میرنیوز
دخترانی که آرزو ها و دغدغههایشان کم نیست و برای رسیدن به این آرزوها و خواسته ها با وجود موانع و مشکلات ، تبعیض ها و محدودیت ها تمام تلاش خود را به کار گرفته اند تا با موفقیت در تمامی عرصه ها به جامعه نشان دهند اگر به دختران اعتماد شوند و نگاه ها به جامعه دختران تغییر کند، بسیاری از مشکلات حل شدنی هستند.
بسیاری از دختران جامعه ما دوست داشتند پسر بودند
شبنم احمد زاده یک معلم ۲۸ساله در گفت وگو با ایسنا درخصوص اینکه از دختربودن خود راضی است یا نه، افزود: اگر شرایط برخورداری از امکانات اجتماعی یکسان باشد ، دختر بودن خیلی هم خوب است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در جامعه ما به دلیل شرایط و ناعادلانه بودن برخورداری از امکانات اجتماعی، تفریحی و ورزشی بسیاری از دختران دوست داشتند که پسر بودند.
احمد زاده با تاکید به اینکه نباید توانایی دختران را دست کم بگیریم، اظهار کرد: متاسفانه حمایت ها واعتماد به توانایی دختران بسیار کم است تا جایی که در برخی استخدام ها دولتی و خصوصی نیز به این تبعیض ها دامن می زنند و بیشتر مرد استخدام می کنند که باید این تبعیض ها از بین بروند.
این معلم با اشاره به اینکه باید با فرهنگ سازی به خانوادها آموزش داد که بین فرزند دختر و پسر هیچ تفاوتی وجود ندارد، خاطر نشان کرد: والدین باید دختران خود را باور داشته و باحمایت از آنها اعتماد به نفس دختران را بالا ببرند.
وی ادامه داد: خانواده ها نباید دختران را به زندگی تکراری تشویق کنند و به دلیل برخی تصورات غلط آنهارا از حضور درجامعه محروم کنند بلکه باید دختران خود را برای حضوری پررنگ در جامعه و حوزه های ورزشی و فرهنگی حمایت کنند.
سختگیری ها برای دختران بیشتر ازپسران است
هانیه دختر ۲۰ ساله که دانشجو است در گفت وگو با ایسنا افزود: با توجه به آنچه که مادر بزرگم از زمان خودشان تعریف می کند شرایط فعلی دختران نسبت به گذشته بهتر شده ولی بااین وجود؛ شرایط فعلی جامعه و امکاناتی که دراختیار دختران است در شان دختران ما نیست.
وی یاد آور شد: نبود امکانات تفریحی، پارک های باامکانات مناسب برای دختران از مشکلات دختران جامعه مااست.
هانیه با اشاره به اینکه در برخی خانواده ها بین فرزند دختر وپسر تبعیض قائل می شوند وسخت گیری هایی که برای دختران خود دارند برای پسران خود ندارند، اظهار کرد: متاسفانه برخی باورهای غلط باعث شده انجام برخی فعالیت ها، ورزش ها رابرای دختران مناسب ندانند.
این دختردانشجو با تاکید به اینکه دختران با وجود موانع و مشکلات در بسیاری موارد هم پای مردان موفق بوده اند، تصریح کرد: دستگاه ها و مسئولان باید نه در شعار بلکه در عمل شرایط حضور دختران را در جامعه فراهم کنند و گام های درجهت رفع تبعیض ها بردارند چرا که دختران نشان داده اند با کمترین امکانات می توانند مثمر ثمر باشند.
مسئولان در حد شعار دم از حمایت از زنان میزنند
فریده ۲۳ ساله لیسانس حسابداری که در یک تولیدی کار می کند در گفت وگو با ایسنا افزود: تنها نام گذاری یک روز به عنوان روز دختر هیچ دردی از مشکلات و دغدغههای دختران را درمان نمی کند.
وی تصریح کرد: در کشور ما وقتی دختران از حق ورود به ورزشگاه محروم هستند یا در ورود به دانشگاه و استخدام ها سهمیه پسران بیشتر از دختران است،چگونه احساس رضایت داشته باشیم؟
فریده با اشاره به اینکه کاش سطح فرهنگ مردم بالاتر برود و به این نتیجه برسند که هیچ فرقی بین زن ومرد وجود ندارد ، اظهار کرد: دختران امروز مادران فردا هستند اگر الان به خواسته ها و دغدغه های آنها رسیدگی نشود و امکانات تفریحی و ورزشی؛ اجتماعی مناسب دراختیارشان قرار نگیرد نباید انتظار داشت نسل موفق و با اعتماد بنفس در آینده تربیت کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه مسئولان جامعه به مشکلات و دغدغه های نیمی از جامعه بی توجه هستند و گاها فقط در شعار و حرف درحمایت از زنان و دختران حرف می زنند و درعمل همچنان نگاه تبعیضی دارند.
خانواده ها خواسته های دختران را سرکوب نکنند
منصوره ایزدی یک جامعه شناس در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه هیچ تمایزی بین دختر و پسر وجود ندارد، افزود: آنچه موجب تمایز افراد از نظر هوش و استعداد می شود ویژگی های ذاتی و میزان برخورداری از امکانات و اختیاراتی است که برای رشد و شکوفایی دراختیار کودک چه دختر چه پسر قرار می گیرد.
ایزدی درخصوص علت حضور کمرنگ دختران در حوزه های مختلف اجتماعی و ورزشی نیز یاد آور شد: تابوهای فرهنگی ومدل های متفاوت رفتاری در قبال دختران در جامعه موجب شده احساس ارزشمندی و اعتماد بنفس از دختران ما گرفته شود.
این جامعه شناس با تاکید به اینکه متاسفانه برخی خانواده ها به دلیل حساسیت های گاها بی دلیل و نا آشنایی با دنیای دختران بااعمال محدودیت ها بین فرزندان خود تمایز قائل می شوند،اظهار کرد: قبل از تغییرنگاه و فرهنگ جامعه باید نگاه خانواده ها را تغییر داد بنابراین درمرحله اول خانواده هاباید ویژگی های دختران را بشناسند و اورا به کارهایی که تمایل ندارند مجبور نکنند و به جای سرکوب خواسته ها و هیجانات دختران با مشورت و راهنمایی به رشد استعداد های آنها کمک کنند.
این جامعه شناس با تاکید به اینکه در سال های اخیر دیدگاه جامعه نسبت به دختران تغییر کرده؛ هرچند نابرابری های وجود دارد، خاطر نشان کرد: بااین وجوددختران دراین سال ها با تکیه بر استعداد ها ی بالقوه خود هم پای مردان، درجامعه حضور موفق داشته اند.
ایزدی ادامه داد: برخی از زنان و دختران براین باورند که درجامعه ما آزادی وجود ندارد برای پاسخ به این سوال باید درمرحله اول معنی و مفهوم آزادی را درک کنیم که آزادی به چه معناست ؟ آیا آزادی فقط در نداشتن حجاب خلاصه می شود یا شامل موارد دیگر هم هست که این پرسش ها باید واکاوی شود.
وی با اشاره به اینکه جامعه و خانواده ها باید بدانند عدم توجه به دغدغهها و مشکلات دختران و داشتن نگاه مرد سالارانه مشکلی را حل نمی کند، تصریح کرد: داشتن نگاهی مردسالارانه در جامعه و محروم کردن دختران از امکانات اجتماعی نیمی از جامعه را گرفتار مشکلاتی بنیادی و غیر قابل جبران خواهد کرد.
وی در خصوص راه کارهای در جهت کاهش مشکلات و حل برخی از دغدغههای دختران نیز گفت: فرهنگ سازی در جامعه، تصحیح برخی قوانین استخدامی و بهره مندی دختران از امکانات، برگزاری کلاس ها و کارگاه های آموزشی در جهت خود باوری و خود آگاهی دختران و رفع تبعیض ها در جامعه ، ایجاد امنیت شغلی ، روانی اجتماعی از جمله راهکارهای کمک به جامعه دختران و کاهش مشکلات آنها است.
به گزارش ایسنا؛ آنچه بیش از همه مهم است این است که دختران این سرزمین باید به آن توجه کنند اینست که برای تغییر دیدگاه جامعه نسبت به دختران و رفع محدودیت ها باید خودشان نیز با حضور فعال در جامعه، آگاهی سازی، مطالعه و شرکت در جلسات و گروه های فعال اجتماعی تلاش کنند تا نگرش ها را تغییر و تبعیض ها را ازبین ببرند و در کنار آن مسئولین باید برای حل مسائل و مشکلات دختران نه در حرف و شعار بلکه درعمل نیز گام برداشته و به دختران این سرزمین که پر از استعداد و خلاقیت هستند اعتماد کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
حریق جنگلهای رودبار مهار شد
راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
هدیه رهبر معظم انقلاب به ملیپوش والیبال نشسته قم اهدا شد
فعالیتهای تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال میشود
تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
مداحان در ایجاد پیوند میان مردم و مکتب اهل بیت(ع) وظیفه مهمی دارند
حضرت فاطمه(س) از یک افق علمی بسیار والایی برخوردار است
استاندار جدید مازندران را بیشتر بشناسیم
«کولیوند» استاندار سمنان شد
استاندار جدید سمنان را بیشتر بشناسید
تصادف زنجیرهای در قشم ۹ مصدوم برجا گذاشت
صادرات محصولات دانش بنیان به اروپا از کریدور کشورهای حاشیه خزر
۹۱۰۰ مترمربع اراضی کشاورزی در محمودآباد آزادسازی شد
پلمب ۷ واحد صنفی کرمان به دلیل استفاده از اتباع بیگانه غیرمجاز
تشییع پنج شهید گمنام در استان مرکزی
بیش از ۴۰۰ واحد تولیدی راکد و نیمه راکد در آذربایجان غربی احیا شد
هشدار مدیریت بحران خوزستان برای تقویت سامانه بارشی
آغاز عملیات آسفالت پروژه تعریض محور آریاشهر به کمربندی کرمانشاه
۶۰ انشعاب غیرمجاز آب در روستای گمیزدر مشهد قطع شد
۱۴۰ طرح عمرانی و اجتماعی در قالب قرارگاه کوثر در ارومیه اجرا شد
مقاومت و اربعین به گفتمان تبدیل شود
کیفیت هوای استان البرز به وضع اضطرار رسید
طرح مردمیاری ارتش برای دانشآموزان بجستانی آغاز شد
بازگشایی راه ۶۵ روستای پشتکوه فریدونشهر در اصفهان
دو قلاده پلنگ در قاب دوربین محیط بانان طالقان ثبت شد
۱۶ مسیر آسفالت بین مزارع در ارومیه اجرا شد
زندان مرکزی اصفهان به «قارنه» منتقل میشود
جنایت پاراچنار ریشه در تحت الشعاع قرار دادن حکم نتانیاهو دارد