میرنیوز
مریم فاخرنیا در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اهمیت توجه به نشانگر تغذیه ای بر روی محصولات غذایی افزود: نشانگر رنگی تغذیه ای در واقع یک چراغ راهنما برای مصرف کننده است. آمار بالای مبتلایان به دیابت و بیماری های قلبی و عروقی و عوارض جبران ناپذیر این بیماری ها آگاه سازی مردم را می طلبد لذا سازمان غذا و دارو در راستای احقاق این حق طرح نشانگر رنگی تغذیه ای را تدوین و عملیاتی کرده است.
وی با بیان اینکه در این طرح اطلاعات مفیدی به صورت شفاف و قابل درک در اختیار مصر ف کننده قرار می گیرد، ادامه داد: این چراغ راهنما از سه رنگ سبز –زرد-قرمز تشکیل شده است . رنگ سبز به معنای کم بوده و ما را به یک انتخاب سالم هدایت می کند-رنگ زرد به معنای متوسط و ما را به یک انتخاب نسبتا خوب راهنمایی می کند – رنگ قرمزبه معنای زیاد است و انتخاب این مواد غذایی در افراد باید با احتیاط صورت گیرد.
این کارشناس مسئول مواد غذایی با اشاره به پنج فاکتور مطرح شده در نشانگر رنگی تغذیه ای خاطر نشان کرد: با درج طرح نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی مصرف کننده از مقدار انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدچرب ترانس مطلع می شود.
وی با اشاره به فاکتور انرژی و قند اظهار کرد: اولین فاکتور در این جدول انرژی است افرادی که دارای اضافه وزن می باشند می توانند با تنظیم دریافت کالری روزانه به حفظ وزن بدن خود کمک کنند. دریافت بالای قندهای ساده علاوه بر دریافت بالای انژری و خطر اضافه وزن و باعث افزایش سریع قند خون می شود.
فاخرنیا بااشاره به فاکتور چربی گفت: چربی ها در مقابل دیگر درشت مغذی ها یعنی کربوهیدارت ها و پروتئین ها دارای انرژی بیشتری هستند هر یک گرم چربی ۹ کیلو کالری انرژی و یک قاشق غذا خوری ۴۵ کیلو کالری انرژی دارد، بنابراین استفاده از مواد غذایی با نشانگر رنگی قرمز در مورد میزان چربی بالا باعث افزایش خطر ابتلا به چاقی و بیماری های قلبی و عروقی می شود.
کارشناس مسئول مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با بیان اینکه چهارمین فاکتور در این جدول نمک است، یادآورشد: با مدیریت هوشمندانه مصرف آن می توان به کنترل فشارخون در بیماران کمک کند.
وی در خصوص اسیدهای چرب ترانس نیز تصریح کرد:فرایند هیدروژناسیون در روغن ها باعث به وجود آمدن دو شکل فضایی در اسیدهای چرب به فرم های سیس و ترانس می شود که مصرف چربی های ترانس خطر ابتلا به بیماری های قلبی و انواع سرطان ها را افزایش می دهد و باعث بالا رفتن سطح چربی خون نامطلوب و کاهش سطح چربی خون مطلوب می شود. لذا افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی باید احتیاط بیشتری در زمینه مصرف مواد غذایی دارای اسید چرب ترانس داشته باشند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
«علی لاریجانی» با آیت الله نوری همدانی دیدار کرد
دفترمقام معظم رهبری در قم از تلاشهای هیئت خادم الرضا(ع)تقدیر کرد
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفهای مهم برای توسعه است
مسمومیت ۱۲ نفر با گاز مونوکسیدکربن در استان مرکزی
مازندران مهد ورزش است؛ کسب ۲۸۰ مدال در سال جاری
وزیر کشور: سرمایه گذاری داخلی و خارجی مولفه ای مهم برای توسعه است
اقدامات دشمنان خیال باطل است
مردم و مومنان نقش ویژه ای در مملکت داری پیامبر(ص) داشتند
صدورحکم بینالمللی علیه سران صهیونیست آرزوی چندین ساله بشریت بود
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنها است
کشف لاشه یک قلاده پلنگ در سمنان؛ محیط زیست تائید کرد
فرهنگ بسیج نسخه شفابخشی برای حل مشکلات و پیشرفت کشور
هر کسی با تلاش شبانهروزی مشکلی از مردم را برطرف کند بسیجی است
دستور دستگیری سران رژیم صهیونیستی شکست مفتضحانه آنهاست
بسیج فراتر از تفکرات و گرایشهای جناحی در ایران است
ریشه گرانیهای بیضابطه بررسی شود
ناکامی آدم ربایان در کرمانشاه با هوشیاری اپراتور پلیس
امام جمعه قزوین: اعضای باندهای فساد نباید در قزوین مسئولیت بگیرند
ادامه انسداد جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
پاسخ قاطع به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام ضروری است
ضرورت شکلگیری هرچه بیشتر حلقههای صالحین بسیج در سرزمین آفتاب
امام جمعه شیراز: خواستار تحقق انتظارات رهبر انقلاب از دولت چهاردهم هستیم
دولت توجه ویژه به سفره و معیشت مردم داشته باشد
امام جمعه رشت: رژیم صهیونیستی رو به اضمحلال است
امام جمعه اصفهان: ایثار شهدا الگویی برای جوانان نسل جدید است
امام جمعه اهواز: کمک به مردم غزه و لبنان باید تداوم یابد
فرهنگ بسیج از مرزهای ایران به سراسر جهان رسیده است
خداحافظی آیت الله اسلامی از امامت جمعه تاکستان
حادثه رانندگی در محور دامغان_فولاد محله جان یک نفر را گرفت
صدور حکم بازداشت نتانیاهو در دادگاه «لاهه» اقدامی بجا بود