میرنیوز

پرستار، نقش‌آفرین صحنه زندگی کرونایی

پرستار، نقش‌آفرین صحنه زندگی کرونایی 2021-05-12T08:43:22+04:30

هر ساله، هفته پرستار از ۶ مه آغاز و در ۱۲ مه (تولد فلورانس نایتینگیل، پرستار انگلیسی و بنیان‌گذار پرستاری مدرن) به عنوان روز جهانی پرستار به اوج خود می‌رسد. البته در ایران، روز تولد حضرت زینب (س) به عنوان روز پرستار در نظرگرفته شده است. روز جهانی پرستار، اولین‌بار در سال ۱۹۶۵ و توسط شورای بین‌المللی پرستاران (ICN) جشن گرفته شد.

در حال حاضر، در بحران شدید ویروس کرونا اهمیت پرستاران بیش از هر زمان دیگری در جهان احساس می‌شود. پرستاران ساعت‌های طولانی کار کرده‌اند و جان خود را برای محافظت از بشریت به خطر انداخته‌اند. با توجه به مواردی که از ابتدای شیوع این بیماری همه‌گیر بر پرستاران و سایر کارکنان مراقبت‌های بهداشتی وارد شده است، شاید تقدیر از پرستاران در روز پرستار، بهترین زمان برای شناخت، قدردانی و سرمایه‌گذاری در نیروی پرستاری سراسر جهان باشد.

به دنبال بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹، خدمات بهداشت و درمان با یک تحول بزرگ و ناگهانی مواجه شد و  ICN گفت: پرستاران این بحران را در بسیاری از موارد رهبری کرده‌اند. موضوع این روز «صدایی برای رهبری، چشم انداز مراقبت‌های بهداشتی در آینده» است. آنت کندی، رئیس شورای بین‌المللی پرستاران گفت: «همه‌گیری جهانی بیماری کووید، نقش مهمی را که پرستاران در سالم نگه‌داشتن افراد در طول عمر دارند را به جهانیان نشان داده است.» پرستاران زندگی خود را وقف مراقبت می‌کنند، اغلب به عنوان اولین و تنها نقطه مراقبت در جوامع هستند و نقش مهمی در ارتقاء سلامت، پیشگیری از بیماری، مراقبت‌های اورژانسی و مراقبت‌های اولیه دارند.

از آنجا که پرستاران بزرگ‌ترین مولفه نیروی کار مراقبت‌های بهداشتی را تشکیل می‌دهند، مهم است که آموزش ببینند و دانش و مهارت لازم برای پاسخگویی را داشته باشند. شورای بین‌المللی پرستاران عنوان کرد: تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰، بیش از ۱.۶ میلیون نفر از کارکنان خدمات بهداشتی در ۳۴ کشور به بیماری کووید مبتلا شده‌اند.

نقش پرستاران در همه‌گیری

در طول تاریخ، حرفه پرستاری نقش مهمی در گام نهادن در زمان بحران و ارائه مراقبت و نوآوری داشته است که موجب نجات جان افراد و کاهش رنج‌ها شده است. پرستاران به‌طور مداوم در خط مقدم شیوع بیماری‌های همه‌گیر جهانی بوده‌اند. با پیشرفت‌های فراوان در زمینه مراقبت‌های بهداشتی و فناوری، هرگونه پیشرفت در مبارزه موثر با ویروس کووید-۱۹ بدون مراقبت تخصصی و دلسوزانه پرستاران، تاثیری نخواهد داشت. اگرچه پرستاران باارزش‌ترین سرمایه در این بحران (کروناویروس) هستند، اما از تجربه عواقب ناخواسته‌ای مانند قرار گرفتن تصادفی در معرض ویروس یا خستگی جسمی و روانی پرستاران نباید غافل شویم. ویروس کرونای فعلی، نیاز به پرستاران آموزش‌دیده را بیش از حد جدی‌ نشان می‌دهد. گسترش بیماری کووید- ۱۹ در سراسر جهان، آزمونی برای نیروی کار مراقبت‌های بهداشتی محسوب شده است.

محققان در سال ۲۰۱۸ دریافتند که بیماران نیازمند مراقبت‌های ویژه ۸۶ تا ۸۸ درصد از زمان خود را با پرستار می‌گذرانند و این موضوع، اهمیت فعالیت کارکنان پرستاری در سیستم مراقبت‌های بهداشتی را نشان می‌دهد.

پرستاری، شغلی خطرناک و پر استرس

در شرایط عادی، پرستاری یکی از پر استرس‌ترین شغل‌ها محسوب می‌شود. نتایج یک بررسی نشان داد که ۶۸ درصد پرستاران اولویت سلامتی و ایمنی بیماران خود را بالاتر از وضعیت خود می‌دانند. گزارش انجمن پرستاران آمریکا بیان کرد که پرستاران از مشکلات گسترده سلامتی (روحی و روانی) رنج می‌برند. بسیاری از پرستاران اضافه وزن دارند و خواب کافی ندارند و سه پنجم آنان روزانه ۱۰ ساعت یا بیشتر کار می‌کنند. این شغل، پرستاران را در معرض خطر آسیب و بیماری قرار می‌دهد. کار تحت استرس شدید باعث فرسودگی شغلی در نیمی از پرستاران می‌شود.

نتایج بررسی‌ها نشان داد: این بیماری همه‌گیر، ممکن است باعث بروز بیماری‌های جسمی یا عاطفی یا افسردگی شود. خطر خودکشی پرستاران نسبت به مردم عادی بسیار بیشتر است. اما اکنون، همه‌گیری کار سخت را به مراتب سخت‌تر کرده و کارکنان مراقبت‌های بهداشتی را در شرایطی شبیه به مناطق جنگی قرار داده است که هرگز برای آن آموزشی ندیده‌اند؛ برای مثال، پرستار بخش کودکان به بخش بیماران کووید منتقل شده است. در یک نظرسنجی سراسری در بهار سال گذشته، بیش از ۶۰ درصد از ۱۲۰۰ پرستار مصاحبه شده گفتند که در حال ترک کار هستند یا به‌طورکلی شغل خود را ترک کرده‌اند.

بیماری کووید- ۱۹ و تاثیر آن بر سلامت روان پرستاران

شیوع بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹  در سراسر جهان تهدید بزرگی برای سلامت عمومی است. پرستارانی که در خط مقدم مقابله با این بیماری هستند، ممکن است تحت فشارهای جسمی و روانی زیادی قرار بگیرند. کار در محیط پرمخاطره بیماری کووید، تاثیر بسزایی در سلامت روان و بهزیستی پرستاران داشته است. این پریشانی روان‌شناختی عمدتا به صورت اختلال خواب، علائم اضطراب و افسردگی، استرس پس از سانحه، عدم توانایی در تصمیم‌گیری و حتی علائم جسمی توصیف شده است. تشخیص زودهنگام پریشانی روان‌شناختی و مداخلات حمایتی باید با توجه به عوامل مرتبط انجام شود تا از تاثیر روانی جدی‌تر بر پرستاران خط مقدم جلوگیری شود.

بسیاری از پرستاران همچنان اضطراب در مورد بیماری، احتمال آلوده‌شدن اعضای خانواده و تاثیر مالی همه‌گیری را احساس می‌کنند. در یک نظرسنجی استاندارد پرستاری، هشت نفر از هر ۱۰ پرستار گفتند که سلامت روان آنان تحت تاثیر بیماری کووید قرار گرفته است و ۶ نفر نیز اظهار کردند که سلامت جسمی آنان نیز با مشکل مواجه شده است. این نظرسنجی، در نوامبر سال ۲۰۲۰ با ۱۶۵۰ شرکت‌کننده پرستار انجام شد.

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد: محافظت از کادر درمان در برابر استرس مزمن و سلامت روانی ضعیف طی این دوره به این معنی است که آنان توانایی بیشتری برای ایفای نقش‌های خود خواهند داشت.

پرستار، نقش‌آفرین صحنه زندگی کرونایی

انگیزه شغلی پرستاران در شرایط غیر همه‌گیر چیست؟

سال‌هاست که کمبود کارکنان مراقبت‌های بهداشتی، به ویژه پرستار واجد شرایط موضوعی مهم شده است. دستمزد، عامل اصلی تصمیم‌گیری یک پرستار برای افزایش ساعات کار خود نیست. بررسی بر روی پرستاران در سرویس بهداشت ملی انگلستان نشان داد که حقوق آنان در مقایسه با افراد با سطح تحصیلات مشابه نسبتا کم پرداخت می‌شود، اما نمونه‌های بین‌المللی نشان می‌دهند که افزایش حقوق باعث افزایش میزان پرستار نمی‌شود. برای مثال، در بررسی درباره پرستاران فنلاندی مشخص شد که افزایش ۱۰ درصدی حقوق پرستار تنها ۰.۱ درصد شانس بازگشت یک پرستار غیرشاغل را افزایش می‌دهد.

در ایالات‌متحده که پرستارها در مقایسه با سایر افراد تحصیل کرده درآمد نسبتا خوبی دارند، هنوز کمبود پرستار وجود دارد. علاوه بر این، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد افزایش حقوق برای نوع خاصی از پرستاری مانند شیفت شب ممکن است باعث جذابیت بیشتر برای این افراد شود، اما به‌طور کلی منجر به افزایش نیروی کار نمی‌شود.

پرستاری همچنان حرفه‌ای است که تحت سلطه زنان قرار دارد. این شغل با مسئولیت‌های مراقبت از خانواده و فرزندان همراه است. پرستاران در صورتی که همسرشان حقوق خوبی نداشته باشد، نسبت به افراد مجرد یا افرادی که همسر بیکار یا کم‌درآمد دارند، ساعات بیشتری کار خواهند کرد. همچنین پرستارانی که فرزند خردسال دارند نسبت به افراد بدون فرزند کمتر کار می‌کنند و اگر مراقبت از کودکان آنان حمایت شود، ساعات کاری را افزایش خواهند داد.

هنوز هیچ بررسی در مورد رفتار کارکنان مراقبت‌های بهداشتی در شیوع بیماری کووید- ۱۹ در دسترس نیست، اما نظرسنجی سال ۲۰۱۵ نشان داد که ۴۰ درصد از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی در شرایطی شبیه به شرایط شیوع آنفلوآنزا کار می‌کنند. البته نتایج نشان داد، اگر این افراد درباره خطری که بیماری برای خود یا خانواده‌شان دارند، آگاهی داشته باشند، کمتر تمایل به کار خواهند داشت. همچنین، افرادی که فرزند و بستگان مسن دارند، نیز تمایل کمتری برای کارکردن دارند. بر اساس عدم تعادل جنسیتی در مسئولیت‌های مراقبتی می‌توان نتیجه گرفت که زنان پرستار نسبت به مردان پرستار تمایل کمتری برای کارکردن دارند.

آیا بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹ متفاوت است؟

این همه‌گیری با همه‌گیرهای قبلی متفاوت است.  بیماری‌های همه‌گیر قبلی علاوه بر بحران در بهداشت عمومی، بحران اقتصادی بزرگ ایجاد نکرده بودند. وقتی تمایل به کار پرستار برای کار را در یک بحران اقتصادی به جای تمایل به بیماری همه‌گیر را بررسی می‌کنیم، روشن است که نرخ دستمزد مهم می‌شود. پرستارانی که قبلا شاغل نبودند، اگر شریک زندگی آنان بیکار شود، دوباره وارد نیروی کار می‌شوند. در سطح جهانی، نیروی کار پرستار در دوران رکود اقتصادی افزایش می‌یابد و درآمد خانوار محرک اصلی است.

نتایج بررسی نشان داد که ساعات کار طولانی با کاهش روحیه و افزایش خطا در کارکنان همراه است. همچنین، در بیمارستان‌هایی که کارکنان اعتمادی به مدیریت ندارند، میزان آلودگی کارکنان بیشتر بوده است، اما بیمارستان‌هایی که مدیریت، اطلاعات کافی برای تصمیم‌گیری مشترک، از جمله ارتباط روشن اولویت‌ها و اهداف را در اختیار آنان قرار می‌دهد، میزان ابتلا بیماری در میان کارکنان کمتر است. بحران بیماری کووید- ۱۹ به میلیون‌ها ساعت کار اضافی پرستاران نیاز دارد و برای تعیین انگیزه پرستاران در این بحران سلامتی و اقتصادی باید تحقیقات بیشتری انجام شود. رکود اقتصادی ممکن است برای جلب مجدد پرستاران به سمت نیروی کار به خصوص اگر نرخ دستمزد افزایش یابد، کافی باشد.

کمبود نیروی پرستاری

قبل از شیوع بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹ کارشناسان عنوان کردند: با کمبود ۲۰۰ هزار نیروی پرستاری در ایالات‌متحده مواجه هستند. مهم‌ترین عوامل در این موضوع، کاهش ثبت‌نام در دانشکده پرستاری، کمبود دانشکده، افزایش بازنشستگان، پیرشدن جمعیت و سطح بالای استرس این شغل است. کمبود پرستار دسترسی و کیفیت خدمات بهداشتی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. شیوع بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹ و دیگر موارد بهداشتی اثرات این کمبود را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد.

بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، پرستاران نیمی از کارکنان بهداشت جهانی را تشکیل می‌دهند، اما در سال ۲۰۲۰ با کمبود ۵.۹ میلیون نفری به‌خصوص در کشورهای کم‌درآمد و متوسط مواجه شدیم.

بیماری همه‌گیر چالش‌های بی‌سابقه‌ای برای پرستاران از جمله ترس از قرار گرفتن در معرض بیماری در محل کار ایجاد کرده است، از آنجایی که پرستاران بیشترین تماس مستقیم و فیزیکی با بیمار را دارند، بنابراین احتمال ابتلا به بیماری در آنان نسبت به تمام کارکنان مراقبت‌های بهداشتی بیشتر است. تعداد زیادی از آنان به بخش‌های اورژانس، کووید یا سایر بخش‌های پرخطر منتقل شده‌اند. در ایالات‌متحده حدود چهار میلیون پرستار تقریبا در ۶۰ درصد بیمارستان‌ها مشغول به کار هستند. طبق آمار اداره کار ایالات‌متحده  تا سال ۲۰۲۲، ۱.۱ میلیون نفر باید برای جبران کمبود پرستار وارد این بخش شوند.

سیستم مراقبت‌های بهداشتی ایالات‌متحده بدون تلاش کافی برای جذب پرستار بیشتر و بهبود شرایط کاری در معرض خطر است. روش‌های زیادی برای رفع کمبود پرستار وجود دارد که شامل ارائه حقوق و مزایای بهتر، ساعات کاری مناسب و کاهش  نقش جسمی برای پرستاران مسن و باتجربه است.

علت کمبود پرستار چیست؟

چهار عامل اصلی بازنشستگی یا ترک شغل، افزایش سن، افزایش سطح مراقبت بیماران و فرسودگی شغلی در کمبود پرستاران نقش دارد. کمبود پرستار فقط یک مسئله در ایالات‌متحده نیست، بلکه یک مشکل جهانی است. در سطح جهانی، پرستاران نیمی از نیروی کار مراقبت‌های بهداشتی را تشکیل می‌دهند. تخمین زده می‌شود که تا سال ۲۰۳۰ در سراسر جهان ۷ میلیون نفر کمبود پرستار داشته باشیم.

پرستار، نقش‌آفرین صحنه زندگی کرونایی

آیا با پرداخت حقوق بیشتر کمبود پرستار در همه‌گیری کاهش می‌یابد؟

شواهد نشان داده است که طی همه‌گیری بیماری کووید، پرداخت بیشتر، عاملی برای رفع مشکل کاهش کمبود نیروی پرستار نخواهد بود. در حال حاضر، پرستاران انگیزه بالایی برای کار دارند، بنابراین بعید به‌نظر می‌رسد که دستمزد انگیزه اصلی باشد محیط امن برای کار و به رسمیت شناختن مسئولیت آنان در خارج از محیط کار از مهم‌ترین خواسته‌های پرستاران است. استفاده از بودجه مراقبت‌های بهداشتی برای تامین این موارد، می‌تواند مشارکت نیروی کار را بیش از افزایش ساده حقوق پرستار بهبود بخشد. برآوردها نشان می‌دهد که تا سال ۲۰۳۰ در سراسر جهان، با کمبود ۱۸ میلیون نیروی بهداشت مواجه خواهیم شد و باید اقدام جدی برای جذب و آموزش این افراد در نظر گرفته شود.

چرا تقاضای مداوم برای جذب پرستار وجود دارد؟

پرستاری یکی از حرفه‌های برتر برای رشد است. انجمن پرستاران آمریکا (ANA) نرخ رشد ۱۱ درصدی را تخمین زده که به‌طور قابل‌توجهی بالاتر از متوسط بیشتر مشاغل است. در حقیقت، ANA پیش‌بینی می‌کند که موقعیت‌های پرستاری به مراتب بیشتر از هر حرفه دیگر وجود خواهد داشت. ANA همچنین عنوان کرد: پیش‌بینی می‌شود کمبودهای پرستاری در سراسر کشور تا سال ۲۰۲۶ به بیش از نیم میلیون جای خالی افزایش یابد.

آیا همه‌گیری منجر به نوآوری در پرستاری شده است؟

پرستاران با شیوع بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹، شرایط سختی را داشته‌اند، اما تعهد و فداکاری آنان نسبت به شغل و انسان‌ها بی‌دریغ بوده است. پرستاری شغلی است که در آن ایده‌های شما می‌تواند زندگی دیگران و حتی مراقبت‌های بهداشتی را تغییر دهد. آینده مراقبت‌های بهداشتی و در نهایت دسترسی بیمار به مراقبت، به نوآوری‌هایی در زمینه پرستاری نیاز دارد و این موضوع برای سال ۲۰۲۱ بسیار مناسب و به هنگام است.

در سال ۲۰۲۱، بر روی تغییرات و نوآوری‌ها در پرستاری و اینکه چگونه در نهایت این موارد، آینده مراقبت‌های بهداشتی را شکل می‌دهد، تمرکز خواهد شد. بهبود دسترسی به مراقبت‌های بهداشتی برای بیماران و خانواده‌ها از مهم‌ترین این موارد است و در پساکرونا نیز با ادامه این نوآوری‌ها و توسعه آنها می‌توانیم بهبودی‌های بیشتری را بدست آوریم.

پرستاران و سایر کارکنان بهداشتی در سیستم‌های بهداشتی و درمانی بسیار مهم هستند. شورای بین‌المللی پرستاران (ICN) بر این باور است که سلامتی از حقوق بشر است و پرستاران نقش اساسی در آن دارند. بیماری همه‌گیر کووید، نقش حیاتی پرستاران در زندگی همه را یادآوری کرد. جهان، بدون پرستار و سایر کارکنان بهداشتی نمی‌تواند در مبارزه با شیوع این بیماری همه‌گیر پیروز شود و به اهداف توسعه پایدار برسد.

منابع

qcherald.com

ibtimes.com

nursingtimes.net

healthmanagement.org

buffalo.edu

blogs.scientificamerican.com

nursejournal.org

theconversation.com

rcni.com

jnj.com

onlinelibrary.wiley.com

hub.jhu.edu

snhu.edu

timeanddate.com

news.jagatgururampalji.org

ndtv.com

blogs.lse.ac.uk

انتهای پیام

منبع : خبرگزاری ایسنا


کلمات کلیدی :
اشتراک گذاری :

آخرین اخبار استان ها

استاندار مازندران: تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است

استاندار مازندران: تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
2024-11-25T09:54:11+03:30
نوشهر- استاندار مازندران گفت: تفکر راهبردی بسیج در منظومه فراحکمرانی جای می گیرد زیرا امامین انقلاب کشور را به صورت مردمی اداره کرده اند.

استاندار مازندران:تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است

استاندار مازندران:تفکر راهبردی بسیج منظومه فراحکمرانی است
2024-11-25T09:40:47+03:30
نوشهر -استاندار مازندران گفت: تفکر راهبردی بسیج در منظومه فراحکمرانی جای می گیرد زیرا امامین انقلاب کشور را به صورت مردمی اداره کرده اند.

متخلفان حوزه دارو و اقلام پزشکی در کردستان محکوم شدند

متخلفان حوزه دارو و اقلام پزشکی در کردستان  محکوم شدند
2024-11-25T09:27:36+03:30
سنندج- مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان گفت: متخلفان حوزه دارو و اقلام پزشکی در کردستان به جزای نقدی محکوم شدند.

استاندار جدید سمنان ظرفیت‌های بومی را بکارگیری کند

استاندار جدید سمنان ظرفیت‌های بومی را بکارگیری کند
2024-11-25T09:14:12+03:30
سمنان- نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به معارفه استاندار جدید سمنان، گفت: انتظار می‌رود از ظرفیت نیروهای بومی بیش از پیش به...

طرح نظارتی ویژه برخورد با تخلفات نانوایی‌های خراسان رضوی آغاز شد

طرح نظارتی ویژه برخورد با تخلفات نانوایی‌های خراسان رضوی آغاز شد
2024-11-25T09:14:12+03:30
مشهد- مدیرکل تعزیرات حکومتی خراسان رضوی از آغاز طرح نظارتی تعزیرات برای بازرسی از نانوایی‌های استان خراسان رضوی خبر داد.

ترافیک در آزادراه های البرز به سمت تهران سنگین است

ترافیک در آزادراه های البرز به سمت تهران سنگین است
2024-11-25T09:14:11+03:30
کرج- رئیس پلیس راه البرز گفت: حجم تردد خودروها در مسیر آزادراه های تهران- کرج و تهران قزوین به سمت تهران سنگین است.

عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش دستگیر شد

عامل شهادت جانشین پلیس اطلاعات خاش دستگیر شد
2024-11-25T09:14:11+03:30
زاهدان - فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان از دستگیری عامل شهادت سرگرد یاسر عبدلی جانشین پلیس اطلاعات خاش در تهران خبر داد.

جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی اعلام شد

جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی اعلام شد
2024-11-25T09:14:10+03:30
مشهد- جزئیات فوت دلخراش ۴ مأمور نیروی انتظامی خراسانی بر اثر تصادف در جاده نیشابور اعلام شد.

چند نفر از کارکنان شهرداری خرم‌آباد به اتهام ارتشا دستگیر شدند

چند نفر از کارکنان شهرداری خرم‌آباد به اتهام ارتشا دستگیر شدند
2024-11-25T09:14:10+03:30
خرم‌آباد - دادستان عمومی و انقلاب مرکز لرستان از دستگیری چند تن از کارکنان شهرداری خرم‌آباد به جرم ارتشا خبر داد.

کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت کشور

کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیرین به بخش سلامت کشور
2024-11-25T09:14:09+03:30
تبریز- رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از مساعدت و کمک ۵۰ هزار میلیارد ریالی خیران و نیکوکاران در یک سال گذشته به بخش بهداشت و سلامت کشور خبر داد.

افزایش ۵۵ درصدی صید میگو در هرمزگان

افزایش ۵۵ درصدی صید میگو در هرمزگان
2024-11-25T09:00:53+03:30
بندرعباس-مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: امسال در فصل صید هزار و ۳۰۰ تن میگو در هرمزگان صید شد که ۵۵ درصد بیشتر از مدت مشابه پارسال است.

اولین مرکز هوش مصنوعی در ایلام افتتاح شد

اولین مرکز هوش مصنوعی در ایلام افتتاح شد
2024-11-25T09:00:52+03:30
ایلام-اولین مرکز تخصصی هوش مصنوعی استان در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه آزاد اسلامی ایلام افتتاح شد.

آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام در شیراز برگزار شد

آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام در شیراز برگزار شد
2024-11-25T09:00:52+03:30
شیراز- آئین استقبال از ۱۲ شهید گمنام با حضور خانواده های معظم شهدا ، نماینده ولی فقیه در استان فارس، فرماندهان نظامی، مسئولین استانی و عموم مردم صبح دوشنبه د...

جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود

جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود
2024-11-25T08:34:12+03:30
ورامین- معاون خدمات شهری شهردار ورامین با بیان این که جمع آوری زباله ها در ورامین از ساعت ۲۱ تا ۵ بامداد انجام می شود، از شهروندان خواست، زباله ها را در ساعت...

آب و جمعیت ۲ مشکل اساسی در استان سمنان است

آب و جمعیت ۲ مشکل اساسی در استان سمنان است
2024-11-25T08:34:11+03:30
سمنان- نماینده ولی فقیه در استان سمنان از آب و جمعیت به عنوان دو بحران و مشکل اساسی در این استان یاد کرد.

بیش از ۲۰۰۰ واحدمسکونی در بندرعباس تا اسفند ماه تحویل مردم می‌شود

بیش از ۲۰۰۰ واحدمسکونی در بندرعباس تا اسفند ماه تحویل مردم می‌شود
2024-11-25T08:34:10+03:30
بندرعباس- استاندار هرمزگان در بازدید از روند پیشرفت پروژه‌های نهضت ملی مسکن در بندرعباس از آماده سازی و تحویل ۲۰۰۰ واحد در سایت پیامبراعظم بندرعباس خبرداد.

نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است

نیروی دریایی امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است
2024-11-25T08:07:27+03:30
ساری- فرمانده دانشگاه دریایی حضرت امام خمینی (ره) نوشهر گفت: نیروی دریایی با حضور در خلیج عدن و دریای سرخ امنیت را برای خطوط کشتیرانی فراهم کرده است.

وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است

وزیر کشور: آب اولویت استان سمنان است
2024-11-25T07:54:08+03:30
سمنان- وزیر کشور کابینه سیزدهم آب را مهمترین اولویت استان سمنان دانست.

۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد

۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شد
2024-11-25T07:54:07+03:30
ایلام-رئیس کل دادگستری استان ایلام گفت: ۹۷ درصد اراضی ملی استان ایلام در طرح حدنگاری ثبت شده است.

فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است

فرمانده نیروی دریایی: کارنامه نیروی دریایی درخشان است
2024-11-25T07:54:07+03:30
نوشهر- فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش گفت: حماسه نیروی دریایی و اقتدار در دریاها در کارنامه این نیرو می درخشد.

شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد

شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان در وضعیت ناسالم قرار دارد
2024-11-25T07:40:44+03:30
بجنورد_ مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: شاخص روزانه آلودگی هوای شیروان با قرار گرفتن بر روی عدد ۱۵۳ در وضعیت قرمز و ناسالم برای همه گروه‌ها قرار گرفت.

شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان

شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به HIV در کاشان
2024-11-25T07:40:44+03:30
کاشان - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان از شناسایی ۹ مادر باردار مبتلا به ویروس HIV در کاشان خبر داد.

وزیر کشور وارد سمنان شد

وزیر کشور وارد سمنان شد
2024-11-25T07:40:43+03:30
سمنان- وزیر کشور صبح امروز برای شرکت در مراسم معارفه استاندار جدید سمنان وارد مرکز استان شد.

افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده

افتتاح پروژه نوسازی باند فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده
2024-11-24T23:20:46+03:30
کرمانشاه- مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از افتتاح پروژه نوسازی باند و سطوح پروازی فرودگاه کرمانشاه در هفته آینده با حضور وزیر راه و شهرسازی خ...

حریق جنگل‌های رودبار مهار شد

حریق جنگل‌های رودبار مهار شد
2024-11-24T22:54:06+03:30
رودبار _ فرماندار رودبار از مهار شدن حریق جنگل‌های سی دشت این شهرستان خبر داد و گفت: بیش از ۵ هکتار از جنگل‌های حفاظت شده شهرستان رودبار در آتش سوخت.

راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است

راهبرد دشمن در جنگ نرم ترویج ناامیدی در بین مردم است
2024-11-24T20:14:05+03:30
مشهد- تولیت آستان قدس رضوی راهبرد دشمن در جنگ نرم را ترویج ناامیدی و یأس در بین مردم دانست و گفت: ایجاد یأس سلاح و ابزار دشمن برای رسیدن به اهداف خود در جنگ ...

هدیه رهبر معظم انقلاب به ملی‌پوش والیبال نشسته قم اهدا شد

هدیه رهبر معظم انقلاب به ملی‌پوش والیبال نشسته قم اهدا شد
2024-11-24T20:00:47+03:30
قم- هدیه مقام معظم رهبری به حسین گلستانی عضو تیم ملی والیبال نشسته جمهوری اسلامی ایران در رقابت‌های پارالمپیک پاریس که موفق به کسب مدال طلا در این رقابت‌ها ش...

فعالیت‌های تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال می‌شود

فعالیت‌های تجاری و مسافری در مرز خسروی با حالت عادی دنبال می‌شود
2024-11-24T20:00:46+03:30
کرمانشاه- فرماندار شهرستان قصرشیرین گفت: پس از اعمال محدودیت‌های موقت در مرزها، فعالیت‌ها در مرزهای قصرشیرین با حالت عادی دنبال می‌شود.

تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد

تعبیر الهامی از مربی های دوشنبه ای؛ نساجی خوب بازی کرد
2024-11-24T19:47:36+03:30
قائمشهر - سرمربی تیم نساجی مازندران با بیان این که برخی ها مربی دوشنبه ای یا مراسمی هستند، گفت: زدن مربیان های داخلی و ملی سبب سقوط فوتبال می شود.

استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید

استاندار جدید قزوین را بیشتر بشناسید
2024-11-24T17:07:29+03:30
قزوین- «محمد نوذری» امروز با حکم هیئت دولت چهاردهم به عنوان دوازدهمین استاندار تاریخ قزوین منصوب شد.
X فیلم جدید فیلم جدید دانلود فیلم و سریال تبلیغات شما (پیام به تلگرام)