میرنیوز
مریم فاخرنیا در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اهمیت توجه به نشانگر تغذیه ای بر روی محصولات غذایی افزود: نشانگر رنگی تغذیه ای در واقع یک چراغ راهنما برای مصرف کننده است. آمار بالای مبتلایان به دیابت و بیماری های قلبی و عروقی و عوارض جبران ناپذیر این بیماری ها آگاه سازی مردم را می طلبد لذا سازمان غذا و دارو در راستای احقاق این حق طرح نشانگر رنگی تغذیه ای را تدوین و عملیاتی کرده است.
وی با بیان اینکه در این طرح اطلاعات مفیدی به صورت شفاف و قابل درک در اختیار مصر ف کننده قرار می گیرد، ادامه داد: این چراغ راهنما از سه رنگ سبز –زرد-قرمز تشکیل شده است . رنگ سبز به معنای کم بوده و ما را به یک انتخاب سالم هدایت می کند-رنگ زرد به معنای متوسط و ما را به یک انتخاب نسبتا خوب راهنمایی می کند – رنگ قرمزبه معنای زیاد است و انتخاب این مواد غذایی در افراد باید با احتیاط صورت گیرد.
این کارشناس مسئول مواد غذایی با اشاره به پنج فاکتور مطرح شده در نشانگر رنگی تغذیه ای خاطر نشان کرد: با درج طرح نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی مصرف کننده از مقدار انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدچرب ترانس مطلع می شود.
وی با اشاره به فاکتور انرژی و قند اظهار کرد: اولین فاکتور در این جدول انرژی است افرادی که دارای اضافه وزن می باشند می توانند با تنظیم دریافت کالری روزانه به حفظ وزن بدن خود کمک کنند. دریافت بالای قندهای ساده علاوه بر دریافت بالای انژری و خطر اضافه وزن و باعث افزایش سریع قند خون می شود.
فاخرنیا بااشاره به فاکتور چربی گفت: چربی ها در مقابل دیگر درشت مغذی ها یعنی کربوهیدارت ها و پروتئین ها دارای انرژی بیشتری هستند هر یک گرم چربی ۹ کیلو کالری انرژی و یک قاشق غذا خوری ۴۵ کیلو کالری انرژی دارد، بنابراین استفاده از مواد غذایی با نشانگر رنگی قرمز در مورد میزان چربی بالا باعث افزایش خطر ابتلا به چاقی و بیماری های قلبی و عروقی می شود.
کارشناس مسئول مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با بیان اینکه چهارمین فاکتور در این جدول نمک است، یادآورشد: با مدیریت هوشمندانه مصرف آن می توان به کنترل فشارخون در بیماران کمک کند.
وی در خصوص اسیدهای چرب ترانس نیز تصریح کرد:فرایند هیدروژناسیون در روغن ها باعث به وجود آمدن دو شکل فضایی در اسیدهای چرب به فرم های سیس و ترانس می شود که مصرف چربی های ترانس خطر ابتلا به بیماری های قلبی و انواع سرطان ها را افزایش می دهد و باعث بالا رفتن سطح چربی خون نامطلوب و کاهش سطح چربی خون مطلوب می شود. لذا افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی باید احتیاط بیشتری در زمینه مصرف مواد غذایی دارای اسید چرب ترانس داشته باشند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
اما و اگرهای ساماندهی دستفروشان در بیرجند
تداوم دستاندازیها به چشمه مرغک رونیز استهبان فارس
دستگیری ۸۹ قاچاقچی ارز و کالا در شهریار
کشف ۱۰۲ هزار لیتر سوخت قاچاق در سواحل عسلویه
مهاجرت یک میلیون بال پرنده تابستانگذران به مازندران
حمایت آیت الله نوری همدانی از پاسخ کوبنده ایران به اسرائیل
انتقام ایران پاسخی به خباثتهای رژیم صهیونیستی بود
دپوی چوب آلات برای قاچاقچیان ناامن خواهد بود
حملات سپاه ثابت کرد رژیم صهیونیستی مترسکی بیش نیست
جزئیات رقابتهای جهانی تکواندو در کیش
تجمع خیابانی مردم تبریز در حمایت از عملیات سپاه علیه اسرائیل
پیشبینی رگبار برف در ارتفاعات لرستان
توزیع ۶۰۰هزار تن نهادههای دامی بین دامداران لرستان
انتخابات دور دوم زنجان، طارم و خدابنده نیمهالکترونیکی است
هواشناسی هشدار داد؛ سرمازدگی در کمین باغات استان سمنان
وزارت نفت برای جمعآوری فاضلاب جزیره خارگ پای کار بیاید
سرریز فاضلاب شهرک صنعتی شماره ۲ اردبیل به قرهسو
خبر وزیر کشور از احداث ۱۶۰۰ کلاس درس در سیستان و بلوچستان
قدردانی علمای اهل سنت خراسان شمالی از عملیات «وعده صادق»
پهلودهی ۲۵۰۰ فروند شناور کانتینری در بندر شهید رجایی
قدردانی علمای برجسته اهلسنت از سپاه؛ دلِ جهان اسلام شاد شد
اختصاصی| حمایت جبهه ایستادگی ایران اسلامی زنجان از لیست شورای ائتلاف
رئیس دیوان عدالت اداری: قوه قضائیه استقلال وکلا را در هر زمان به رسمیت میشناسد
دستگیری اکرم لاهوری تروریست + جزئیات
لیست شورای ائتلاف برای انتخابات مجلس خبرگان و شورای اسلامی در همدان + اسامی
محکوم مالی فراری هنگام خروج غیرقانونی از کشور بازداشت شد + جزئیات
دغدغههای نخبگان خراسان جنوبی با نامزد انتخابات خبرگان رهبری + تصاویر
رئیسی: امیدواریم مجلس قوی برای پشتیبانی از مردم و کمک به دولت تشکیل شود
رونمایی از دیوارنگاره جدید میدان ولیعصر(عج) زنجان/ "روشن شود جهانی؛ وقتی که تو بیایی"
تب تند رقابتهای انتخاباتی در اصفهان/ تشکیل ائتلاف بانوان و ائتلاف آبی نظرها را جلب کرد