میرنیوز
دکتر رضا قنبری در گفتوگو با ایسنا در خصوص تاثیر برداشته شدن تحریمها از شرکتهای دانشبنیان و فناور، اظهار کرد: رقابت در این عرصه دارای اهمیتی بالا و اصل نوآوری محسوب میشود. اگر رقابتی وجود نداشته باشد، نوآوری نیز اتفاق نخواهد افتاد. بنابراین اگر نگاه ما به ادامه یافتن تحریمها برای رشد بیشتر شرکتها باشد؛ غلط است.
وی افزود: شرکتهای ما در محیطی قرار دارند که نیازمند رشد بیشتری هستند. در دو دوره تحریم گذشته شاهد رشد بسیاری از شرکتهای دانشبنیان بودهایم. دلیل اصلی این رشد هم در اولویت قرار گرفتن استفاده از خدمات این شرکتها به عنوان جایگزین شرکتهای خارجی تحریم شده است. برداشته شدن تحریمها معضل اصلی شرکتهایی است که مخاطب اصلی آنها در بازار دولت بوده است. مسئولان دولتی در زمان قبل از تحریمها به راحتی میتوانستند با شرکتهای بیرون از کشور ارتباط برقرار کنند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر اتفاقاتی رخ داد که شرایط را تغییر داده است، ادامه داد: بسیاری از شرکتهای دانشبنیان در این بازه زمانی توانستند خود را تقویت کرده و از فرصتهای ایجاد شده بهرهمند شوند. توانایی شرکتهای دانشبنیان ما از شرکتهای خارج از کشور کمتر نیست و میتوانند نیازهای داخلی و منطقهای را برطرف کنند. وزارت علوم، فناوری و شکوفایی و معاونت علمی ریاست جمهوری در چند وقت اخیر فعالیتهایی انجام دادهاند که باعث تسهیل خرید از شرکتهای دانشبنیان شده است.
قنبری خاطرنشان کرد: درحال حاضر بزرگترین مزیتی که میتواند موجب خرید از شرکتهای دانشبنیان باشد نرخ ارز است. نرخ ارز باعث میشود خرید از شرکتهای دانشبنیان منطقی، اقتصادی و به صرفه باشد. شرکتهای دانشبنیان در سالهای اخیر به نحوی رشد کردهاند که با برداشته شدن تحریمها نه تنها عقب نخواهند افتاد بلکه تصور میکنم صادرات نیز داشته باشند. در سال گذشته حدودا یک میلیارد دلار صادرات دانشبنیان داشتهایم که میتواند بالاتر شود. قطعا با برداشته شدن تحریمها شوک به شرکتها وارد خواهد شد زیرا دیگر در دامنه کوچک رقابتی نیستند و پا به عرصه بزرگتری خواهند گذاشت.
وی تشریح کرد: شرکتهایی بیشتر تحت تاثیر برداشته شدن تحریمها قرار خواهند گرفت که مشتریان آنها دولتی هستند. شرکتهایی که مشتری عمده آنها مردم یا نهادهای غیر دولتی هستند ضربه کمتری خواهند دید. دولت با برداشته شدن تحریمها دست بازتری برای خرید خواهد داشت و در نتیجه ریسک بیشتری متوجه این شرکتها خواهد بود. شرکتهایی بیشتر تهدید خواهند شد که مزیت آنها انحصار در بازار بوده است. اما برای شرکتهایی که نوآوری کرده، کیفیت محصول را بالا برده و قیمت آن را کاهش دادهاند، اتفاق خاصی نخواهد افتاد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: شرکتهایی که درحال حاضر در پارک فعال هستند با چند سال گذشته متفاوت اند. شرکتها درحال حاضر رقابتپذیرتر شدهاند. رقابت برای محصولاتی که مورد توجه دولت قرار میگیرد یا محصولاتی که برای بار اول تولید میشوند سختتر خواهد بود. در این زمینه قانون تولید بار اول میتواند شرایط را کمی برای این محصولات تسهیل کند.
صادرات بیشتر شرکتهای دانشبنیان با برداشته شدن تحریمها
قنبری اظهار کرد: شرکتهای حوزه دانشبنیان با برداشته شدن تحریمها میتوانند صادرات خود را بیشتر کنند. شرکتهای دانشبنیان خصوصا شرکتهای فنی و مهندسی، بسیار رقابت پذیر شدهاند و میتوانند محصولات خود را در حوزه جهانی عرضه کنند. بسیاری از کشورهای همسایه نیازمند خدمات فنی مهندسی هستند و در شرایط حال حاضر با وجود تحریمها مشکلات زیادی برای ارائه این خدمات وجود دارد که با رفع تحریمها ممکن است این مشکلات رفع شوند. دید کلی ما این است که پس گذراندن شوک اول ورود به عرصه جهانی، برداشتن تحریمها برای صادرات محصولات دانشبنیان یک فرصت خوب است.
تغییر قوانین با هدف حفاظت از بازار کشور
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی در رابطه با اقدامات لازم جهت جلوگیری از آسیب پذیری شرکتهای دانشبنیان، ادامه داد: در قدم اول باید قوانین حمایتی از شرکتهای دانشبنیان را برای تسهیل خرید از شرکتهای داخلی و سخت کردن فروش برای شرکتهای خارجی را فراهم کرد. با گذاشتن استانداردهای معقول و کارکردن بر تعرفهها میتواند کمک کند تا شرکتها در طولانی مدت از آسیب دور شوند. کارکردن بر قوانین برای حفظ بازار یک کشور از اهمیت بالایی برخوردار است.
حمایت از مشتریان شرکتهای دانشبنیان
قنبری با اشاره به اینکه خرید از شرکت دانشبنیان بایستی تسهیل شود، تشریح کرد: شرکتهای دولتی با خرید از شرکتهای دانشبنیان بایستی حمایت شوند تا موجب تشویق آنها برای خرید از شرکتهای دانش بنیان داخلی شود. این موضوع بایستی رویکرد ما برای زمانی که تحریمها برداشته میشود باشد. اگر میخواهیم در زمینه دانشبنیانی حرکت کنیم بایستی خود را برای رقابت آماده کنیم زیرا ذات دانشبنیانی و فناوری بر رقابت پذیری استوار است. انحصار در کوتاه مدت مفید است اما در بلند مدت جلوی رشد را میگیرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
تصادف در اتوبان کرج- قزوین دو فوتی و دو مصدوم بر جا گذاشت
نیم ضریح حرم حضرت علی (ع) در البرز رونمایی شد
ماموریت ناوگروه ۸۶ نقطه عطف تاریخ دریایی جمهوری اسلامی است
ترافیک در برخی نقاط آزادراهی البرز سنگین است
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شوند
تصادف تریلی و اتوبوس در محور گرمسار_آرادان/ ۲۰ نفر مصدوم شدند
تصویربرداری از یک قلاده «گربه پالاس» در «تنگه واشی» فیروزکوه
شهر زنجان سومین مرکز سرد کشور ثبت شد
استان کرمان مملو از فرصتهای خوب برای رشد و توسعه است
کلنگ زنی مزرعه پنل خورشیدی در گمیشان
برگزاری راهپیمایی جمعههای خشم در سراسر خوزستان
برخورد کامیون حمل شیر و پراید در خراسان شمالی۲ مجروح داشت
۲ شهید گمنام در رشت تشییع و خاکسپاری می شود
وزیر میراث فرهنگی: توسعه زیرساخت های گردشگری؛ «بوموسی» قطب گردشگری داخلی می شود
تردد در راه های مازندران روان است
برنامههای هشتاد و هفتمین سالگرد شهادت آیتالله مدرس تشریح شد
مقرّ «کنفدراسیون کبدی آسیا» در ایران افتتاح میشود
زیرگذر حرم مطهر رضوی تبدیل به رواقهای موضوعی میشود
املش لرزید
وزیر میراث فرهنگی: سهم پایین ایران از گردشگری؛ فقط ۴۰ درصد آثار باستانی ثبت شده است
قدرت جبهه مقاومت سبب شکست صهیونیستها و آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد/ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
اعتکاف کانون تربیت نسل جهادی و احیا کننده مساجد است
اختلاف مسوولان رژیم صهیونیستی با آمریکا سبب آتش بس در لبنان شد
صادرات نفت و میعانات گازی تداوم می یابد؛ توان بارگیری روزانه ۲۰۰ هزار بشکه نفت در شمال
تبدیل ایران به هاب انرژی؛ سوآپ نفتی احیا می شود
تکلیف «هاشمی» به مدیران حوزه کشاورزی برای تدوین برنامه ۶ ماهه
دستگیری یک عضو شورای شهر گلستان؛ ۲کارمند شهرداری و ۲ دلال هم بازداشت شدند
تصویب منطقه گردشگری سبب جهش در کلاردشت می شود
ارسال کمکهای مردمی توسط آستان قدس رضوی به مردم مظلوم لبنان