میرنیوز
مهدی تقی پور امروز (پنج شنبه- ۳تیرماه ) در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت بیستمین سالروز تأسیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی برگزار شد، اظهار کرد: اگرچه بخش کشاورزی با ۴.۱۵ درصد رشد شاخص بهرهوری نیروی کار، پس از بخش ارتباطات بیشترین شاخص بهره وری را داشته و نرخ بیکاری دانش آموختگان بخش کشاورزی ۷ درصد کاهش داشته، با این وجود نرخ بیکاری فارغ التحصیلان بخش کشاورزی در مقایسه با سایر رشته ها حدود ۲۱ درصد است.
وی در پاسخ به ایسنا در مورد وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان کشاورزی در استان اصفهان نیز گفت: استان اصفهان نیز تابعی از کشور است و نسبت به سایر فارغ التحصیلان دانشگاهی، بیشترین فارغ التحصیلان بیکار را داریم.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در مورد تناسب میان پذیرش دانشجویان در رشته های کشاورزی و ظرفیت اشتغال در این بخش گفت: در مورد پذیرش دو نکته را باید در نظر بگیریم و آن تطابق و توازن است، به این معنا که ببینیم چه تعداد دانشجو در چه رشته هایی نیاز داریم و حتی تناسب جنسیتی در برخی رشته ها داشته باشیم، اما وزارت علوم حتی یک بار برای پذیرش دانشجو استعلام نکرده است.
باید کارشناسان و بهره برداران کشاورزی به خودباوری برسند
به گزارش ایسنا، تقی پور خاطرنشان کرد: متاسفانه از نظر فرهنگی به این نتیجه رسیده اند که اگر کسی جایی قبول نشد کشاورزی بخواند، درحالی که باید خودباوری در کارشناسان و بهره برداران کشاورزی به وجود آوریم، چون اگر یک پزشک خطا کند ممکن است جان یک نفر به خطر افتد، درحالی که اگر یک کشاورز یا کارشناس کشاورزی خطا کند ممکن است جمعیت زیادی را دچار مشکل کند.
وی اضافه کرد: ۳۰ درصد فارغ التحصیلان کشاورزی بیکار مطلق هستند، در حالی که همین تعداد فعلی فارغ التحصیلان تکاپوی نیازهای استان را خواهد داد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان یکی از مشکلات بخش کشاورزی را مصرف زیاد سموم کشاورزی عنوان کرد و افزود: میزان مصرف سرانه سم در بخش کشاورزی استان اصفهان نصف سرانه کشور است.
تقی پور، پروانه اشتغال کشاورزی را تنها مجوز فعالیت در این بخش اعلام و تصریح کرد: همانطور که یک پزشک باید عضو سازمان نظام پزشکی باشد، تمام کارشناسان کشاورزی ملزم به داشتن پروانه اشتغال هستند و دستگاه های اجرایی ملزم هستند طرح های خود را صرفا به کارشناسان دارای مجوز ارائه کنند.
واحدهای صنعتی کارشناس محیط زیست ندارند
وی همچنین با اشاره به تبصره یک ماده ۱۶ قانون هوای پاک، گفت: بیش از ۱۲ هزار واحد صنعتی در اطراف شهرهای استان واقع شده که تقریبا هیچ کدام نسبت به استقرار واحد HSE و کارشناس محیط زیست اقدامی نکرده اند و با وجود پیگیری های انجام شده، دستگاه های اجرایی از اجرای این قانون تمکین نکرده اند.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان خواستار متناسب سازی تعرفه ارائه خدمات فنی و مهندسی بخش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست با مسئولیت و شرح خدمات کارشناسان شد و افزود: تداخل کاری دامپزشکان با کارشناسان دامپروری از مشکلات ما است. کارشناسان صنایع غذایی نیز مشکلاتی ازجمله نداشتن امنیت شغلی، رابطه مستقیم مالی کارفرما و کارشناس، عدم تناسب بین سطح و رتبه بندی واحدهای تولیدی با سطح و رتبه مسئول فنی و نبود نظام تعیین دستمزد و حقوق و مزایای مسئول فنی دارند.
موفق به دیدن معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نشدیم
تقی پور افزود: سازمان غذا و دارو و دانشگاه های علوم پزشکی استان موظف به رفع دغدغه های شغلی مسئولان فنی تولیدکنندگان غذایی هستند، درحالی که بعد از ۲۰ ماه پیگیری برای اعلام دغدغه های کارشناسان نتوانستیم معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را ببینیم.
وی بر لزوم ایجاد شهرک های تخصصی صنایع غذایی در استان تاکید کرد و گفت: این موضوع بعد از پیگیری دو ساله انجام نشده و مهمترین مانع مقاومت شرکت شهرک های صنعتی برای واگذاری زمین است.
اصفهان ظرفیت تولید گیاهان دارویی را در سطح بازار جهانی دارد
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان خاطرنشان کرد: اصفهان دیگر ظرفیت تولید برخی محصولات کشاورزی همچون برنج را ندارد و باید به الگوی کشتی برسیم که متناسب با کشت اقلیمی استان باشد، ازجمله تولید گیاهان دارویی که بازار جهانی دارد.
تقی پور ادامه داد: باتوجه به بیانیه گام دوم انقلاب، این سازمان سه رویکرد اصلی را در دستور کار خود قرار داد؛ «به اوج رساندن مشارکت مردمی و استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی»، «استفاده از فناوری های روز در کشاورزی و ظرفیت مهندسان جوان» و «تکیه بر دانش به عنوان آشکارترین وسیله قدرت و عزت یک کشور» که در اختیار کارشناسانی است که پروانه خود را از این سازمان دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه در سال گذشته برنامه های سازمان با دو رویکرد استفاده از ظرفیت بخش مردمی و دانش گستری دنبال شده است، افزود: هدف گذاری برای ایجاد ۵۰ هزار شغل مفید و مؤثر در کشور با همکاری وزارت کشاورزی تدوین و درحال اجرا است. تمرکز ما بر مشاغل نوظهوری همچون دریا پایه، بازار پایه، پرورش مزرعه انواع جانوران و فعالیت های کشاورزی اقلیم محور و بیابان پایه است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه به منظور اشاعه دانش و فناوریهای جدید بخش کشاورزی، مراکز غیردولتی به شکل شبکه انتقال دانش راه اندازی شدند، گفت: این مراکز متشکل از کارشناسان سراسر کشور است و رسالت اصلی آنها فراهم آوری دسترسی کشاورزان به خدمات مورد نیاز برای راه اندازی بخش کشاورزی است. هدف ما این است که در هر دهستان حداقل یک مرکز غیردولتی با هدف انتقال دانش و ارتباط با بهره برداران راه اندازی کنیم. هم اکنون یک هزار و ۴۰۰ مرکز در ۳۵۰ نقطه، با حضور پنج هزار کارشناس در سطح کشور تشکیل شده است.
نظام آموزش عالی در حوزه کشاورزی مشکلات زیادی دارد
تقی پور با تاکید براینکه نظام آموزش عالی به ویژه در حوزه کشاورزی با مشکلات زیادی روبرو است، تصریح کرد: مهمترین مشکل این است که فارغ التحصیلان کشاورزی به عنوان کارآفرین تربیت نمی شوند و این مهمترین چالش ما است. توانمندسازی این فارغ التحصیلان متوجه سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی است، درحالی که اگر قرار بود دوباره آموزش ها را دنبال کنیم موفق نبودیم، به همین دلیل توسعه مراکز آموزشی غیردولتی در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: تاکنون ۴۴۰ مرکز توان افزایی و مهارت آموزی، ۲۸ مرکز مدیریت صادرات کشاورزی و منابع طبیعی در حوزه بازار و ۲۷ مرکز توسعه کسب و کارهای کشاورزی و منابع طبیعی غیردولتی در کشور راه اندازی شده است. همچنین در راستای ساماندهی مصرف نهاده های کشاورزی به ویژه سموم، تاکنون ۸۲۴ داروخانه گیاه پزشکی در قالب مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی راه اندازی شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با بیان اینکه در مجموع ۱۵۰ مرکز تخصصی غیردولتی کشاورزی و منابع طبیعی در استان اصفهان فعالیت می کند، افزود: یکی از وظایف سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی صدور مجوزهای بخش کشاورزی است که در سال گذشته ۴۸ هزار و ۵۸۴ مجوز در سطح استان صادر کرده ایم.
استعلام های غیرضروری و موازی حذف می شوند
تقی پور از شناسایی و حذف استعلام های غیرضروری و موازی خبر داد و گفت: استعلام های داخل وزارت جهاد کشاورزی به استناد بخشنامه وزیر جهاد کشاورزی حذف شد و با سازمان محیط زیست توافق کردیم برای گلخانه های زیر یک هکتار، با رعایت ضوابط زیست محیطی، استعلامی اخذ نشود. همچنین صدور مجوز تغییر کاربری زمین زراعی به گلخانه حذف و ۱۲۰ روز در فرایند صدور مجوزها صرفه جویی شد.
وی به افزایش زمان پروانه های تأسیس گلخانه و دام و طیور و پروانه های بهره برداری اشاره کرد و افزود: فراهمکردن امکان پرینت پروانه و امکان سنجی در سامانه سانکا از اتفاقات خوبی بود که مزایایی همچون توزیع عادلانه فرصتهای شغلی، تحقق عدالت حرفه ای با شفاف سازی و الکترونیکی شدن ارجاع کار، کاهش مراجعات حضوری، تسریع و تسهیل ارائه خدمات و نظارت دقیق بر حسن اجرای تعرفه های فنی و مهندسی بخش کشاورزی را به دنبال داشت.
به گفته وی، در سه ماه پایانی سال ۹۷ صدور مجوز فعالیتهای کشاورزی ۱۲۰ روز طول می کشید، درحالی که هم اکنون به ۲۰ روز کاهش پیدا کرده و بخش عمده ای از زمان فعلی نیز به پاسخ استعلام ها و تسهیلات بانکی برمیگردد.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان اظهار کرد: در سال گذشته با رشد چشمگیر صدور مجوزهای تأسیس و بهره برداری روبرو بودیم، به طوری که ۳۰ درصد از مجوزهای سازمان نظام مهندسی کشاورزی، در سال گذشته محقق شده و نزدیک به ۳ هزار و ۹۲۶ مجوز صادر کرده ایم، همچنین رتبه نخست صدور مجوزهای بخش کشاورزی در حوزه تولیدات گلخانه ای را به دست آورده ایم و در این بخش رشد ۴۵ درصدی داشته ایم.
تقی پور یکی از اقدامات مبتکرانه در استان را صدور مجوزهای بی نام و بارگذاری در درگاه سرمایه گذاری استان اعلام کرد و افزود: ۳۵ فقره مجوز بدون نام در حوزه تولید محصولات گلخانه ای و پنج مجوز تولید قارچ خوراکی صادر کرده ایم و سرمایه گذاران می توانند از این طریق اقدام کنند.
وی سه محور اساسی در برنامه های سال جاری را حمایت و پشتیبانی از کشاورزان و تولیدات کشاورزی به عنوان ملی ترین تولید کشور، اشاعه و گسترش دانش به عنوان موثرترین عامل پشتیبانی و تقویت کننده تولید در عرصه کشاورزی و مردمی کردن بهره وری کشاورزی و اقتصادی کردن تولید دانست.
تغییر نظام دریافت حق الزحمه از دستمزد محوری به کارمزد محوری
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان به تغییر نظام دریافت حق الزحمه از دستمزد محوری به کارمزد محوری اشاره کرد و افزود: در استان اصفهان تلاش می کنیم قابلیت نقد شوندگی دارایی های کشاورزی ملموس شود، ضمن اینکه اگر بتوانیم امنیت سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ایجاد کنیم قطعا منجر به جلب سرمایه و اشتغال مولد و پایدار خواهد شد.
تقی پور مهمترین معضل در بخش کشاورزی را موانع ذهنی و فرهنگی برشمرد و افزود: باید امسال تلاش کنیم موانع را به حداقل برسانیم یا حذف کنیم از جمله این موانع رای دیوان عدالت اداری مبنی بر ابطال بند ب ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی است، احداث گلخانه نیازمند مجوز تغییر کاربری است، درحالی که معتقدیم احداث گلخانه، تغییر الگوی کشت است. حرایم و فواصل بین واحدهای تولیدی و جرایم جاده ای و استعلام های موازی و غیر ضروری در راه اندازی فعالیت های کشاورزی، عدم یکپارچه سازی و تجمیع مرجع صدور مجوزها از دیگر موانع پیش رو در بخش کشاورزی است.
وی در ادامه چند پیشنهاد برای رفع موانع پیش رو در بخش کشاورزی ارائه کرد و گفت: حذف استعلام از اداره برق و گاز، حذف موافقت اصولی از فرایند صدور مجوزهای دام و آبزیان، ایجاد وحدت رویه و یکپارچگی در مدیریت صدور مجوز فعالیت های کشاورزی به ویژه در حوزه ساخت و ساز، کاهش جرایم به میزان ۲۰ درصد از جمله این پیشنهادات است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
ترویج ورزشهای همگانی با کمک هوش مصنوعی در سطح کشور
اصفهان در آستانه نابودی کامل؛ فاجعه فرونشست درپایتخت فرهنگی ایران
الگوی سیاسی اسلام جامعترین مدل در دنیا است
ابعاد دیگر ماجرای قتل بانوان سالخورده در فاروج روشن شد
مراسم تشییع نمادین حضرت زهرا (س) در ورامین برگزار می شود
تردد از رودهن به سمت شمال از ساعت ۱۳ جمعه ممنوع است
مومنی: پرونده انتخاب استانداران هفته آینده بسته میشود
حکمرانی آشفته آب/حتی نمیدانیم آب زایندهرود کجا مصرف میشود!
اصفهان دیگر شهر جامع نیست؛ لزوم بازاندیشی در مدیریت شهری
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد/ جاده چالوس همچنان مسدود است
رسالت نخبگان بسیج سازندگی در کانون اندیشه است
آزاد راه تهران -شمال بازگشایی شد
هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
انتخاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
بختیاری: خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
توسکاهای خطرساز بستر رودخانه چالوس با مجوز برداشت شد
انتصاب استاندار بلوچ و سنّی بدون حمایت رهبری امکان پذیر نبود
خیرین جایگاه ویژهای در پیشبرد آرمان های انقلاب دارند
پزشکیان: تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
سردار سلامی در شهر صفیآباد حضور یافت
تغییر بدون خواست جامعه امکانپذیر نیست
پزشکیان در جمع دانشجویان: ناترازیهای برق را برطرف خواهیم کرد
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویارویی با ما را ندارد
سردار معروفی: اقشار بسیج شبکه سازی می شود
پزشکیان: شرم بر حقوق بشری که آمریکا و اروپا از آن دفاع میکنند
سامانه بارشی جدید به جو کرمانشاه وارد میشود
با هیچ کشوری خصومت نداریم/هیچ قدرتی توان رویایی با ما را ندارد
بسیج با تمام توان در عرصههای مختلف حضور پیدا میکند
جای مطالبهگر در زندان نیست
زینیوند: زمینه فعالیت برای حضور افراد شایسته در دولت فراهم شود