میرنیوز
محمودی دوم تیرماه در مراسم افتتاح ایستگاه ملی تحقیقات سیبزمینی کشور در اردبیل اظهار کرد: بعد از اسلحه و تولید مواد مخدر، صنعت بذر بیشترین گردش مالی را در دنیا دارد و بسیاری از کمپانیها در عرضه بذر متنوع بخش کشاورزی با هم رقابت میکنند.
وی با بیان اینکه سالانه بیش از 100 میلیون دلار واردات بذر به کشورمان انجام میشود، تصریح کرد: این میزان دو برابر حقوق پرسنل و کارکنان سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است که انتظار میرود با همت و تلاش این سازمان در سالهای آینده در بخش عظیمی از بذور مورد نیاز به خودکفایی برسیم.
معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: هر چند دولت نمیتواند در این حوزه سرمایهگذاری کند اما با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و شرکتهای دانشبنیان باید به سمت تولید بذور مختلف حرکت کرد تا از خروج ارز و واردات جلوگیری شود.
محمودی رقابت شرکتها و کمپانیهای مختلف را در این حوزه و عرضه محصولات کیفی و نوآور با تلاش محققان و پژوهشگران یادآور شد و افزود: تا زمانی که دولت در این حوزه تولیگری میکند کار به نتیجه نمیرسد همان طوری که در بذر چغندر قند در همین استان اردبیل کار دولتی به زمین خورد اما با ورود بخش خصوصی هم اکنون تولید 800 هزار تن بذر چغندر قند و صادرات آن به کشورهای مختلف در دستور کار قرار گرفته است.
وی با ابراز خرسندی از راهاندازی ایستگاه ملی تحقیقات سیبزمینی در اردبیل خاطر نشان کرد: این استان توان تولید و حتی خوداتکایی را در این بخش دارد اما ضرورت دارد به تناسب افزایش عملکرد تولید در هر هکتار ما به تولید بذر متناسب با اقلیم هر منطقه توجه کنیم و آنها را کاربردی و عملیاتی سازیم.
محمودی در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: جای تأسف است که به رغم تولید بیش از 850 هزار تن سیبزمینی در استان اردبیل ما هنوز واردکننده بذر سیبزمینی هستیم که این امر هیچ همخوانی با بیلان تولید و متوسط آن به ازای هر هکتار 40 تن ندارد.
وی ضرورت توجه به صنایع تبدیلی و تکمیلی را در بخش کشاورزی به عنوان یک موضوع حساس و خطیر یادآور شد و ادامه داد: باید بیشترین توجه را به زنجیره تولید و ارزش افزوده و بهرهوریهای اقتصادی داشته باشیم تا یک حرکت منسجم و قابل دفاعی در این بخش اتفاق بیفتد.
محمودی به فعالیت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در قالب 20 مؤسسه و بیش از دو هزار کارشناس و هیئت علمی اشاره کرد و گفت: تمام تلاش این مجموعه بر این است تا بذر و نهال مورد نیاز برای کشاورزان تهیه و تأمین شده و در اختیار آنها قرار گیرد.
معاون سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به خلأ تولید بذر و کشت آن در مزارع اشاره کرد و افزود: از هفت رقم بذر سیبزمینی تولیدی در این استان یک متر مربع زمین به کشت این ارقام اختصاص نیافته که این خود یکی از دغدغهها و مشکلات اصلی است.
وی تصریح کرد: ضرورت دارد حلقه مفقوده را در این بخش که همان تحقیقات اقتصادی است، رفع کنیم که در این زمینه قرار است مرکز تحقیقات اقتصادی و اجتماعی کشور در تهران راهاندازی شود تا عایدات این تولیدات نصیب استانها و مراکز تحقیقاتی مورد نظر شود.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد