میرنیوز
به گزارش ایسنا، اهمیت تامین آب شرب سالم بر هیچکس پوشیده نیست، پروژه آبرسانی محور بن به بروجن در طول سالیان گذشته بهعلت مشکلات بسیار همچنان نیمهتمام مانده است، بارها و بارها وعده اتمام این پروژه دارای اولویت در چهارمحال و بختیاری از سوی مسئولان ارشد وقت و نمایندگان مجلس داده شد اما شاهد بهرهبرداری از این پروژه نبودیم.
در طول چند سال اخیر با تامین اعتبار این پروژه پیشرفت فیزیکی بالایی پیدا کرد، لولهگذاری مسیر اصلی این پروژه رو به اتمام است و باتوجه به اهمیت بالای اجرای این پروژه برای مردم چهارمحال و بختیاری که از کمبود آب شرب سالم رنج میبرند، مسئولان ارشد استان این طرح را بهعنوان یکی از ۳۱ طرح دارای اولویت در کشور معرفی کردند و مقرر شد این طرح تا پایان دولت دوازدهم به بهرهبرداری برسد.
پروژه آبرسانی بن- بروجن بهنوعی ویترین پروژههای عمرانی در چهارمحال و بختیاری محسوب میشود، در طول چهار سال گذشته پیگیریهای متعددی برای فعال شدن این پروژه از سوی مسئولان استانی انجام شد، اما یکی از عمدهترین مشکلات این پروژه وجود معارضان از استان مجاور است، این افراد چندین بار اقدام به تخریب آبگیر این پروژه که در استان مجاور واقع شده، کردهاند و آخرین اقدام غیرقانونی این افراد آتش زدن خودروی آب منطقهای این استان بود، این اقدام خرابکارانه در حالی رخ داد که بارها و بارها وعده تامین امنیت این پروژه از سوی مسئولان کشوری داده شده بود.
تا پایان دولت زمان زیادی باقی نمانده است، مردم همچنان چشمانتظار به اتمام رسیدن این پروژه ملی هستند، پروژهای که در صورت اجرا بخش زیادی از مشکلات مردم این استان را در بحث تامین آب شرب سالم حل خواهد کرد، امید است متولیان امر در مهلت تعیین شده به وعده خود عمل کنند.
میانگین پیشرفت فیزیکی پروژه آبرسانی بن- بروجن بالای ۷۰ درصد است
فردوس کریمی- مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه عملیات اجرایی پروژه آبرسانی بن به بروجن در حال انجام است، اظهار کرد: در حال حاضر این پروژه نیازمند تزریق اعتبار برای ادامه کار است، همچنین پیمانکاران این پروژه حدود ۲۰۰ میلیارد تومان دیون دارند.
وی ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات پیش رو در اجرای طرح آبرسانی بن به بروجن وجود معارض از استان مجاور است، این افراد در چند مرحله اقدام به تخریب آبگیر این پروژه کردهاند، در صورتی که امنیت این بخش از پروژه در استان مجاور تامین شود، عملیات اجرایی در این بخش نیز از سر گرفته خواهد شد.
کریمی با اشاره به اینکه پروژه آبرسانی بن به بروجن در چند قسمت در حال اجرا است، گفت: در برخی از بخشهای پروژه پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد است، اما در مجموع میانگین پیشرفت فیزیکی این طرح در حال حاضر حدود ۷۰ درصد برآورد میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری یادآور شد: اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این طرح بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان است، در صورتی که اعتبار و امنیت مورد نیاز تامین شود، اجرای باقیمانده پروژه زمان زیادی نیاز ندارد، همچنین لولهگذاری مسیر اصلی در حال اتمام است.
مشکل آبگیر پروژه بن- بروجن حل میشود
اقبال عباسی استاندار چهارمحال و بختیاری نیز در خصوص پروژه آبرسانی بن- بروجن، اظهار کرد: این پروژه در سال ۹۶ عملا تعطیل بود و بودجه ۴۰ میلیاردی این پروژه بهعلت عدم جذب به خزانه برگشت خورده بود، اما خوشبختانه این پروژه در حال حاضر پیشرفت فیزیکی بسیار بالایی دارد و حدود ۱۱۵ کیلومتر لولهگذاری برای انتقال آب در این پروژه انجام شده است.
وی چالش جدی برای تکمیل طرح آبرسانی بن به بروجن را آبگیر آن دانست و گفت: جای نگرانی ندارد و امید میرود با تلاش مسئولان این مشکل حل شود.
تکمیل پروژه آبرسانی بن به بروجن نیازمند ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار است
علی شهریارپور- رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری نیز در خصوص پروژه آبرسانی بن به بروجن، اظهار کرد: کل اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای این طرح در سال ۱۴۰۰ نزدیک به ۷۰ میلیارد تومان بود که با پیگیریهای صورت گرفته ۹۴ میلیارد تومان اعتبار مازاد بر این اعتبار، برای این پروژه از سوی سازمان برنامه و بودجه ابلاغ شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: برای اتمام این پروژه نیازمند ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم، در صورت تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه این طرح به سرعت تکمیل و به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی همچنین تاکید کرد: برای جذب پیمانکار جدید برای یکی از قطعات پروژه آبرسانی بن به بروجن دقت لازم انجام بگیرد و روند نیز تسریع شود.
طبق گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری تا قبل از آغاز سالجاری حدود 29 روستا با تانکر در این استان آبرسانی میشد، اما پیشبینی میشود با ادامهدار شدن روند کمبود آب تعداد روستاهای نیازمند آبرسانی سیار در این استان به 200 روستا برسد، همچنین از ۳۳۰ چاه تامینکننده آب شرب در این استان، حدود ۲۰۰ چاه نیازمند کفشکنی، اصلاح و یا جابجایی دارد.
این مسئول در خصوص نیترات موجود در آب برخی مناطق چهارمحال و بختیاری، خاطرنشان کرد: میزان نیترات مجاز موجود در آب، ۵۰ میلیگرم در لیتر است که در نقطه مصرف استان و در شبکه توزیع آب، نیترات موجود بیشتر از ۵۰ میلیگرم در لیتر نبوده، ولی ممکن است در چاهها با توجه به کاهش منابع آب زیرزمینی در دشتها، غلظت نیترات بیشتر باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد