میرنیوز

آن سد به تاج‌گذاری می‌رسد؟

آن سد به تاج‌گذاری می‌رسد؟ 2021-07-13T08:18:11+04:30

این سد بر روی رودخانه خاوه و به‌صورت خاکی با هسته‌ی رسی احداث می‌شود و اردیبهشت ۹۵ درحالی‌که فقط ۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشت دوباره مناقصه برگزار و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء برنده و در خرداد همان سال عملیات اجرایی از سر گرفته شد.

طبق برنامه زمان‌بندی قرار بود سد تاج امیر که جزو طرح‌های اقتصاد مقاومتی بود دو ساله تکمیل شود اما هرگز طبق این برنامه پیش نرفت و فقط وعده جدید به گوش می‌رسید.

در آبان ۹۵ علی امید سیفی، مدیر عامل وقت شرکت آب منطقه‌ای لرستان در حاشیه بازدید وزیر کشور از سد تاج امیر دلفان یعنی شش ماه پس از آغاز دوباره عملیات اجرایی این پروژه گفته بود: تاج امیر یکی از ۱۰ پروژه اقتصاد مقاومتی آب منطقه‌ای لرستان است و قرار بوده که تا خرداد ۹۶ فقط ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد، اما هم‌اکنون ۱۷ درصد پیشرفت کرده و امیدواریم ۱۸ ماهه به افتتاح برسد.

از این وعده‌ها و به زبان استانداران، فرمانداران، نمایندگان مجلس، مدیران شرکت آب منطقه‌ای لرستان و سایر مسئولان مرتبط با پروژه زیاد رسانه‌ای شده اما هیچ‌کدام رنگ واقعیت به خود نگرفت.

جعفر طولابی، فرماندار سابق دلفان اردیبهشت ۹۷ در خصوص این پروژه به ایسنا گفته بود: پروژه فعال است و بیش از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. قرارگاه خاتم محکم پای کار است و از روند اجرایی پروژه راضی هستیم.

وی تأکید کرده بود: قرار است تا پایان سال ۹۷ پروژه تکمیل شود و با توجه به شرایط امیدوار هستیم که این کار عملیاتی شود.

طولابی پس از آن به عنوان فرماندار خرم‌آباد منصوب شد اما تاج امیر هنوز افتتاح نشده است.

اعتبار ۳۵ میلیاردی در سال ۹۹

حشمت بهمنی، فرماندار پیشین دلفان آبان ۹۹ در خصوص آخرین وضعیت این پروژه به ایسنا گفت: در حال حاضر سد تاج امیر فعال است و روند اجرایی خوبی را طی می‌کند و بیش از ۵۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی ادامه داد: این پروژه ردیف اعتباری دارد و امسال ۳۵ میلیارد تومان برای آن اعتبار درنظر گرفته شده است.

بهمنی تأکید کرد: پروژه‌های سدسازی به تخصیص اعتبار مناسب نیاز دارند و اگر تخصیص نباشد، پیشرفت آنچنان حاصل نمی‌شود.

فرماندار دلفان بیان کرد: نماینده مردم سلسله و دلفان در مجلس و استاندار لرستان برای این پروژه خیلی تلاش کرده‌اند و امیدواریم روند اجرایی سد تاج امیر متوقف نشود و پس از سال‌ها به بهره‌برداری برسد.

وزارت نیرو زیر بار پروژه نرفت

رضا میرزایی مدیرعامل پیشین شرکت آب منطقه‌ای لرستان آبان ۹۷ در خصوص این پروژه گفته بود: در حال حاضر سد تاج امیر ۴۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و چنانچه عملیات اجرایی آن ادامه پیدا کند سال آینده آبگیری می‌شود.

وی افزود: عملیات اجرایی این سد مرداد ۹۵ بدون اینکه اعتباری داشته باشد توسط قرارگاه‌خاتم‌الانبیا شروع شد که وزارت نیرو زیر بار این پروژه نرفت و ردیف اعتباری آن همچنان بسته بود.

میرزایی ادامه داد: با تلاش نمایندگان و مدیران ارشد استان موفق شدیم ردیف اعتباری برای این پروژه بازکنیم به گونه‌ای که سه میلیارد و ۷۵۰ میلیون تومان ردیف اعتباری برای آن در نظر گرفته شد که تاکنون یک میلیارد تومان آن تخصیص داده شده است.

سال ۱۴۰۱ تاج امیر تکمیل می‌شود

داریوش حسن‌نژاد، مدیرعامل کنونی شرکت آب منطقه‌ای لرستان بهمن‌ ۹۹ گفته است: سد تاج امیر در حال حاضر ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با شروع مجدد، تولید مصالح راکفیل مورد نیاز خاکریزی بدنه با سرعت مناسبی در حال احداث است.

 وی ادامه داد: در سایر جبهه‌های کاری مانند ساخت تونل‌های دسترسی و تزریق‌های تحکیمی و پرده آب‌بندی و راهسازی جاده جایگزین نیز در شرف آغاز شدن است.

حسن‌نژاد اضافه کرد: همزمان با اجرای این عملیات با پیگیری‌های دفتر حقوقی شرکت، تملک اراضی مورد نیاز آغاز و با سرعت قابل قبولی در حال پیگیری است.  

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان افزود: از سویی دیگر مطالعات اولیه طراحی شبکه پایاب سد در دستور کار شرکت قرار گرفته است.

 وی گفت: مطالعات گردشگری محیط اطراف دریاچه و پدافند غیرعامل نیز در مرحله انتخاب مشاور ذیصلاح است و با برنامه زمان‌بندی اجرایی انتظار می‌رود در سال ۱۴۰۱ ساخت سد مخزنی تاج امیر نورآباد به پایان برسد.

این صحبت ها در حالی مطرح شده که استاندار لرستان وعده آبگیری این سد تا پایان خرداد ۱۴۰۰ را داده بود.

سید موسی خادمی استاندار لرستان اردیبهشت ۱۴۰۰ با اشاره به مشکلات سدسازی در لرستان، تصریح کرد: این موضوع تا چندی پیش یکی از مسائل مهم استان بود که خوشبختانه با حمایت‌های انجام‌شده دو سد در لرستان(کمندان و تاج امیر) آماده آبگیری هستند و از وزیر نیرو تقاضا می‌کنم که یکی از برنامه‌های آینده پویش "هر هفته الف _ب" را به این موضوع در لرستان اختصاص دهد.

 وی اضافه کرد: اگر این دو سد در لیست پروژه‌های افتتاحی قرار گیرد می‌توانیم یک سری اشکالات جزئی و نقدینگی آن را حل کرده و با تلاش همکاران تا خرداد یا تیر ماه امسال به نتیجه برسانیم که آثار خیلی خوبی برای استان خواهد داشت.

خرداد که به پایان رسید و عنقریب هم عمر دولت دوازدهم به سر می‌آید و اگر تا آن زمان آبگیری نشود باز هم باید منتظر وعده جدید از مسئولان جدید باشیم.

تلاش برای تحقق وعده استاندار

نورالدین درمنان، فرماندار دلفان در خصوص آخرین وضعیت این پروژه به ایسنا گفت: خوشبختانه پروژه سد تاج امیر فعال است و مشکل خاصی ندارد.

وی تاکید کرد: همه هدف ما این است که این پروژه مطابق وعده استاندار به سرانجام برسد.

درمنان اضافه کرد: در دولت دوازدهم تلاش و پیگیری زیادی برای تکمیل این سد شده و امیدواریم در همین دولت هم به بهره‌برداری برسد.

تلاش نماینده مجلس برای افتتاح

یحیی ابراهیمی، نماینده مردم سلسله و دلفان در خصوص پروژه سد تاج امیر به ایسنا گفت: سال ۹۵ این پروژه به قرارگاه خاتم واگذار و دوباره کلنگ‌زنی شد و مردم امیدوار بودند مطابق برنامه زمان‌بندی به سرانجام برسد.

وی ادامه داد: درصدی از کار انجام شد و متاسفانه سال ۹۶ تقریباً متوقف و می خواستند پروژه را ماده ۴۸(ختم پیمان) کنند.

ابراهیمی اضافه کرد: ۳۵ میلیارد تومان طلب قرارگاه خاتم از دولت پرداخت نشده بود، ما تلاش کردیم و این طلب پرداخت شد و از سرفصل‌های مختلف برای سد تاج امیر چیزی حدود ۱۱۰ میلیارد تومان تأمین اعتبار کردیم.

این نماینده مجلس افزود: همچنین اعتباری در حوزه مناطق محروم تعریف کردیم که در دست بسیج سازندگی سپاه است و از این کانال نیز ۲۸ میلیارد دیگر برای اجرای شبکه یک و دو سد تاج امیر گرفتیم.

وی گفت: اگر این سد وارد مدار شود ۱۳۰۰ هکتار از اراضی نورآباد تحت پوشش آبیاری قرار می‌گیرد.

به گزارش ایسنا، لرستان ید طولایی در به بهره‌برداری نرسیدن سد دارد، چندین پروژه در این حوزه به صورت کج‌دار و مریز و با اعتبارات قطره‌چکانی فقط مسئولان تازه به خود می‌بینند و وعده جدید از راه می‌رسد و اینکه در آخرین روزهای عمر دولت دوازدهم، این سد به بهره‌برداری می‌رسد یا نه سوالی است که برای جواب آن باید منتظر ماند.

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»

دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
2025-02-16T20:43:02+03:30
بیرجند - استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران دیدار کرد.

استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»

استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
2025-02-16T19:52:59+03:30
بیرجند - استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم امیر محمد خالقی دانشجوی ۱۹ ساله دانشگاه تهران دیدار کرد.

شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان

شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
2025-02-16T19:52:59+03:30
رشت - معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب گیلان گفت: خط انتقال آب شرق گیلان در منطقه تازه آباد جنگاه سیاهکل دچار شکستگی و آب آشامیدنی برخی نقاط شهر سیاهکل قطع...

احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال

احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال
2025-02-16T19:11:15+03:30
اصفهان- استاندار اصفهان از سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهور به این استان خبر داد.

رئیس جمهور به اصفهان سفر می‌کند

رئیس جمهور به اصفهان سفر می‌کند
2025-02-16T18:43:06+03:30
اصفهان- استاندار اصفهان از سفر قریب الوقوع رئیس جمهوری به این استان خبرداد.

مهارت آموزی دانش آموزان رویکرد محوری وزارت آموزش و پرورش است

مهارت آموزی دانش آموزان رویکرد محوری وزارت آموزش و پرورش است
2025-02-16T18:30:35+03:30
اراک- معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: مهارت آموزی دانش آموزان رویکرد محوری این وزارتخانه است و این مهم با جدیت دنبال می‌شود.

ظرفیت تولید برق استان سمنان ۱۲۰۰ مگاوات است

ظرفیت تولید برق استان سمنان ۱۲۰۰ مگاوات است
2025-02-16T18:30:35+03:30
سمنان- استاندار سمنان با بیان اینکه ظرفیت تولید برق استان یک هزار و ۲۰۰ مگاوات است، گفت: دو سوم این میزان در درون استان مصرف می‌شود.

افزایش مبادلات تجاری توسعه حمل و نقل ریلی ایران- آستانه در بندر شهید رجایی

افزایش مبادلات تجاری توسعه حمل و نقل ریلی ایران- آستانه در بندر شهید رجایی
2025-02-16T18:16:40+03:30
بندرعباس - مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان از افزایش مبادلات تجاری توسعه حمل و نقل ریلی ایران- آستانه در بندر شهید رجایی خبر داد.

۱۰ هزار مازندرانی به اردوی راهیان نور اعزام شدند

۱۰ هزار مازندرانی به اردوی راهیان نور اعزام شدند
2025-02-16T17:36:25+03:30
ساری- مسئول سازمان اردویی، راهیان نور و گردشگری سپاه کربلا گفت: تاکنون بیش از ۱۰ هزار نفر از اقشار مختلف مردم استان به اردوی راهیان نور اعزام شدند.

شیخ الاسلام: تغییر برنامه درسی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش است

شیخ الاسلام: تغییر برنامه درسی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش است
2025-02-16T17:09:42+03:30
اراک- معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: تغییر برنامه درسی در دستور کار این وزارتخانه است و در این راستا نیازمند تأمین زیرساخت‌ها و نیروی انسانی باانگیزه هستیم.

امنیت، زیربنای تمامی پیشرفت‌ها و تحولات اجتماعی و اقتصادی است

امنیت، زیربنای تمامی پیشرفت‌ها و تحولات اجتماعی و اقتصادی است
2025-02-16T16:30:13+03:30
مشهد - تولیت آستان قدس رضوی امنیت را زیربنای تمامی پیشرفت‌ها و تحولات اجتماعی و اقتصادی دانست و گفت: بدون امنیت، هیچ‌گونه پیشرفتی در زمینه‌های مختلف ممکن نخو...

اطفای حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز

اطفای حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز
2025-02-16T16:16:25+03:30
شیراز- رئیس سازمان آتش نشانی شیراز گفت : حریق در یک واحد آپارتمان ۴ طبقه در خیابان محبت شیراز با تلاش آتش نشانان مهار شد.

صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای استان فارس

صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای استان فارس
2025-02-16T16:16:24+03:30
شیراز- سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای فارس از فعالیت سامانه بارشی تا روز یکشنبه ۲۸ بهمن تا دوشنبه ۲۹ بهمن در بخش های عمده استان فارس...

جهادی بودن اساس رسالت طلبگی و اثرگذاری اجتماعی و فرهنگی است

جهادی بودن اساس رسالت طلبگی و اثرگذاری اجتماعی و فرهنگی است
2025-02-16T16:16:24+03:30
مشهد - نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی بر ضرورت کاربرد اجتماعی روحانیت تاکید کرد و گفت: جهادی بودن، اساس رسالت طلبگی و اثرگذاری اجتماعی و فرهنگی است.

کشف خط لوله ۷۰۰ متری انتقال سوخت قاچاق در سواحل قشم

کشف خط لوله ۷۰۰ متری انتقال سوخت قاچاق در سواحل قشم
2025-02-16T16:16:23+03:30
بندرعباس - فرمانده انتظامی شهرستان قشم از کشف یک خط لوله ۷۰۰ متری در یکی از سواحل جزیره قشم که برای انتقال غیرقانونی سوخت قاچاق از خشکی به دریا استفاده می‌شد...

اجرای طرح های آبرسانی در شهرستان عباس آباد

اجرای طرح های آبرسانی در شهرستان عباس آباد
2025-02-16T16:03:10+03:30
عباس آباد - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مازندران از اجرای طرح های آبرسانی در شهرستان عباس آباد خبر داد.

لیدر تجمعات دهدشت دستگیر شد

لیدر تجمعات دهدشت دستگیر شد
2025-02-16T16:03:09+03:30
دهدشت- لیدر تجمعات دهدشت با رصد اطلاعات سپاه کهگیلویه‌وبویراحمد دستگیر شد.

کاهش ۷۰ هزار تنی واردات موز به استان سیستان و بلوچستان

کاهش ۷۰ هزار تنی واردات موز به استان سیستان و بلوچستان
2025-02-16T16:03:09+03:30
زاهدان- رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، از رشد چشمگیر صادرات و کاهش قابل توجه واردات موز در ده ماهه اول سال ۱۴۰۳ خبر داد.

بیمارستان تخصصی درمان ناباروری مازندران لنگ اعتبار است

بیمارستان تخصصی درمان ناباروری مازندران لنگ اعتبار است
2025-02-16T15:49:40+03:30
ساری- نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: تنها بیمارستان تخصصی درمان ناباروری استان در بابل لنگ ۱۰ تا ۲۰ میلیارد تومان اعتبار است.

ثبت ۱۳۶ میلیون هکتار اراضی ملی

ثبت ۱۳۶ میلیون هکتار اراضی ملی
2025-02-16T15:49:40+03:30
شیراز- معاون سازمان ثبت اسناد و املاک کشور گفت: از ۱۳۶ میلیون هکتار اراضی ملی تقریباً ۹۹ درصد آن ثبت شده و یک درصد باقیمانده در مراجع قضایی در حال بررسی است.

فارس رتبه اول در تولید «طلای سفید ایران»

فارس رتبه اول در تولید «طلای سفید ایران»
2025-02-16T15:36:27+03:30
شیراز- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در سال جاری نیز همانند سنوات گذشته این استان با تولید بیش از ۲۵ درصد الیاف پنبه کشور رتبه اول تولید را کسب کرد.

هیچ گونه کمبودی در بازار ماه رمضان و شب عید پذیرفتنی نیست

هیچ گونه کمبودی در بازار ماه رمضان و شب عید پذیرفتنی نیست
2025-02-16T15:36:26+03:30
ارومیه- استاندار آذربایجان غربی گفت: هیچ گونه کمبودی در بازار ماه رمضان و شب عید پذیرفتنی نیست.

توهم اقتدار دشمن را با جهاد تبیین باید از بین برد

توهم اقتدار دشمن را با جهاد تبیین باید از بین برد
2025-02-16T15:23:07+03:30
مشهد - رئیس عقیدتی - سیاسی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی گفت: امروز موظف هستیم با جهاد تبیین، توهم اقتدار دشمن را از بین ببریم.

القاصی مهر: قاچاق سوخت تهدیدی برای امنیت عمومی نیز محسوب می‌شود

القاصی مهر: قاچاق سوخت تهدیدی برای امنیت عمومی نیز محسوب می‌شود
2025-02-16T15:23:06+03:30
ری- رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: قاچاق سوخت علاوه بر خسارت اقتصادی، تهدیدی برای امنیت عمومی نیز محسوب می‌شود.

اقتصاد دریا محور می‌تواند مشکلات مناطق جنوبی کشور را حل کند

اقتصاد دریا محور می‌تواند مشکلات مناطق جنوبی کشور را حل کند
2025-02-16T15:23:06+03:30
قم- رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد دریا محور تأکید بسیاری دارند و استفاده از این نعمت خدادادی می‌تواند مشکلات مناطق و استان‌...

حوزه علمیه خراسان پیشرو در تولید محتوای دینی در فضای مجازی است

حوزه علمیه خراسان پیشرو در تولید محتوای دینی در فضای مجازی است
2025-02-16T15:23:05+03:30
مشهد - مدیر حوزه علمیه خراسان گفت: حوزه علمیه خراسان، با درک اهمیت فضای مجازی، رسانه و هوش مصنوعی، به طور جدی وارد این عرصه‌ها شده است.

القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکه‌های قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شدند

القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکه‌های قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شدند
2025-02-16T15:10:05+03:30
ری- رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: در کمتر از دو ماه گذشته، بیش از ۴۱ نفر از افراد کلیدی مرتبط با شبکه‌های قاچاق سوخت دستگیر شده‌اند و بالغ بر ۶۰۰ هزار لی...

اطفا حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز

اطفا حریق آپارتمان ۴ طبقه در شیراز
2025-02-16T14:43:01+03:30
شیراز- رئیس سازمان آتش نشانی شیراز گفت : حریق در یک واحد آپارتمان ۴ طبقه در خیابان محبت شیراز با تلاش آتش نشانان مهار شد.

القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکه های قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شده اند

القاصی مهر: ۴۱ فرد مرتبط با شبکه های قاچاق سوخت در استان تهران دستگیر شده اند
2025-02-16T14:43:00+03:30
ری- رئیس کل دادگستری استان تهران گفت: طی کمتر از دو ماه گذشته، بیش از ۴۱ نفر از افراد کلیدی مرتبط با شبکه‌های قاچاق شناسایی و دستگیر شده‌اند و بالغ بر ۶۰۰ هز...

۸۹ نفر در مازندران قربانی کلاهبرداری ارز دیجیتال شدند

۸۹ نفر در مازندران قربانی کلاهبرداری ارز دیجیتال شدند
2025-02-16T14:29:48+03:30
ساری - فرمانده انتظامی مازندران از دستگیری دو متهم که از طریق برداشت ارز دیجیتال از ۸۹ شهروند ۸۰ میلیارد ریال کلاهبرداری کرده بودند، خبر داد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)