانی دانشگاه خوارزمی گفت: گزارش ارائه شده نشان میدهد که دانشگاه قدمهای خوبی را برداشته است و توانسته در ایام کرونا از فرصت تعطیلی دانشگاه و نبود فیزیکی دانشجوها در دانشگاه حداکثر استفاده را ببرد و بازسازیها و تعمیراتی که مورد نیاز بوده را انجام دهد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: این فرصت، فرصت مغتنمی بود و قریب به اتفاق دانشگاهها سعی کردند از این فرصت استفاده کنند، گر چه نقدینگی دانشگاههای ما برای این اقدامات کافی نبود اما دانشگاهها تلاش کردند تا با همین محدودیت منابع هم، قدمهای موثری بردارند.
این مسئول در ادامه گفت: در دولت تدبیر و امید حدود ۸۵۰ پروژه عمرانی در مراکز آموزش عالی به بهرهبرداری رسیده و حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است که این عدد اگر چه در حوزه صنعت و حوزه عمران عدد کوچکی است اما در حوزه آموزش عالی عدد بزرگی است. در این بین حدود ۸۰۰ هزار متر مربع به فضاهای آموزشی دانشگاهها اضافه شده که حدود ۳۵ درصد این مجموعه را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: پیش از این حدود چهار و نیم میلیون متر مربع فضا در حوزه آموزشی داشتیم که امروز به رقمی بالاتر از شش میلیون مترمربع رسیده است. به عبارتی فضاهای آموزشی ما ۱.۴ برابر شده است.
نظرپور در ادامه به مدیریت سبز در دانشگاهها اشاره کرده و افزود: امروزه ما دانشگاههایی را داریم که تمام اقداماتی که انجام میدهند با این محور انجام میشود. به عبارتی هیچ وسیله یک بار مصرفی استفاده نمیکنند، همینطور با حذف پایان نامههای کاغذی قدمهای خوبی در این زمینه برداشتهاند.
وی در رابطه با مقاوم سازی ساختمانهای آموزش عالی گفت: بخشی از ساختمانهای ما مربوط به قبل از انقلاب و بخشی مربوط به بعد از انقلاب است. طبق آئیننامههای مختلفی که آمده است ساختمانهای قبلی، با توجه به شرایطی که دارند، غیر قابل استفاده است و باید مقاوم سازی شوند که البته در این حوزه فعالیتهای خوبی انجام شده است.
این مسئول ادامه داد: آموزش عالی کشور در بخش خیرین نسبت به آموزش و پرورش تا حدودی عقبتر است اما در این حوزه هم توانستهایم قدمهای خوبی را برداریم و جذب خیرین را داشته باشیم. در اعتبارات ما برای پروژههایی که از سمت خیرین کمک میشود فضاهای آموزشی، فضاهای پژوهشی، فضاهای رفاهی و خدماتی و خصوصا آگاهی دانشجویی در نظر گرفته شده است و این کمکها به دانشگاهها داده میشود.
وی افزود: برخی از دانشگاههای ما بناهای تاریخی داشته و اعتبارات خاصی نیاز دارند که به آنها نیز توجه شده است. برخی دانشگاهها رشته تربیتبدنی داشتند اما استخر نداشتند، به آنها کمک شده که استخر داشته باشند. همچنین در کنار خوابگاههای دانشجویی به امکانات رفاهی توجه شده تا دانشجو در اوقات فراغت بتواند از آن ظرفیت استفاده کند.
نظرپور در ادامه با اشاره به اینکه برخی دانشگاهها قدمهای خوبی در رابطه با انرژیهای تجدیدپذیر برداشتهاند گفت: بهسازی تاسیسات نکته مهمی است که اگر به آن توجه نشود اتلاف انرژی را در تامین سرمایش و گرمایش فضاهای دانشگاهها داریم.
وی افزود: مدیریت پسماند و جمعآوری آبهای سطحی برای استفاده در فضاهای سبز مورد توجه است تا بتوانیم از این ظرفیت هم استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: انجام مجموع این موارد اعتباراتی نیاز دارد که بخشی توسط دانشگاهها و بخشی توسط وزارت تامین شده است.
معاون اداری و مالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان به موضوع افزایش حقوق برای پرسنل اداری اشاره کرده و گفت: با توجه به اینکه دانشگاههای ما از آئیننامه خاص خود تبعیت و براساس ماده یک احکام دائمی فعالیت میکند پرداختهای آن نیز متناسب با همان ماده واحده است.
وی خاطر نشان کرد: دانشگاهها معوقاتی داشتند که برخی پرداخت کردند و برخی در چند قسط موفق به پرداخت شدند. امیدواریم که این پرداختیها کامل انجام شود و چیزی به عنوان معوقات به همکاران اداری نداشته باشیم.
وی افزود: ما در بودجه ۱۴۰۰ در خصوص همسانسازی حقوق اعضای هیات علمی تکلیف قانونی داریم. در فضاهای مختلف گاهی موضوعاتی مطرح میشود که رقمها، اعداد بالایی است و گاهی شاهد پخش شدن فیشهای حقوقی، احکام و بداخلاقیهای خاصی در این حوزه هستیم. این در حالی است که تکلیف قانونی بر این است که ما همسان سازی را انجام دهیم.
وی تصریح کرد: این همسان سازی با اعضای هیات علمی غیر بالینی علوم پزشکی است. اگر این طرح اجرایی شود، اعداد و ارقامی که به عنوان پرداختی اعضای هیات علمی اضافه میشود، مقصرش کسانی نیستند که این همسان سازی را انجام میدهند، بلکه باید ببینم چرا همکاران ما در علوم پزشکی اعداد وارقام اینچنینی را دریافت میکردند.
نظرپور در پایان تاکید کرد: البته وقتی انتظار داریم دانشگاهها به لحاظ علمی دارای رتبه خوب و مناسبی در منطقه و جهان باشند باید این حداقلهای امکانات را برای اعضای هیات علمی فراهم کنیم و اگر این اتفاق بیافتد امیدواریم که انتظاراتی دولت و مجلس از اعضای هیات علمی دارند به خوبی رخ بدهد و نتایج خوبی داشته باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه
مانور زلزله در ۵۶۰۰ مدرسه اصفهان برگزار میشود
نهم آذرماه جاده کرج- چالوس بازگشایی میشود
دارالقرآن الکریم هرمزگان رتبه برتر کشوری را کسب کرد
بسیج در مسائل انقلاب بن بست نداشته است
نجات فرد گرفتار شده در دیواره ارتفاعات سرپلذهاب توسط هلال احمر
تشییع و خاکسپاری ۸ شهید گمنام دفاع مقدس در اهواز
سقوط خودرو در محور ملکشاهی یک کشته و ۲ مصدوم برجا گذاشت
صدور ۱۲۴ اخطار زیست محیطی به واحدهای تولیدی کاشان
تصادفات فوتی در راههای استان بوشهر ۱۵ درصد کاهش یافت