میرنیوز
راضیه پوردربانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: عمر مفید ماشینهای کشاورزی در ایران 12 سال است ولی به علت اینکه برخی از کشاورزان طرز صحیح استفاده از آن را نمیدانند و معمولاً تا زمانی که ماشین دچار مشکل نشده است به آن رسیدگی نمیکنند باعث شده است که این عمر مفید کاهش یابد.
وی ادامه داد: با توجهبه فصلی بودن عملیات کشاورزی و خسارتهای ناشی از رکود کاری، لزوم تعمیرات و نگهداری در بخش کشاورزی نمایان میشود.
عضو هیئتعلمی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه تصمیمگیری درباره کنارگذاشتن ماشینهای کارکرده و جایگزینی ماشینهای کشاورزی نو، بر پایه عاملی به نام «عمر اقتصادی یا عمر مفید» صورت میگیرد، ادامه داد: عمر اقتصادی در بیشتر اوقات از عمر کاری ماشین کوتاهتر است و مدت آن بستگی به روند وقوع میزان هزینههای تعمیراتی ماشین دارد، هرچند، ذکر این نکته ضروری است که گاهی با عرضه مدلهای جدیدتری که دارای هزینه عملیاتی پایینتر و بهرهوری بالاتری نسبت به مدلهای پیشین هستند، استفاده از آن مدلهای جدید بهعنوان گزینهای نو مطرح میشود.
پوردربانی با بیان اینکه استهلاک، افزایش مصرف سوخت، کارایی پایین، افزایش زمان عملیات کشاورزی و هزینههای تولید و تبدیل کردن محصولات به ضایعات از جمله معایب ماشینآلات فرسوده کشاورزی است، ادامه داد: این ماشینآلات بیشترین ضربه را ابتدا به منابع آبی و خاکی و اقتصاد ملی و در مرحله بعدی به فعالان این بخش وارد میکند.
وی اضافه کرد: انجام بهموقع عملیات کشاورزی یکی از نکات کلیدی برای افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی است و بهعنوانمثال اگر گندم دیر برداشت شود، به دلیل کاهش درصد رطوبت دانه، سهمی از دانه بهصورت ریزش از دسترس کشاورز خارج میشود و همچنین از نظر کیفی، قابلیت نانوایی آن نیز کاهش مییابد.
به گفته این استاد دانشگاه، استفاده از ماشین در کشاورزی زمانی توجیه اقتصادی دارد که هزینة پرداخت شده از سوی کشاورز برای ادوات، کمتر از هزینهای باشد که برای کارگر میپردازد ولی متأسفانه قیمت ادوات با قیمت محصولات همخوانی ندارد؛ بهطوریکه وقتی قیمت خرید تراکتور ۲۰ درصد افزایش پیدا میکند، قیمت محصولات تنها ۲ درصد افزایش مییابد.
مکانیزاسیون موجب حفظ منابع پایه می شود
وی با بیان اینکه در واقع قیمتها بدون قاعده افزایش پیدا می کند و تنها فردی که در این میان متضرر می شود، کشاورز است، اضافه کرد: باید نظارت ها بر تولیدات داخلی بیشتر و استانداردها نیز لحاظ شود، چراکه کشاورزان برای خرید ادوات کشاورزی با هزاران مشکل و دغدغه پول تهیه می کنند، اما در نهایت ادواتی که از کیفیت لازم برخوردار نیستند؛ خریداری می شوند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان اینکه اکنون در عصری زندگی میکنیم که جمعیت درحالرشد جهان، به مصرف افزایشی خود برای محصولات کشاورزی بهعنوان مواد غذایی، خوراک احشام و اهداف صنعتی ادامه خواهد داد، تشریح کرد: طی سالهای آتی بازارهای کشاورزی جهان با طیف گستردهای از چالشها مواجه خواهند شد و بخش کشاورزی را با ریسکهای سنتی بالا مواجه خواهد ساخت و گسترش بیماریها، افزایش مقاومت در برابر مواد ضدمیکروبی، پاسخهای مقرراتی به تکنیکهای جدید کاشت، نا اطمینانیهای روبه افزایش پیرامون توافقات تجاری میان بازیگران اصلی بازارهای جهانی کشاورزی، بالاگرفتن تنشها در جنگ تجاری و غیره از جمله این ریسکها هستند.
وی با بیان اینکه تنها راه افزایش محصولات، ازدیاد محصول در هکتار است، ادامه داد: در واقع باید به فکر افزایش بهرهوری و بازدهی کشاورزان باشیم که در این راستا مکانیزاسیون کشاورزی می تواند تا حدود زیادی این فعالیت را برای بهرهبرداران اقتصادی کند.
به گفته پوردربانی، مکانیزاسیون موجب حفظ منابع پایه میشود و حفظ منابع پایه جزو لاینفک زندگی کشاورزان است که اگر منابع پایه آسیب ببیند اولین قربانی آن، کشاورزان خواهند بود چراکه شغل و معیشت خود را از دست می دهند.
انتهی پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
۹۵۰ گروه جهادی در هفته بسیج به مناطق محروم خدمت رسانی کردند
۳ کارگر جوان حین لایروبی در مشهد جان باختند
بسیج تبدیل به حرکتی جهانی شده است
ورزشکاران ناشنوا در استان تهران صاحب سالن تخصصی می شوند
فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می گیرد
فعالیت معدن گنجه رودبار تا اطلاع ثانوی متوقف شد
کشف یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ورامین
ورود دستگاه قضائی به آلودگی مزارع پرورش میگوی هرمزگان
دستگاه قضایی به حادثه فوت کارگر کارخانه قند مغان ورود کرد
انبارهای اموال تملیکی کردستان تعیین تکلیف شوند
انفجار در معدن گنجه رودبار مصدومی نداشته است
کشف کارگاهی با یک میلیون قرص چاقی و لاغری و هورمونی غیرمجاز در ور
دشمنان از اشاعه تفکر بسیجی به سایر کشورها هراس دارند
۱۲۰ هزار دست لباس گرم و ۵ هزار پتو در پویش ملی «هبه» جمع آوری شد
رئیس هیئت گلف استان خراسان رضوی انتخاب شد
جبهه مقاومت ناحیه امنی برای کشور ایجاد کرده است
ترویج تفکر شهید فخری زاده برای کشور سازنده است
حضور ۱۰۰ مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو
حضرت زهرا (س) نمونه بارز تبیین مقام الهی و ارتباط با خداوند است
۳۶ قطعه سکه بهار آزادی در هنگ مرزی تایباد کشف شد
کوهنوردان از صعود به ارتفاعات پایتخت اجتناب کنند
امام جمعه قم: بانوان در اسلام از جایگاه والایی برخوردار هستند
علت مسمومیت اهالی و دانش آموزان دهستان ویژنان در دست بررسی است
تفکر بسیجی گرهگشای مشکلات است
بوشهر پایلوت پژوهش اقتصادکرانه و پسکرانه شد
خبرنگاران مهر در اختتامیه جشنواره ۳۵ تئاتر کردستان تجلیل شدند
تولید انرژی برق در نیروگاه نکا از ۶.۷ میلیارد کیلووات گذشت
کاروان ترویج بهره وری ویژه الگوی کشت ملی به آذربایجان غربی رسید
محور اصلی طرح جامع زیارت باید مشهد و حرم امام رضا(ع) باشد
ساخت پروژه پل زیرگذر نواب چالوس ۶۰ درصد پیشرفت کرد