میرنیوز
در طول این هفته چندین گپ و گفت دانشجویی با حضور برخی از کاندیداهای یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در سطح دانشگاه ها برگزار شده اما می طلبد فضای سیاسی امنی در دانشگاه فراهم شود تا بتوانند آزادنه درباره مسائل سیاسی مختلف ابراز عقیده کنند و بدین ترتیب شور سیاسی همچون گذشته در دانشگاه ها برقرار شود.
انتقادی که به برنامههای مناظره دانشجویی وارد است نوع سوالاتی است که از برخی نامزدهای انتخاباتی پرسیده شده، باعث می شود حضورشان فقط تبدیل به رزومه انتخاباتی برایشان شود. بنا به گفته دانشجویان بسیاری از کاندیداهایی که به دانشگاه میآیند و در مناظرات شرکت میکنند، شعارهایی میدهند که اصلاً وظیفه و هدف یک نماینده مجلس نیست و چون آگاهی انتخاباتی در بین مردم وجود ندارد از این موضوع استفاده میکنند.
فرمانده حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا در نشست انتخاباتی خبرگزاری ایسنا، با تأکید بر اینکه مشارکت کم در انتخابات، مجلس ضعیفی را رقم خواهد زد، گفت: اگر بخواهیم یک مجلس قوی داشته باشیم علاوه بر انتخاب فرد اصلح، باید پشتوانه مردمی در رأی داشته باشد.
علیاکبر تاشکه درباره فضای انتخاباتی دانشگاه، با اشاره به اینکه فضای دوقطبی در جامعه ایجاد شده است، اظهار کرد: هماکنون دوقطبی «رأی بدهیم» یا «رأی ندهیم» در کشور ایجاد شده که یک قطب از سوی شبکههای آلسعود و یک قطب از سمت جوانان مؤمن انقلابی حمایت میشوند.
وی با بیان اینکه مشارکت قوی یک مجلس قوی به ما خواهد داد، تصریح کرد: اگر بخواهیم یک مجلس قوی داشته باشیم علاوه بر انتخاب فرد اصلح، باید پشتوانه مردمی در رأی ها داشته باشد بهطوریکه درصد شرکت کنندگان در مجلس بسیار مهم است.
تاشکه با اشاره به اینکه در فضای دانشگاهی تشکلهای دانشجویی برنامههایی دارند، افزود: البته برخی از تشکل ها برنامههای انتخاباتی را تحریم کردهاند بهطوریکه دیدیم روز گذشته برخی از دانشجویان شعارهایی را دادند که نیم ساعت بعد در شبکههای معاند پخش شد و این موضوع وجود فضای دوقطبی را میرساند.
وی درباره وظایف تشکل های دانشجویی در ایجاد فضای انتخاباتی، خاطرنشان کرد: باید بتوانیم فضایی را در دانشگاه ایجاد کنیم که دانشجویان بتوانند شاخصهای نماینده مجلس اصلح را بشناسند و بتوانند این شاخصها را بسنجند اما متأسفانه با رأی کور و بدون تحقیق مواجه هستیم.
فرمانده حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا افزود: برای انتخاب نماینده تراز انقلاب باید در دانشگاهها فضایی را به وجود بیاوریم که دانشجویان بتوانند خودشان انتخاب اصلح را بشناسند.
وی خاطرنشان کرد: از شنبه تا امروز ۲۲ نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی به دانشگاه دعوت شدند تا در مباحثه با دانشجویان شرکت کنند تا از این طریق شاخصهای نماینده تراز انقلاب به دانشجویان شناسانده شود.
تاشکه با تأکید بر اینکه نماینده مجلس نباید به جریانهای قدرت وصل باشد، یادآور شد: در دوره قبل مجلس افرادی به جریانهای قدرت وصل بودند که همین موضوع باعث شد نسبت به تصمیمات مجلس موضع ضعف داشته باشند و به جای تصمیمات تخصصی تصمیمات حزبی داشتند.
وی با بیان اینکه برگزاری جلسات مناظره و گفت و گوی نامزدهای انتخابات باعث ایجاد شناخت نسبی خواهد شد، ادامه داد: علاوه بر جلسات باید دانشجویان پیشینیه و سوابق افراد را بررسی کرده و با توجه به صحبتهای آنها در جلسات و بررسی این سوابق بتوانند انتخاب اصلح را داشته باشند.
فرمانده حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا با اشاره به اینکه برخی افراد فضای ناامیدی را در جامعه ایجاد میکنند، اظهار کرد: اینکه بعضاً کسی به فرد غیراصلح رأی داده و باعث شده جریان کشور به سمت و سویی برود که نارضایتی ایجاد شود، فکر میکند رأیها بیهوده و انتصابی است و هر که باشد کشور را به ناامیدی و فساد میبرد در حالیکه باید بدانیم رأیهای ما اثر دارد.
تاشکه افزود: برای اینکه گردش نخبگانی صورت بگیرد و این مجلس خسته و پر ترس کنار برود، نیاز به مشارکت مردم داریم تا افراد جوان، مؤمن و انقلابی یک مجلس قوی روی کار بیاورند.
وی با بیان اینکه جوانان انقلابی باید نترس باشند، خاطرنشان کرد: جوانان انقلابی نباید متصل به شبکههای قدرت باشند و با روحیه و اندیشه مقاومت بتوانند مجلس را شکوفا کنند. ما به این مجلس نیاز داریم.
وی با تأکید بر اینکه این کسانی که اسم «رأی بی رأی» میآورند نه تنها کمکی به بهبود وضعیت کشور نمیکنند بلکه یک ناامیدی به کشور تزریق میکنند، تصریح کرد: مردم ما آگاه تر از این مسائل هستند و حتماً حضور بالایی در انتخابات خواهند داشت.
فرمانده حوزه بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی سینا با تأکید بر اینکه به تشکلهای دانشجویی و دانشجویان توصیه میکنم اگر ایران را دوست دارند به شبکههای گاو شیرده خط ندهند، اظهار کرد: اگر انتخابات را انتصاب میدانند که البته تجربه هشت سال گذشته نشان داد با تلاش خود آنها و انتخاب مردمی بوده و اشخاص با رأی مردم بالا آمدند، حداقل آن این است که به شبکه های گاو شیرده میدان ندهند.
وی مجلس فعلی را مجلسی ترسو با موضع ضعف دانست و بیان کرد: مجلس فعلی را مجلسی ترسو با موضع ضعف و افرادی که به شبکههای قدرت اتصال دارند، میدانیم که با آرایی که باید بدهند برخوردهای حزبی میکنند. این افراد به جای اینکه سنجیده و دقیق به یک موضع رأی دهند به صورت حزبی رأی میدهند. ما نیاز به افرادی که حزبی رأی میدهند، نداریم.
تاشکه با بیان اینکه در گام اول انقلاب جوانان بودند که انقلاب را سرپا نگه داشتند، تأکید کرد: مجلس یازدهم نخستین مجلس بعد از گام دوم انقلاب است و نیازمند مجاهدت با افراد مؤمن و انقلابی و جوان دارد. گام دوم انقلاب هم برای برون رفت از مشکلات نیاز به افراد جوان و مؤمن و انقلابی دارد که هر سه این شاخصهها باید در کنار هم باشد.
وی با تأکید بر اینکه ما به یک مجلس شیشهای نیاز داریم، افزود: رأی نهایی که در مجلس داده میشود باید شفاف باشد. یکی از مشکلاتی که در مجلس دهم وجود داشت در رابطه با شفافیت آراء دیدیم که امضاهایی جمع شد اما رأی نیاورد که پیداست نمایندگان تهدید شده و از ترس رأی خود را کنار میگذارند بنابراین ما نیاز به افراد شجاع داریم تا آراء به صورت شفاف در اختیار مردم قرار گیرد.
دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا نیز با حضور در دفتر ایسنا، با اشاره به اینکه در کارزار انتخاباتی دانشگاه نیز مانند هر گروه دیگری نقش اساسی در جامعه ایفا می کند، گفت: فضای دانشگاه بوعلی سینا باید به گونهای باشد که در دانشگاه اهداف جریانهای دانشجویی مشخص باشد.
داوود طالبی ادامه داد: وظیفه دانشگاه، دانشجو و تشکلهای دانشجویی این نیست که از فرد و جریان خاصی حمایت مستقیم داشته باشند، یکی از دلایلی که دانشجویان و تشکلهای دانشجویی در دهه ۷۰ از اهداف و آرمانهای خود عقب مانند این بود که در انتخابات ها، لیست انتخاباتی میدادند و حتی به عنوان نامزد نیز در انتخابات حضور داشتند و از جریان و تشکل دانشجویی خود سوءاستفاده میکردند و حرکت آنها معطوف به قدرت بود.
وی با بیان اینکه وظیفه اصلی دانشجویان و کارزارهای انتخاباتی به ویژه در انتخابات مجلس شورای اسلامی پیش رو، آگاهی دادن به آحاد مردم و آن دست از دانشجویانی است که در فضای سیاسی و اجتماعی قرار ندارند، اظهار کرد: آگاهی بدان معناست که مردم بدانند یک کاندیدا چه ویژگیهایی را باید در انتخابات داشته باشد و بتواند رضایت و مطلوبیت کامل را برای مردم داشته باشد بنابراین وقتی به فضای کلی دانشگاه نگاه میکنیم می بینیم دانشجویان دچار بی رغبتی، بی حوصلگی و بی انگیزگی نه تنها در مسئله انتخابات بلکه در هر مسئله سیاسی و اجتماعی موجود در کشور هستند که این نشان میدهد دانشجویان به ویژه تشکلهای دانشجویی از اهداف خود دور شده و به کارهای روزمره روی آوردهاند.
طالبی افزود: البته این بدان معنا نیست که فضای التهابات در دانشگاه به قدری باشد که هر روز در دانشگاه میتینگهای انتخاباتی برگزار شود بلکه حداقل میطلبد که در دانشگاه فضای عقلانی انتخاباتی در بین دانشجویان و اساتید و سایر کارکنان دانشگاه حاکم شود.
وی با تأکید بر اینکه بعضی از تشکلهای دانشجویی از برخی نامزدهای انتخاباتی دعوت و سوالاتی را مطرح میکنند که این نباید باعث شود که حضور نامزدها در دانشگاه به یک رزومه انتخاباتی تبدیل شود، خاطرنشان کرد: اگر در دانشگاه فضای مطالبه گری حاکم شود، سبب میشود که نامزد انتخاباتی به علت روحیه مطالبه گری دانشجویی و سوالات اساسی و تخصصی از آمادگی بالایی برای حضور در دانشگاه برخوردار باشد که این خود منجر به یک اضطراب در کاندیدا میشود این در حالیست که آنها جدای از آن رابطه حزبی و جناحی خود با خیالی آسوده و بدون استرس وارد مناظرات دانشجویی میشوند و به سوالات پاسخ میدهند به همین علت فضای دانشگاه را خیلی رضایتمند نمی دانیم و قائل به این هستیم که دانشجویان به برگزاری کرسیهای آزاداندیشی و بحثهای خودمانی دانشجویی بپردازند تا اینکه از کاندیداها دعوت کنند.
دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا با اشاره به اینکه امروزه مسئله اصلی دانشجویان پرداختن به دغدغههای کنونی مردم نیست، اظهار کرد: با وجود اینکه صدای دانشجو پل ارتباطی میان دانشگاه و جامعه است، امروز این پل ارتباطی قطع شده و دانشگاه و جامعه هر یک به صورت جداگانه دنبال مسائل خود هستند. زمانی بود که وقتی یک دانشجو صحبت میکرد مردم به علت پشتوانه تخصصی کلام دانشجویان این صحبتها را میپذیرفتند و آن را متفاوت از حرفهای دیگر میدانستند.
وی مطالبه فعلی دانشجویان را «تفریح» دانست و تأکید کرد: وزارت علوم فضای سیاسی دانشگاهها را به گونهای برنامه ریزی کرده است که دانشگاهها بی سر و صدا و آرام باشند و خیلی در مسائل جاری جامعه نباشند.
طالبی در ادامه گفت: کاندیداهای مجلس شورای اسلامی با اهداف خاصی وارد دانشگاه میشوند و به دنبال جمع آوری رأی هستند تا پاسخگویی به سوالات دانشجویان، در صورتی که دانشجویان باید به گونهای مطالبهگر باشند که این سوال برای نامزد انتخاباتی پیش بیاید که دانشجویان با چه سوالاتی مرا به چالش میکشند چرا که دانشجو از نظر نوع صحبت و پرسش متفاوت از آحاد مردم است بنابراین مناظراتی را که در این مدت در دانشگاه برگزار میشود را کم بازده در فضای دانشگاه میبینیم.
وی سوالات مطرح شده در مناظرات دانشجویی که در فضای دانشگاه برگزار میشود را بسیار عامیانه عنوان کرد و افزود: این نوع سوالات نباید از طرف دانشجویان مطرح شود و باید براساس قانون و به صورت تخصصی از نامزد سوال شود، گاهی دیده میشود برخی از کاندیداهای شرکت کننده در این مناظرات وعدههایی آرمانی میدهند که جدای از تحقق یا عدم تحقق آن وعده اصلاً جزء وظایف یک نماینده مجلس نیست بنابراین نخستین سوال به عنوان مطالبه دانشجویان باید این گونه پرسیده شود که آیا فردی که نامزد انتخابات مجلس است یکبار قانون را مطالعه کرده است که چنین وعدههایی را میدهد؟
طالبی با بیان ۱۰ شاخصه مقام معظم رهبری برای نماینده مجلس شورای اسلامی، گفت: از جمله ویژگیها میتوان به تقوا، تخصص، تعهد و همچنین ترجیح دادن مصالح ملی بر مصالح منطقهای و شخصی اشاره کرد و ما براساس این معیارها فرد اصلح خود را انتخاب می کنیم و پیش میرویم.
وی با اشاره به اینکه آن دست از مردمی که قصد شرکت در انتخابات را ندارند، بخشی از آن به نحوه عملکرد مجلس فعلی و مجالس دوره قبلی برمیگردد که نتوانستند مطالبات مردم را حل کنند، خاطرنشان کرد: امروز مردم به نوع رفتار مسئولان و نمایندگان معترض هستند، در واقع انقلابی که به صورت مردمی به پیروزی رسید و مردم بعد از پیروزی انقلاب، هشت سال دفاع مقدس را با قناعت پشت سر گذاشتند و بعد از جنگ نیز تحریم شدند، مجدد این مردم بودند که ایستادگی کردند و در نهایت وقتی می بینند بین خودشان و مسئولان فاصله افتاده است و یک نماینده مجلس در بهترین شرایط رفاهی زندگی میکند و در درد مردم شریک نیست، ناامید می شوند.
طالبی افزود: بنابراین برای اینکه بتوانیم با درنظر گرفتن مصالح نظام و با زیرسوال نبردن قانون اسیاسی توسط برخی از مسئولان، مردم را قانع کنیم و پای صندوق های رأی بیاوریم و مشارکت در انتخابات را بالا ببریم. در واقع با وجود اینکه مردم در تنگنا بوده و دارای گلههای به حقی هستند، با رویکرد پایبندی به نظام و ابراز علاقه به آن به پای صندوق های رأی میآیند و به طور قطع مردم ما آگاه هستند و وقتی با همه مشکلات در راهپیمایی ۲۲ بهمن شرکت کردند به طور حتم با توجه به صحبتهای مقام معظم رهبری به پای صندوقهای رأی میآیند.
وی با تأکید بر اینکه مردم ایران همیشه در بزنگاه ها خود را نشان میدهند، گفت: به طور قطع مردم در انتخابات شرکت خواهند کرد و حضور پرشوری خواهند داشت.
دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا درباره مهمترین خواسته مردم از نمایندگان مجلس، تصریح کرد: مسائل اقتصادی مهمترین خواسته مردم از دولت و ارگان های دیگر است، امروز بحث اشتغال و اقتصاد مهمترین مسئله ای است که باید به آن پرداخت. بسیاری از شعارهایی که کاندیداها میدهند، شعارهایی آرمانی بوده و تحقق آن بر عهده نماینده مجلس نیست.
وی بیان کرد: مجلس دو بحث قانونگذاری و نظارت بر اجرای قانون را بر دوش نمایندگان گذاشته است. در بحث اقتصادی اگر قوانینی که اقتصاد به ویژه بر اقتصاد مقاومتی تأکید داشته باشد، تصویب و نظارت کند به طور قطع مردم این مجلس و نمایندگان را شایسته میدانند.
طالبی درباره تفاوت رقابت های انتخابات مجلس یازدهم با انتخابات گذشته، یادآور شد: اگر رقابت در انتخابات پویایی را نشان می دهد و این رقابت باعث می شود افراد انگیزه های خود را بهتر نشان دهند و اگر امروز وقتی به فضای کلی کشور نگاه می کنیم و بی انگیزگی را در جامعه و بین دانشجویان میبینیم بخشی از این نارضایتی ها به مجلس فعلی برمی گردد. مردم رضایت کاملی از وضع موجود کشور به ویژه وضع اقتصاد کشور ندارند که بخشی از این نارضایتی ها صحیح است و به مجلس فعلی بازمیگردد.
وی با اشاره به اینکه فضای کلی دولت هم بر روی این رقابت ها تأثیر دارد، گفت: امروز می بینیم دولتمردان به بهانه این که افرادی که فکر سیاسی شان با آنها همخوانی دارد، رد صلاحیت می شوند و واکنش منفی نشان می دهند و ادعا دارند مجلس رقابتی نیست و گروههای سیاسی نتوانستند به اولویتهایی که در رقابت است، برسند.
دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا اظهار کرد: رقابت دوره های مختلف به شرایط اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه برمی گردد، اینها مباحث کلی است اما امسال اگر می بینیم بی انگیزگی وجود دارد به این علت است که خود مجلس نتوانسته وظیفه اصلی خود را ایفا کند.
وی بیان کرد: بسیاری از کاندیداهایی که به دانشگاه میآیند و در مناظرات شرکت میکنند، شعارهایی میدهند که اصلاً وظیفه و هدف یک نماینده مجلس نیست و چون آگاهی انتخاباتی در بین مردم وجود ندارد از این موضوع سوءاستفاده میکنند.
طالبی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در مباحث انتخاباتی امروز وجود دارد، بحث اصلاح قانون انتخابات است در واقع شورای نگهبان افرادی را براساس قانون تأیید و یا رد صلاحیت میکند اما مصداق نمی آورد و ما میبینیم افرادی وارد کارزار انتخاباتی میشوند که اصلا صلاحیت ندارند و فقط وقت خود و ملت را میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: در برخی موارد از برخی کاندیداها بی اخلاقیها و بی قانونیهایی را در زمان انتخابات میبینیم که وقتی از او پرسیده میشود که علت این نوع رفتارها چیست؟ در پاسخ میشنویم که از ستاد انتخاباتی این کارها صورت گرفته است و این سوال مطرح میشود که وقتی نامزدی نمیتواند بر روی ستاد خود مدیریت داشته باشد چگونه میتواند بعد از ورود به مجلس نظارت بر قانون داشته باشد و کار قانونگذاری انجام دهد.
طالبی با اشاره به اینکه یکی از مشکلاتی که در بحث انتخابات وجود دارد اصلاح قانون انتخاباتی است که شورای نگهبان نیز بر روی این موضوع تأکید میکند، افزود: این اقدام منجر به رقابت صحیح در انتخابات میشود به طوریکه رقابت بین کاندیداها در انتخابات کمتر شده و حتی جریانهای همفکر نیز نمیتوانند ائتلافی را تشکیل دهند که این موضوع در شهرهای بزرگ بیشتر مشهود است.
وی با اشاره به فعالیتهای تشکل خود در زمینه انتخابات در فضای دانشگاه، گفت: در نشریه خود به بیان مباحث انتخاباتی و مصادیق فرد اصلح در کلام مقام معظم رهبری پرداختیم همچنین در دو روزه گذشته کرسی آزاداندیشی برگزار کردیم که این کرسی بیشتر یک کرسی هم اندیشی همراه با پرسش و پاسخ دانشجویی بود.
طالبی یادآور شد: مهمترین نکته آگاهی بخشی در فضای کلی جامعه است و دانشجو باید به این میزان رشد برسد که بتواند بدون غرض ورزی و حمایت از نامزد خاصی فرد اصلاح را با ویژگیهای که مطرح است انتخاب کند، اصلی ترین کار ویژه تشکل های دانشجویی آگاهی بخشی در مرحله نخست در فضای دانشگاه سپس در فضای جامعه است.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
آغاز بارش برف در جادههای اراک و شازند
آماده باش اورژانس ۱۱۵ استان مرکزی به دنبال وقوع زمین لرزه در اراک
لنج صیادی متخلف ترالر در آبهای بوشهر توقیف شد
۱۲۰ رأس دام سبک قاچاق در قروه کشف شد
اعلام آمادهباش به دستگاههای امدادی پس از زلزله در حسینیه خوزستان
اعزام ۴ تیم امداد ونجات هلالاحمر به منظور ارزیابی مناطق متأثر از زمین لرزه
نبود خسارت در زلزله حسینیه بر اساس گزارشهای اولیه
هشدار یک کارشناس در مورد میزان لرزه خیزی حسینیه
واژگونی پراید وانت منجر به فوت راننده شد
وقوع دو زلزله شدید در حسینیه خوزستان؛ خسارتی گزارش نشده است
اعزام تیمهای اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
مسئله اصلی در سازمان فنی و حرفه ای موضوع مهارت است
دومین زلزله شدید «حسینیه» را لرزاند
اعزام تیمهای ارزیاب اورژانس به منطقه زلزلهزده حسینیه
حسینیه بازهم به شدت لرزید
زلزله شدید حسینیه در اهواز هم احساس شد
آغاز ساعت کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
طرحهای پدافند غیرعامل باید بومی سازی و عملیاتی شوند
دستگیری دومین باند کلاهبرداری از پزشکان کشور در البرز
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی آسیا
آغاز کاری گمرک دوغارون از ۷ صبح خواهد شد
نماز طلب باران در حرم مطهر رضوی اقامه میشود
بازداشت ۳ پیمانکار دیگر شهرداری خرمآباد به اتهام تحصیل مال از طریق نامشروع
تمام دانش آموزان مسموم شده شاهین دژی از بیمارستان مرخص شدند
چگونگی انتخاب کرمانشاه به عنوان پایتخت فرهنگی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵
دیدار استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
استاندار خراسان جنوبی با خانواده مرحوم «امیرمحمدخالقی»
شکستگی خط انتقال آب شرق گیلان
احتمال سفر پزشکیان به اصفهان پیش از پایان سال