میرنیوز
بیشتر این زنان همسران خود را از دست داده، طلاق گرفته اند، بد سرپرست یا بی سرپرست هستند و خواسته یا ناخواسته سرپرست اصلی خانواده و فرزندانشان شده اند.
زنان سرپرست خانوار اما باید در کنار اداره خانه و ایفای نقش پدر، نقش مادرانه خود را نیز ایفا کنند، آن هم در جامعه که پیدا کردن شغل و تامین هزینه های زندگی برای مردان نیز سخت شده و به راحتی نمی توانند از پس آن برآیند، انجام همه این امور برای زنان بیحمایت و تنها، کاری به مراتب سخت تر و جانکاهتر است.
در چنین شرایطی قطعا نیاز به همدلی و حمایت بیشتر از زنان سرپرست خانوار در جامعه داریم تا با یادگیری مهارت های مختلف و تکیه بر قابلیت ها و توانمندی هایشان بتوانند روی پای خود بایستند.
بهجت دهقانی یکی از زنان جوان و کارآفرین اصفهانی چند سالی است در زمینه تولید لباس فعالیت می کند. او می گوید از ۱۸ سالگی حرفه خیاطی را دنبال کرده و در ۲۳ سالگی کارگاه تولید مانتوی خودش را راه اندازی کرده است. سال ۱۳۸۶ ازدواج کرده و همان سال به خاطر برخی مشکلات مالی مجبور شده وسایل کارگاهش را بفروشد.
خانم دهقانی یک بار دیگر کار خود را شروع می کند، اما این بار هم به دلیل بیماری همسرش مجبور می شود دوباره وسایل کارگاه را بفروشد و در نهایت کارگاهی که امروز در آن مشغول کار است را به عنوان سومین کارگاه خیاطی راه اندازی می کند؛ کارگاهی که از سال ۱۳۹۲ به بعد به طور مداوم کار کرده و هیچگاه تعطیل نشده است.
این بانوی کارآفرین می گوید: کار خودم را با سه نفر شروع کردم. حدود سه سال قبل ۱۸ تا ۲۰ نفر در کارگاه کار میکردند و امروز هشت نفر در کارگاه و حدود ۱۰ نفر بیرون از کارگاه و در کارهای وابسته به آن مشغول کار هستند.
آشنایی با خیریه نذر اشتغال امام حسین(ع) در سال ۱۳۹۴ کمک بزرگی به توسعه فعالیت این بانوی کارآفرین کرده و می گوید: خیریه برای ما مرکز زنان مهر را راه اندازی کرد که فضای بسیار گستردهای بود و برای انجام امور کارگاهی در اختیار ما قرار گرفت.
این قصه سر دراز دارد
او به سختی های کار زنان هم اشاره و خاطرنشان می کند: زنان باید در کنار کار خارج از منزل، به امور خانه و خانواده هم رسیدگی کنند. مشکلات اقتصادی و اجتماعی هم بر سر راه زنان وجود دارد که باید گفت این قصه سر دراز دارد.
این کارآفرین با اشاره به اینکه همکارانش در این کارگاه همه از زنان سرپرست خانوار هستند، می گوید: گاهی در اوج کار مشکلات خانوادگی دست و پا گیر آنها می شود و مجبور به ترک کار می شوند، این موضوع مشکلات زیادی به وجود می آورد، اما به لطف خدا تا اینجای کار مانده ایم و با امید به خدا باز هم به کارمان ادامه می دهیم، چون معتقدم با سخت کوشی و تلاش گره بسیاری از مشکلات باز می شود.
وی این را هم خاطرنشان می کند که به عنوان یک زن در جامعه ایرانی با مشکلاتی زیادی دست و پنجه نرم کرده ام، اما دوست داشتم بتوانم به زنان دیگر کمک کنم تا مشکلاتی که من تحمل کردم را تجربه نکنند و بتوانند با تکیه بر توانایی های خودشان از پس مشکلات زندگی برآیند.
حمایت خیریه نذر اشتغال امام حسین(ع) از صفر تا ۱۰۰ اشتغالزایی
سمیه هاشمی مدیر برنامه ریزی و کنترل عملیاتی خیریه نذر اشتغال امام حسین(ع) با اشاره به آغاز فعالیت این خیریه از سال ۱۳۹۱، می گوید: این خیریه در بخش اشتغال، آموزش، روابط عمومی و حقوقی مشغول فعالیت است که در بخش اشتغال بر فراهم کردن زمینه اشتغال بانوان بدسرپرست و بی سرپرست به ویژه در حواشی شهر اصفهان تمرکز داریم.
وی توضیح می دهد: افرادی که دارای مهارت و توانایی یا پتانسیل اشتغال هستند، اما سرمایه، نیرو یا تجهیرات لازم در اختیار ندارند به خیریه مراجعه میکنند و از طرف خیریه پشتیبانی میشوند. کارشناسان ما این افراد را از صفر تا ۱۰۰ زنجیره اشتغال راهنمایی کرده و مشاوره های لازم را در اختیار آنها قرار می دهند.
هاشمی ادامه می دهد: کارشناسان ما مهارتها و تواناییهای مراجعه کنندگان را مطابق با نیاز بازار و جامعه به طور کامل رصد و مشاغل مناسب را به آنها پیشنهاد میکنند تا در مورد شغل مورد نظر تحقیق و در مراحل بعد اقدام به ایجاد اشتغال کنند.
مدیر برنامه ریزی و کنترل عملیاتی خیریه نذر اشتغال امام حسین(ع) می گوید: اگر مراجعه کنندگان سرمایه لازم را در اختیار نداشته باشند، از ۵ تا ۲۰ میلیون تومان در نهایت ۵۰ میلیون تومان از حساب صندوق قرض الحسنه خیریه به این افراد وام داده می شود. این افراد بعد از دریافت وام در مکانی که در نظر دارند شروع به کار می کنند، اما اگر خودشان مکانی نداشته باشند ما مکانی نیز برای آنها فراهم می کنیم، همچنین اگر تجهیزات لازم نداشته باشند این تجهیزات را فراهم کرده و برای تامین نیروی کار هم، از آنها پشتیبانی می کنیم تا کار خود را شروع کنند. در نهایت اگر بازار فروش نداشته باشند خیریه می تواند آنها را به بازار فروش نیز متصل کند.
از فعالیت در روستاها تا استان ها
وی حوزه فعالیت خیریه را محدود به استان اصفهان ندانست و خاطرنشان می کند: اگرچه در اصفهان مشغول به کار هستیم اما دوستانی داریم که در استان های دیگر از جمله چهارمحال و بختیاری، کرمان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان شمالی و رضوی فعالیت دارند و ما در این استانها تثبیت کننده شغل برای افرادی هستیم که به حمایت نیاز دارند.
هاشمی در مورد اشتغالزایی برای روستاییان نیز می گوید: فعالیت ما به این صورت است که کارخانه های مادر را پیدا کرده و روستاهای اطراف آنها را رصد می کنیم. بعد از آن کارهایی از طرف کارخانه که از پس آن برمی آیند مثل مونتاژ محصولات یا تعمیر لوازم یدکی را به روستا می بریم تا در خانه یا در محلی ثابت به افراد سپرده شود و پس از انجام آن را به کارخانه باز می گردانیم.
او با تاکید براینکه قصد داریم مشاغل را به داخل روستاها و مناطق محروم ببریم تا معضل بیکاری در این مناطق حل شده و باعث مهاجرت کمتر به شهرهای بزرگ شود، ادامه می دهد: بعضی از کارفرمایان توانایی پرداخت دستمزد سنگین را ندارند، درحالی که برخی افراد می توانند با مبلغ کمتری این کار را انجام دهند.
هاشمی با بیان اینکه در اصفهان عملکرد خیریه نذر اشتغال امام حسین(ع) بیشتر معطوف به پرداخت وام و فراهم کردن نیروی کار برای کارگاه هاست، توضیح می دهد: در بیش از ۱۰۵ کارگاه توانسته ایم زمینه اشتغال ۱۳۰۰ نفر را در حوزه های مختلف مونتاژ، صنایع دستی، تولید مواد غذایی، خیاطی، آرایشگری، عروسک بافی و... فراهم کنیم.
وی هدف اصلی خیریه را ایجاد اشتغال برای بانوان بدسرپرست یا بی سرپرست یا کسانی که شرایط خاصی دارند و نمی توانند مشاغل عادی را انجام دهند عنوان کرد و افزود: برای مثال به زنانی که سرپرستی ندارند و یا سرپرست به هر دلیلی مثل زندانی بودن توان اداره خانواده را ندارد و خودشان باید از پس مخارج زندگی برآیند کمک می کنیم تا در کارگاه های تحت حمایت خیریه مشغول به کار شوند.
او به نمونه های موفق بسیاری که با حمایت های این خیریه توانمند شده اند اشاره می کند و می گوید: افرادی را داریم که در ابتدا به عنوان کارگر وارد یک کارگاه شدند و پس از چند سال با توانایی های خود توانستند کارفرما شوند و افراد دیگری را تحت پوشش قرار دهند.
مدیر برنامه ریزی و کنترل عملیاتی خیریه نذر اشتغال امام حسین(ع) برنامه این خیریه در سال ۱۴۰۰ را فراهم کردن زمینه توانمندسازی و اشتغال هرچه بیشتر افراد اعلام و می گوید: بیشتر حمایت ها در خیریه توسط اکبر اخوان مقدم مدیرعامل خیریه انجام می شود و حدود ۱۰ درصد از هزینه های خیریه نیز با کمک های مردمی تامین می شود.
با وجود فعالیت خیریههایی نظیر خیریه نذر اشتغال امام حسین(ع) و حمایتهای همه جانبه آنها، زنان بد سرپرست و بی سرپرست همچنان با معضلات بسیاری روبرو بوده و نیازمند حمایت های بیشتر و همه جانبه به ویژه در شرایط اقتصادی کنونی هستند تا بتوانند زندگی بهتری برای خود و فرزندانشان فراهم کنند.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است
رجوع به سیره شهدا اکسیر شفابخش جامعه است
بازگشت ۵٠ واحد تولیدی راکد در کهگیلویه وبویراحمد به چرخه تولید
پرونده ثبت جهانی دره خرمآباد امروز در پاریس بررسی میشود
وجود ۲۶۰ هزار نمونه در بانک ژنتیک پزشک قانونی کشور
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تعزیر قاچاقچیان خودرو در کرمانشاه
کاروان اهالی بهشت امشب توسط مردم اصفهان بدرقه میشوند
سد لاستیکی ماسال ۲۲ بهمن امسال افتتاح میشود
بانوی البرزی منزل مسکونی خود را وقف امور خیریه کرد
رشد بیسابقه تجارت در بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان
توانمندسازی بانوان مداح در استان اردبیل ضروری است
استاندار آذربایجان شرقی: دریاچه ارومیه باید ردیف بودجه مشخص داشته باشد
فرزندان فاطمه(س) آمدند
۱۰۰ راس دام توسط عشایر روستاهای نهبندان به جبهه مقاومت اهدا شد
محکومیت بیش از ۴ میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم آرایشی در رشت
۹۵ هزار تن چغندرقند در چهارمحال و بختیاری برداشت میشود
برگزاری سومین جشنواره ملی «هنرهای تجسمی ایثار» در گلستان
پیکر مطهر ۱۴ شهید گمنام وارد مشهدالرضا(ع) شد
ثبت ۶۳.۲ میلیمتر بارش در شهرستان ایوان
هشدار زرد هواشناسی در استان سمنان
سند مالکیت چهلستون و تالار تیموری اصفهان صادر شد
۲۵۰۰ تن کیوی از نوشهر صادر شد
لزوم تخصیص ردیف بودجه مشخص برای احیای دریاچه ارومیه
مانور زلزله در ۵۶۰۰ مدرسه اصفهان برگزار میشود
نهم آذرماه جاده کرج- چالوس بازگشایی میشود