میرنیوز
حجتالاسلام احمد شرفخانی در نشست شورای امور خیریه که امروز ۱۱ خرداد در محل ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: از ابتدای خلقت نگاه همدلی و نوعدوستی وجود داشته چون جزو فطرت هر انسانی است. وقتی تاریخ کشور را بررسی میکنیم میبینیم که انفاق و صدقه وجود داشته و افراد نسبت به انجام آن اقدام میکردند.
وی ادامه داد: بعد از گسترش ساختارهای جغرافیایی در سال ۱۳۳۷ کمکهای خیریه بهصورت جمعی و شکل حاکمیتی به خود گرفت. فعالیتهای خیرخواهانه بهصورت گروهی و جمعی اتفاق افتاد پس از آن نهادهای حاکمیتی با صدور مجوز اقدامات بسیاری انجام دادند که از جمله آنان میتوانیم به بهزیستی، کمیته امداد، وزارت ورزش و جوانان و وزارت کشور اشاره کنیم که مجوز مراکز نیکوکاری یا مراکز مردم نهاد برای اقدامات خیریه را صادر میکنند.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: وقف، ساختار خیرخواهانه دارد و تاریخچه آن به پیش از اسلام برمیگردد اما در زمان حضرت رسول اکرم(ص) به امضا رسید و ساختارهای مدیریتی بر اساس آن طراحی شد. در حال حاضر ۱۹۵ هزار موقوفه در کشور وجود دارد که نشان از نگاه انسان دوستی و خیرخواهانه مردم و نگاه معادمحوری آنان است. در بین آنان نیز نیت واقفان به نیاز زمان حال و آینده اختصاص دارد.
وی بیان کرد: واقفان زیادی با توجه به عشق قرآن و اهل بیت موقوفات قرآنی نیز داشتند که باید بگوییم که بیش از ۸۰۰ نوع نیت وقف وجود دارد. در بین واقفین کسانی بودند که تنها نیت خیرات و مبرات داشتهاند تا با توجه به اقتضای زمان در آن ورود پیدا کنند.
حجتالاسلام شرفخانی تصریح کرد: شاید امروزه مردم نتوانند املاکی را وقف کنند ولی با راهاندازی خیریه نسبت به رفع نیازمندیهای منطقه اقدام میکنند البته باید بگویم ساختار خیریه و وقف متفاوت است در وقف مانایی و ماندگاری وجود دارد ولی خیریه اینگونه نیست.
مدیریت موسسات خیریه یک موضوع علمی است
وی گفت: امروز در جهان حکمرانی خیریه یک موضوع علمی و یک مدیریت میان رشتهای است و در ساختار خیریه جامعهشناسی، روانشناسی، دانش حقوقی، حسابداری، بازاریابی و نوع مدیریت وجود دارد.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: امروزه شرکتهای جهانی به غیر از خیریهها صندوقهای خیریه یا بانکهای خیریه راهاندازی کردند که نشان میدهد باید به سمت ساختارهای علمی حرکت کنیم.
وی اضافه کرد: بند ۷ ماده ۱ قانون اوقاف به شرح وظیفه اوقاف پرداخته و ما نیز به دنبال این نیستیم که مجوز صادر کنیم بلکه به دنبال همافزایی و تسهیلگری هستیم تا فرایند ارزشمند خیریه را فراهم کنیم.
حجتالاسلام شرفخانی اظهار کرد: ما بهدنبال این هستیم که ساختارهای خیریه را در کشور سامان دهیم و بدانیم کدام نهاد مسئول کار خیریه است شاید کمتر از انگشتان دست افرادی باشند که تحت عنوان بنیادهای خیریه سوء استفاده کرده و اقدام به پولشویی و سایر تخلفات کنند که این امر آسیبهای جدی به اعتماد مردم وارد میکند. امروزه مردم نمیدانند به کدام موسسه اعتماد کنند چون ساختار مدیریتی مشخص نیست ولی شورای خیریه میتواند آن را اجرایی کند.
وی با تأکید بر اینکه مردم باید ناظر باشند و شفافسازی موسسات انجام شود، ادامه داد: نباید در جامعه گداپروری را ترویج کنیم بلکه باید شغل ایجاد کرده و آنان مشغول به کار شوند.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: شوراهای خیریه میتوانند در استانها همافزایی ایجاد کنند و کمیته امداد، بهزیستی، ورزش و جوانان، نیروی انتظامی و وزارت کشور میتوانند کنار هم قرار بگیرند تا این امر محقق شود.
وی با اعلام اینکه ۱۳۳بیمارستان و ۴۴۰ درمانگاه خیریه در کشور وجود دارد، اشاره کرد: در کشور تعداد قابلتوجهی بیمارستان و مرکز درمانی خیریه داریم که در حال ورشکستگی هستند، دولت بهجای اینکه کمک کند سنگاندازی دارد و خدماتی از قبیل نیروی انسانی و ارز برای تجهیزات پزشکی به این بیمارستانها اختصاص نمیدهد. همچنین دولت میزان دستمزد را برای مراکز خیریه پایین در نظر گرفته است که هیچ پزشکی حاضر به فعالیت در آن نیست.
حجتالاسلام شرفخانی با بیان اینکه تعرفه در مراکز درمانی خیریه ۵۰ درصد مراکز خصوصی است، تشریح کرد: در حال حاضر بیمهها تصمیمگیرنده تعرفه هستند. با توجه به تصمیمگیری دولت از سال ۹۳ مراکز درمانی با مشکل ورشکستگی مواجه شدند. سه بار با دولت نامهنگاری شده و معاون اول ریاست جمهوری دستور لازم را داده است ولی نگاه متولیان سلامت کشور نگاه درآمدی از این بخش بوده و همچنان گره مشکلات مراکز درمانی خیریه باز نشده است.
پذیرش وقف پول توسط رهبر معظم انقلاب
وی بیان کرد: اقدامات خیریه باید بهصورت هدفمند و برنامهریزی شده اتفاق بیفتد تا شاهد موازیکاری بین موسسات خیریه نباشیم. فراموش نکنیم که بازاریابی یک علم است که باید آن را آموزش دهیم.
رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه در پایان گفت: رهبر معظم انقلاب در پاسخ به استفتائی وقف پول را پذیرفتند، علما و مقام معظم رهبری از قدیمالایام وقت پول را نمیپذیرفتند که با توجه به تبیین آن توسط کارشناسان مقام معظم رهبری وقف پول را پذیرفتند که وقف پول در موسسات خیریه میتواند تحول عظیمی ایجاد کند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان
واژگونی اتوبوس در محور تیران - نجف آباد ۲۵ مصدوم و ۲ کشته داشت
مشهد پایگاه اصلی گردشگری زیارت در جهان تشیع است
برگزاری مسابقات قویترین مردان ایران ۹ و ۱۰ آذر در اراک
استاندار جدید کرمانشاه را بیشتر بشناسیم
تشکیل بسیج مستضعفان منشأ یک تحول عظیم در جهان است
کمک ۱۵۲ میلیارد ریالی مازندرانیها به مردم غزه و لبنان
۱۳ واحد معدنی راکد در استان بوشهر فعال سازی شدند
افزایش ۱۰۳ درصدی عملیات کانتینری و ۵۶ درصدی صادرات از بندر شهید باهنر
۶۰ شکارچی متخلف با ۲۹ قطعه پرنده شکارشده دستگیر شدند
آذربایجان غربی در ردیف پنج استان پیشتاز کشور در سرشماری کشاورزی است
مهم ترین تهدید از دست رفتن نیروهای انسانی متخصص است
معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاههای برخط جهت تسریع در روند رسیدگی پروندهها ضروری است
نداشتن شاخصه پیروزی بدترین راهبرد دشمن است
صدور ۶۱۱ اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای صنعتی مرکزی
هفته آینده مشهد میزبان رئیسجمهور خواهد بود
غیر حضوری شدن مدارس نوبت عصر هندیجان و ایذه
قم میزبان یک شهید گمنام دفاع مقدس خواهد بود
۱۳۰۰ پروژه محرومیت زدایی در مازندران بهره برداری رسید
آتش بس اسرائیل نتیجه پیروزیهای حزب الله در میدان جنگ و دیپلماسی بود
معاون اول دستگاه قضا: وجود دادگاههای برخط در جهت تسریع در روند رسیدگی پروندهها ضروری است