میرنیوز
پروفسور منصور حیدری در گفتوگو با ایسنا، به مناسبت هفته جمعیت با اشاره به اینکه افزایش جمعیت به چند معیار و شاخص وابسته است، افزود: مسلما رشد جمعیت به فرهنگ جامعه بستگی دارد، گاهی یک جامعه از نظر اقتصادی قوی است، اما افراد به دنبال پذیرش مسئولیت نیستند و این امر به فرهنگ و باورهای زیستمندان این جامعه وابسته است.
وی با بیان اینکه مسائل اقتصادی و امنیت همچون امنیت سیاسی، نظامی، اجتماعی و فرهنگی نیز در رشد جمعیت موثر است، افزود: معمولا در جوامعی که احساس امنیت به معنای کلی پایین است، افراد به فکر ازدیاد جمعیت نیستند، ولی جوامعی که احساس امنیت میکنند، شادابتر، مسئولیتپذیرتر و قوی تر به لحاظ اقتصادی هستند و این عوامل باعث تغییر فرهنگ این جامعه شده و به تبع آن مطالبهگری نیز بالا میرود.
حیدری تصریح کرد: مسلما نمیتوان یک جامعه چند صد میلیونی را محدود کرد، چراکه طغیان رقم می خورد، به همین دلیل حکومتها ناچارند شرایط اقتصادی و امنیتی را تامین کنند و مسلما این شرایط اقتصادی و امنیتی مطلوب، رشد تحصیلی را رقم میزند و با رشد تحصیلی و علمی جامعه، شرایط اجتماعی و فرهنگی جامعه ارتقا مییابد، اما اگر این شرایط فراهم نشود، افراد پس از رشد علمی برای یافتن فضای بهتر، دست به مهاجرت می زنند و عملا تولیدات کشور(نیروی انسانی) به دلیل نداشتن توان نگهداری نخبگان از دست میرود.
وی با تاکید بر اینکه ثبات در کشور، رشد جمعیت را به همراه دارد و مسلما این رشد جمعیت، امنیت نظامی کشور را به همراه دارد، گفت: کشور نیازمند یک جمعیت پویا و توانمند است و در کنار آن باید زمینهها و زیرساختهای رشد جمعیت فراهم شود. رشد جمعیت نیازمند مسکن، شغل، فضای علمی و تحصیلی و امید به زندگی است اگر هر کدام از این شاخصها از جامعه گرفته شود، عملا رشد جمعیت رقم نمیخورد و به دنبال آن اثر معکوس و طغیانگری را شاهد خواهیم بود.
مسئول فنی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی جهاد دانشگاهی استان مرکزی با بیان اینکه تنهایی یکی از بدترین تجربههای زندگی افراد بویژه در سنین میانسالی و سالمندی است، افزود: مسلما اگر زیرساختهای رشد جمعیت در کشور مهیا باشد، هیچ زوجی خواستار زندگی بدون فرزند نیست ولی با نبود زیرساختهای لازم برای رشد جمعیت و بدنبال آن عدم تمایل زوجین به فرزندآوری، شاهد افزایش خانههای سالمندان خواهیم بود.
وی اظهار کرد: در امر رشد بهینه جمعیت که ضامن امنیت کشور باشد به فاکتورهای مختلفی از جمله ژنتیک نیازمند هستیم، در کشورهایی همچون ایران، ازدواجهای خویشاوندی بسیار زیاد است که معایب و مزایای خاص خود را دارد. شناخت خانوادهها از یکدیگر یکی از محاسن چنین ازدواجهایی است، اما در کنار آن خلوص ژنی در این ازدواجها بیشتر است و خطر بیشتری را به همراه دارد به همین دلیل برای داشتن نسل سالم و باهوش، ازدواجهای باید همراه با مشاوره ژنتیک باشد.
حیدری با تاکید بر اینکه مشاوره ژنتیک نباید صرفا برای ازدواجهای فامیلی و دارای معلول انجام گیرد، بلکه همه ازدواجها باید مشاوره ژنتیک دقیق دریافت کنند، گفت: باید جلوی تولد نوزاد معلول و دارای مشکلات ژنتیکی که بار اقتصادی و روانی برای خانواده و جامعه به همراه دارد، باید قبل از تصمیم به فرزندآوری گرفته شود که اینکار با کمک علم ژنتیک و آزمایش های لازم قابل انجام است. کشور نیازمند انسانهایی چون دکتر حسابیهاست به همین دلیل افزایش جمعیت باید همراه با استفاده از مشاورههای دقیق ژنتیک باشد.
وی اضافه کرد: در کنار زوجین و خانوادهها، حکومتها نیز نقش مهمی در رشد جمعیت دارند، به طوری که این حکومتها هستند که می توانند شهروندان و مردم را به تمایل به فرزندآوری یا عدم تمایل به آن تشویق کنند، مسلما اگر زوجین دارای مسکن، شغل، درآمد مکفی و رفاه اقتصادی باشند، مخالفتی با داشتن فرزند ندارند.
مسئول فنی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی جهاد دانشگاهی استان مرکزی تصریح کرد: کشور به جای یک نسل سرکش، بیکار و ولنگار، نیازمند نسلی شاداب و پویا و پرتحرک است، در طول سال شاهد مهاجرت بیشمار افراد به روشهای مختلف هستیم به گونه ای که حتی جان انسان ها در برخی از این مهاجرت ها به خطر میافتد، چرا باید چنین باشد؟ چون افراد به دنبال موقعیتهای بهتری هستند و همین امر باعث میشود که سرمایهها و نخبگان را از دست می دهیم چراکه همواره افراد شجاع دست به هجرت میزنند به همین دلیل باید برای رشد جمعیت و داشتن نسلی سالم و پویا زیرساختها در کشور فراهم باشد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
استاندار قم: فرونشست زمین در برخی نقاط قم ایجاد شده است
فرمانداری که به خبرنگار توهین می کند باید عزل شود
اصلاح سیاست ارزی برای حمایت از صنعتگران
دستگیری ۳ شرور مسلح در عملیات ویژه پلیس ایرانشهر
سرپرست فرمانداری بندر انزلی معرفی شد
سانحه برای خودروی استاندار/ حال عمومی مهدی زندیه وکیلی خوب است
سمنان میزبان اجلاس سراسری نماز دانشآموزی کشور شد
اولین مزرعه کشت حفاظتی در شهرستان زارچ ایجاد شد
انجام ۳ عملیات مردم یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه در هفته گذشته
شهرکرد سردترین نقطه در کشور
ترافیک سنگین در جاده های البرز/ جاده کرج - چالوس بسته است
امام جمعه اصفهان: مشخص نبودن حد وقف در اصفهان چالش جدی است
امام جمعه خرمآباد: جذب نیروی بدون ضابطه در ادارات جرم انگاری شود
مهرواره «بانور» برای توانمندسازی بانوان کنشگر رسانه برگزار می شود
ضرورت افزایش بودجه استان یزد با توجه به سهم پررنگ یزد در اشتغال کشور
هلاکت و دستگیری ۷۶ تروریست در سیستان و بلوچستان
حادثه رانندگی در محور اهر- تبریز ۷ نفر مصدوم در پی داشت
وزیر ارتباطات: استفاده از ظرفیت ابر دولت باید به صورت ویژه دنبال شود
ترافیک سنگین در جاده های البرز/ جاده چالوس بسته است
استفاده از ظرفیت ابر دولت باید به صورت ویژه دنبال شود
اقدامات وزارت نفت براساس اولویت شهرها باشد
احداث تصفیه خانه فاضلاب شهری یک مطالبه جدی محیط زیستی در چهارباغ
ادامه انسداد بخشی از جاده کرج- چالوس تا ۱۰ آذرماه
مجهزترین پارکینگ بافت پیرامونی حرم رضوی به بهره برداری می رسد
آخرین خبرها از ثبت جهانی دره خرمآباد؛ امیدوارم تیرماه جشن جهانیشدن را بگیریم
هزینه کرد ۱۸ میلیارد تومانی برای تکمیل و تجهیز زیرساختهای فرهنگی در خراسان جنوبی
تصادفات در محورهای جنوب استان بوشهر ۱۲ درصد کاهش یافت
۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه های گازرسانی رامسر تخصیص یافت
برنامه قطعی برق در خراسان شمالی اعلام شد+ جدول
رقم بذر جو مقاوم به سرمازدگی در گلپایگان رونمایی شد