میرنیوز
فرزاد بابایی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شروع فصل گرما و افزایش نیاز بیشتر به مصرف مایعات گفت: در فصول گرم سال با توجه به افزایش تعریق نیاز بیشتری به مصرف آب و مایعات وجود دارد، بنابراین افراد باید به تامین به موقع آب بدن توجه کنند.
وی با تاکید بر اینکه مصرف روزانه هشت لیوان آب پایه علمی محکمی ندارد، گفت: میزان مصرف آب بسته به وزن افراد، شرایط آب و هوایی و نوع فعالیت افراد متفاوت است و افراد باید سعی کنند پیش از آنکه تشنه شده و یا دچار کم آبی شوند، آب مورد نیاز بدن را تامین کنند.
وی افزود: تامین آب لزوما از طریق نوشیدن مایعات حاصل نمی شود و مصرف برخی خوراکی ها و دانه هایی مثل تخم شربتی و خاک شیر هم می تواند آب مورد نیاز بدن را تامین کند.
بابایی به افزایش مصرف دانه هایی مثل تخم شربتی و خاک شیر در فصول گرم سال اشاره کرد وافزود: این دانه ها موقع قرار گیری در آب حالت کلوییدی پیدا کرده و می توانند حجم زیادی از آب را اطراف خود نگه دارند، بنابراین مصرف این دانه ها می تواند منبع خوبی برای تامین آب بدن باشد.
این کارشناس ارشد تغذیه افزود: این دانه ها در کنار تامین آب بدن، ملین هم هستند، یعنی مصرف آنها می تواند عملکرد دستگاه گوارش را بهبود بخشیده و از یبوست پیشگیری کنند.
وی تصریح کرد: همچنین این دانه ها می توانند از تماس مواد سرطان زا با دستگاه گوارش پیشگیری کرده و از این طریق تا حدی در پیشگیری از بروز سرطان دستگاه گوارش موثر باشند.
وی افزود: این دانه ها همچنین حاوی منیزیم، کلسیم و سلنیم هستند، اما مقادیر آنها بسیار ناچیز است و نمی توان این دانه ها را منبع کلسیم یا منزیم به شمار آورد.
بابایی با بیان اینکه بسیاری این دانه های آبدار را بصورت شربت مصرف می کنند، گفت: مصرف این دانه ها همراه با قندهای ساده مانند شکر می تواند بسیار مضر و آسیب رسان بوده و ما را از هدف اصلی مصرف این دانه ها که تامین آب مورد نیاز بدن است، دور کند.
وی افزود: وقتی این دانه ها بصورت شربت مصرف می شوند، خون غلیظ شده و افزایش دفع ادرار صورت می گیرد و در اینصورت فرد تشنهتر می شود.
بابایی گفت: از طرفی مصرف این دانه ها همراه با قندهای ساده موجب می شد انسولین در بدن ترشح شده و نیم تا یک ساعت بعد بدن دچار افت قند شده و احساس گرسنگی شود.
این کارشناس ارشد تغذیه افزود: بنابراین مصرف شربت خاکشیر و تخم شربتی به هیچ عنوان توصیه نمی شود و بهتر است افراد این دانه ها را همراه با لیمو یا برش هایی از خیار و سبزیجات دیگر مصرف کنند.
بابایی تصریح کرد: نکته مهم دیگر در خصوص این دانه ها سلامت و بهداشت آنهاست و افراد باید دقت کنند از مصرف دانه های کپک زده بطور جد خودداری کنند.
وی افزود: کپک موجود بر روی این دانه می تواند تولید سم "آفلاتوکسین" کرده که اثرات مخربی بر روی کبد خواهد داشت، بنابراین باید هنگام خرید به سلامت این دانه ها توجه شده و از دانه های به هم چسبیده و کپک زده خودداری کرد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد