میرنیوز
احمدرضا بهرامی در گفتوگو با ایسنا در خصوص پارک علم و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار کرد: ایجاد پارک علم و فناوری یک رویکرد ملی است. این پارک با هدف ارتقای فعالیتهای اقتصادی دانش بنیان در سطح کشور ایجاد میشود.
وی افزود: پارکهای علم و فناوری در گذشته در مراکز استانها ایجاد میشد. در تهران به صورت استثنا در کنار دانشگاههای بزرگ پارکهای متعلق به دانشگاه نیز ایجاد شده است. در سنوات گذشته دانشگاه فردوسی و پارک علم و فناوری خراسان رضوی همکاری و روابط تنگاتنگی داشتند. در راستای این برقراری روابط شرکتهای مستقر در مرکز رشد دانشگاه در پارک مستقر میشدند یا بالعکس.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: باتوجه به جلسات متعددی که برگزار کردیم بنا شد تا این همکاری و همافزایی بیشتر شود. در راستای افزایش این همکاری بنا شد تا یکسری از فعالیتهای مکمل پارک علم و فناوری خراسان را در دانشگاه فردوسی مشهد انجام دهیم. این همکاری میتوانست به صورت شاخهای از پارک خراسان رضوی یا به صورت مستقل و مکمل پارک علم و فناوری خراسان رضوی باشد. مجوز ایجاد پارک علم و فناوری متعلق به دانشگاه فردوسی مشهد را از شورای گسترش وزارت علوم دریافت کردیم.
بهرامی بیان کرد: دانشگاههای سطح کشور به مرور زمان به مرحلهای از سطح دانش میرسند که تجاری سازی دانش بایستی تسهیل شود. تولید محتوا از جنس دانش در دانشگاه فردوسی مشهد به نقطه قابل قبولی رسیده است اما برای تبدیل کردن این دانش به یک پدیده تا به امروز از ساختارهای لازم محروم بودهایم. یکی از دلایلی که دانشگاه فردوسی مشهد نمیتواند دانش را تجاری سازی کند، عدم دسترسی آسان به ساختارهای پارک علم و فناوری است.
وی تشریح کرد: تا به امروز در ارتباط مستقیم با پارک علم و فناوری خراسان تاحدودی موفق بودیم. در برخی از تخصصها ممکن است دانشگاه جامعی مانند دانشگاه فردوسی مشهد سرعت عمل لازم را نداشته باشد. دانشگاه فردوسی مشهد در حوزههای بسیار خاصی مسئولیتهای مرتبط با تخصص خود را به عهده بگیرد و بالعکس. بنابراین مقرر شد تا پارک دانشگاه فردوسی در تعاملی بسیار تنگاتنگ و مکمل پارک علم و فناوری خراسان رضوی ایجاد شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: اهداف پارکها ملی بوده، در راستای ارتقای نقش دانشگاهها و دانشمندان در حوزه دانش و افزایش اثربخشی اجتماعی است. ماموریت پارکها این است که تسهیل کننده شکوفایی دانش نهفته در دانشگاهها و موسسات پژوهشی در راستای توسعه ملی، منطقهای و تولید ثروت باشند. دانش موجود در دانشگاه فردوسی مشهد بسیار زیاد است. لذا با هدف ارتقای نقش دانشگاه در تجاری سازی دانش و افزایش اثربخشی دانشگاه این حلقه مفقوده را ایجاد کردیم.
بهرامی خاطرنشان کرد: بسیاری از مقدمات ایجاد پارک در دانشگاه فردوسی مشهد در طی سالیان گذشته مهیا شده است. ساختارهای نوآوری، آزمایشگاههای تحقیق و توسعه، گرنتهای نوآوری و فناوری دانشگاه و دورههای پسادکتری در دانشگاه ایجاد شده و درحال فعالیت هستند. مراکز رشد مستقر در دانشگاه فردوسی تایید شده و فعال هستند. بیش از ۱۵۰ شرکت و ۴۰ شرکت دانش بنیان در دانشگاه مستقر هستند. دانشگاه فردوسی در زمینه مراکز تخصصی فناوریهای پیشرفته سرمایه گذاری کرده است.
وی گفت: بیش از ۳۰۰ آزمایشگاه تجربی در دانشگاه فردوسی مستقر هستند. همچنین نزدیک به ۳۰ هسته پژوهشی و ۱۰ قطب علمی در دانشگاه فردوسی حضور دارد. تمام این موارد میتوانند بازوهای تجاری سازی و پشتوانه دانشگاه فردوسی مشهد برای تجاری سازی دانش در منطقه باشند. پارک علم و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد میتواند بستر لازم برای ترغیب تمام این داراییها برای تبدیل به ثروت را مهیا کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد
رزمایش مشترک نیروهای ویژه سپاه و ارتش آذربایجان در حال اجرا است
رزمایش مشترک نیرویهای ویژه نیروی زمینی ایران و آذربایجان در حال برگزاری است
حوزههای علمیه به مناسبت ایام فاطمیه سه روز تعطیل شدند
استاندار جدید مازندران: برنامهمحور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
ظلم ستیزی و تحقق عدالت پیام انقلاب اسلامی است
حراج گوشواره «کاپشن صورتی» برای کمک به مردم مظلوم غزه و لبنان
بسیج پاسدار ارزش های انقلابی است
شهادت یک مرزبان در مسیر خاش - زاهدان
استاندار جدید مازندران: برنامه محور و میدانی هستم؛ بکارگیری نیروهای معتدل و کاردان
هوای اهواز برای گروههای حساس ناسالم شد
مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن نیازمند اقدام جهادی است
کنگره ۲۴ هزار شهید اصفهان احیاگر سبک زندگی شهدا است
استاندار جدید برنامه هایش را به مردم ارائه دهد