میرنیوز
براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت ۲ تا ۹ درصد هزینهی سلامت جوامع مختلف سهم پیامدهای چاقی میشود و متاسفانه این آمار طی دهههای اخیر با افزایش تقریباً دو برابری مواجه شده است.
متاسفانه کشور ما نیز از این آمارها مستثنی نیست و به ویژه در گروههای سنی پایین شاهد افزایش چاقی کودکان و نوجوانان هستیم که میتواند در سالهای آتی پیامدهای زیادی را برای خود افراد و جامعه به همراه داشته باشد، لذا در همین راستا در سند تحول آموزش و پرورش اهتمام خاصی به موضوع سلامت و توانایی جسمی دانشآموزان شده است.
اهمیت این موضوع از این نظر است که به دنبال تغییرات نادرست در سبک زندگی خانوادهها، کمتر به مسئله سلامت جسمی و روحی کودکان توجه میشود، از طرفی اکثر خانوادهها تحصیل را بر سلامت جسمی فرزندان خود ارجح میدانند به طوری که بعضاً حتی کودکانشان را از همان دوران ابتدایی درگیر کلاسهای آموزشی و تستهای کنکور می کنند.
اضافه وزن در ۳۵ درصد دانش آموزان یزد
«مصطفی خلیلی» سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان یزد با نگرانکننده خواندن شاخصهای سلامت استان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا تصریح میکند: متاسفانه استان یزد در مسائلی مانند دیابت و کاهش سن دیابت یا در خصوص مصرف فستفودها جزو اولینهای کشور به شمار میرود.
وی به تاثیر سبک غلط زندگیها و تغذیهها نامناسب در بروز اضافه وزن و چاقی اشاره میکند و میگوید: متاسفانه چاقی میتواند عامل بسیاری از بیماریهای خطرناک جسمی باشد، لذا پیشگیری از آن بسیار حائز اهمیت است.
وی تصریح میکند: طبق آخرین آمار بدست آمده از تحقیقات آموزش و پرورش، حدود ۳۵ درصد از دانش آموزان یزدی دچار اضافه وزن هستند و این زنگ هشداری است که سلامت آیندهی جامعهی استان را تهدید میکند.
خلیلی ادامه میدهد: موضوع اضافه وزن دانشآموزان در دوران قبل از کرونا نگرانکننده بوده، ولی اکنون با وجود شرایط قرنطینه خانگی ناشی از کرونا و محدودیت تحرکات جسمی دانشآموزان شرایط نگرانکنندهتر شده است.
وی میگوید: متاسفانه دانشآموزان در یکسال گذشته از شیوع کرونا به کمتحرکی عادت کردهاند و بازگشت دوبارهی آنها به شرایط گذشته در پساکرونا دشوار خواهد بود.
چاقی از علل بلوغ زودهنگام در کودکان
«روح الله عیوضی» از مشاوران تغذیه در استان نیز در مورد افزایش وزن و چاقی قشر دانشآموز به خبرنگار ایسنا میگوید: متاسفانه عادتهای غلط غذایی یزدیها درمصرف غذاهای پرچرب و فستفودها در کنار کاهش فعالیتهای بدنی دانشاموزان در جریان محدودیتهای کرونایی، نگرانیهایی را در این رابطه ایجاد کرده است.
وی اظهار میکند: چاقی میتواند پیامدهایی مثل بیماریهای دیابتی، فشارخون و سایر عوارض را به همراه داشته باشد و متاسفانه علاوه بر این پیامدها، میتواند منشا بروز مشکلات روحی و آسیبهای اجتماعی نیز باشد و سلامت آینده کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
عیوضی یکی از علل بلوغ زودهنگام دانشآموزان را چاقی در اثر رشد ناگهانی و غیر اصولی هورمونهای بدن ذکر میکند و میگوید: بلوغ زودهنگام تبعات و آسیب اجتماعی متعددی را به دنبال دارد.
وی با تاکید بر این موضوع که تاثیرات روحی چاقی بر کودکان از تاثیرات جسمی آن نگرانکنندهتر است، بر اهتمام والدین به این مسئله تاکید میکند.
این مشاور تغذیه به برخی راهکارهای پیشگیری از چاقی در دوران کرونا نیز اشاره و خاطرنشان میکند: والدین سعی کنند وعدههای غذایی کودکان را به موقع داده و همچنین آن ها را به مصرف میوههای مختلف حداقل سه تا چهار عدد میوه در روز ترغیب کنند، روزانه ۳۰ دقیقه ورزش برای کودکان مفید است و علاوه بر این نیز خانوادهها باید توجه داشته باشند که در این دوران کودکان را از خوردن فستفودها، غذاهای چرب، مصرف بیش از اندازه مغزیجات و همچنین تنقلات برحذر دارند.
اجرای سه نوبت طرح ملی کوچ در یزد
«مصطفی خلیلی» سرپرست معاونت تربیت بدنی استان در بخش دیگری از گفتوگوی خود با ایسنا ضمن بیان این که اقدامات بسیاری برای حفظ و ارتقای سلامت دانشآموزان انجام شده است، از ارائه طرح کنترل قد و وزن دانشآموزان برای اولین بار در استان یزد و اجرای آن در قالب طرح ملی سلامت «کوچ» خبر میدهد.
وی عنوان میکند: در قالب این طرح، دانشآموزان در خانه و مدرسه ملزم به اندازهگیری قد و وزن خود هستند و خوشبختانه تاکنون طی سه دوره متوالی در استان اجرایی شده و آمارهای مربوطه نیز در سامانه سناد(سامانه دانش آموزی مدارس) برای اطلاع و استفاده محرمانه توسط متولیان امر بارگزاری شده است.
خلیلی با بیان این که اجرای طرح کوچ از مرداد ماه سال ۹۹ و در شرایطی که عمده دغدغهی مسئولان و مردم موضوع تحصیل و ترک تحصیل دانشآموزان به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی مدارس بود، در استان آغاز شد، میگوید: خوشبختانه در جریان اجرای طرح در نشستهای متعدد اهمیت اجرای طرح کوچبه استماع مسئولان و مقامات رسمی استان رسید و در همین راستا نیز وبینارهای زیادی نیز با پزشکان، متخصصین تغذیه و سلامت و همچنین متخصصین غدد برگزار شد.
وی اظهار میکند: از دیگر اقدامات در جهت ارتقای سلامت دانشآموزان در قالب طرح کوچ تولید محتوی آموزشی برای دانشآموزان بوده که تاکنون ۱۹۰ مورد محتوای ۱۵ تا ۲۰ دقیقهای در زمینه تربیتبدنی برای دانشآموزان مبتدی، نیمهمبتدی و حرفهای تهیه و به صورت رایگان از طریق فضاهای آموزشی و شبکه شاد در اختیار دانشآموزان قرار گرفته است.
وی ادامه میدهد: علاوه بر این با برگزاری جلسات هفتگی در بستر فضای مجازی با حضور کادر اجرایی مدارس، دانشآموزان و والدین آنها تلاش شده ضمن معرفی این طرح ملی با رویکرد ترویج سبک زندگی فعال و سالم در جهت آگاهی و ارتقای دانش آنها گام برداشته شود.
این مسئول از امضای تفاهمنامههایی با انجمن اولیا و مربیان، دانشگاه علوم پزشکی استان، صدا و سیما و هیاتهای ورزشی در رابطه با ارتقای سلامت دانش آموزان خبر میدهد و میگوید: کتابچههای آموزشی متعددی در رابطه با سلامت و اهمیت ورزش کردن ویژهی خانوادهها، دانشآموزان و کادر آموزشی مدارس در تیراژ بسیار بالا تهیه و بین آنها توزیع شده است.
وی برگزاری جشنواره فیلم کوتاه و محتواهای ورزشی ویژه دانشآموزان و فرهنگیان را از دیگر اقدامات در این زمینه برمیشمارد و یادآور میشود: متاسفانه به دلیل شیوع کرونا، برگزاری مسابقات ورزشی همانند سالهای گذشته برگزار نشد و تنها مسابقات طناب زنی، فوتسال و شطرنج برگزار و در برخی از این رشتهها حتی افتخارات کشوری نصیب یزد شد.
خلیلی از ساخت و تکمیل زیرساختهای ورزش دانشاموزی استان با کمک خیرین خبر میدهد و در این باره بیان میکند: تاکنون ۱۵ کلاس درس تربیتبدنی در مدارس دخترانه با اولویت مقطع ابتدایی و مناطق محروم ساخته و شش کلاس نیز آماده افتتاح شده است. در مدارس پسرانه نیز با اولویت مناطق محروم، شش زمین چمن مصنوعی افتتاح و ۱۰ زمین چمن دیگر نیز تا ابتدای هفته تربیت بدنی امسال افتتاح خواهد شد.
انتهای پیام
منبع : خبرگزاری ایسنا
نسل جوان با خود آگاهی مسیر انقلاب ادامه دهند
سالن فرهنگی ورزشی شهدای روستای منزل آباد به بهرهبرداری رسید
برای داشتن حرف در دنیا باید بازدارندگی دفاعی و موشکی داشته باشیم
مراجعه ۲۲ نفر به مراکز درمانی اردبیل به دلیل سگ گزیدگی/۷نفر متحمل آسیب جدی شدند
دمای هوای کرمانشاه به شکلی محسوس کاهش مییابد
نوای جاودانهی استاد احمد مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
نوای جاودانهی استاد حسن مراتب در آرامگاه تخت فولاد، به یادگار ماند
فیروزآباد فارس لرزید
مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران مطرح کرد؛ ضرورت شناخت و نقش آفرینی در جبهه فرهنگی
پیگیری مشکلات پتروشیمی آبادان از طریق وزیر کار
همه وجود سپاه وقف خدمت به مردم است
امید بخشی به مردم با شعار محقق نمی شود؛ به وعده ها عمل کنیم
«شیراز» میزبان بیست و ششمین جشنواره ملی قصهگویی
۶۷۱ کلاس درس جدید به ظرفیت آموزشی مشهد اضافه شد
زادگاه حاج قاسم میزبان اختتامیه دهمین جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب
ضرورت استفاده از نیروهای بومی در استان سمنان
مراجعه بیش از ۱۰۰۰ نفر با علائم تنفسی به بیمارستانهای خوزستان
نیروی دریایی ارتش آماده عملیاتهای برونمرزی است
رژیم صهیونیستی از مقابله با جوانان مقاومت عاجز است
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای هفته بسیج قدردانی کرد
احمد مراتب؛ میراثدار موسیقی مذهبی و مکتب تاج اصفهانی
سردار غیاثی از آحاد مردم برای مشارکت در برنامههای های هفته بسیج قدردانی کرد
افتتاح مدرسه خیرساز در قم با حضور وزیر آموزش و پرورش + تصاویر
آیت الله اعرافی: حضرت فاطمه (س) پیشگام تغییر معادلات تمدنی بود
ارومیه میزبان ۵ شهیدگمنام/جزییات تشییع شهدا اعلام شد
کلاهبردار ۲۰ میلیاردی توسط پلیس فرودگاههای خراسانرضوی دستگیر شد
مشکل تامین زمین ایثارگران در یزد حل شد
وزیرآموزش و پرورش: عقب ماندگی فضای آموزشی قم جبران می شود
دستگیری سارقان باغ ویلاهای خالی از سکنه در ساوجبلاغ
ترویج گفتمان مهدویت نیازمند مهدی باوری است