میرنیوز

زنگ خطر کاهش نرخ جمعیت به صدا درآمد/ طرح مجلس برای جوانی جمعیت و حمایت از خانواده

 زنگ خطر کاهش نرخ جمعیت به صدا درآمد/ طرح مجلس برای جوانی جمعیت و حمایت از خانواده 2021-07-10T09:35:14+04:30

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، یک دهه از موضوع نگران‌کننده کاهش نرخ جمعیت و کاهش نرخ باروری در کشورمان می‌گذرد و سال‌هاست که زنگ خطر بسته شدن پنجره جمعیتی در ایران و شتاب تند شاخص‌های منفی رشد جمعیتی کشور به صدا درآمد؛ هر چند در سال 91 و پس از آن در سال 93 سیاست‌های مرتبط با این موضوع ابلاغ شد و سال 92 رهبر معظم انقلاب خطر کاهش نرخ رشد جمعیت را به مسئولان گوشزد کردند اما در عمل چیزی که شاهد آن بودیم بی‌توجه مسئولان و نبود عزم جدی برای حل این بحران بود و در عمل توفیقات چندانی به دست نیامد تا جایی که به گفته مسئولان در دو سه دهه اخیر کنترل جمعیت در کشور باعث شده نرخ باروری ما به میزان 70 درصد کاهش پیدا کند، آماری که بنا به نظر برخی از محققان یکی از سریع‌ترین و چشم‌گیرترین آمارهای کاهش باروری در تاریخ بشر است.

آمارهای مطرح شده نشان از آن دارد که سیاست‌ها و تدابیر اتخاذ شده برای جبران جمعیت در کشورمان تا کنون راهگشا نبوده و واقعیت هم این چیزی جز این نیست و کاهش نرخ جمعیت در ایران به وضوح قابل مشاهده است و به گفته کارشناسان این خطر وجود دارد که ظرف 30 سال آینده پنجره جمعیتی ما بسته شده و ایران جزو چهار کشور پیر جهان شود.

با وجود مصوبه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در سال 91 و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در سال 1393 طرح جمعیت و حمایت از خانواده باید خیلی زودتر و در سال‌های گذشته به تصویب می‌رسید که متأسفانه به هر دلیل این موضوع تا کنون به تأخیر افتاد تا اینکه حساسیت‌ها نسبت به موضوع پیرشدن جمعیت کشور باعث شد تا نمایندگان مجلس به تکاپو افتاده تا طرحی نو برای جلوگیری از فاجعه کاهش جمعیت و پیرشدن نسل در ایران به تصویب برسانند و در این راستا مجلس یازدهم شورای اسلامی از خرداد ماه سال گذشته طرح جامع و کامل‌تری را نسبت به همه طرح‌های گذشته کلید زد.

به گزارش تسنیم، طرح "جوانی جمعیت و حمایت از خانواده" در مجلس یازدهم به تصویب رسیده و پس از رفع ایرادات منظر تأیید شورای نگهبان است؛ طرحی که طبق گفته مسئولان قرار است به مدت 7 سال به طور آزمایشی در کشور اجرایی شود.

حجت‌الاسلام حسین جلالی دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما در چاله جمعیتی قرار گرفتیم و اگر این روند ادامه پیدا کند در 10 سال آینده به پیرترین کشور جهان تبدیل می‌شویم اظهار داشت: کشوری که جوان نداشته باشد پویایی، شادابی و پیشرفت ندارد.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سال‌های گذشته بیش از 43 مرتبه به مسئله فرزندآوری تأکید کردند گفت: در مجلس نهم و دهم شورای اسلامی روی طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده کارهای فراوانی انجام شد و متأسفانه این تلاش‌ها به سرانجام نمی‌رسید.

نماینده مردم انار و رفسنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه حضرت آقا از مجلس یازدهم خواستند که اولویت‌ها را در نظر گرفته و یکی از اولویت‌ها را مسئله جمعیت مطرح کردند افزود: در این راستا کمیته خانواده و جمعیت تشکیل شد، کارشناسان مختلف پای کار آمدند و هفت هزار ساعت به این طرح پرداخته شد.

وی با بیان اینکه مجلس به کمیسیون فرهنگی تفویض اختیار داد و این طرح با 74 ماده مورد تصویب صحن علنی قرار گرفت و جهت اظهار نظر به شورای نگهبان ارسال شد ادامه داد: شورای نگهبان اشکالات و ابهاماتی را مطرح کرد و کمیسیون بلافاصله تشکیل جلسه داد تا این اشکالات و ابهامات را بررسی و رفع کند.

جلالی با اشاره به اینکه هفت سال بیشتر فرصت نداریم که کشور را از این چاله جمعیتی نجات دهیم افزود: این طرح مزایای زیادی در حوزه‌های مختلف دارد و قانونگذار تلاش کرده مشوق‌های لازم برای فرزندآوری زوجین از جمله تسهیلات اشتغال، مسکن و تأمین فضای مناسب برای مادر و کودک، آموزش مادران، حمایت از مادران باردار، مقابله با پدیده سقط جنین، سیاست‌گذاری عمومی جمعیت و در نهایت درمان ناباروری را در نظر بگیرد.

وی با بیان اینکه موانع زیادی برای کاهش نرخ جمعیت در کشور وجود دارد که در این حوزه 21 مانع بررسی شده است گفت: افزایش سن ازدواج، تأخیر در ازدواج و پس از آن تأخیر در فرزندآوری، مشکلات ناباروری و هزینه‌های سنگین درمان ناباروری، سقط جنین به معنای عام آن از جمله عواملی است که به کاهش نرخ جمعیت در کشورمان منجر شده است.

روزانه 2000 سقط جنین در کشور اتفاق می‌افتد

دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به آمار بالای سقط جنین به معنای عام آن در کشورمان اشاره کرد و افزود: سقط جنین قانونی، عارضی و جنایی داریم و با وجودی که از سقط جنین آمار دقیقی در اختیار نیست آمار غیر رسمی حکایت از 600 تا 700 هزار سقط جنین در کشور دارد و به طور میانگین روزانه دو هزار سقط جنین در کشور اتفاق می‌افتد.

وی به در دسترس بودن داروهای سقط جنین در داروخانه‌ها و هزینه‌های بالای غربالگری نوع 2 اشاره کرد و ادامه داد: نتایج بررسی‌ها نشان داده که تعداد زیادی از زوجینی که توان پرداخت هزینه غربالگری نوع 2 را ندارند، اقدام به سقط جنین می‌کنند.

جلالی با اشاره به اینکه در طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده شرایط اقتصادی، رفاهی و اجتماعی خانواده‌ها در نظر گرفته شده تا خانواده‌ها دغدغه‌ای در ارتباط با فرزندآوری نداشته باشند گفت: در این طرح اگر خانواده‌ها تعداد فرزندان خود را بیشتر کنند حق تأهل و حق اولاد سرپرست خانوار به صورت تصاعدی بالا می‌رود.

وی با بیان اینکه برای دانشجویان به ویژه دانشجویان مقاطع تحصیلی بالا، تخصیص خوابگاه متاهلی و اعطای تسهیلات به صورت ودیعه برای اجاره خوابگاه در نظر گرفته شده است افزود: در این طرح برای آقایان متأهل با تعداد فرزند بیشتر به عنوان نمونه برای هر فرزند 150 میلیون تومان وام و برای اشتغال و مسکن افراد با تعداد فرزند بیشتر تسهیلات ویژه‌ای در نظر گرفته شده است.

نماینده مردم انار و رفسنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در این طرح مشوق‌های بسیار خوبی در نظر گرفته شده و امیدواریم با تایید این طرح در شورای نگهبان، بسیاری از مشکلات کنونی کاهش نرخ باروری و کاهش جمعیت در کشور رفع شود.

انتهای پیام/ش

منبع : خبرگزاری تسنیم


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

جان باختن کودک ۱۱ ساله در رباط‌کریم زیر آوار میلگردها

جان باختن کودک ۱۱ ساله در رباط‌کریم زیر آوار میلگردها
2025-03-13T23:56:31+03:30
رباط کریم - سقوط میلگردها از یک دستگاه نیسان در بلوار امام رضا(ع) رباط‌کریم، جان یک کودک ۱۱ ساله را گرفت و مادرش را مصدوم کرد.

مردم اجازه دست‌درازی به ثروث عظیم «شاهوار» را نمی‌دهند

مردم اجازه دست‌درازی به ثروث عظیم «شاهوار» را نمی‌دهند
2025-03-13T23:56:29+03:30
شاهرود- رئیس کمیته محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو با اشاره به اهمیت «شاهوار» برای کشورمان، گفت: هیچ مردمی حاضر نیستند چنین ثروت عظیمی را به پای استخر...

تهیه و ارائه محتوای غنی در مداحی ضرورت دارد

تهیه و ارائه محتوای غنی در مداحی ضرورت دارد
2025-03-13T23:16:38+03:30
سمنان- نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به نقش مداحان در مقابله با توطئه‌های دشمنان گفت: تهیه و ارائه محتوای غنی در مداحی ضرورت دارد.

بزرگترین زورخانه شرق کشور با ظرفیت ۸۰۰ تماشاگر در گناباد افتتاح شد

بزرگترین زورخانه شرق کشور با ظرفیت ۸۰۰ تماشاگر در گناباد افتتاح شد
2025-03-13T22:09:57+03:30
گناباد- بزرگترین زورخانه شرق کشور با حضور وزیر ورزش و جوانان در روستای بیلند گناباد افتتاح شد.

امضای تفاهم‌نامه مهارت آموزی و اشتغالزایی در صنایع پایین دستی مس کرمان

امضای تفاهم‌نامه مهارت آموزی و اشتغالزایی در صنایع پایین دستی مس کرمان
2025-03-13T22:09:55+03:30
کرمان- تفاهم نامه مشترک مهارت آموزی و اشتغالزایی در صنایع پایین دستی مس و صنایع دستی کرمان امضا شد.

پزشکیان پاکدشت را ترک کرد

پزشکیان پاکدشت را ترک کرد
2025-03-13T21:56:37+03:30
پاکدشت- رئیس جمهور پس از حضور در جلسه نشست با مدیران شهرستان های جنوب شرق استان تهران در پاکدشت، این شهرستان را ترک کرد و پرونده چهارمین سفر در استان تهران ن...

نساجی کیفیت لازم را برای ماندن در لیگ برتر دارد

نساجی کیفیت لازم را برای ماندن در لیگ برتر دارد
2025-03-13T21:56:35+03:30
قائمشهر- سرمربی تیم نساجی مازندران گفت: تیم نساجی کیفیت لازم را برای ماندن در لیگ برتر دارا است.

نارضایتی سرمربی سپاهان از داوری در بازی با نساجی

نارضایتی سرمربی سپاهان از داوری در بازی با نساجی
2025-03-13T21:30:03+03:30
قائمشهر - سرمربی تیم سپاهان اصفهان با گلایه از داوری گفت: از ترس محروم شدن مجبورم به دروغ بگویم همه چیز خوب بوده است.

طرح ۴۰۷ هکتاری شهرسازی در دامنه شاهوار ویرانگر طبیعت است

طرح ۴۰۷ هکتاری شهرسازی در دامنه شاهوار ویرانگر طبیعت است
2025-03-13T20:49:45+03:30
شاهرود- نماینده تشکل‌های زیست محیطی شاهرود با بیان اینکه طرح ۴۰۷ هکتاری شهرسازی در دامنه شاهوار ویرانگر طبیعت است، گفت: مطالبه جدی مردم شهرستان ابطال این طرح...

کمبود منابع و بودجه در وزارت ورزش

کمبود منابع و بودجه در وزارت ورزش
2025-03-13T20:36:25+03:30
بردسکن- وزیر ورزش و جوانان گفت: کمبود بودجه و منابع در وزرات ورزش مشهود است.

مشارکت ۲ هزار میلیارد تومانی خیرین در مدرسه سازی هرمزگان

مشارکت ۲ هزار میلیارد تومانی خیرین در مدرسه سازی هرمزگان
2025-03-13T20:23:04+03:30
بندرعباس- استاندار هرمزگان از مشارکت بیش از ۲ هزار میلیارد تومانی خیرین در مدرسه سازی هرمزگان طی سال آینده خبر داد.

بارش باران در ۲۹ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان

بارش باران در ۲۹ ایستگاه هواشناسی سیستان و بلوچستان
2025-03-13T20:09:42+03:30
زاهدان- رییس اداره پیش بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای هواشناسی سیستان وبلوچستان از ثبت گزارش باران در ۲۹ ایستگاه هواشناسی سطح استان خبر داد. 

استاندار گلستان: مدیران بدون اتلاف وقت، مشکلات تولیدکنندگان را حل کنند

استاندار گلستان: مدیران بدون اتلاف وقت، مشکلات تولیدکنندگان را حل کنند
2025-03-13T19:56:22+03:30
کردکوی-استاندار گلستان بر لزوم حمایت عملی از سرمایه‌گذاران تأکید کرد و از مدیران خواست بدون اتلاف وقت، پاسخگوی نیازهای تولیدکنندگان باشند.

جسد مقتول بعد از ۶ روز از کانال آب در پارس‌آباد پیدا شد

جسد مقتول بعد از ۶ روز از کانال آب در پارس‌آباد پیدا شد
2025-03-13T19:56:22+03:30
پارس‌آباد - دادستان شهرستان پارس آباد گفت: جسد فردی که ۶ روز پیش مفقود شده از کانال آب در پارس‌آباد پیدا شد.

غربالگری منظم، کلید پیشگیری و درمان به‌موقع سرطان کلیه است

غربالگری منظم، کلید پیشگیری و درمان به‌موقع سرطان کلیه است
2025-03-13T19:43:03+03:30
همدان ـ عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: غربالگری منظم: سلاحی مؤثر در جنگ با سرطان کلیه است.

مراکز بهداشتی همدان به کمک مدیریت خشم می‌آیند

مراکز بهداشتی همدان به کمک مدیریت خشم می‌آیند
2025-03-13T19:43:03+03:30
همدان ـ مدیرگروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مراکز بهداشتی همدان به کمک مدیریت خشم می‌آیند.

سرویس‌دهی رایگان ۱۵۰ دستگاه اتوبوس به حرم‌مطهر رضوی در شب های قدر

سرویس‌دهی رایگان ۱۵۰ دستگاه اتوبوس به حرم‌مطهر رضوی در شب های قدر
2025-03-13T19:16:25+03:30
مشهد - قائم مقام ستاد مناسبت‌های شهری شهرداری مشهد از سرویس‌دهی رایگان ۱۵۰ دستگاه اتوبوس از ۲۲ مسیر به حرم‌مطهر رضوی در شب های قدر خبرداد.

رئیس‌جمهور خواستار خودباوری و همدلی برای نجات منابع و آینده ایران شد

رئیس‌جمهور خواستار خودباوری و همدلی برای نجات منابع و آینده ایران شد
2025-03-13T18:49:46+03:30
پاکدشت- رئیس جمهور در سفر به جنوب شرق استان تهران خواستار خودباوری و همدلی برای نجات منابع و آینده ایران شد

مقاومت پای دین دستور خداوند است

مقاومت پای دین دستور خداوند است
2025-03-13T18:09:41+03:30
شیراز - امام جمعه شیراز در جلسه تفسیر آیه محوری ۱۱۲ سوره هود در «پویش زندگی با آیه‌ها» گفت: مقاومت پای دین دستور خداوند است زیرا باعث خشنودی خداوند و شکست حی...

وزیر ورزش و جوانان در قوچان به پویش «نه به‌تصادف» پیوست

وزیر ورزش و جوانان در قوچان به پویش «نه به‌تصادف» پیوست
2025-03-13T18:09:41+03:30
مشهد - وزیر ورزش و جوانان در سفر به قوچان با حضور در پلیس‌راه این شهرستان به پویش نه به‌تصادف پیوست.

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی نیازمند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است

تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی نیازمند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان است
2025-03-13T17:56:25+03:30
کاشمر - وزیر ورزش و جوانان گفت: در کشور حدود ۴ هزار و ۵۰۰ پروژه نیمه‌تمام وجود دارد که برای تکمیل آن‌ها نیازمند ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اعتبار است.

سامانه اسکان نوروزی زائران در استان خراسان رضوی راه‌اندازی شد

سامانه اسکان نوروزی زائران در استان خراسان رضوی راه‌اندازی شد
2025-03-13T17:56:24+03:30
مشهد - مسئول کمیته اسکان ستاد اجرایی خدمات سفر خراسان رضوی از راه‌اندازی سامانه اسکان نوروزی زائران در این استان خبر داد.

حل مشکلات اقتصادی نیازمند هماهنگی سریع بین دستگاه‌ها است

حل مشکلات اقتصادی نیازمند هماهنگی سریع بین دستگاه‌ها است
2025-03-13T17:43:03+03:30
گنبدکاووس-معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان با تأکید بر لزوم پیگیری مشکلات اقتصادی و مدیریتی، خواستار هماهنگی بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی استان شد.

بزرگترین سفره افطار جهان اسلام در مشهد گسترده می‌شود

بزرگترین سفره افطار جهان اسلام در مشهد گسترده می‌شود
2025-03-13T17:43:02+03:30
مشهد - مشهد در شب میلاد امام حسن مجتبی (ع) طی یک مراسم افطاری، میزبان ۸۰ هزار نفر روزه دار است.

استاندار تهران: کمبود منابع آب و فرونشست زمین از معضلات جنوب شرق تهران

استاندار تهران: کمبود منابع آب و فرونشست زمین از معضلات جنوب شرق تهران
2025-03-13T17:16:21+03:30
پاکدشت- استاندار تهران کمبود منابع آب، فرونشست زمین تا ۳۶ سانتی‌متر در برخی مناطق، کمبود سرانه‌های درمانی و معضل مهاجرپذیری را به عنوان مشکلات اصلی جنوب شرق ...

۶۲۳ لیتر مواد مخدر شیشه مایع در سردشت کشف شد

۶۲۳ لیتر مواد مخدر شیشه مایع در سردشت کشف شد
2025-03-13T17:16:20+03:30
ارومیه - رئیس کل دادگستری استان آذربایجان غربی از کشف ۶۲۳ لیتر مواد مخدر شیشه مایع و ۱۳ کیلو گرم پیش ساز در شهرستان سردشت خبر داد.

تحول دانشگاه‌ها در مسیر استقلال مالی و ارتباط با صنعت است

تحول دانشگاه‌ها در مسیر استقلال مالی و ارتباط با صنعت است
2025-03-13T17:03:03+03:30
تبریز- وزیر علوم بر ضرورت استقلال مالی دانشگاه‌ها، گسترش ارتباط با صنعت و استفاده از ظرفیت‌های پژوهشی برای حل مشکلات کشور تأکید کرد.

مسجد جامع ارومیه ثبت جهانی می شود

مسجد جامع ارومیه ثبت جهانی می شود
2025-03-13T16:09:53+03:30
ارومیه - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌غربی غربی گفت: مسجد جامع ارومیه جزو لیست اولیه ثبت یونسکو قرار گرفته و اردیبهشت ماه سال آینده مو...

نزاع‌های اجتماعی موجب سستی جامعه می‌شود

نزاع‌های اجتماعی موجب سستی جامعه می‌شود
2025-03-13T16:09:51+03:30
مشهد - نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: نبود همبستگی اجتماعی باعث سستی اجتماعی، از بین رفتن اقتدار و روحیه مقاومت در جامعه می‌شود.

ترافیک در محور سوادکوه نیمه سنگین است

ترافیک در محور سوادکوه نیمه سنگین است
2025-03-13T15:56:21+03:30
ساری- سرپرست مرکز مدیریت راه‌های مازندران وضعیت تردد در مسیر جنوب به شمال محور سوادکوه را نیمه سنگین یاد کرد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)